Dyskusja o kandydaturach masterowych 2010/2011

Tematy z poprzednich sezonów LL

Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Re: Dyskusja o kandydaturach masterowych 2010/2011

Post autor: Xet »

Draconis Old Guard, BWT i Snot

Awatar użytkownika
Stefczyk
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Stefczyk »

Po konsultacjach klubowych postanowiliśmy zmienić naszą propozycje odnoście mastera. I zachęcam wszystkich do zapoznania się z poprawioną wersją.
- Hej móżdżku, co będziemy robić dziś wieczorem?
-To co zwykle Pinky, to co zwykle. Spróbujemy opanować świat.
Z cyklu na turnieju:
Master Assassin z Fellbladem wpada w 1 turze w Maga Chaosowego na smoku, wypłaca ataki i wypada: 4x1 pada głośnie K*** i cała sala zaczyna klaskać...
A mój Bóg w dłoniach ma błyskawice,
miotając gromy, odbiera życie...

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

No bo zostaje :wink:

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Tak trzeba.

(czytajcie nastepnym razem LL czesciej, a nie 2 dni przed zalozoniem glosowania, milion pytan i watpliwosci)

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Laik pisze:No bo zostaje :wink:
Nie wiadomo. Jesli w glosowaniu nie przejdzie, to rownie dobrze moze zostac w ogole nie zgloszony do ligi.

Zembol, opowiedz troche wiecej o Mackach - od JacKa wiem, ze Ty bedziesz glownym orgiem, kto jeszcze bedzie to z Toba organizowal z Lodzi? Takie postaci jak Jardzioch i Schtrasny cos jeszcze ogarniaja? Bartek zyje? Bardzo bym chcial, zebyscie przeszli, bo zawsze byl to jeden z najlepszych formatow w Lidze, ale pewnie wiele osob jest zrazonych po ostatnim DMP.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

No i powiedz czy beda problemy z wyslaniem wynikow :D

Awatar użytkownika
zembol
Oszukista

Post autor: zembol »

Zembol, opowiedz troche wiecej o Mackach - od JacKa wiem, ze Ty bedziesz glownym orgiem, kto jeszcze bedzie to z Toba organizowal z Lodzi? Takie postaci jak Jardzioch i Schtrasny cos jeszcze ogarniaja? Bartek zyje? Bardzo bym chcial, zebyscie przeszli, bo zawsze byl to jeden z najlepszych formatow w Lidze, ale pewnie wiele osob jest zrazonych po ostatnim DMP.
Żyją, żyją wszyscy. Bartek się po DMP trochę zniechęcił, Schtrasny dziecię piastuje a Jardzioch głównie młuci w 40tkę, ale jak się ich skrzyknie, to jeszcze trochę można z nich wykrzesać ;)
Ogólnie pół roku temu, obserwując battlową padaczkę w Łodzi, pomimo, że też mam pracę, dzieci i inne takie przeszkadzajki, pozwoliłem sobie wyjść z cienia i trochę złapać Klub za jaja - chyba z dobrym skutkiem. Zreorganizowaliśmy nieco Klub. Zrobiłem Ligę Lokalną, która trochę ludzi ożywiła. A powrót do Macek jest dla mnie strasznie ważny. Zwłaszcza, że Łódź jest dobrze zlokalizowana (geograficznie) i żal, żeby była battlowo martwa!

