WE by Asgharoth :) [up: troche nowości i MINI PLEBISCYT ;)]

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Re: Wood Elves by Asgharoth :)

Post autor: Rasti »

O tak. Kaptur teraz ładnie się z resztą "zieleniaka" prezentuje. Butki także lepsze, nie wyglądają na takie chamsko zrobione. Ładnie muszą się prezentować na stole =D>

Awatar użytkownika
Asgharoth
Mudżahedin

Post autor: Asgharoth »

nowe zdjęcia początkowej fazy pierwszego wilda :) :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

to jest wersja smoluszkowa :) oczywiście jest to dopiero start. ogon tez jeszcze i futro do dopracowania :)

Awatar użytkownika
jamakot
Wodzirej

Post autor: jamakot »

chyba za mocna wycieniowałeś klate
]arrrr

Awatar użytkownika
Asgharoth
Mudżahedin

klata i twarz nie były ruszane jeszcze :) położony tylko bronzed flesh i flash wash i znowu bronzed. dopiero bede za godzinke pracował nad resztą :) będzie jaśniejszy o trochę :) tak po elfiemu.

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Post autor: kubon »

mam coś w tym stylu ( znaczy konwensja) Tylko driadkowa - ale ta twoja też fajna ;)
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

And Satan said 'That's what I was thinking'.

Awatar użytkownika
Asgharoth
Mudżahedin

widziałem :) sam nawet z początku chciałem takie zrobić ale stwierdziłem że to trochę nieprzepisowe ;) dlatego klasyczna forma centaurów po południu bedzie gotowy :)

Awatar użytkownika
Asgharoth
Mudżahedin

skończyłem nareszcie :) :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

jedno zdjęcie chyba takie samo ale lekko się spieszę :P komentujcie jak to wyszło :)

Doman-
Wodzirej

Post autor: Doman- »

jak utrzymasz taka tonacje, na wszystkim, będzie to robić czadowe wrażenie jako całość :D

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

Utnij błagam te kępki traw przy przednich kopytach, nadasz modelowi dynamiki.

ładnie wyszło ostrze, natomiast skóra chyba za mocno wyciągnięta, ale to kwestia gustu ;)

Trzymaj tak dalej!
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Nie ucinaj traw !! Fajnie wyszedł, jak daleki krewny nightmary :)

Awatar użytkownika
Asgharoth
Mudżahedin

rzeczywiście trawy raczej nie utnę bo wyglądać trochę miała jak płomień :) a co do jasności na żywo jest trochę ciemniejszy a tak poza.... to elf :) musi być jasny ;) dzisiaj kontynuuje malowanie białej wersji :)

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Przy zwykłych konikach też radziłbym usunąć trawkę ale tutaj w roli płomieni sprawdza się wyśmienicie.Bardzo elegancko wyszło,teraz czekam na wersję jasną.

Awatar użytkownika
Asgharoth
Mudżahedin

fakt przy normalnych jest beznadziejna i uciąłem już przy białym :) na razie skończyłem się męczyć z podkładem białym i lekkimi cieniami na końskiej części, aczkolwiek zastaanawiam się jaki zrobić ogon bo wim na pewno że tatuaże będą niebieskie albo zielone :) na elfie raczej niebieskie ale nie wiem czy na koniu tez wlaśnie takie same... no i kwestia ogona :)

jakieś propozycje? :)

P.S przy porównaniu dwóch wildów postaram się o lekko lepsze fotki bo te trochę za jasne chyba IMO trochę :) ale robione na szybko także przepraszam :)

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Te ogniste tatuaże na prawdę fajnie zrobione. Jednak klata jego troszke za ostro rozjaśniana, mogłaby być ciemniejsza. Zostaje Ci jeszcze to zwashować najwyżej - ale rób jak uważasz, bo potem będziesz mówił, że zpaprałes z mojej przyczyny ;D
Włócznia zajebista ;)
Mówiłem już, że świetne tatuaże :>?
Najgorszym elementem malowania, nie uniżając oczywiście jest jednak na skóra :wink: Popracuj nad nią.

Awatar użytkownika
Asgharoth
Mudżahedin

a dzięki :) ciało wiem że słabiej ale w imperium nie mam tyle powierzchni cielesnej ;)

dawno nie wrzucałem a męczę się trochę z nim :(

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

nie wiem zupełnie co zrobić z twarzą...

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Post autor: bem »

Uuuu. Freehandy są na prawdę porządne. Zauważyłam, że używasz bardzo dużego kontrastu, co przy fh się sprawdza, niestety przy cieniowaniu ciała nie. Postaraj się nakładać kolejne warstwy z bardziej zbliżonych do siebie kolorów. I może jakiś wash? ;)
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.

Awatar użytkownika
Asgharoth
Mudżahedin

hmm wash był :) tylko ze zdjecie tez ciemne jest... :) no i na ciele beda tez tatuaze wiec moze to poprawi efekt :)

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Post autor: bem »

Asgharoth pisze:no i na ciele beda tez tatuaze wiec moze to poprawi efekt :)
Najn najn najn! Nawet najzajebistsze freehandy nie poprawią figurki. Najpierw potrzebne jest dobre cieniowanie.
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

nic dziwnego ze twarz wydaje sie nie taka bo zamiast rozjasniac miejsca najbardziej wypukle to rozjasniles te najbardziej wklesle ;) rozjasnienia powinny byc nad oczami, na kosciach policzkowych i moze lekkie linie do okola ust a ty masz odwrotnie :wink:
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Asgharoth
Mudżahedin

O!!! dzieki serdeczne :) tego mi było trzeba ;) bo zapomniałem o tym #-o aż wstyd się przyznać :oops:

ODPOWIEDZ