"Sobotnie moriowanie" Lublin 22.05.2010r
Re: "Sobotnie moriowanie" Lublin 22.05.2010r
A jeżeli mam dwa typy "najtańszych modeli", to losuję czy wybieram.
Dla mnie to dosyć istotna sprawa (Raczej bym się nie zastanawiał nad wyborem ghul czy wilk).
Dla mnie to dosyć istotna sprawa (Raczej bym się nie zastanawiał nad wyborem ghul czy wilk).

- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
pierwszy scenariusz jest z pupy wyjęty, ciekawe jak mam krasnoludem przejść na drugą krawędź. stół ma 48, wystawiając się na 12 calu zostaje mi 36 cali. Co turę musiałbym iść po linii prostej 6 cali. Wystarczy, że przeciwnik zagrodzi mi drogę oddziałem i musze leciutko skręcic i dupa, jestem minimum 200 punktów w plecy. Pomijając fakt, że jak koles nie bedzie miał obstawy to mam jeszcze 300 w plecy więc wypadało by żeby coś koło niego łaziło. Dla krasnoludów scenariusz praktycznie niemożliwy do wygrania.
Podobnie 3 scenariusz promuje armie z pierdylionem ataków w szarży jak WoCH, DE, Demony a udupia armie oparte na CR jak dwarfy, które jednak z zasady łamią przeciwnika a nie wycinają w pień. No chyba że sobie wystrzelam go do nogi.
Tak czy siak te scenariusze mi się nie podobają.
Drugi ok.
Podobnie 3 scenariusz promuje armie z pierdylionem ataków w szarży jak WoCH, DE, Demony a udupia armie oparte na CR jak dwarfy, które jednak z zasady łamią przeciwnika a nie wycinają w pień. No chyba że sobie wystrzelam go do nogi.
Tak czy siak te scenariusze mi się nie podobają.
Drugi ok.
Nie no weźcie to zbanujcie. W tym momencie przestałem wierzyć w te ZBALANSOWANE scenariuszeX.Maciek pisze:A kraśki mogą go przecież z kowadła popchnąć

A żeby nie było offt, czy krasie mogą z kowadła snajpować Palikota czy nie. Jeżeli tak to niech mi ktoś powie że krasie to słaba armia

- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
a mogą w single modele? nie.eliah91 pisze: A żeby nie było offt, czy krasie mogą z kowadła snajpować Palikota czy nie. Jeżeli tak to niech mi ktoś powie że krasie to słaba armia
wymusza to raz granie na kowadle, dwa używanie go przez prawie całą bitwe tylko do popychania jednego typka czyli praktycznie jestesmy dodatkowe 400 punktów w plecy w tej bitwie. w pyte...X.Maciek pisze:Nie może wchodzicdo oddziałów. A kraśki mogą go przecież z kowadła popchnąć
Naprawdę proponowałbym zmianę/zmodyfikowanie scenariuszy.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
X.Maciek pisze:Po pierwsze nikt Ci nie każe nim iść do krawędzi.
sam sobie przeczysz.X.Maciek pisze: Jeśli dojdzie do przeciwległej krawędzi stołu gracz otrzymuje 500pkt, jeśli nie dojdzie ale przeżyje - 200pkt.
policz to sobie... wystarczy ze musze skrecic o pół cala i nie dojde. a dla przeciwnika nie bedzie problemem zagrodzenie drogi.Po drugie jest w stanie tam dojść bez popychaczek.
Na tym polegają wszelkie scenariusze, że trzeba troszkę więcej pokombinować. Nie przeczę sobie bo jeśli nie widać perspektywy żeby dojść to nie musisz iść. Możesz go schować po prostu. Wątpię, żeby wielu posłów dotarło do krawędzi, bo są to modele przeważnie bez armorów i z T3 z jednym życiem. Więc krasnal wcale nie jest poszkodowany 

- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Rakso to chyba nie kara, a jedynie myślnik
czyli jak przeżyje poseł to dostajesz 200 ptk

- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
aaaa... to spoko
zwracam honor. Myślałem, że jak nie przejdzie to jeszcze 200 punktów w plecy jestem. tak to spoko loko. Może zostac i sorrki za zamieszanie 
Oczekuję czelendży

no i tak jest. właśnie zmontowałem rozpe. Ful-klimat-total-frifragCrane pisze: mowiles, ze kminisz funowa rozpiskę, bez cisnienia

Oczekuję czelendży