Korzystając z doświadczenia chłopaków (w organizacji) i swoich (współorganizacji, uczestnictwa) postanowiłem wziąć ten ciężar na swoje barki ;)
Miejscówkę prawdopodobnie wykorzystamy tę, co ostatnio, chyba, że uda się załatwić coś znacznie lepszego. W tym roku na bank będą już prysznice, oczywiście możliwość spania na miejscu. Jeśli pamiętasz, to stara miejscówka ma tę wielką zaletę, że rzut beretem jest z niej na Piotrkowską, a tam otworem stoi cała masa klubów i knajp, w których można spędzić wieczór. Na razie nie planowałem zamawiać sali na sobotę, bo patrząc na doświadczenia z tego sezonu różnie bywa na takich imprezach z frekwencją, ale temat jest otwarty.
Patrząc na świetny przykład Białegostoku zastanawialiśmy się nad imprezami towarzyszącymi, ale coby też nie przedobrzyć i nie zdominować nimi samego turnieju, na który się przecież głównie przyjeżdża - na razie padło na planszówki, które mamy zamiar wypożyczyć o zaprzyjaźnionego stowarzyszenia fantastyki. Może obok turnieju będzie się jednocześnie odbywał finał Łódzkiej Ligi Modelarskiej (tia, poszalałem z tymi ligami; wfb, modelarska), a może wymyślimy jeszcze coś fajnego. Generalnie za temat zabrałem się z wyprzedzeniem, bo wiem, że imprezy robione na ostatnią chwilę wypadają... różnie.
Po DMP mamy ogromną bazę stołów i na Macki je obijemy - nie będzie brzydkich twardzieli. Mamy powołaną grupę Terenokreatorów, więc jeśli dostaniemy Macki, to dopilnujemy, żeby nie zabrakło ładnych i grywalnych terenów. Oczywiście do terenów będą mapki.
Z innych doświadczeń organizacyjnych wiem, że wskazane jest na turnieju nagłośnienie i skład sędziowski większy niż 1 osoba, i tego też mam zamiar dopilnować. Ocena modelarska zgodna z LL - mnie osobiście bardzo się podoba przyświecająca jej idea. Test wiedzy - Ja stawiam na dużą ilość otwartych pytań (20?) w części o armię gracza dającą jednak łącznie 10p - taki test moim zdaniem pozwala wskazać osoby z faktycznie dużą wiedzą.
Nagrody - tym razem chcę, żeby nagrody były na miejscu (tzn. nie w formie talonu, bonu itd) - tylko pudełka do wręczenia na koniec turnieju. Oprócz tego testujemy właśnie unikatowe, ośmiorniczane statuetki - jeśli wyjdą zadawalająco, to napewno wykorzystamy je też na Mackach. W Lublinie w zeszłym sezonie (w tym niestety ze względów rodzinnych nie dotarłem) bardzo podobało mi się, że znalazły się również jakieś nagrody dla miejsc dalszych niż top 3+gienio+hobbysta i ten pomysł też bym chętnie wykorzystał.
No i też pomysł z cateringiem i obiadem dla graczy bardzo mi się spodobał, bo często w amoku bitew nie ma czasu na kombinowanie zamówień pizzy i innych takich i człowiek dopiero wieczorem orientuje się, jaki jest głodny :)

Co jeszcze wpadnie nam do głowy do samej imprezy, tego jeszcze nie wiadomo. Ja o niej już myślę, mimo, że: primo, nie wiadomo, czy będą masterem, secundo: do przypuszczalnego terminu pozostało jeszcze pół roku.

Tak więc wbrew temu, co pisał jeden członek OŁ na tym forum w Łodzi jest wola i są ludzie. A ja podejmuję się ich zorganizować.
Obrazek Obrazek
Nowe Lizaki: 110/30/89 | Demoniszcza: 16/0/11 | 101st Abn Div: 4/1/8

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Na imprezy towarzyszace bym sie nie napinal, bo chcesz zrobic 5 bitew na 3000 punktow - malo kto bedzie mial sile i ochote grac potem jeszcze w planszowki, zapewne po prostu wszyscy sie zdoja w szkole i na miescie.

A zamiast darmowego cateringu, to ciagnalbym dalej piekna tradycje chleba ze smalcem. Zawsze milo go wspominam - to taka lodzka charakterystyka byla.

Z kim to robisz? Kto jeszcze bedzie odpowiedzialny za organizacje tej imprezy?

Sorry, ze tak pytam, ale osobiscie Cie nie znam, podobnie jak wiele innych osob.

Awatar użytkownika
zembol
Oszukista

Post autor: zembol »

Chleb ze smalcem będzie, a jak! Nie ma turnieju bez smalcu.

