16.10.2010 turniej w Magic Traders 2500pkt Kraków
Re: 16.10.2010 turniej w Magic Traders 2500pkt Kraków
Ja tez nie dam rady wpasc sorry 

Mówi się trudno i idzie się dalej ...
@Andrzej
Tak
@All
Jeżeli kogoś na liście nie ma to niech sie upomni to go dopisze. Limit wynosi 30 osób
Zobaczymy ile osób się fizycznie zjawi i wtedy bedziemy rozkniać. Mamy już zwiezione tereny i blaty z tym ze jak zobacze ile jest graczy to zdecydujemy czy gramy na 48x48 czy na wiekszych. Terenów mamy full, będzie dużo domków górek itd.
Macie do mnie nr 513-720-723 jakby ktoś nie mógł trafic czy cuś to dzwonić.
Jak ktoś moze niech mi poda w jednym poście wszystkie linki do najnowszych/aktualnych uściśleń itd żebym mógł sobie to wydrukować i mieć na turnieju.
Tak
@All
Jeżeli kogoś na liście nie ma to niech sie upomni to go dopisze. Limit wynosi 30 osób
Zobaczymy ile osób się fizycznie zjawi i wtedy bedziemy rozkniać. Mamy już zwiezione tereny i blaty z tym ze jak zobacze ile jest graczy to zdecydujemy czy gramy na 48x48 czy na wiekszych. Terenów mamy full, będzie dużo domków górek itd.
Macie do mnie nr 513-720-723 jakby ktoś nie mógł trafic czy cuś to dzwonić.
Jak ktoś moze niech mi poda w jednym poście wszystkie linki do najnowszych/aktualnych uściśleń itd żebym mógł sobie to wydrukować i mieć na turnieju.
Postaram się wziąć ci tego smoka o ile go jakoś upchnę do walizy bo mam miejsca na styk. Napiszę jutro rano czy się zmieścił:) Tylko weź jakiegoś jeźdźca bo swoich mam w drugim mieszkaniu.Zeppelin pisze:Miałby ktoś smoka pożyczyć?Bo nie chciałbym udawać ,że przez przypadek nie wziąłem
Spoko.
W takim razie jutro zabieram ze soba:
-coś dla Hipnotica, ale o tym cisza bo inni też będą chcieli
-lizaki dla Górkena
Jeżeli komuś jeszcze miałem coś przynieść, wziąć, przygotować, pisać i przypominać mi jeszcze.
W takim razie jutro zabieram ze soba:
-coś dla Hipnotica, ale o tym cisza bo inni też będą chcieli

-lizaki dla Górkena
Jeżeli komuś jeszcze miałem coś przynieść, wziąć, przygotować, pisać i przypominać mi jeszcze.
Turniej spoko, pomimo że z zapisanych 26 osób przyszło 13
Dzięki przeciwnikom za bitwy, odbywające się generalnie bez większych spięć i w miłej atmosferze

Dzięki przeciwnikom za bitwy, odbywające się generalnie bez większych spięć i w miłej atmosferze

Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Rzeczywiście frekwencja nie była najwyższa, ale turnie chyba sie udał, tak mi sie wydaje bo nie brałem w nim czynnego udziału. Dzięki dla "przyjezdnych" za fatygę i zapraszamy ponownie. Mam nadzieje że następnym razem pojawię sie z figurkami a nie tylko w odwiedziny na jedną bitwe.
edit: Chociaż 27 XI może mi sie nie udać bo to będzie pomiędzy 1 a możliwą 2 turą wyborów samorządowych i moge mieć wtedy straszny zapierdziel
edit: Chociaż 27 XI może mi sie nie udać bo to będzie pomiędzy 1 a możliwą 2 turą wyborów samorządowych i moge mieć wtedy straszny zapierdziel
Czcij Koze !!
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
Kielce też już zajechały do domu 
Dzięki chłopaki, za turniej. Postaramy się częściej wpadać i zapraszamy oczywiście do nas (13.11.2010
)
Pozdrawiam,

Dzięki chłopaki, za turniej. Postaramy się częściej wpadać i zapraszamy oczywiście do nas (13.11.2010

Pozdrawiam,
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.
Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"
I love this game...
Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"
I love this game...

