Wrocław 2500pts Turniej w Pizzerii 12.09.2010.
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
Re: Wrocław 2500pts Turniej w Pizzerii 12.09.2010.
nie wiem ile bitewek rozegrałeś Juraku, ale "ya" ze 30 już jak nie więcej i jako pierwszy mówiłem że magia aż tak nie kara tylko trzeba zwiększyć limit pkt. ( osobiście 2750 polecam )
więc myślę jeśli są ludzie którzy mówią że to zło i w ogóle, to warto sprawdzić jak ukrócają magię... może przesadzają i w efekcie testów tego nie wprowadzimy później
@ edit z BS jest tylko magia Dymitr więc nie napieraj tak za bardzo, bo marudzisz jak stara baba... masakra
więc myślę jeśli są ludzie którzy mówią że to zło i w ogóle, to warto sprawdzić jak ukrócają magię... może przesadzają i w efekcie testów tego nie wprowadzimy później
@ edit z BS jest tylko magia Dymitr więc nie napieraj tak za bardzo, bo marudzisz jak stara baba... masakra
stary jak chcesz grac w inna gre to graj. ja chciałbym pójść na turniej 8ed a nie na jakiegos potworka który modyfikuje zasady i zmienia je nawet w sprzeczności z orginałem. Po co sobie frekwencje odbierac?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
gdzie jest sens?Czar #6 - Purple Sun: Od efektu czaru przysługuje ward save/regeneracja oraz, w wypadku bohaterów/championów - look out sir!
dwarfy i tak nie maja wsv regenki a to dwarfy boli najbardzie ten czar i wlasnie o to sie roznosi lament
ale juz spotkasz rozpe z 2 hydrami smokiem i innymi pasciami to nie, masz przejebane tak czy inaczej bo regenka dziala :/
czyli jak masz pod gorke z de to masz jescze bardziej pod gorke
jak dwarfy maja przejebane to tak samo dalej maja przejebane, nie kumam tego ograniczenia :/
- Khuman
- Ciśnieniowiec
no się mylisz mogą mieć wardza na 4+ przeciw tym słońcom i tak dalejjurak pisze:gdzie jest sens?Czar #6 - Purple Sun: Od efektu czaru przysługuje ward save/regeneracja oraz, w wypadku bohaterów/championów - look out sir!
dwarfy i tak nie maja wsv regenki a to dwarfy boli najbardzie ten czar i wlasnie o to sie roznosi lament
ale juz spotkasz rozpe z 2 hydrami smokiem i innymi pasciami to nie, masz przejebane tak czy inaczej bo regenka dziala :/
czyli jak masz pod gorke z de to masz jescze bardziej pod gorke
jak dwarfy maja przejebane to tak samo dalej maja przejebane, nie kumam tego ograniczenia :/
jak uważacie można głosować ( kompromis )
kto za kto przeciw ograniczenią magii ? minimum 6 głosów potrzebuję ( "ya" się nie liczę bo to stronnicze )
dobra klocek elity moze miec mr, wow. co z tego jak sciagniesz maszyny, nawet jak kowadlo nie zejdzie to wymanewrowanie jednego zajebiscie mobilnego klocka nie jest problememKhumanor pisze: no się mylisz mogą mieć wardza na 4+ przeciw tym słońcom i tak dalej
pozatym jak juz chcieli zmieniac to mogli zostawic tylko MR, wtedy bylo by ok.
a hydry dalej dzieki temu smigaja. ><
generalnie ja za czysta 8, ew jakas kompozycja, ale imo narazie nie teraz.
kumek, nie chodzi o namawianie kolegów a wystarczy obrać sobie jakiś cel - robimy PRE mastera (jak to bylo od lat) więc czemu nie gramy na te same zasady?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
- Khuman
- Ciśnieniowiec
nie ja organizuję więc nie wiem czemu to pytanie do mnie kierujesz, osobiście chcę sprawdzić wszystkie możliwości gry... choć nie wszystko pasuje co tego czym chcę graćDmtrij pisze:kumek, nie chodzi o namawianie kolegów a wystarczy obrać sobie jakiś cel - robimy PRE mastera (jak to bylo od lat) więc czemu nie gramy na te same zasady?
nie zawsze dobrze wiesz były te pre mastery... po drugie są te tradycje tylko dla tego że nasze środowisko jest zbyt "leniwe" do ruszania gdzieś pograć lokal gdzie indziej
zadzwonię tam gdzie trzeba by zmienił zapis jak nie zmieni to oznaka że jestem ( co kolwiem )
bzdura...
Ja chciałbym wiedziec jaki jest ostateczny regulamin i go nie zmieniajmy. Bałagan?
Pre Masterów zawsze dobrze wychodziło i jak je gralismy regularnie wiecej osób jeździło na mastery (Sobies na przykład)
Ja chciałbym wiedziec jaki jest ostateczny regulamin i go nie zmieniajmy. Bałagan?
Pre Masterów zawsze dobrze wychodziło i jak je gralismy regularnie wiecej osób jeździło na mastery (Sobies na przykład)
- Khuman
- Ciśnieniowiec
nie istotne... i tak nie kumamDmtrij pisze:bzdura...
już mówiłeś że nie będziesz więc po co chcesz wiedzieć ?Dmtrij pisze:Ja chciałbym wiedziec jaki jest ostateczny regulamin i go nie zmieniajmy. Bałagan?
