Jeden zły wynik i sojusz idzie się...
Macki Wojny 2010 - Łódź - 2k+1k - 2010/12/11-12
Re: Macki Wojny 2010 - Łódź - 2k+1k - 2010/12/11-12
Co turę dla każdego sojusznika osobny rzut 
ja dalem figurki dziewczynom z akademika i powiedzialem, ze to dla dzieci z domu dziecka. posypaly mi piaskiem powiedzialy, ze jestem dzielny i meski bo gram w zolnierzyki i pomagam dzieciom biednym. Zrob to samo, nie dosc, ze figsy masz na mastera to jeszcze zaliczyszPrzemcio251 pisze:wiesz armię mam pomalowaną ale kompletnie nie chce mi się babrać z piaskiem:)
Lidder pisze:ja dalem figurki dziewczynom z akademika i powiedzialem, ze to dla dzieci z domu dziecka. posypaly mi piaskiem powiedzialy, ze jestem dzielny i meski bo gram w zolnierzyki i pomagam dzieciom biednym. Zrob to samo, nie dosc, ze figsy masz na mastera to jeszcze zaliczyszPrzemcio251 pisze:wiesz armię mam pomalowaną ale kompletnie nie chce mi się babrać z piaskiem:)
- swieta_barbara
- habydysz
Hahaha, dobra historia. Kiedys w akademiku mojej narzeczonej zajebali lodowke na imprezie w nocy. Zeby przejsc sie po wszystkich pokojach zrobila akcje "pomaranczowa rewolucja - Polscy studenci wspieraja niepodleglosc na Ukrainie" i zbierala podpisy poparcia. Lodowka sie znalazla, a akcja miala odzew w mediach na Ukrainie i w Polsce (bo wyslala podpisy - w sumie prawie 2 tysiace). Tak tak, dobre intencje to podstawa :]Lidder pisze:ja dalem figurki dziewczynom z akademika i powiedzialem, ze to dla dzieci z domu dziecka. posypaly mi piaskiem powiedzialy, ze jestem dzielny i meski bo gram w zolnierzyki i pomagam dzieciom biednym. Zrob to samo, nie dosc, ze figsy masz na mastera to jeszcze zaliczyszPrzemcio251 pisze:wiesz armię mam pomalowaną ale kompletnie nie chce mi się babrać z piaskiem:)
Odczuwam pewna satysfakcje patrzac na regulamin tego mastera.... Dwa scenariusze sa na zasadach, ktore ja opracowałem. Ocena hobbystyki jest wzorowana na moim pomysle z Bazyliszka. Fajnie, ze czlowiek czasem stworzy cos, co sie ludziom podoba. 
Konczac tego offtopa...

Coż w tym zlego, ze wyrazilem radosc z faktu, ze moje pomysly znajdują uznanie tu i ówdzie. Np. na tak fajnym masterze, jakim sa Macki. Przeciezz nikogo chyba nie obrazilem. Nie żądam tantiem lub prowizji od zysków. Ot, drobna satysfakcja.cahir pisze:Cóż za skromność ^^
No tak, wersja zalecana przez LS to moja ocena z Bazyliszka.zembol pisze:Chciałem zaznaczyć, że ocena modelarska to wersja rekomendowana przez LS
- swieta_barbara
- habydysz
Zaraz z tego samozachwytu zaczniesz uszami klaskac (a masz czym). Straciles to, czego utrata zrazila do siebie KK w moim przypadku - skromnosc. Wstydz sie.
Skromnosc i wsytyd? Znasz te okreslenia chyba tylko ze slyszenia, Mistrzu.swieta_barbara pisze:Zaraz z tego samozachwytu zaczniesz uszami klaskac (a masz czym). Straciles to, czego utrata zrazila do siebie KK w moim przypadku - skromnosc. Wstydz sie.
No, juz, juz mi nie jest milo. Mam nadzieje, ze teraz jest lepiej. Koniec OT?
Jeszcze ja chcę poofftopować! ;D
A co do Macek - serdecznie zapraszam również ja, gdyż będę tam, oczywiście ;D Nie wiem dokładnie co będę robił, ale będę! Będę!
Żartowałem tylko ;p Ja nie wiem, czemu ludzie biorą mnie na serio wtedy kiedy nie trzeba...Coż w tym zlego, ze wyrazilem radosc z faktu, ze moje pomysly znajdują uznanie tu i ówdzie. Np. na tak fajnym masterze, jakim sa Macki. Przeciezz nikogo chyba nie obrazilem. Nie żądam tantiem lub prowizji od zysków. Ot, drobna satysfakcja.
A co do Macek - serdecznie zapraszam również ja, gdyż będę tam, oczywiście ;D Nie wiem dokładnie co będę robił, ale będę! Będę!
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."
Yo a ja mam takie pytanie:p Czy jest możliwość przenocowania "małej ekipy" (+-5 osób) z piątku na sobotę? Bo no jak mam jechać te +-350km w sobote rano i później grać to sory:P
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Producent marki www.KartaPostaci.pl ! Ubieraj się w orginalne t-shirty !
Agencja reklamowa
www.ArsVestis.pl - zapraszamy!
Agencja reklamowa
www.ArsVestis.pl - zapraszamy!
Ufff - dobrze, że uniemożliwiono wykorzystanie takiego niewiarygodnego przegięcia...zembol pisze:Każdy na tym forum ma trochę inne spojrzenie na battla, więc stworzenie dobrego regulaminu to sprawa z góry skazana na porażkęLidder pisze:a tak w kwestii komentarzy to uważam toza niesprawiedliwe. Inne armie mają możliwość wypełnienia braków głównej poprzez (anty)magie, strzelanie czy typ gry. Czemu więc nie DF?- dwarfy wybrane jako armia na 1000p nie generują dodatkowych dispel dice'ów (za Runesmithów, runy)
Intencją autora było uniknięcie dwarfów jako ultra-korzystnego dostawienia do każdej armii w wersji super-dispel+artyleria. Dwarfy i tak mają dobry dispell w swoich pseudo-scrolli.
A na serio niektóre armie same w sobie są ultra-korzystnym jak to określiłeś dostawieniem jak i wystawieniem jak i czymkolwiek. Ponadto nie wiem czy dla każdej armii dwarfy są ultra bo jak przyjdzie się jednać z jakąś czarującą armią "zła" i ta armia będzie musiała oddawać dwarfom połowę kostek do czarowania coby dwarfy z tego zupę zrobiły to tak średnio (wiem, wiem na każdym stole jest mnóstwo RIPów do dispellowania co turę i dwarfy to mogą robić właśnie).
Zastanawiam się nad przyjazdem właśnie jako "dwarfowa dostawka" ale tylko z powodu tego że nie mam tylu pomalowanych figurek a na 1000 się znajdzie. Się okazuje nagle, że jestem "ultra-korzystny" lecz niemodny i przewidywalny jako "dwarfowa dostawka" więc minusa mi za to. Najs.
Czy małe Tomb Kingi mogą wystawić samego Princa? Obu nie zmieszczę, wiadomo, ale boję się odpowiedzi, że jak już jeden heros, to tylko Liche. Co mi po nim? Zupełnie bezużytecznie wydane 150 pkt jakieś, TK w sumie i tak mają pod górkę i ciężko się gra, dajcie chociaż wystawić samego Princa. Nie jest to jakiś morderca, ale zrobi może cokolwiek, lisz z jego dwoma kosteczkami nic zrobi absolutnie nic.