Ja bym chciał podziękować wszystkim którzy się zapisali a nie powiadomili minie że nie przyjadą że tak sobie w kulki polecieli. Zajebiście z waszej strony ze my załatwiamy blaty i tereny a potem 10 osób się nie pojawia na turnieju bez słowa, jestem z was dumny.
Niestety faktycznie frekwencja wypadła słabo, wobec zapowiedzi, szkoda że bez informowania organizatorów. Nie mniej jednak turniej przebiegał w miłej atmosferze (choć o tej ostatniej dosłownie można dyskutować, szczególnie podczas pierwszych bitew jak się ścieśniliśmy w oczekiwaniu na spóźnialskich
) i bez ciśnień, i jak gadaliśmy ze Skavenem nie wiadomo czy to wpływ 8ed czy uczestników
Prosił bym jeszcze o wrzucenie wyników, bo musiałem wyjść przed ich ogłoszeniem.

Prosił bym jeszcze o wrzucenie wyników, bo musiałem wyjść przed ich ogłoszeniem.
Skaven pisze:Ja bym chciał podziękować wszystkim którzy się zapisali a nie powiadomili minie że nie przyjadą że tak sobie w kulki polecieli. Zajebiście z waszej strony ze my załatwiamy blaty i tereny a potem 10 osób się nie pojawia na turnieju bez słowa, jestem z was dumny.
Może jakimś pomysłem będzie utworzenie 'czarnej listy'?
Kolejny turniej w przyjaznej atmosferze

