Macki Wojny 2010 - Łódź - 2k+1k - 2010/12/11-12

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
zembol
Oszukista

Re: Macki Wojny 2010 - Łódź - 2k+1k - 2010/12/11-12

Post autor: zembol »

Co turę dla każdego sojusznika osobny rzut :)
Jeden zły wynik i sojusz idzie się...
Obrazek Obrazek
Nowe Lizaki: 110/30/89 | Demoniszcza: 16/0/11 | 101st Abn Div: 4/1/8

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

nie darujecie sobie obowiązku zrobionych podstawek :?:
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
zembol
Oszukista

Przemcio251 pisze:nie darujecie sobie obowiązku zrobionych podstawek :?:
Ło matko, przecie wymóg to jedna posypka... Masz gołą farbę w pomalowanej armii?
Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

wiesz armię mam pomalowaną ale kompletnie nie chce mi się babrać z piaskiem:)

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Przemcio251 pisze:wiesz armię mam pomalowaną ale kompletnie nie chce mi się babrać z piaskiem:)
ja dalem figurki dziewczynom z akademika i powiedzialem, ze to dla dzieci z domu dziecka. posypaly mi piaskiem powiedzialy, ze jestem dzielny i meski bo gram w zolnierzyki i pomagam dzieciom biednym. Zrob to samo, nie dosc, ze figsy masz na mastera to jeszcze zaliczysz :lol2:

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Lidder pisze:
Przemcio251 pisze:wiesz armię mam pomalowaną ale kompletnie nie chce mi się babrać z piaskiem:)
ja dalem figurki dziewczynom z akademika i powiedzialem, ze to dla dzieci z domu dziecka. posypaly mi piaskiem powiedzialy, ze jestem dzielny i meski bo gram w zolnierzyki i pomagam dzieciom biednym. Zrob to samo, nie dosc, ze figsy masz na mastera to jeszcze zaliczysz :lol2:
:lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2:

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Lidder - nie żartuj ?! Barney byłby z Ciebie dumny :D
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Lidder pisze:
Hahaha, dobra historia. Kiedys w akademiku mojej narzeczonej zajebali lodowke na imprezie w nocy. Zeby przejsc sie po wszystkich pokojach zrobila akcje "pomaranczowa rewolucja - Polscy studenci wspieraja niepodleglosc na Ukrainie" i zbierala podpisy poparcia. Lodowka sie znalazla, a akcja miala odzew w mediach na Ukrainie i w Polsce (bo wyslala podpisy - w sumie prawie 2 tysiace). Tak tak, dobre intencje to podstawa :]

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Obawiam się, że czasy studenckie mam już za sobą... więc nici z pomysłu...

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Odczuwam pewna satysfakcje patrzac na regulamin tego mastera.... Dwa scenariusze sa na zasadach, ktore ja opracowałem. Ocena hobbystyki jest wzorowana na moim pomysle z Bazyliszka. Fajnie, ze czlowiek czasem stworzy cos, co sie ludziom podoba. :mrgreen:
Obrazek

tomekjar
Falubaz
Kontakt:

Post autor: tomekjar »

Powiem tak: jak jest dobre, to czemu ma się nie podobać? :)
Obrazek

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Post autor: cahir »

Cóż za skromność ^^
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."

Awatar użytkownika
zembol
Oszukista

Chciałem zaznaczyć, że ocena modelarska to wersja rekomendowana przez LS ;)
Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Konczac tego offtopa...
cahir pisze:Cóż za skromność ^^
Coż w tym zlego, ze wyrazilem radosc z faktu, ze moje pomysly znajdują uznanie tu i ówdzie. Np. na tak fajnym masterze, jakim sa Macki. Przeciezz nikogo chyba nie obrazilem. Nie żądam tantiem lub prowizji od zysków. Ot, drobna satysfakcja.
zembol pisze:Chciałem zaznaczyć, że ocena modelarska to wersja rekomendowana przez LS ;)
No tak, wersja zalecana przez LS to moja ocena z Bazyliszka. :)
Obrazek

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Zaraz z tego samozachwytu zaczniesz uszami klaskac (a masz czym). Straciles to, czego utrata zrazila do siebie KK w moim przypadku - skromnosc. Wstydz sie.