źle przeczytałeś to pisałem... nie ważne nie che się tłumaczyć ( nie czuję takiej potrzeby )... ludzie jeździli bo mieli czas a nie że były grywane preDmtrij pisze:Pre Masterów zawsze dobrze wychodziło i jak je gralismy regularnie wiecej osób jeździło na mastery (Sobies na przykład)
Po cholere robicie te ograniczenia? Skoro już zrobiliście format masterowy, to zostawcie też jego zasady! Inaczej to nie ma sensu. Jak mam trenować przed masterem, jak gracie w inną grę
Dla mnie jest spory minus i wątpię czy przyjadę na turniej z takimi zasadami. I gwarantuje Wam, że nikomu innemu ze śląska też nie będzie chciało się grać w skurwysyński miecz.
Więc Bałagan, jak chcesz znowu mieć turniej na 8 osób, to droga wolna. Bawcie się dobrze.
Dla mnie jest spory minus i wątpię czy przyjadę na turniej z takimi zasadami. I gwarantuje Wam, że nikomu innemu ze śląska też nie będzie chciało się grać w skurwysyński miecz.
Więc Bałagan, jak chcesz znowu mieć turniej na 8 osób, to droga wolna. Bawcie się dobrze.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
a. heheheAndrzej pisze:Po cholere robicie te ograniczenia? Skoro już zrobiliście format masterowy, to zostawcie też jego zasady! Inaczej to nie ma sensu. Jak mam trenować przed masterem, jak gracie w inną grę![]()
b. nie no bez przesady, chillout
hopoki, walnijcie pre bez bastarda.
scen.
dawn attack
blood and glory
watchtower
i bedzie naprawde cacys
Jaki bojkot? Jeden chudy ślónzok się odgraża. Bez przesady.
Jankiel pisze: Allstars w ch... Cały jeden reprezentant, który nie umie zmierzyć 12" od bsb, specjalista od rzucania kostkami i kręcenia o tym filmów, człowiek, który próbował się wcisnąć do repy grając każdą armią po kolei (ale wszystkimi obsysał), kolejny, który cały rok nie grał i ostatni, który zamiast ćwiczyć skilla, to podbudowuje ego politykowaniem na LL. Nie da się wygrać.
Jak bym usłyszał, że w wawie jest robiony turniej z bastardem na czele (nieważne czy tylko z jego elementami czy z całością) to zlałbym ten turniej ciepłym moczem. Zależy mi żeby się ograć po wielu latach nieobecności w świadku WFB na zasady WFB ew. tak jak to zrobił Bless na naszym lokalu (Nowa edycja nowe wyzwania) - Słonko przycięte tylko o kwestię kostki Artyleryjskiej. Do tego przycięte trochę dwa czary i luz. Żeby zrozumieć tą edyzję trzeba zagrać na punkty rzędu 3,3k, a nie pograć na 2300 i płakać jaka to magia jest wyjechana w kosmos.
Nie chce mi się jechać taki kawał drogi z wawy do wrocka tylko po to żeby pograć w inną grę. Jeżeli będą scenariusze oraz czysta VIII ed. ew. z delikatnym przycięciem słoneczka to luz. Bastard ssie po same kule i coraz więcej osób jest o tym przekonanych. Bastard to wymysł dla osób, którym nie podoba się ósemka i chcą pograć w ósmą na zmianach dostosowujących do siódemki. Ostatecznie dla osób, które nie chcą się "przekwalifikować" na ósmą i grać na oklepanych zagrywkach z siódemki.
- "Skurwysyński Miecz"
jakby nie patrzeć pod każdym kątem trafne
Nie chce mi się jechać taki kawał drogi z wawy do wrocka tylko po to żeby pograć w inną grę. Jeżeli będą scenariusze oraz czysta VIII ed. ew. z delikatnym przycięciem słoneczka to luz. Bastard ssie po same kule i coraz więcej osób jest o tym przekonanych. Bastard to wymysł dla osób, którym nie podoba się ósemka i chcą pograć w ósmą na zmianach dostosowujących do siódemki. Ostatecznie dla osób, które nie chcą się "przekwalifikować" na ósmą i grać na oklepanych zagrywkach z siódemki.
- "Skurwysyński Miecz"
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart

@Maryś
Chudy, bo chudy, ale jeden? Ja, Dimitr, Jurak, Daw, Laik. To już pięc osób które wolałyby zasady masterowe. Cztery z nich, tj ja, Laik, Daw i Dimitr zadeklarowały że nie pojdą na turniej z jakimiś z dupy ograniczeniami. I pewnie będzie więcej takich, którzy w ogóle nie napiszą w tym temacie, bo zniechęcił ich regulamin na pierwszej stronie.
Zrobicie jak chcecie. Ale zauważcie, że na zasady mastera przyjedzie 5 osób które pisały w tym temacie.
A że ostatnio macie bardzo niską frekwencje, to strata 3-5 graczy może być kiepska.

Chudy, bo chudy, ale jeden? Ja, Dimitr, Jurak, Daw, Laik. To już pięc osób które wolałyby zasady masterowe. Cztery z nich, tj ja, Laik, Daw i Dimitr zadeklarowały że nie pojdą na turniej z jakimiś z dupy ograniczeniami. I pewnie będzie więcej takich, którzy w ogóle nie napiszą w tym temacie, bo zniechęcił ich regulamin na pierwszej stronie.
Zrobicie jak chcecie. Ale zauważcie, że na zasady mastera przyjedzie 5 osób które pisały w tym temacie.
A że ostatnio macie bardzo niską frekwencje, to strata 3-5 graczy może być kiepska.
Lepiej brzmi - "Miecz Skurwysyna"- "Skurwysyński Miecz"
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.