Dołączam się do prośby o wyniki

Wisła Kraków.
- Romendakil
- Mudżahedin
Również chciałem podziękować przeciwnikom za fajne bezciśnieniowe bitwy.
Miejscówka uważam jest dobra, chociaż gra na dziesięciu stołach będzie pozbawiona komfortu. Same stoły co prawda weszły, ale miejsca dla 12 grających (tak jak pisał Hypnotic) nie było zbyt wiele.
Kolejna sprawa to czas grania. 2,5h na bitwę (bez dodatkowego czasu na składanie modeli, przenosiny, losowanie wyników) to stanowczo za mało.
Nie wiem jak pozostali grający, ale mnie nie udało się rozegrać więcej jak 4 tur.
Miejscówka uważam jest dobra, chociaż gra na dziesięciu stołach będzie pozbawiona komfortu. Same stoły co prawda weszły, ale miejsca dla 12 grających (tak jak pisał Hypnotic) nie było zbyt wiele.
Kolejna sprawa to czas grania. 2,5h na bitwę (bez dodatkowego czasu na składanie modeli, przenosiny, losowanie wyników) to stanowczo za mało.
Nie wiem jak pozostali grający, ale mnie nie udało się rozegrać więcej jak 4 tur.
Oficjale wyniki:
1) Andrzej Bąk - 48 pkt HE
2) Krzysiek Kozak - 41 pkt WOH
3) Hypnotic - 40 pkt DE
4) Łukasz Tomasik - 38 pkt HE
5) Michał Ritter - 37 pkt DWARF
6) Catafractus - 36 pkt EMP
7) Undead - 33 pkt TK
8 ) Benek - 28 pkt VC
9) Marek Hołownia - 27 pkt ( około +960 pkt) DWARF
10) Kudłaty - 27 pkt ( około -1200 pkt) VC
11) Janusz Skalski - 17 pkt DOCH
12) Łukasz Seweryn - 13 pkt (około -4000 pkt) HE
13) Jurek Oczkowicz - 13 pkt (około -5000 pkt) HE
I ja dziekuje za przybycie, fajnie że sie podobało zapraszamy na nastepny turniej.
Pozdro
1) Andrzej Bąk - 48 pkt HE
2) Krzysiek Kozak - 41 pkt WOH
3) Hypnotic - 40 pkt DE
4) Łukasz Tomasik - 38 pkt HE
5) Michał Ritter - 37 pkt DWARF
6) Catafractus - 36 pkt EMP
7) Undead - 33 pkt TK
8 ) Benek - 28 pkt VC
9) Marek Hołownia - 27 pkt ( około +960 pkt) DWARF
10) Kudłaty - 27 pkt ( około -1200 pkt) VC
11) Janusz Skalski - 17 pkt DOCH
12) Łukasz Seweryn - 13 pkt (około -4000 pkt) HE
13) Jurek Oczkowicz - 13 pkt (około -5000 pkt) HE
I ja dziekuje za przybycie, fajnie że sie podobało zapraszamy na nastepny turniej.
Pozdro
Ostatnio zmieniony 17 paź 2010, o 15:03 przez Undead, łącznie zmieniany 1 raz.
Parę słów ode mnie jeszcze na spokojnie.
Na pierwszym miejscu chciałbym podziękować chłopakom z True Legionu za to że pomagali w organizacji, udało się blaty załatwić, przewieść je, tereny i ogólnie cała organizacja mimo że była na szybko całkiem nieźle chyba wypadła.
Dziękuje również wszystkim którzy postanowili dać nam szansę i wpaść do nas na turniej. To pierwszy turniej organizowany przez nas w tym miejscu, a jako że sklep działa dopiero miesiąc, było to w wersji roboczej trochę.
Co do ilości miejsca to cóż, gdybym wiedział ile faktycznie ludzi będzie to bym inaczej porozmieszczał wszystko. Dziękuję tym którzy mnie wcześniej powiadomili że ich nie będzie albo takich z którymi bezpośrednio rozmawiałem o tym. Co do tych którzy się zapisali i bez słowa uprzedzenia nie przyjechali, to słabo z waszej strony, przez was, wasi koledzy musieli pierwszą bitwę w ścisku lekkim zagrać.
Co do ogólnych spraw organizacyjnych to turniej będzie miał limit 20 osób żeby każdy miał komfort grania. Jak będzie cieplej to limit ten zwiększymy bo bedzie można na tarasie grać.
Od następnego turnieju wprowadzam taką zasadę że jeżeli ktoś się zapisze i nie przyjdzie na turniej, nie informując mnie o tym wcześniej to trafia na tzw listę rezerwową a mianowicie na kolejnym turnieju moze się jedynie na rezerwę zapisać, tzn zagra sobie dopiero jeżeli limit 20 osób nie będzie pełny.
Co do czasu na zagranie bitwy to 2,5h wystarcza w zupełności, zważywszy że pierwszy scenariusz to BnG który w 80% przypadków kończy się przed czasem. Zrobienie dłuższych bitew odpada z tego powodu że gdyby po 3h były bitwy to do 19:30 byśmy grali wliczając rozdanie nagród, sprzatanie itd. W 8 ed gra się dużo szybciej tylko po prostu trzeba się przyzwyczaić. Poza tym trzeba pamiętać ze niektórzy gracze są spoza Krakowa i na pewno chcą dotrzeć do domu o jakiejś przyzwoitej godzinie.
Na sam koniec chciałbym podziękować wszystkim za pomoc w sprzątnięciu blatów i terenów, bardzo wdzięczni jesteśmy
Kolejny turniej będzie 27 listopada i tu juz pełna profeska bedzie, mamy full terenów, porobimy mapki, jakieś ciekawsze scenariusze itd.
Byłbym wdzięczny gdybyście wyrazili swoją opinie co wam sie podobało a co nie podobało na tym turnieju, jako że chcę go robić tak żeby graczom pasowało. Mamy dosyć sporą dowolność w formule, zasadach i ogólnej organizacji więc mozemy robić tak jak graczom odpowiada,
Na pierwszym miejscu chciałbym podziękować chłopakom z True Legionu za to że pomagali w organizacji, udało się blaty załatwić, przewieść je, tereny i ogólnie cała organizacja mimo że była na szybko całkiem nieźle chyba wypadła.
Dziękuje również wszystkim którzy postanowili dać nam szansę i wpaść do nas na turniej. To pierwszy turniej organizowany przez nas w tym miejscu, a jako że sklep działa dopiero miesiąc, było to w wersji roboczej trochę.
Co do ilości miejsca to cóż, gdybym wiedział ile faktycznie ludzi będzie to bym inaczej porozmieszczał wszystko. Dziękuję tym którzy mnie wcześniej powiadomili że ich nie będzie albo takich z którymi bezpośrednio rozmawiałem o tym. Co do tych którzy się zapisali i bez słowa uprzedzenia nie przyjechali, to słabo z waszej strony, przez was, wasi koledzy musieli pierwszą bitwę w ścisku lekkim zagrać.
Co do ogólnych spraw organizacyjnych to turniej będzie miał limit 20 osób żeby każdy miał komfort grania. Jak będzie cieplej to limit ten zwiększymy bo bedzie można na tarasie grać.
Od następnego turnieju wprowadzam taką zasadę że jeżeli ktoś się zapisze i nie przyjdzie na turniej, nie informując mnie o tym wcześniej to trafia na tzw listę rezerwową a mianowicie na kolejnym turnieju moze się jedynie na rezerwę zapisać, tzn zagra sobie dopiero jeżeli limit 20 osób nie będzie pełny.
Co do czasu na zagranie bitwy to 2,5h wystarcza w zupełności, zważywszy że pierwszy scenariusz to BnG który w 80% przypadków kończy się przed czasem. Zrobienie dłuższych bitew odpada z tego powodu że gdyby po 3h były bitwy to do 19:30 byśmy grali wliczając rozdanie nagród, sprzatanie itd. W 8 ed gra się dużo szybciej tylko po prostu trzeba się przyzwyczaić. Poza tym trzeba pamiętać ze niektórzy gracze są spoza Krakowa i na pewno chcą dotrzeć do domu o jakiejś przyzwoitej godzinie.
Na sam koniec chciałbym podziękować wszystkim za pomoc w sprzątnięciu blatów i terenów, bardzo wdzięczni jesteśmy

