2400 Chaos Euro

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Re: 2400 Chaos Euro

Post autor: Jasiuuu »

Durin pisze:chociaż euro restriction przeczytaj....

=D> epic fail
Obrazek
T

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

Jasiuuu pisze:
Durin pisze:chociaż euro restriction przeczytaj....

=D> epic fail

Little bit:D

Kalam się i idę na karnego jeżyka
Obrazek
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

Jasiu respekt że chciałeś grać na lordzie na manantysi... :D

ale bym wolał bym eko smoka 570pkt. za nic :wink:

przynajmniej jego nie zabije lekkie strzelanie a z cannonami da radę... ale co dać takiemu ziomkowi za itemki ?

dlamnie prosty wybór... mark of khorne ( 15) + chamber shield (5 ) + biting blade ( 5 ) + ironcruse icon ( 5 ) :twisted:

pewnie jako "PG" wysokiej klasy widzisz rozwiązanie rozsądniejsze czyli... mot + ironcruse icon + chamber shield... i myślę że ten smok może dorównać stardragonowi czy moon ( tu przegoni go ) 8)

co o tym sądzisz ? myślę że to całkiem zacne do testowania :)

Awatar użytkownika
Jasiuuu

nie chciałem - ale chce , narazie w friendly game ale jak się spisze (w co wątpie) to wezme ją może na lokala

160pkt więcej więcej smok od mantysi kosztuje : [ , dwa że ikonie dobrze na kawie a takiego biedackiego lorda bez stubborna i z przedmiotami z bazaru to szkoda mi wystawiać
Obrazek
T

Waldi
Masakrator

Post autor: Waldi »

Mantykora też mnie kusi. Kupiłem model i będę go jakoś przerabiał pod lorda Khorna.
Szkoda, że bohaterowie nie mogą dosiadać tychże stworków (panowie mrocznych elfów mogą! :/)

A 160 punktów dodatkowo za +1 WW, S, T, +2 Ż i A, (za to -2 I) do tego dwa zionięcia, to nie jest dużo, ale czasem te 160 punktów się nie zmieści :(

Awatar użytkownika
Jasiuuu

na 2500 byłoby łatwiej ale od tego są ograniczenia do 2400 żeby nie było smoków chaosu na stołach
Obrazek
T

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

właśnie na smoku bym próbował... a na mantysi nie za bardzo, bo:

he = łusznicy + bolce... zostaje koleś z stubbornem który się chowa i trzyma pkt.
dwarfy = kusznicy, kowadło cannony.. z niefartem będzie po lordzie
imp = podobnie do krasi
we = łuki z 4S i po sparawie nie zapominając o nie zawodnej strzale 3d6
inni woch = hela i magia
de = miliard strzałów + magia
DoCh = flamary pociski z S nie daj borze z ifki wielka torpeda z horrorów
VC = boisz się szarżować w ghule
TK = spam bo spam ale 4 katapy i pociski mogą wykończyć wszystko ( jak w 40K imperialne latarki ) wszystko

może nie robi szału... może nie ma stubborna ale ma 2 brefy, i jest twardszy co oznacza że nie posieka cię lekkie strzelanie a na kawie dasz blastar banner i po sprawie... BSB z rage i heja panie do przodu

Awatar użytkownika
Jasiuuu

Oooo smok jaki plewny

Dwarfy: nawet go nie wystawie bo on ma klopy
Imperium: ooo działa to będzie w rogu skitrany siedział
dark elfy: milion strzał i magia
Tk : 4 klopy zniszczą wszystko : [ wszystko ! : [
VC: dalej boje się szarżować w ghule (nawet bardziej bo nie mam stubborna)
WE: to żart i śmieć a nie armia - smok się obraża że musi walczyć z taką biedotą
Demony: Nie daj lesie albo borze że mi ifka wejdzie na smoka
WoCh: NIe daj lesie albo borze że mi ifka i siła 11-12 wejdzie na smoka

widzisz - można taką tabelke o wszystkim zrobić : P

jak już pisałem nie mam ochoty wystawiać biedackiego smoka bez stubborna głównie dlatego że nie mam skąd pościnać 160pkt bez kompletnego przestawiania rospy. Zdaje sobie sprawe że smok jest bardziej wytrzymały i ma breath więcej i ma więcej ataków. Naprawdę.
Obrazek
T

