DoW w 8 edycji

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Re: DoW w 8 edycji

Post autor: bigpasiak »

Shino pisze:
bigpasiak pisze: Dochodzę do wniosku, że ktoś na siłę chce znaleźć argumenty których nie ma...
zaczynasz czytac swoje posty? wypas... od razu mniej troli bedzie na forum...

Znaczy się przestaniesz trollować w końcu wyrocznio?
Jankiel pisze:
Dobrze, jak wykażesz mi gdzie się mylę pokajam się.
Co sugeruje w oficjalnym AL do DoW, że nie będę mógł ich brać
Nic. Chodzi tylko o to, że te same zasady tyczą się Twoich WE, co reszty armii. Więc albo DoW dla wszystkich, albo dla nikogo. Jeśli DoW nie ma, to zapisek w starym booku WE nic nie znaczy
Czyli rozumiem że tak samo z BSB każdej armii albo mają możliwość wzięcia tarczy wszyscy albo nikt?
W końcu nie ma znaczenia czy kodex jest stary czy nie, prawda?

Zresztą nieważne.
Poczekajmy do errat.
Jak tego nie zmienią to wtedy pogadamy.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Czyli rozumiem że tak samo z BSB każdej armii albo mają możliwość wzięcia tarczy wszyscy albo nikt?
Nie. Ale za to możesz wziąć abominację, bo wyszła w nowym kodeksie skavenów
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Czyli raz stary kodex musi się dostosować do nowych a raz gra na swoich bo to komuś nie pasuje?
I nie mów mi że nie wiesz o czym piszę...

BSB w każdej armii powinien mieć te same restrykcje, czyli albo nie może używać niczego co potrzebuje 2 rąk albo wszyscy to olewają.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...

Abandoned

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

panie Pasiak nikt nie będzie z Tobą gadał - bo nie ma o czym.DoW jest zbanowane i tyle.. (na naszych turach napewno)

cytując Shinka :
faq mowiacy o tym, ze mozna brac dow w 7 ed

nie wiem co jeszcze trzeba dodać ...

a dlaczego bsb ma mieć takie same restrykcje wszędzie ? zasady to zasady... :roll:
Obrazek
T

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Spoko.
Poczekamy zobaczymy.
Do pierwszych errat i faq-ów.
Jasiuuu pisze:a dlaczego bsb ma mieć takie same restrykcje wszędzie ? zasady to zasady... :roll:
No widzisz, raz ja muszę zapisy dostosować do nowych booków bo tam nie ma zapisów o DoW i tak muszę traktować swój innym razem to dzięki mojemu staremu 6 ed bookowi nie mogę dać mu tarczy czy dwuraka. Widzisz różnice Panie Jasiuuuuuuuuuuuuuuuuuu?

Zasady to zasady.
Byle równo traktowane zapisy nich.

Abandoned

Awatar użytkownika
Jasiuuu

No widzisz, raz ja muszę zapisy dostosować do nowych booków bo tam nie ma zapisów o DoW i tak muszę traktować swój

nie panie Pasiak , nie przecztałeś postu Shina ; [

No widzisz, raz ja muszę zapisy dostosować do nowych booków bo tam nie ma zapisów o DoW i tak muszę traktować swój
... przeczytaj co Shino napisał

i mniej płaczu pls , WE i tak dostają fajne zasady wraz z nową edycją...
Obrazek
T

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Post autor: kubon »

jakie ? Strzelanie z 2 szeregów ? No błagam
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

And Satan said 'That's what I was thinking'.

Awatar użytkownika
Jasiuuu

Wood elfy chyba mają płacz we krwii : ]
Obrazek
T

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Jasiuuu pisze:Wood elfy chyba mają płacz we krwii : ]
:lol2: :lol2: :lol2:

Moim zdaniem powinni wystąpić jedynie jako samodzielnie wystawiona armia, oczywiście przygotowana pod 8ed.

Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crane »

Przepraszam, ale czy to mało? Wczesniej miescily sie góra 3 x 10 Archerów, teraz dajesz ich do dwoch szeregow i wchodzi 60 strzał na turę, na bliskim z S 4, to jest IMO duzy kop.

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

@ Jasiu w końcu to goje :D

Skąd chcesz brać DoW ? Bo nie widze wzmianki o takiej armi w rulebooku, ani o tym że obowiązują zapisy z RH czy któregoś Annuala\White Dwarfa w którym ta armia się pojawiła

Koniec cannonów w każdej armi i tyle

Awatar użytkownika
Bestialski_Brokuł
Oszukista

Post autor: Bestialski_Brokuł »

Tiaa, tylko gdyby nie to, że Helka zrobiła się taka dobra w 8 ed to niektórzy WoChowcy płakali by z WElfami na dwa głosy :lol2:
Ostatnio zmieniony 3 lip 2010, o 21:39 przez Bestialski_Brokuł, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Post autor: likaon »

kubon pisze:jakie ? Strzelanie z 2 szeregów ? No błagam
No np. drzewiec i trekiny stają całkiem fajne, dzięki dodatkowym atakom
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii

Awatar użytkownika
Jasiuuu

Bestialski_Brokuł pisze:
Tiaa, tylko gdyby nie to, że Helka zrobiła się taka dobra w 8 ed to niektórzy WoChowcy płakali by z WElfami na dwa głosy :lol2:

dobra to się zrobiła kawaleria khorna i fasty, wymierzyć helką każda lamka potrafiła - ale co taki emo elfik może wiedzieć o tym : ] idź płakać za działami
Obrazek
T