Osobiście, to kiedyś graliśmy w Lublinie, ale ja nie z tych co się rzucają w oczy ;) Jakby co, jutro możemy się zapoznać. 8)
Jestem pewien, że Jardzioch zaangażuje się w przygotowania, bo na niego zawsze można liczyć, Bartek pewnie też, jak przyjdzie co do czego pomoże, a i Schtrasny moralnie wesprze. Choć orgiem jestem ja, bo nikt do ogarnięcia całej imprezy się nie pali.
Obrazek Obrazek
Nowe Lizaki: 110/30/89 | Demoniszcza: 16/0/11 | 101st Abn Div: 4/1/8

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Zembol wywołał mnie do tablicy, żebym go uwiarygodnił więc się odezwę. :wink:
Po DMP zafundowałem sobie ostre odcięcie od WFB bo ta impreza mnie dużo kosztowała, między innymi zawalenie dwóch przedmiotów na studiach, a już wcześniej do WFB nie miałem za bardzo serca. Aktualnie nie mam za dużo wolnego czasu bo nakłada mi się praca/kończenie studiów/przeprowadzka, ale w okolicach Macek powinienem już mieć wszystko ogarnięte i jasną i klarowną sytuację. Poza tym VIII edycje może mnie nawet zachęci do powrotu.
Natomiast co by się nie działo ja w Mackach pomagał będę bo czy chcę czy nie ten turniej po trochu moje dziecko, a za Zembola ręczę jak za brata, na pewno da radę i zrobi super turniej. Co by się nie działo Macki powinny wyjść tak dobra jak dwa lata temu i zdecydowanie lepsze od DMP, które były w ostatniej chwili jakoś odratowaną, ale jednak organizacyjną porażką jak i zresztą cały Polcon.
A poza tym będzie smalec!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111111111111111111oneoneone
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
CzarnY
Falubaz

Post autor: CzarnY »

Ziemko, czy nie zapomniales wstawic Lublina do glosowania?

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Damn , dzieki za przypomnienie , szybko dodaje.

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Jak w tym roku będzie wyglądać sprawa noclegów na PGA? Czy organizator zapewni je za darmo / w rozsądnej cenie?

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

w ofercie nic nie ma o noclegu wlasnie za to jest cos takiego:
Gobos pisze:ogólnie wszystko jak do tej pory

wiec pewnie jak do tej pory, nocleg na walsna reke
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Pisal Lesnik , ze sie postaraja, ale nie sa w stanie tyle do przodu tego przewidziec.

Btw. to chyba najbardziej wyrownane glosowanie w historii - podczas oddawania glosow mialem naprawde spory dylemat. (patrzac na glosy poki co , to jest mega wyrownanie i de facto zaden kandydat nie odstaje - choc jest kilku "prowadzcacych") Wczesniej glosowalem, tak zeby mastery byly w miare rowno rozlozone po Polsce, w tym roku dodalem jeszcze aspekt , gdzie wychodza najlepsze imprezy i tym sposobem wyszla moja top 10.

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

to zalezy jakiego rodzaju imprezy bierzesz pod uwage :P Sobotnio niedzielne czy miedzy sobotnio niedzielne :twisted:
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Goscinnie, bez prawa glosu, dodalem Dzika do LL ,bo chce sie wypowiedziec odnosnie kandydatury Lublina, aby przyblizyc Wam dokladniej jak ta impreza bedzie wygladala za rok.

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Lohost ma rację. Z całym szacunkiem - Dzika znam, lubię, powymieniałem trochę rzeczowej korespondencji, jest pewną "osobistością" i legendą w naszym małym światku :), ale po tym wyjątku teraz dopuść każdego kto będzie chciał powiedzieć parę słów o masterach czy innych rzeczach.
Do tej pory odbywało się to tak, że zainteresowany słał komuś pmkę z tekstem tego, co ma być wklejone jako cytat.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Dzik chce tylko napisac jednego posta odnosnie imprezy. Powiedzial, ze po tym moge go usunac.
Po tym jaka burze wywolal Lubelski Koziolek, nie widze powodu, zeby Dzik nie napisal, posta rozszerszajacego oferte Koziolka.

Zeby nie bylo - taka sama mozliwosc dalbym kazdemu innemu osrodkowi, szczegolnie, jesli ma to wplynac na glosy oddawane na mastery.

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

Dzik może jak każdy wysłać pmkę komuś ze składu LL i wątpię by ktoś nie przekleił jego wypowiedzi, nie róbmy scen.

ODPOWIEDZ