Kefas Reaktywacja! Po prawie 11 latach powracam do dziergania figsów :)

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Re: Kefasoteka [19.12.12 pestirats one]

Post autor: quidamcorvus »

Malowanie znacznie lepsze niż zdjęcia ;)
Brawo =D> =D> =D>

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

na podsuwanie żonie pomysłu ze statywem pod choinkę już niestety za późno ale na bank sam w to zainwestuję po nowym roku...

dzięki za pozytywne opinie ;)

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Clanraty bardzo fajne, przez jakość zdjęcia widać tylko 2-3 ranki ale te prezentują się bardzo okazale. Poziom klasa. Tylko ratling odbiega
poziomem imo. Narazie jest zajebiście teraz tylko wytrwałość i do pędzla :D
Obrazek

Awatar użytkownika
LoudLord
Oszukista

Post autor: LoudLord »

Piękna robota =D> - mam nadzieję, że po zakupie statywu nie zapomnisz o ponownym sfotografowaniu tych szczurzastych!
"Musimy podjąć męską decyzję- albo jesteśmy zadowoleni, albo nie."
- M.Malicki

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

No klimat trzymają zajebisty =D>
Troszkę wykończenie trayu mi się nie podoba, mogłoby ni być tej krawędzi.
No i piękne skavy, nie ma co ;) Klimat pełną gębą.

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

LoudLord pisze:Piękna robota =D> - mam nadzieję, że po zakupie statywu nie zapomnisz o ponownym sfotografowaniu tych szczurzastych!
pewnie, zwłaszcza, że to wip
Rasti pisze:Troszkę wykończenie trayu mi się nie podoba, mogłoby ni być tej krawędzi.
też się z tym gryzę czy by nie zasmarować pva te brzegi, zasypać piaskiem i pomalować...
ewentualnie pomaluję brzegi na taki kolor jak brzegi podstawek... tylko nie wiem czy to dobry pomysł, co radzicie?

Awatar użytkownika
puszkin
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: puszkin »

najlepsze skaveny jakie widziałem =D> =D>

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

No jeśli ładnie to zamaskujesz to da radę. Po zasypaniu i zamalowaniu może CI takie ścięcie wyjść, no i wtedy tray taki kanciasty. Spróbuj, ja bym to zamaskował jakoś.

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Ten tray jest za szeroki moim zdaniem
Obrazek

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Lazur pisze:Ten tray jest za szeroki moim zdaniem
zgadza się... ale to wynik błędu którego już nie mogłem naprawić za to udało mi się wrzucić tam sporo elementu terenu
który urozmaicił całość... poza tym szerokość treja nie jest aż tak ważna a inne mam gdzieś o połowę węższe...

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Post autor: ^Karpiu^ »

Swietne konwersje. Tray mimo to ze za szeroki to trzyma klimat calego regonu.
Fajnie udalo sie dobrac cala kolorystyke regimentu. Czekam niecierpliwie na wiecej.

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Uwierz mi, że jest ważny odkąd weszła zasada1" apart potrafi napsuć krwi w czasie gry turniejowej.
Obrazek

Awatar użytkownika
Nadel
Kontakt:

Post autor: Nadel »

No dobrze ale czy tray wlicza się w wymiar całego regimentu? Jeśli tak to ma znaczenie, ale jeśli nie to ważne jest to aby tray nie wystawał ten 1" poza to wtedy będzie można od innych jednostek tak czy siak się odstawiać [=

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Boki mojego treja mają około 2cm czyli jakieś 3/4 cala, robiąc tego treja faktycznie się zagalopowałem z szerokością ale nie chciałem już psuć całej konstrukcji i zostało tak jak jest. W zasadzie to jestem zadowolony bo udało mi się jakoś zagospodarować ten teren, a zasady są jakby mniej ważne dla mnie... Cały regiment też wygląda jak bezkształtna masa a boki wystają bardzo wyraźnie co może też powodować złudne wrażenie zbyd dużej szerokości treja.
Właściwie to spodobały mi się tak szerokie treje i chyba będę je zapodawał do każdego rogenu ;) Zawsze coś tam można wcisnąć, co urozmaici wygląd całości ;) Właściwie to już taki motyw zastosowałem przy okazji bydowy treja do giant ratów
ale faktem też jest że był od chudszy... No nic może jakiś specjalista niech się wypowie jak to jest z tymi trejami :>

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Post autor: ^Karpiu^ »

Nadel pisze:No dobrze ale czy tray wlicza się w wymiar całego regimentu? Jeśli tak to ma znaczenie, ale jeśli nie to ważne jest to aby tray nie wystawał ten 1" poza to wtedy będzie można od innych jednostek tak czy siak się odstawiać [=
Tray nie liczy sie do mierzenia. Liczy sie bezposrednio od podstawek.
Tray ulatwia tylko przesowanie regonow

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Kwestia jest tylko taka że trudno postawić jednostki równo cal od siebie tak żeby upchać gdzieś obok siebie dwa regimenty. Poza tym wymiary traya nie mają znaczenia
Obrazek

Awatar użytkownika
Nadel
Kontakt:

Post autor: Nadel »

Kefas pisze:Boki mojego treja mają około 2cm czyli jakieś 3/4 cala, robiąc tego treja faktycznie się zagalopowałem z szerokością ale nie chciałem już psuć całej konstrukcji i zostało tak jak jest. W zasadzie to jestem zadowolony bo udało mi się jakoś zagospodarować ten teren, a zasady są jakby mniej ważne dla mnie... Cały regiment też wygląda jak bezkształtna masa a boki wystają bardzo wyraźnie co może też powodować złudne wrażenie zbyd dużej szerokości treja.
Właściwie to spodobały mi się tak szerokie treje i chyba będę je zapodawał do każdego rogenu ;) Zawsze coś tam można wcisnąć, co urozmaici wygląd całości ;) Właściwie to już taki motyw zastosowałem przy okazji bydowy treja do giant ratów
ale faktem też jest że był od chudszy... No nic może jakiś specjalista niech się wypowie jak to jest z tymi trejami :>
Mi tam taki sposób robienia tray'ów bardzo przypadł do gustu. Fajnie to wygląda i jak wspomniałeś można coś dodatkowego ciekawego wcisnąć. Jedyny problem jaki mogę teraz zasugerować to taki, że dwóch jednostek swoich nie postawisz w odległości 1 cala. Może lepiej asekuracyjnie robić 0,5 calowe tray'e? Dla mnie wykonanie bardzo fajne, mimo że szerokość przypadkowa (=

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Prawdopodobnie będę się starał robić treje 0.5 "

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Ja teraz wszystkie traye "robie" pol cala. Nie trzeba pamietac o 1" apart (tylko w przypadku bohaterow i innych takich, gdzie nie ma trayow).

Swietne masz te szczury kefas, chociaz szkoda, ze tak powoli je rozwijasz. W TGC na pewno trafisz do hall of fame (to juz 2gi Polak bedzie!).

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Powoli to wszystko idzie... bo dużo obowiązków których nie mogę olać... rodzina, praca i zostaje chwilka na batla :[

Ale żeby nie być za dużo do tyłu zrobiłem 5 globadierów i inżyniera bimbrownika ;) do tego szykuję 10 jezzaili i war littera...
a jak skończę zbierać części to zrobię furmankę i abominację... i cały czas maluję, maluję i maluję...

ODPOWIEDZ