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Crane pisze:
Przepraszam, ale czy to mało? Wczesniej miescily sie góra 3 x 10 Archerów, teraz dajesz ich do dwoch szeregow i wchodzi 60 strzał na turę, na bliskim z S 4, to jest IMO duzy kop.
Biorąc pod uwage zplewienie skirmischu, fastów, No i zajebistego bosta klocków taniej piechoty. to tak. Mało. :roll: Co z tego ze mam 30 strzałów wiecej na ture? moje łuki na dalekim to sobie mogą, strzelac po 40 osobowym klocku szczurów za psie pkt. :roll: Przepraszam ale tak. w takiej sytuacji to mało :roll:
Bestialski_Brokuł pisze:
<br style="text-shadow: none;"><br style="text-shadow: none;">Tiaa, tylko gdyby nie to, że Helka zrobiła się taka dobra w 8 ed to niektórzy WoChowcy płakali by z WElfami na dwa głosy :lol2:
Dokładnie :lol2: Jak praktycznie zbanowali całkowicie DoW to WE i WoCH zawarły sojusz z płaczu na forum BP :lol2: :lol2:
likaon pisze:
kubon pisze:jakie ? Strzelanie z 2 szeregów ? No błagam
<br style="text-shadow: none;">No np. drzewiec i trekiny stają całkiem fajne, dzięki dodatkowym atakom
Może. Gdyby nie to że treeman zatrzyma sie w byle większym oddziale :P
Jedynie Nadzieje (nikłą) widze w Treekinach.
W 8 ed. wielkie potworki w bitwach z WE będą miały używanie :lol2:
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

Awatar użytkownika
Jasiuuu

stary : ]
nie wiem jaki masz IQ ale fakty są oczywiste

1) przekoksiony lore
2) polepszenie fastów ( wildzi mają duuuużego boosta)
3) polepszenie łuków
4) scrimish nie tylko WE ma nowe zasady...
5) nowe zajebiste przedmioty magiczne

strzelac po 40 osobowym klocku szczurów za psie pkt.
to już generał dupa jeśli po tym strzela

treeekiny to będzie raczej dalej syf : ]

a w Wochu nigdy nie wstawiałem pedalskich działek ; ] ale to już nie ma żadnego związku z dyskusją
pzdr
Obrazek
T

Awatar użytkownika
Bestialski_Brokuł
Oszukista

Post autor: Bestialski_Brokuł »

Jasiuuu pisze:dobra to się zrobiła kawaleria khorna i fasty, wymierzyć helką każda lamka potrafiła - ale co taki emo elfik może wiedzieć o tym : ] idź płakać za działami
Przykro mi, ale ani nie mam armatek ani za nimi nie płaczę... więc pudło :wink: Ale pamiętam dobrze, że jak były dyskusje o ograniczeniu DoW w BP to WoCh płakał i to bardzo, że nie ma co w rarach wystawiac, więc nie zgrywajcie teraz takich twardzieli :wink:

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

No nie ma. Po prostu staram się zrozumieć co kieruje ludzi do takiej determinacji w banowaniu piesków :P.
Jasiuuu pisze:1) przekoksiony lore
3) polepszenie łuków

1) Tu sie zgodze.
2) Tu bym polenizował. Fasty były zawsze od tego zeby ściagać szeregi od boku. A teraz musze wystawic 15 WR żeby juz klocek nie miał + za szeregi. :) Pozatym są tak mięciutcy że kiedy wszyscy mi oddadzą połowa oddziału popłynie :P No chyba że cos przeoczyłem ;)
3) Tak tu jest boost
4) Ale tylko WE na nim sie opierało ;)
5) Chodzi ci o te z RB ? To tak niektóre są wypaśne ;)

Dobra EOT. Może erraty skasuja we wszystkich starych AB opcje DoW i będzie po krzyku ;)

Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crane »

Biorąc pod uwage zplewienie skirmischu, fastów, No i zajebistego bosta klocków taniej piechoty. to tak. Mało. Co z tego ze mam 30 strzałów wiecej na ture? moje łuki na dalekim to sobie mogą, strzelac po 40 osobowym klocku szczurów za psie pkt. Przepraszam ale tak. w takiej sytuacji to mało
No sorry ale teraz mozesz sobie nimi dziala zdjemowac, taki grad strzal bedzie bardzo silny.

Niby jak splewiono fasty? Dajac im dodatkowy ruch przed bitwa?

Awatar użytkownika
Jasiuuu

kubon pisze:No nie ma. Po prostu staram się zrozumieć co kieruje ludzi do takiej determinacji w banowaniu piesków :P.
Jasiuuu pisze:1) przekoksiony lore
3) polepszenie łuków

1) Tu sie zgodze.
2) Tu bym polenizował. Fasty były zawsze od tego zeby ściagać szeregi od boku. A teraz musze wystawic 15 WR żeby juz klocek nie miał + za szeregi. :) Pozatym są tak mięciutcy że kiedy wszyscy mi oddadzą połowa oddziału popłynie :P No chyba że cos przeoczyłem ;)
3) Tak tu jest boost
4) Ale tylko WE na nim sie opierało ;)
5) Chodzi ci o te z RB ? To tak niektóre są wypaśne ;)

Dobra EOT. Może erraty skasuja we wszystkich starych AB opcje DoW i będzie po krzyku ;)

2) 12'' dodatkowego ruchu w pierszej turze to Uj ?
4) tak tylko WE mają scirmish ... (takim lizz, beast, De i VC wszystko jedno...)
Obrazek
T

ODPOWIEDZ