Kolejny turniej będzie 27 listopada i tu juz pełna profeska bedzie, mamy full terenów, porobimy mapki, jakieś ciekawsze scenariusze itd.
Byłbym wdzięczny gdybyście wyrazili swoją opinie co wam sie podobało a co nie podobało na tym turnieju, jako że chcę go robić tak żeby graczom pasowało. Mamy dosyć sporą dowolność w formule, zasadach i ogólnej organizacji więc mozemy robić tak jak graczom odpowiada,
- Romendakil
- Mudżahedin
Z tego co widzę w innych tematach 3h na rundę to jest standard nawet na mniejsze punkty i chyba nikt nie powiedział, że to za dużo. Ja osobiście wolę by turniej skończył się później niż miałbym grać tylko połowę tur.Skaven pisze: Co do czasu na zagranie bitwy to 2,5h wystarcza w zupełności, zważywszy że pierwszy scenariusz to BnG który w 80% przypadków kończy się przed czasem. Zrobienie dłuższych bitew odpada z tego powodu że gdyby po 3h były bitwy to do 19:30 byśmy grali wliczając rozdanie nagród, sprzatanie itd. W 8 ed gra się dużo szybciej tylko po prostu trzeba się przyzwyczaić. Poza tym trzeba pamiętać ze niektórzy gracze są spoza Krakowa i na pewno chcą dotrzeć do domu o jakiejś przyzwoitej godzinie.
Jeśli chodzi o przyjezdnych to czy wyjazd o 19-20 tak wiele zmienia? Najlepiej jakby wypowiedzieli się sami zainteresowani.
Ciekaw jestem jakie jest zdanie pozostałych uczestników.
Przypominam jeszcze że sklep jest otwarty do godziny 16:00 to że mozemy grać do 18:00 to tylko dobra wola pracowników.
Czy ktoś z wczorajszych uczestników turnieju posiadających mały podręcznik z IoB nie zaobserwował, że wrócił do do mu z innym egzemplażem niż przyszedł?
Chodzi o to że ja tak zrobiłem. Mój podręcznik był pożyczoną nówką sztuką a ten który wziąłem nosi już ślady użytkowania (np strony z lore of shadow i death widać że były często otwierane
). Gdyby ktoś zwrócił na to uwagę to bardzo proszę o kontakt na pm, bo głupio mi oddawać znajomemu ten jak brałem w stanie idealnym dwa dni temu.