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

1. jak uważasz

2. jakie 160pkt.? różnica pomiędzy lordem za 600 na smoku a lordem na mantysi generalnie bezużytecznej 540, jest zaledwie 60 pkt. da sie urwać tu i tu i masz co chcesz

3. nie można mieć wszystkiego

4. zasady są proste: 2400 z podcinaniem skrzydeł magii albo 2500 z wypierdol lorda ma smoku bo z przeciwka widzisz masakrującą magię bez ograniczeń :roll:

Awatar użytkownika
Jasiuuu

2. tak zapomniałem że lord jest tańszy na smoku dużo ! : ]
3. true, true
4.Puppeta mam i ciesze się jak przeciwnik dużo czaruje :]
Obrazek
T

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

4. ostatnio patrzę na kolegów jak napierdalają ifki jak w ścieki ... bo moga sobie pozwolić na 1 kontrolowaną a resztę puszczają bez szału z 3 kości ... chyba że duża wersja 4 kości i tyle bo więcej nie potrzeba... widzą papaeta.. nie robią " kontorlowanej ifki " i po 35 pkt. które są bez użyteczne... trafi się jesteś do przodu a oni nic nie tracą bo 1 jest wliczona w ryzyko

Awatar użytkownika
Jasiuuu

czyli mówisz że puppet jest to bez użyteczne 35pkt ? : ]
Obrazek
T

Marian
Chuck Norris

Post autor: Marian »

najlepszy przedmiot jaki ma woch :P

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

tak dalej tak uważam :)

nie prowokujesz dość nie nieuniknionego... ale nic nie zyskujesz bo i tak czary wejdą bo z magiem 2lvl i tak nie po dispelijesz... dodatkowo małe wersje i tak się sprawdzają i swoje mag zarobi... więc wolę mieć tą 1 odpowiedź pewniejszą ale i więcej ifek dla niego bo w tym wypadku 2 ifki które nie przestawię = 1 ifka którą przestawię... myślę że 2 ifki robią większe spustoszenie tak czy siak... bez różnicy jaki to wynik :twisted:
Marian pisze:najlepszy przedmiot jaki ma woch :P
chyba z nazwy :mrgreen:

Awatar użytkownika
Jasiuuu

ostatnio przy bitwie z demonami w pierwszej turze przy pierwszym czarze demonów dzięki puppetowi zmieniłem miscasta na najbardziej groźnego : ] i miałem 50% szansy spokoju przed magią do końca gry (dzięki temu badziewnemu przedmiotowi)
Obrazek
T

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Puppet na ojro to dziwny item. Niby jest git, ale blokuje ds, IMO najlepszy item w grze.

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Khumanor prawisz straszne herezje...
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

Rince pisze:Khumanor prawisz straszne herezje...
od zawsze byłem heretykiem dla tego gram Khornem

wiem że me zdanie jest mało popularne ale nie poradzę.. tak uważam jeszcze jak by można mieć 2 heleny i rozpisce był duży magusa to się zgodzę że to jest najlepszy item woChu, a tak nie koniecznie może się spłacać... jeśli ktoś gra prewencyjnie stosując małą ilość kości na czary... w rozgrywce różni się tylko to że rzuci więcej czarów i wyjdzie na podobny skutek

pamiętajcie że dobry gracz stosuje magię jako bonus w rozpisce a nie główną taktykę, bo nie zawsze można na nią liczyć w szczególności z losowymi PD...

Awatar użytkownika
Dastor
Masakrator

Post autor: Dastor »

Khumanor coś czytałem, że Ty heralda tęczy wsadzałeś do bloodletterów a teraz prawisz morały co do rozpiski:)

Pozdro, poćwicz
Obrazek

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

Dastor pisze:Khumanor coś czytałem, że Ty heralda tęczy wsadzałeś do bloodletterów a teraz prawisz morały co do rozpiski:)

Pozdro, poćwicz

i co człowiek nie może się pomylić? :roll:
nigdy ich nie wystawiałem go i myślałem że jest jak w WoCh,

że już się mieszają na całego... ale na szczęście nie :D

ćwiczę cały czas :)

a o Tobie nie czytałem... więc może też poćwicz i coś napisz 8)

pozdrawiam

ODPOWIEDZ