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

swieta_barbara pisze:Zaraz z tego samozachwytu zaczniesz uszami klaskac (a masz czym). Straciles to, czego utrata zrazila do siebie KK w moim przypadku - skromnosc. Wstydz sie.
Skromnosc i wsytyd? Znasz te okreslenia chyba tylko ze slyszenia, Mistrzu. ;)
No, juz, juz mi nie jest milo. Mam nadzieje, ze teraz jest lepiej. Koniec OT?
Obrazek

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Post autor: cahir »

Jeszcze ja chcę poofftopować! ;D
Coż w tym zlego, ze wyrazilem radosc z faktu, ze moje pomysly znajdują uznanie tu i ówdzie. Np. na tak fajnym masterze, jakim sa Macki. Przeciezz nikogo chyba nie obrazilem. Nie żądam tantiem lub prowizji od zysków. Ot, drobna satysfakcja.
Żartowałem tylko ;p Ja nie wiem, czemu ludzie biorą mnie na serio wtedy kiedy nie trzeba...

A co do Macek - serdecznie zapraszam również ja, gdyż będę tam, oczywiście ;D Nie wiem dokładnie co będę robił, ale będę! Będę!
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."

Awatar użytkownika
Terror
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Terror »

Yo a ja mam takie pytanie:p Czy jest możliwość przenocowania "małej ekipy" (+-5 osób) z piątku na sobotę? Bo no jak mam jechać te +-350km w sobote rano i później grać to sory:P

Pozdrawiam ;)
Producent marki www.KartaPostaci.pl ! Ubieraj się w orginalne t-shirty !

Agencja reklamowa
www.ArsVestis.pl - zapraszamy!

Remo
Falubaz

Post autor: Remo »

zembol pisze:
Lidder pisze:a tak w kwestii komentarzy to uważam to
- dwarfy wybrane jako armia na 1000p nie generują dodatkowych dispel dice'ów (za Runesmithów, runy)
za niesprawiedliwe. Inne armie mają możliwość wypełnienia braków głównej poprzez (anty)magie, strzelanie czy typ gry. Czemu więc nie DF?
Każdy na tym forum ma trochę inne spojrzenie na battla, więc stworzenie dobrego regulaminu to sprawa z góry skazana na porażkę :D
Intencją autora było uniknięcie dwarfów jako ultra-korzystnego dostawienia do każdej armii w wersji super-dispel+artyleria. Dwarfy i tak mają dobry dispell w swoich pseudo-scrolli.
Ufff - dobrze, że uniemożliwiono wykorzystanie takiego niewiarygodnego przegięcia... 8)

A na serio niektóre armie same w sobie są ultra-korzystnym jak to określiłeś dostawieniem jak i wystawieniem jak i czymkolwiek. Ponadto nie wiem czy dla każdej armii dwarfy są ultra bo jak przyjdzie się jednać z jakąś czarującą armią "zła" i ta armia będzie musiała oddawać dwarfom połowę kostek do czarowania coby dwarfy z tego zupę zrobiły to tak średnio (wiem, wiem na każdym stole jest mnóstwo RIPów do dispellowania co turę i dwarfy to mogą robić właśnie).
Zastanawiam się nad przyjazdem właśnie jako "dwarfowa dostawka" ale tylko z powodu tego że nie mam tylu pomalowanych figurek a na 1000 się znajdzie. Się okazuje nagle, że jestem "ultra-korzystny" lecz niemodny i przewidywalny jako "dwarfowa dostawka" więc minusa mi za to. Najs. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Post autor: Domino »

Czy małe Tomb Kingi mogą wystawić samego Princa? Obu nie zmieszczę, wiadomo, ale boję się odpowiedzi, że jak już jeden heros, to tylko Liche. Co mi po nim? Zupełnie bezużytecznie wydane 150 pkt jakieś, TK w sumie i tak mają pod górkę i ciężko się gra, dajcie chociaż wystawić samego Princa. Nie jest to jakiś morderca, ale zrobi może cokolwiek, lisz z jego dwoma kosteczkami nic zrobi absolutnie nic.

ODPOWIEDZ