"Młotkowy" - bezpłatny magazyn WFB - NUMER 4 do pobrania!!!

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Szmyt
Chuck Norris

Re: "Młotkowy" - bezpłatny magazyn dla fanów WFB

Post autor: Szmyt »

JaceK pisze:
Szaman pisze:nie wiem, czy to bylo Waszym zamyslem - nie oceniam tez, czy to dobrze czy zle - ale odnosze wrazenie, ze magazyn przeznaczony jest stricte dla sceny turniejowej...
Nie ukrywamy, że jesteśmy graczami turniejowymi.
Ale co Twoim zdaniem decyduje o takim widzeniu targetu? To co jest czy to czego nie ma?
GW po prostu nie lubi weteranów turniejowych - dlatego nie lubi robić turniejów ani tym bardziej wspierać nagrodami :)

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

Szmyt pisze:
JaceK pisze:
Szaman pisze:nie wiem, czy to bylo Waszym zamyslem - nie oceniam tez, czy to dobrze czy zle - ale odnosze wrazenie, ze magazyn przeznaczony jest stricte dla sceny turniejowej...
Nie ukrywamy, że jesteśmy graczami turniejowymi.
Ale co Twoim zdaniem decyduje o takim widzeniu targetu? To co jest czy to czego nie ma?
GW po prostu nie lubi weteranów turniejowych - dlatego nie lubi robić turniejów ani tym bardziej wspierać nagrodami :)
nie widze zwiazku... Mlotkowego czytam jako hobbysta, a nie pracownik GW :roll:

pomijam juz fakt, ze nie przypominam sobie zadnego sformulowania, ze GW nie lubi weteranow turniejowych.
jesli chodzi o nagrody, to akurat nie ma zadnego racjonalnego wytlumaczenia, aby je sponsorowac - ale to temat na inna dyskusje.
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Szaman pisze:]jesli chodzi o nagrody, to akurat nie ma zadnego racjonalnego wytlumaczenia, aby je sponsorowac - ale to temat na inna dyskusje.

Wybacz Szaman, ale na to stwierdzenie jedyne co mi do glowy przychodzi to:

#-o #-o #-o #-o #-o #-o :roll: :roll: :roll: :roll:

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Proste, ze z Tomashem.

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

swieta_barbara pisze:Proste, ze z Tomashem.
Też b. dobry pomysł i o bitspudle też słów kilka mogłoby się znaleźć.
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Taa, od razu kupony rabatowe dajcie :D

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Generalnie wywiady imho nie powinny byc tylko z najlepszymi graczami, bo to jak pisal Szaman - bedzie na jedno kopyto, przewidywalne odpowiedzi.
Fajnie jakby byly tez z ludzmi, ktorzy np. fajnie maluja, organizuja, zajmuja sie liga (np. Adeon czy KrzysiekW), czy maja inny wklad w polski wfb (np. ktos z LL).

Kraggo
Chuck Norris

Post autor: Kraggo »

Bardzo fajnie, że w końcu doczekaliśmy się jakiegoś e-zina :) Najprawdopodobniej przedmówcy wyczerpali już temat, jednak dodam jeszcze od siebie parę słów:

-w tekstach zdarzają się pojedyncze literówki, oby w drugim numerze było ich mniej lub wcale :)
-w kwestii raportu - niewiele dowiedziałem się ze zdjęć, coś pasowałoby zmienić, bo chwilami traciłem rachubę kto kogo szarżuje :) Poza tym porządne starcie, gdzie przewagę zyskuje raz jedna, raz druga strona :) Gracz krasnoludzki wystawił trójkę zabójców i gonił nimi tak, jak... naprawdę oni sami by gonili. To jest właśnie klimat! :)
-w kwestii kobiety battlowca - rewelacyjny materiał, trafił już do kogo trzeba ;)
-podobnie rzucanie kośćmi - spróbuję wcielić to w życie i poinformuję przy okazji, jakie są efekty ;)

Czego brakuje w mojej ocenie? Ogólnego omówienia poszczególnych armii (taki pomysł już padł) oraz jakiegoś kącika dla graczy "domowych" (choć nie wykrystalizowała się jeszcze w mojej głowie jakaś konkretna wizja). Warto też zamieścić cykl artykułów dla początkujących, gdzie będą wyjaśnione podstawowe pojęcia oraz... fanowe zwroty określające modele, zdolności, armie czy... moderunek (dużo amatorów o to pyta ;) ).

Myślę, że im więcej pomysłów, tym lepiej. Życzę wam powodzenia i bardzo chętnie zapoznam się z kolejnymi produkcjami :)

eddie
Chuck Norris

Post autor: eddie »

Mam wrażenie że wszystko zostało już powiedziane ale jedna rzecz mnie irytowała w trakcie czytanie raportu brak mapki na widok z loty ptaka pola bitwy, trochę ciężko było to wszystko ogarnąć.
Świetna robota tak trzymać =D> =D>

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Świetna robota, oby tak dalej :)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: JaceK »

Szaman pisze:ja proponuje Artura Sz. - kto czytal wywiad z nim w jakims rpg-owym portalu, do ktorego link jakis czas temu wrzucilem, wie, ze ubaw bedzie po pachy :lol2:

jakby udalo Wam sie dotrzec do Bilusia... to byloby cos!

wywiad z kolejnym mistrzem turniejowym mnie akurat nie interesuje - odnosze wrazenie, ze beda to mniejsze lub wieksze kalki wywiadu z Debkiem...

poza wywiadami ciekawym pomyslem bylyby prezentacje dobrych stacjonarnych sklepow hobbystycznych z calej Polski - mogloby to pomoc samym sklepom, jak i hobby jako takiemu.

