AdamW - moje pierwsze

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

Re: AdamW - moje pierwsze

Post autor: Brushlicker »

mniam :!:

fajnie sie prezentuje to wszystko na stole =D>
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

JochnyWalker pisze:mniam :!:

fajnie sie prezentuje to wszystko na stole =D>
+1

Awatar użytkownika
Telchar
Wodzirej

Post autor: Telchar »

Fajowe zdjęcia i fajowe malowanie :) Jedyna uwaga taka, że wygląda że lew ma niezaszpachlowaną szparę na plechach.
http://azylium.vot.pl - Serwis Społeczności Mordheim

Awatar użytkownika
AdamW
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: AdamW »

Kolejne ukończone i aby trochę odsapnąć od HE pomalowałem szczurki ;) Telchar, racja ominąłem to ale nie miałem green stuffu przy sobie - teraz będę pamiętał o takich długich łączeniach aby to już więcej się nie przytrafiło #-o

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 26 lis 2012, o 14:58 przez AdamW, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Srebrny wydaje mi sie u szczurkow dosc plaski.. ale na TT chyba pasuje..
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Morsfinek
Wodzirej

Post autor: Morsfinek »

Bardzo fajne HE mam tylko wątpliwości czty zdjęcie faktycznie odzwierciedla malowanie bo takie jakby mdłe barwy.
Obrazek

Awatar użytkownika
AdamW
Powergamer Rozpiskowy

Z tym ''mdłym'' to mnie trochę zadziwiłeś, no chyba że to sarkazm, bo mi się wydaje, że wręcz przeciwnie trochę za jaskrawo pomalowałem. Co do zdjęć to zapewne nie oddaje prawdziwych kolorów bo mam tylko kamerkę JVC.

A ten srebrny na szczurkach właśnie celowo zmieszałem z szarym kolorem aby nie był za bardzo świecący - chodziło o taką lekką surowość i matowość (w końcu żyją pod ziemią), w stosunku do HE.

aha i dzięki za opinie :)

Morsfinek
Wodzirej

Post autor: Morsfinek »

Zero sarkazmu na zdjęciach kolory wydają się nieco przekłamane jakby zbyt błękitne wszystko jest.
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Szczerze mówiąc uważam, ze właśnie przez to wymieszanie srebrnego z szarym skopałeś trochę sprawe. Efekt - elementy wyglądają na niepomalowane plastikowe. Matowe metaliki uzyskujesz washując srebrny różnymi washami. Można w ten sposób uzyskac dowolny kolor i mat. Potem fragmenty przy krawędziach można lekko ciapnąć metalikiem i uzyskujemy efekt starego poszczerbionego metalu... Obecny wyszedł kiepsko...
Ostatnio zmieniony 26 lis 2012, o 19:01 przez smiejagreg, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Lechu
Kretozord

Post autor: Lechu »

Elfy bardzo ciekawie i fajnie wg mnie pomalowane. Gorzej trochę ze Skavenami ale to akurat może być moje subiektywne odczucie ;)

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

smiejagreg pisze:Szczerze mówiąc uważam, ze właśnie przez to wymieszanie ksrebrnego z szarym skopałes trochę sprawe. Efekt - elementy wyglądają na niepomalowane plastikowe. Matowe metaliki uzyskujesz washując srebrny różnymi washami. Można w ten sposób uzyskac dowolny kolor i mat. Potem fragmenty przy krawędziach można lekko ciapnąc metalikiem i uzyskujemy efekt starego poszczerbionego metalu... Obecny wyszedł kiepsko...
O to mi wlasnie chodzilo : ]
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
AdamW
Powergamer Rozpiskowy

ok, spróbuję poprawić :wink:

Awatar użytkownika
AdamW
Powergamer Rozpiskowy

Po dłuższej przerwie - dalej męczę się z szczurami :wink: Na szybko robiłem fotki, więc z fleszem, niestety.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W między czasie skleciłem małą makietę dla górników, co by mieli gdzie kopać.

Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Kurna, to chyba najbardziej barwne szczurasy, jakie widziałem :P Like it :!: Nie bardzo sa tylko podstawki - imho na całej powierzchni winien być naklejony piasek i reszta dopiero na nim. Wtedy nie widać gołych podstawek... Chociaż w sumie cholera wie, czy tego piasku tam nie ma - nieostre zdjęcie. jeśli piasek jest, to pomaluj go na inny kolor, niż ranty podstawek. RANTY POWINNY BYC POMALOWANE NA KOLOR NEUTRALNY, ŻEBY SIĘ NIE ZLEWAŁY Z INNYMI ELEMENTAMI PODSTAWKI.
A krasnali nie będę komentował, bo nie cierpię plastikowców =;

Awatar użytkownika
AdamW
Powergamer Rozpiskowy

Faktycznie te podstawki nie wyszły - to przez łatwość ''pryskania'' aerografem, chwila i jest cala podstawka pomalowana. Muszę zakleić taśmą i same ranty ''trzasnąć'' innym odcieniem - dzięki za uzmysłowienie tego smiejagreg

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Wygląda chyba jednak, że piasek jest. Imho powinieneś go spryskać ciemnym brązem, potem pędzelek w garść i drybrush jakąś ochrą, a następnie na koniec lekki drybrush kościanym - wtedy nie będzie wątpliwości, że piasek jest. Zobaczysz, ile zyskają podstawki z piaskiem pomalowanym w ten sposób...

Awatar użytkownika
AdamW
Powergamer Rozpiskowy

Piasek jest - ale z piaskownicy, za mała gradacja i moze dlatego go nie widać, do tego zły odcień, o którym piszesz zlewający się ze ściankami podstawki i taki beznadziejny efekt. Ok, zrobię jak radzisz.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Zrób tak - nie wrócisz do poprzedniej wersji. Sam stosuję tylko i wyłącznie zwykły piasek z piaskownicy. jeśli potrzebujesz jakieś większe gradacje, to możesz albo poszukać grubszego piasku, albo zastosować np. rozdrobniony korek - daje całkiem fajny efekt, połozony jako kupka kamieni w jednym miejscu podstawki. Generalnie radzę próbować różnych materiałów na podstawki - czasem daje to zaskakująco fajne efekty.

Awatar użytkownika
AdamW
Powergamer Rozpiskowy

Trochę mnie nie było ale coś tam zmalowałem. Najpierw chciałem przestrzec wszystkich przed matowym lakierem w puszcze vallejo - to wcale nie jest mat. W porównaniu do GW matowego, to można by rzec, że spray vallejo mat, to lakier błyszczący :shock:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

I taki mały ''Art'' :wink:

Obrazek

Awatar użytkownika
Szamot
Masakrator

Post autor: Szamot »