Kefas Reaktywacja! Po prawie 11 latach powracam do dziergania figsów :)
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Re: Kefasoteka [19.12.12 pestirats one]
Malowanie znacznie lepsze niż zdjęcia
Brawo
Brawo
pewnie, zwłaszcza, że to wipLoudLord pisze:Piękna robota - mam nadzieję, że po zakupie statywu nie zapomnisz o ponownym sfotografowaniu tych szczurzastych!
też się z tym gryzę czy by nie zasmarować pva te brzegi, zasypać piaskiem i pomalować...Rasti pisze:Troszkę wykończenie trayu mi się nie podoba, mogłoby ni być tej krawędzi.
ewentualnie pomaluję brzegi na taki kolor jak brzegi podstawek... tylko nie wiem czy to dobry pomysł, co radzicie?
najlepsze skaveny jakie widziałem
zgadza się... ale to wynik błędu którego już nie mogłem naprawić za to udało mi się wrzucić tam sporo elementu terenuLazur pisze:Ten tray jest za szeroki moim zdaniem
który urozmaicił całość... poza tym szerokość treja nie jest aż tak ważna a inne mam gdzieś o połowę węższe...
Swietne konwersje. Tray mimo to ze za szeroki to trzyma klimat calego regonu.
Fajnie udalo sie dobrac cala kolorystyke regimentu. Czekam niecierpliwie na wiecej.
Fajnie udalo sie dobrac cala kolorystyke regimentu. Czekam niecierpliwie na wiecej.
No dobrze ale czy tray wlicza się w wymiar całego regimentu? Jeśli tak to ma znaczenie, ale jeśli nie to ważne jest to aby tray nie wystawał ten 1" poza to wtedy będzie można od innych jednostek tak czy siak się odstawiać [=
Boki mojego treja mają około 2cm czyli jakieś 3/4 cala, robiąc tego treja faktycznie się zagalopowałem z szerokością ale nie chciałem już psuć całej konstrukcji i zostało tak jak jest. W zasadzie to jestem zadowolony bo udało mi się jakoś zagospodarować ten teren, a zasady są jakby mniej ważne dla mnie... Cały regiment też wygląda jak bezkształtna masa a boki wystają bardzo wyraźnie co może też powodować złudne wrażenie zbyd dużej szerokości treja.
Właściwie to spodobały mi się tak szerokie treje i chyba będę je zapodawał do każdego rogenu Zawsze coś tam można wcisnąć, co urozmaici wygląd całości Właściwie to już taki motyw zastosowałem przy okazji bydowy treja do giant ratów
ale faktem też jest że był od chudszy... No nic może jakiś specjalista niech się wypowie jak to jest z tymi trejami :>
Właściwie to spodobały mi się tak szerokie treje i chyba będę je zapodawał do każdego rogenu Zawsze coś tam można wcisnąć, co urozmaici wygląd całości Właściwie to już taki motyw zastosowałem przy okazji bydowy treja do giant ratów
ale faktem też jest że był od chudszy... No nic może jakiś specjalista niech się wypowie jak to jest z tymi trejami :>
Tray nie liczy sie do mierzenia. Liczy sie bezposrednio od podstawek.Nadel pisze:No dobrze ale czy tray wlicza się w wymiar całego regimentu? Jeśli tak to ma znaczenie, ale jeśli nie to ważne jest to aby tray nie wystawał ten 1" poza to wtedy będzie można od innych jednostek tak czy siak się odstawiać [=
Tray ulatwia tylko przesowanie regonow
Mi tam taki sposób robienia tray'ów bardzo przypadł do gustu. Fajnie to wygląda i jak wspomniałeś można coś dodatkowego ciekawego wcisnąć. Jedyny problem jaki mogę teraz zasugerować to taki, że dwóch jednostek swoich nie postawisz w odległości 1 cala. Może lepiej asekuracyjnie robić 0,5 calowe tray'e? Dla mnie wykonanie bardzo fajne, mimo że szerokość przypadkowa (=Kefas pisze:Boki mojego treja mają około 2cm czyli jakieś 3/4 cala, robiąc tego treja faktycznie się zagalopowałem z szerokością ale nie chciałem już psuć całej konstrukcji i zostało tak jak jest. W zasadzie to jestem zadowolony bo udało mi się jakoś zagospodarować ten teren, a zasady są jakby mniej ważne dla mnie... Cały regiment też wygląda jak bezkształtna masa a boki wystają bardzo wyraźnie co może też powodować złudne wrażenie zbyd dużej szerokości treja.
- swieta_barbara
- habydysz
Ja teraz wszystkie traye "robie" pol cala. Nie trzeba pamietac o 1" apart (tylko w przypadku bohaterow i innych takich, gdzie nie ma trayow).
Swietne masz te szczury kefas, chociaz szkoda, ze tak powoli je rozwijasz. W TGC na pewno trafisz do hall of fame (to juz 2gi Polak bedzie!).
Swietne masz te szczury kefas, chociaz szkoda, ze tak powoli je rozwijasz. W TGC na pewno trafisz do hall of fame (to juz 2gi Polak bedzie!).
Powoli to wszystko idzie... bo dużo obowiązków których nie mogę olać... rodzina, praca i zostaje chwilka na batla :[
Ale żeby nie być za dużo do tyłu zrobiłem 5 globadierów i inżyniera bimbrownika do tego szykuję 10 jezzaili i war littera...
a jak skończę zbierać części to zrobię furmankę i abominację... i cały czas maluję, maluję i maluję...
Ale żeby nie być za dużo do tyłu zrobiłem 5 globadierów i inżyniera bimbrownika do tego szykuję 10 jezzaili i war littera...
a jak skończę zbierać części to zrobię furmankę i abominację... i cały czas maluję, maluję i maluję...