Przede wszystkim nie planuję robić rozmów z graczami stricte turniejowymi.
Zgadzam się z Tobą, że będzie to w pewnym momencie (dość bliskim pewnie) powtórka z rozrywki.

Dębek jest po prostu graczem naprawdę charakterystycznym. To oczywiście gracz turniejowy, ale też człowiek niesamowitej pasji.
Stąd wybór na pierwszego rozmówcę.

Po serii Waszych propozycji, wykrystalizował mi się pomysł na kolejnego rozmówcę.
I jeżeli zgodzi się na wywiad, myślę że zadowoli i graczy, i wszystkie fluffowe króliczki ;)

Co do sklepów... na początek nie jestem przekonany, ale przegadam to z Zembolem i zobaczymy. Dzięki też za podrzucone pomysły.

Kraggo pisze:Czego brakuje w mojej ocenie? Ogólnego omówienia poszczególnych armii (taki pomysł już padł) oraz jakiegoś kącika dla graczy "domowych" (choć nie wykrystalizowała się jeszcze w mojej głowie jakaś konkretna wizja). Warto też zamieścić cykl artykułów dla początkujących...
Obie te rzeczy, w takiej czy innej formie planujemy na drugi numer.

Przede wszystkim - zdajemy sobie sprawę, że są różni gracze - turniejowi i domowi i będziemy się starać myśleć o obu typach.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
Obrazek

Wieszkto
Chuck Norris

Post autor: Wieszkto »

Pismo na poziomie ,konkretne skierowane do ludzi z pasją lubię to . Na pierwszy numer zawartość mega mocna , miałbym taką dygresję mało tego materiału jak na kwartalnik .
Taką propozycję maił bym do redakcji na cykl artykułów o ewolucji modeli GW od tych starych po nowe wzory , coś jak modelarski przewodnik po historii Warhammera albo kompendium wiedzy modelarskiej coś w ten deseń.
Dajcie wywiady nie tylko z graczami turniejowymi mogą to być przodowi malarze , ludzie ogólnie ze ciekawe osobowości z naszego środowiska .
Co do tego tematu ze sklepami to bym uważał aby pismo nie zmieniło się w biuletyn GW, lub informację o sklepach z ich cennikami ,taki polski WD bo chyba nie o to wam chodzi.
-Qc- pisze:Sie naucz - to jest TROLL. Ja jestem ARTYSTĄ (artystOM dla groszka - ogladasz fulham w niedzielę nie?)

Awatar użytkownika
The WariaX
Falubaz

Post autor: The WariaX »

miałbym taką dygresję mało tego materiału jak na kwartalnik .
Weź pod uwagę, że jest darmowy :wink:
Jakby mieli z tego kasę, a raczej po prostu zajmowali się tym zawodowo (czytaj 8-10h dziennie nad tym spędzone) to pewnie WD mógłby się przy tym schować :wink:

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Kwartalnik??
OMG myslalem, ze miesiecznik...
Szkoda... :roll:

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Lepiej jest trochę poczekać i dostać materiał na solidnym poziomie tak jak pierwszy numer niż wydawany co miesiąc bubel, prawda?

Wieszkto
Chuck Norris

Post autor: Wieszkto »

Weź pod uwagę, że jest darmowy
Jakby mieli z tego kasę, a raczej po prostu zajmowali się tym zawodowo (czytaj 8-10h dziennie nad tym spędzone) to pewnie WD mógłby się przy tym schować
Szacunek dla redakcji mam wielki bo zamiast grać w wolnym czasie postanowili , stworzyć pismo o tym co lubią robić i co sprawia im przyjemność. Co najważniejsze nie odpłatnie , strona dwie w tę czy w tę nie robią wielkiej różnicy .
-Qc- pisze:Sie naucz - to jest TROLL. Ja jestem ARTYSTĄ (artystOM dla groszka - ogladasz fulham w niedzielę nie?)

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: JaceK »

Ziemko pisze:Kwartalnik??
OMG myslalem, ze miesiecznik...
Szkoda... :roll:

Tak jak napisałem we wstępniaku. Numer co 2-3 miesiące.
Nie jesteśmy już studentami i w związku z tym wolnego czasu jest coraz mniej.

Myślę, że dopiero po nr2 będziemy w stanie oszacować czas potrzebny na przygotowanie kolejnych wydań.
Ale oczywiście dążymy do jak najczęstszych terminów.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Spoko, robicie dobrą robotę i tak trzymajcie. :)

Awatar użytkownika
Bestialski_Brokuł
Oszukista

Post autor: Bestialski_Brokuł »

Popatrzcie na inne e-ziny np. Skavenblight Gazette czy Bellower'a- jaka jest częstotliwosc wydawania kolejnych numerów i ile osób przy nich pracuje. A tu mamy narazie 3 osoby. 2- 3 miesiące na numer to dobre i realistyczne założenie. Temat o e-zinie BP ma juz ponad 2 lata i jakos nic nie powstało. Dlatego niektórzy powinni trochę zluzowac, a nie wybrzydzac że woleli by miesięcznik.

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Brokuł wszyscy sobie zdają sprawę ile jest przy tym roboty i to, że chyba wszyscy mówią że fajnie by było młotkowego dostawać co miesiąc świadczy o docenieniu tej pracy.
Obrazek

ODPOWIEDZ