Co odpycha mnie w Szlachetnych Elfach...
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
No to prawda słucham innych ale mimo wszystko nie wygląda to w ten sposób że na oślep i jazda,ja też to testuje,i to co mówią w przypadku helfickiej kavy i magii to to się wszystko sprawdza i tyle,i to już niemoja wina że helfickie armie są podobne do siebie z tego względu że biorą to co najlepsze wg nich,czym z regóły jest magia.zresztą o mnie często się mówi że gram nietypowo.
Z krasnoludami jest o tyle problem, żę są za wolne, żeby jakoś realnie mieć szanse z innymi ofensywnymi armiami (już o defensach nie wposminając, bo nawet nie zdążą dojść). Co z tego, że są twarde, jak bardziej mobilny wróg ich skanapkuje? Poza tym ta armia jest stworzona do obrony - i to trzeba wykorzystać. Ja robię właśnie krasie, i jak na razie zamierzam mieć 3 klocki piechoty (hammerersi ,warriorzy i longbeardzi) - tylko tyle, bo robię ich wyłącznie z metalowych figsów. A one są drogie. Ale myślę, że w przyszłości będę sobie dokupywał rózne metalowe figsy i w końcu uzbieram też czwarty regon . A na mniejsze bitwy chyba jednak będę starał się wciskać więcej piechoty niż maszyn.
Ale nie ma się co dziwić, że krasiami ludzie się bronią - to jest najmocniejsza strona tej armii .
Wyszedł z tego lekki offtop, ale musiałem się pokłócić . Kosa, jak stwierdzisz, że nie pasuje do tematu, to tnij wedle uznania .
Ale nie ma się co dziwić, że krasiami ludzie się bronią - to jest najmocniejsza strona tej armii .
Wyszedł z tego lekki offtop, ale musiałem się pokłócić . Kosa, jak stwierdzisz, że nie pasuje do tematu, to tnij wedle uznania .
Tak sobie czytam i dochodzę do wniosku, że równie dobrze można mieć pretensję, że ktoś gra bretą na kawalerii... Jeśli jakaś armia ma coś dobrego to na tym gra. To jest oczywiste! U HE (IMO) najlepsza jest magia (no w końcu to mistrzowie magii) oraz kawa (bo bardzo zwrotna), więc na tym gra więksezość ludzi (no i ja też). Każdy gra na czym chce... i tyle.
$$$ KUPIĘ KONIE do nowego tiranoc chariotu!!! (sztuk od 1 do 5) $$$
chwile człowieka nie było i tak offtopujecie
troszke się powstrzymajcie, a wynioskwoać można, że odpycha nas w HE wszystko w HE co nie jest kawą i przedewszystkim magią
niestety to jest prawda i każda tutaj psizący ma ją, ale wrócmy do tematu... Mnie w HE odpycha jednak żle poskąłdana piechota, ona nie ejst do dupy ale jest żle pomyślana. Speaelfy powinny mieć opcje uzbrojeń, wystarczy tylko aby było do wyboru włócznia, light armour i shield i bazowy koszt elfa i sobie komponujmy. Z 2\3 klockami elfów z hand weaponem i shieldem za noirmalną cenę możnaby było też wstawić np. 2x15 ze spearami (bez żadnego cmg), takie mixy. I jak to jest podobno jedna z najlepiej zorganizowanych piechot w WH to brak jakiejś ciekawej zasady dla piechoty boli. Gdzies czytałem, że być moze wprowadzą zmiane lini frontu jendostki podczas szarzy czy też szarży na nią, bardzo mi się to spodobało i odpowiada charakterowi tej piechoty.
troszke się powstrzymajcie, a wynioskwoać można, że odpycha nas w HE wszystko w HE co nie jest kawą i przedewszystkim magią
niestety to jest prawda i każda tutaj psizący ma ją, ale wrócmy do tematu... Mnie w HE odpycha jednak żle poskąłdana piechota, ona nie ejst do dupy ale jest żle pomyślana. Speaelfy powinny mieć opcje uzbrojeń, wystarczy tylko aby było do wyboru włócznia, light armour i shield i bazowy koszt elfa i sobie komponujmy. Z 2\3 klockami elfów z hand weaponem i shieldem za noirmalną cenę możnaby było też wstawić np. 2x15 ze spearami (bez żadnego cmg), takie mixy. I jak to jest podobno jedna z najlepiej zorganizowanych piechot w WH to brak jakiejś ciekawej zasady dla piechoty boli. Gdzies czytałem, że być moze wprowadzą zmiane lini frontu jendostki podczas szarzy czy też szarży na nią, bardzo mi się to spodobało i odpowiada charakterowi tej piechoty.
a ja czytając artykuł kolegi grającego HE doszłem do wniosku że he mogły by mieć DoW w specialach w koncu to najbogatsza i wymierająca rasa i z tego powodu zatrudniają wiele najamników by ratować życie elfów ale to dyskusja na iną okazję
polecam
artykul
polecam
artykul
Pomysł z psiarnią jest IMO niewypałem. I co z tego że jesteśmy bogaci i jest nas mało... jesteśmy również zajebiście dumni i nie "zniżylibyśmy się" do zaciągania jakich kolwiek innych ras. I tak się dziwię że wogóle mamy DoW w rare'ach.
$$$ KUPIĘ KONIE do nowego tiranoc chariotu!!! (sztuk od 1 do 5) $$$
ale te bestie z annuliańskich gór to chyba co innego... Kosa naprawdę powinien zmigrować te posty do pobożnych życzeń co do 7 ed.
