Ranking Ligi 2010/2011
Moderator: swieta_barbara
Re: Ranking Ligi 2010/2011
A dla mnie to przegięcie, żeby wszyscy gracze w pl zainteresowani ostatecznym kształtem ligi czekali do połowy maja plus pare dni na wysłanie i wklepanie wyników 20 osobowego turnieju. Chyba, że da się to jakoś pogodzić?
Bez przesady nikt nie musi na żadną ligę czekać, ligi zawsze liczyły się w momencie zgłoszenia ich wyników (trzeba ją zgłosić jak lokala tydzień wcześniej bo inaczej jej strona nie chwyci), natomiast warto by uściślić czy Arena kończy sezon czy wpłynięcie wyników Areny.
A nie lepiej robić jest tak, że lokalny turniej, aby był liczony do starej ligi to musi przesłać wyniki przed rozpoczęciem ostatniego mastera
Przecież na koniec ostatniego turnieju klasy M, w tym roku na koniec naszej Areny, powinno się już znać c.a. wyniki końcowe ligi, a nie czekać na lokale. Z całym szacunkiem dla nich ofc.

IMO do dosłania wyników areny stary sezon po ich dosłaniu nowy, beż żadnego momentu gdy byłyby toczone oba sezony. Powodowane to tym aby turnieje, które się odbędą (lub ligi, które się zakończą) w ten sam weekend co arena były liczone do starej ligi. Oczywiście zakładając, że chłopaki z Krk wyślą wyniki w przeciągu tygodnia, bo tydzień po arenie wg mnie już bez żadnych ale powinno się grać na nową ligę.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
Kod: Zaznacz cały
1.3 Sezon ligowy rozpoczyna się dzień po zakończeniu ostatniego turnieju klasy master sezonu poprzedniego.
1.4 Zamknięcie sezonu ligi następuje w momencie zaliczenia wyników ostatniego turnieju klasy master przez Koordynatora, co potwierdzone jest zamieszczeniem ich na stronie internetowej http://liga.whfb.pl.
to może szybko przegłosujmy jak ma się sezon kończyć?
ja widze opcje następujące:
1. Ostatni dzień Areny kończy sezon i turnieje które do tego czasu się odbędą liczą sie do starego sezonu
2. Zakończmy sezon z końcem maja. Jezeli turniej jakis odbedzie się po arenie ale wyniki wpłyna po pólnocy juz w czerwcu to sorry.
3. Bawimy się w zgadywanie i liczymy, że chłopaki z Krakowa nie doślą wyników jakoś szybko i wówczas próbujemy wcisnąć kilka lokali przed końcem sezonu.
4. mamy dwa sezony i już:D
ja widze opcje następujące:
1. Ostatni dzień Areny kończy sezon i turnieje które do tego czasu się odbędą liczą sie do starego sezonu
2. Zakończmy sezon z końcem maja. Jezeli turniej jakis odbedzie się po arenie ale wyniki wpłyna po pólnocy juz w czerwcu to sorry.
3. Bawimy się w zgadywanie i liczymy, że chłopaki z Krakowa nie doślą wyników jakoś szybko i wówczas próbujemy wcisnąć kilka lokali przed końcem sezonu.
4. mamy dwa sezony i już:D
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Dla mnie uzależnienie tego, czy dany turniej załapie się do starej, czy też do nowej ligi, od szybkości przesłania przez jakiś klub wyników mastera, jest słabe. Jak wyślemy dzień po, to w następnym tygodniu już jest nowy sezon. A jak miesiąc po? To, co będzie teoretyczna szansa przegonienia kogoś w lidze, robiąc u siebie w mieście dużego lokala? Koniec sezonu z końcem ostatniego turnieju M. - czysto, prosto, każdy wie na czym stoi.
Panowie ja tam nie widzę problemu zapis regulaminu jest prosty dzień po ostatnim masterze zaczyna się nowy sezon. Czyli każdy turniej lub liga zakończona po tej dacie liczy się do nowego sezonu.
Natomiast zapis w kolejnym punkcie stanowi, że zamknięcie starego sezonu następuje po zliczeniu wyników ostatniego mastera.
Ergo wszelkie lokale i ligi zakończone w dniu ostatniego mastera liczą się do starego sezonu a te zakończone w dzień po jego zakończeniu do nowego. Jednocześnie definitywne zamknięcie starego sezonu i ogłoszenie definitywnego rankingu graczy następuje po zaliczeniu wyników ostatniego mastera. Zakończenie sezonu a zamknięcie sezonu to 2 róźne pojęcia.
Natomiast zapis w kolejnym punkcie stanowi, że zamknięcie starego sezonu następuje po zliczeniu wyników ostatniego mastera.
Ergo wszelkie lokale i ligi zakończone w dniu ostatniego mastera liczą się do starego sezonu a te zakończone w dzień po jego zakończeniu do nowego. Jednocześnie definitywne zamknięcie starego sezonu i ogłoszenie definitywnego rankingu graczy następuje po zaliczeniu wyników ostatniego mastera. Zakończenie sezonu a zamknięcie sezonu to 2 róźne pojęcia.
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...
przypomnę może o co chodzi, bo bynajmniej nie o lokal który odbędzie się tydzień po Arenie.Rince pisze:Witam,
Organizujemy lige (turniej lokalny), ktora zaczyna sie 18.04 i trwa przez kolejne 4 tygodnie. Czy w zwiazku z tym, ze Krakow jest ostatnim masterem, nasza liga zaliczac sie bedzie do nowego sezonu, czy istotna jest data startu turnieju?
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
No ale wychodzi przecież na jedno Karli. Dla mnie takie inicjatywy są na kolejny sezon i tyle. Nie uda się ligi domknąć w 4 tygodnie i cała Polska będzie czekała, aż dwaj gracze spotkają się, aby rozegrać bitwę, kluczową dla zajęcia w niej 5tego miejsca 

Jak dla mnie to jeśli wyników by nie było do zakończenia mastera to liczy się do nowego i tyle.
Po co komplikować?
Master ma swoje zasady i tak już ma być bo chłopakom ciężko będzie ot tak ogarnąć całość po i dlatego mamy ten bufor na dosłanie wyników.
Po co komplikować?
Master ma swoje zasady i tak już ma być bo chłopakom ciężko będzie ot tak ogarnąć całość po i dlatego mamy ten bufor na dosłanie wyników.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
bigpasiak pisze:Jak dla mnie to jeśli wyników by nie było do zakończenia mastera to liczy się do nowego i tyle.
Po co komplikować?