O ja ten artykuł to kolejne marudzenie starej zrzędy,ma problem z figórami?Niech kupi z innej firmy,pewnie i tak taniej wyjdzie,Elfy z bolcami to wstyd w porównaniu z imperium z mechanicznym koniem?hahahhha elfy są inteligetniejsze od ludzi ale niemają aż tak zaawansowanej technologi jak ludzie(np porównując azteków do białych można dojść do podobnych wniosków).A co do ogulnych przemysleń autora to już niebede komentował,jakby tak było to elfy zrobiłby po prostu lepszą armią i tyle,a ja np wolałbym aby armię urozmaicono.
IMO autor artykulu ma wybujała fantazje i zapedy do powergamingu
ot kolejna lista zyczen...
ot kolejna lista zyczen...
Jeżeli rzeczywiście przeczytał trylogię Tolkiena w czterech różnych językach to moim zdaniem ma prawo do fantazjowania, a co do pobożnych życzeń - zupełnie mnie nie interesuje co z nami zrobią w 7 ed. ponieważ z edycji na edycję nigdy nie było lepiej tylko coraz gorzej: magia coraz słabsza, krew coraz rzadsza... i wiecie co? nic to! Bo moje elfy i tak będą walczyć i ginąć dzielnie tak jak w poprzednich edycjach - dla mnie naprawdę jestr średnioważne czy wygrywam, mam nadzieję, że zawsze znajdę w tej armii coś co mi się będzie podobać nawet jeśli zabierze się za nią ten [...] gave thorpe
wytlumaczcie mi jedno... dlaczego typ w tym artykule pokazuje zdjecie dark elfa z 9ktoregos roku podpisanego high elf?
(bo narzekania na sile 3 na oddzialach Oo czy o tym, ze nie ma magic resitance na magach (znowu Oo) juz przemilcze... podobnie jak i o slabej magii i kilkunastoosobowych turniejach... i innych wiekszych razacych raczej wish listach (typu treeman Oo) nie wspomne )
(bo narzekania na sile 3 na oddzialach Oo czy o tym, ze nie ma magic resitance na magach (znowu Oo) juz przemilcze... podobnie jak i o slabej magii i kilkunastoosobowych turniejach... i innych wiekszych razacych raczej wish listach (typu treeman Oo) nie wspomne )
rysunek staroedycyjnego efla pojawił się pewnie jako komentarz do niegdysiejszego sposobu przedstawiania elfów generalnie i myślę, że to mu się udało całkiem sprytnie ująć, a z tymi drzewcami to tak niestety stoi w kodeksie - największa populacja drzewców na świecie mieszka w Avelorn, drzewce o ile pamiętam ukrywały również potomstwo Aenariona i Astarielle w trakcie inwazji Chaosu, to dzięki temu przetrwała linia krwi Aenariona z pierwszego małżeństwa, której dzisiejszymi przedstawicielami są Tyrion, Teclis i Alarielle
wszystko to oczywiście tylko fluff ale czasem trudno się komuś dziwić, że chciałby mieć na stole to co ma w kodeksie...
wszystko to oczywiście tylko fluff ale czasem trudno się komuś dziwić, że chciałby mieć na stole to co ma w kodeksie...
Po pierwsze - Ice - chcesz mogę Cię pojechać spearelfami i Smokiem - nie widzę w tym problemu.
Co do artykułu Adriana, to jest on oldschoolowym graczem - klimaciarzem. Część, autorów sarkastycznych komentarzy jego artykułu w czasach gdy zaczynał grać bawiła się jeszcze klockami lego - więc trochę szacunku.
A co do narzekania - wszystkim da sie wygrywać( z sensem złożonym naturalnie) , ostatnie kilka turów w BB twardo wygrywa Przemek Ogrami. Nie jest to ośrodek nadzwyczaj silny, ale myślę, że wielu narzekaczy gra poniżej tego poziomu, rekompensując brak umiejętności przegięciami.
Pozdro
Co do artykułu Adriana, to jest on oldschoolowym graczem - klimaciarzem. Część, autorów sarkastycznych komentarzy jego artykułu w czasach gdy zaczynał grać bawiła się jeszcze klockami lego - więc trochę szacunku.
A co do narzekania - wszystkim da sie wygrywać( z sensem złożonym naturalnie) , ostatnie kilka turów w BB twardo wygrywa Przemek Ogrami. Nie jest to ośrodek nadzwyczaj silny, ale myślę, że wielu narzekaczy gra poniżej tego poziomu, rekompensując brak umiejętności przegięciami.
Pozdro
Jasne, że wszyscy powinni mieć ithilmar choć sam nie wiem czy bym tego nie zamienił na AS 1+
Najbardziej boli mnie, że barding do silverów jest obowiązkowy... Może potem i tak bym go cały czas brał, ale obecnie wydaje się ciekawy pomysł....
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie