Krasiowe konwersje i inne takie... - galeria by Cormagh
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Krasiowe konwersje i inne takie... - galeria by Cormagh
Zacny regiment, bardzo zacny Z pewnością godnie się prezentuje na stole
Mój blog: http://arsbelli.blogspot.com/
"Kiedy atakujecie- wyjcie jak furie!"- Thomas "Stonewall" Jackson
"Kiedy atakujecie- wyjcie jak furie!"- Thomas "Stonewall" Jackson
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Zazdroszczę figurek Malowanie bardzo przyjemne, choć metaliki są dla mnie za jasne (może to wina zdjęcia?)
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Niestety to w dużej mierze wina oświetlenia, które wciąż mi prześwietla metaliki (muszę chyba użyć dyfuzora). W poprzednich zdjęciach orków topory wyszły prawie białe, choć w rzeczywistości to przyciemniony chaimail.
Swoją drogą akurat nad ostrzami powinienem jeszcze trochę popracować...
Swoją drogą akurat nad ostrzami powinienem jeszcze trochę popracować...
Nic tak nie przekona w dyspucie, jak dwie stopy krasnoludzkiej stali między łopatkami. Trudno zignorować tak celny argument.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mam w sobie taki potencjał, że gdybym tylko chciał, rzuciłbym do swych stóp cały świat. Na szczęście dla świata jestem na to zbyt leniwy...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mam w sobie taki potencjał, że gdybym tylko chciał, rzuciłbym do swych stóp cały świat. Na szczęście dla świata jestem na to zbyt leniwy...
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Fajny pomysł na heraldykę Podobają mi się
W ramach drobnego odświeżania tematu zaprezentuję dziś małe co-nieco na temat heraldyki mojego dzielnego klanu Brassnuckle, czyli tarcze regimentowe (temat trochę nieaktualny na obecne zasady, ale pochwalić się wypada). Kiedy udało mi się już po jakichś 2 latach łamania sobie głowy ustalić wreszcie kolor przewodni armii, uznałem, że wypadałoby również postarać się o jakiś herb. A że nazwa zobowiązuje...
Opisując kolejne rzędy od góry i od lewej:
I rząd: 1.Generał/Lord/Than oraz gwardia przyboczna (Hammerersi) 2. Kowal Run (daje +1 do dispella ) 3. Długobrodzi 4. IronBreakerzy
II rząd: 1. Piechota Klanowa 2. Kusznicy 3. Strzelcy 4. Rangerzy (wzór ukradziony od Bearmen of Urslo)
III rząd: tarcze rezerwowe, których jeszcze nie zdążyłem przydzielić ( w kolejce czekają spearmani, drugi klocek clansmenów i imperiale)
Z boku 2 starsze uniwersalne wzory, używane przez moich wojaków, póki nie opracowałem jeszcze herbu klanowego
Bardzo proszę nie doszukiwać się brakującego symbolu , ponieważ ten jest zarezerwowany dla Slayerów, a ci, jak wszystkim wiadomo, tarcz nie noszą
Opisując kolejne rzędy od góry i od lewej:
I rząd: 1.Generał/Lord/Than oraz gwardia przyboczna (Hammerersi) 2. Kowal Run (daje +1 do dispella ) 3. Długobrodzi 4. IronBreakerzy
II rząd: 1. Piechota Klanowa 2. Kusznicy 3. Strzelcy 4. Rangerzy (wzór ukradziony od Bearmen of Urslo)
III rząd: tarcze rezerwowe, których jeszcze nie zdążyłem przydzielić ( w kolejce czekają spearmani, drugi klocek clansmenów i imperiale)
Z boku 2 starsze uniwersalne wzory, używane przez moich wojaków, póki nie opracowałem jeszcze herbu klanowego
Bardzo proszę nie doszukiwać się brakującego symbolu , ponieważ ten jest zarezerwowany dla Slayerów, a ci, jak wszystkim wiadomo, tarcz nie noszą
Nic tak nie przekona w dyspucie, jak dwie stopy krasnoludzkiej stali między łopatkami. Trudno zignorować tak celny argument.
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
quidamcorvus pisze:Fajny pomysł na heraldykę Podobają mi się
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Ciekawy pomysł i fajne wykonanie . Z czego robisz herby, bo coś mi one nie wyglądają na malowane...
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Pewnie GS albo jakaś inna masa modelarska.smiejagreg pisze:Ciekawy pomysł i fajne wykonanie . Z czego robisz herby, bo coś mi one nie wyglądają na malowane...
Na różnych tarczach porobiłem płaskorzeźby z GS-u, a potem do formy i xero
seksownie, zachęciłeś mnie do roboty rozumiem, żę GS. wedle filmiku moritmera a póżniej co ? poxilina czy brown stuff ?
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
+++ Gotrek Gurnisson, Trollslayer +++
facebook.com/HammerhoodGames <--- takie tam o grach
Stare Dwarfy oraz O&G KUPIĘ
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Po prostu GS i tylko. Najpierw robię płaskorzeźbę z GS-u, potem naklejam ją na tarczę (można oczywiście rzeźbić bezpośrednio na tarczy, ale tutaj ranty trochę utrudniają), następnie zalewam silikonem, a z formy tłukę odlewy.Booxi pisze:seksownie, zachęciłeś mnie do roboty rozumiem, że GS. wedle filmiku moritmera a później co ? poxilina czy brown stuff ?
Akurat motyw angielskich łuczników to jest, bo to były dwa palce uniesione pionowo do góry: wskazujący i środkowy (potem trochę uproszczono ), czyli te, które trzymają cięciwę łuku. A gest, który Ci chodzi po głowie (łobuzie jeden... ), jak napisałem wcześniej, jest zarezerwowany wyłącznie dla Slayerów.Rakso_The_Slayer pisze:super motyw z tymi tarczami. Tylko gdzie jest stary gest angielskich łuczników?
GS jest troche elastyczny, nawet kiedy wyschnie, nie przeszkadza to na gotowej tarczy ? jakiego silikonu używasz ? jakiegoś specialnego czy zwykłego sanitarnego ?
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
Ludzie!!! Co Wy się na ten silikon sanitarny tak uparliście??!! Jak ktoś się chce bawić w prawdziwego odlewnika, to bierze prawdziwe, profesjonalne materiały, a nie jakieś środki zastępcze. Niestety jest to zabawa dosyć kosztowna, ale coś za coś...
Adresów sklepów stacjonarnych podawać nie będę, bo w całej Polsce nie znam, a lokalnych szowinizmów uprawiać nie będę. Proponuję zajrzeć na Allegro (materiały modelarskie) - tam są wszystkie potrzebne składniki, a ceny podobne jak w sklepach stacjonarnych.
Elastyczność GS-u jest pochodną tego, w jakich proporcjach połączymy oba składniki. Ja swoje tarcze-matryce robiłem już ładne parę lat temu i poza tym, że w jednym przypadku fragment GS-u się zwyczajnie odkleił, reszta jest w takiej formie, jak na początku.
Adresów sklepów stacjonarnych podawać nie będę, bo w całej Polsce nie znam, a lokalnych szowinizmów uprawiać nie będę. Proponuję zajrzeć na Allegro (materiały modelarskie) - tam są wszystkie potrzebne składniki, a ceny podobne jak w sklepach stacjonarnych.
Elastyczność GS-u jest pochodną tego, w jakich proporcjach połączymy oba składniki. Ja swoje tarcze-matryce robiłem już ładne parę lat temu i poza tym, że w jednym przypadku fragment GS-u się zwyczajnie odkleił, reszta jest w takiej formie, jak na początku.
nie denerwuj się, poprostu gdzieś przeczytałem o użyciu silikonu sanitarnego, dlatego zapytałem
Czas na prezentację kolejnego z moich oddziałów. Dziś na tapecie regiment Żelaznego Bractwa, w obecnej edycji mało popularny, ale w poprzednich gromrilowe puszki rządziły na stołach Poza tym darzę te figurki szczególnym uczuciem - uważam je za najlepsze, które wyszły do krasiowej armii w VI edycji. To chyba najmroczniejszy z krasnoludzkich regimentów w całej historii firmy.
Tym razem będziecie się mogli doszukać całkiem licznych i sporych konwersji - po moich lordach i strzelcach to najmocniej przeze mnie skonwertowany metalowy oddział.
Na początek widok ogólny
Oddziałowa grupa dowodzenia. Tu skonwertowałem jedynie sztandar, ale jestem z pomysłu wyjątkowo zadowolony. Latarenki na końcach sztandaru są odlane z żywicy, a ich szybki pomalowane na tyle cienką warstwą farby, że świecą pod światło (próbowałem to sfotografować, ale poległem). No i są oczywiście ruchome. Muszę się jeszcze pochwalić szmatką od sztandaru, bo to mój pierwszy w życiu prawdziwy freehand (i moje nemesis, ponieważ do pomalowania tej nieszczęsnej szmaty przymierzałem się blisko 5 lat )
Kolejna fotka przedstawia kompletny zestaw 4 fabrycznych wzorów, żebyście mogli sobie porównać z resztą
A to już konwersje - 3 figurki mają wymienione hełmy (od lewej: 1. nosiciel królewskiej tarczy, 2. też IB, tylko inny, 4. Clansman), broń (1. Longbeard, 2.plastikowy warrior, 4. analogiczny Clansman). Bardzo jestem ciekaw, kto samodzielnie rozpoznał trzecią figurkę - to skonwertowany chorąży oddziału, który przełożył swój topór do drugiej ręki . Wszystkie figurki mają zmieniony układ prawej ręki (1. w najmniejszym stopniu)
I kolejna skonwertowana czwórka. Tu też mamy kompletną wymianę broni, hełmów i układu rąk (hełmy: 1. obrońca kowadła, 2., 3. i 4. - inni IB; bronie: 1. nadziak z Chronopii, 2. nie mogę sobie przypomnieć, ale GW, 3. plastik, 4. morgenstern od flagellanta)
Od razu uprzedzę falę krytyki - znowu wyszły mi trochę prześwietlone metaliki (muszę coś z tym w końcu zrobić ), w rzeczywistości są ciemniejsze i mieszczą się gdzieś pomiędzy chainmailem a boltgunem.
Tym razem będziecie się mogli doszukać całkiem licznych i sporych konwersji - po moich lordach i strzelcach to najmocniej przeze mnie skonwertowany metalowy oddział.
Na początek widok ogólny
Oddziałowa grupa dowodzenia. Tu skonwertowałem jedynie sztandar, ale jestem z pomysłu wyjątkowo zadowolony. Latarenki na końcach sztandaru są odlane z żywicy, a ich szybki pomalowane na tyle cienką warstwą farby, że świecą pod światło (próbowałem to sfotografować, ale poległem). No i są oczywiście ruchome. Muszę się jeszcze pochwalić szmatką od sztandaru, bo to mój pierwszy w życiu prawdziwy freehand (i moje nemesis, ponieważ do pomalowania tej nieszczęsnej szmaty przymierzałem się blisko 5 lat )
Kolejna fotka przedstawia kompletny zestaw 4 fabrycznych wzorów, żebyście mogli sobie porównać z resztą
A to już konwersje - 3 figurki mają wymienione hełmy (od lewej: 1. nosiciel królewskiej tarczy, 2. też IB, tylko inny, 4. Clansman), broń (1. Longbeard, 2.plastikowy warrior, 4. analogiczny Clansman). Bardzo jestem ciekaw, kto samodzielnie rozpoznał trzecią figurkę - to skonwertowany chorąży oddziału, który przełożył swój topór do drugiej ręki . Wszystkie figurki mają zmieniony układ prawej ręki (1. w najmniejszym stopniu)
I kolejna skonwertowana czwórka. Tu też mamy kompletną wymianę broni, hełmów i układu rąk (hełmy: 1. obrońca kowadła, 2., 3. i 4. - inni IB; bronie: 1. nadziak z Chronopii, 2. nie mogę sobie przypomnieć, ale GW, 3. plastik, 4. morgenstern od flagellanta)
Od razu uprzedzę falę krytyki - znowu wyszły mi trochę prześwietlone metaliki (muszę coś z tym w końcu zrobić ), w rzeczywistości są ciemniejsze i mieszczą się gdzieś pomiędzy chainmailem a boltgunem.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
ponownie kawał porządnej krasnoludzkiej roboty. Niektóre elementy malarsko wymagają jeszcze dopracowania ale oddział robi bardzo dobre wrażenie.
Część ironbreakerów mam już w podkładzie ale chyba go zmyję i będę ich konwertował po zobaczeniu tego oddziału. Na prawdę należy Ci się szacun, że chce Ci się go tego stopnia męczyć z metalowymi figurkami.
Czym tniesz grubsze elementy?
Część ironbreakerów mam już w podkładzie ale chyba go zmyję i będę ich konwertował po zobaczeniu tego oddziału. Na prawdę należy Ci się szacun, że chce Ci się go tego stopnia męczyć z metalowymi figurkami.
Czym tniesz grubsze elementy?
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Świetny oddział .Malowanie kolorowe,ciekawy dobór barw, ale ja nie o tym...
Konwersje Żebym ja tak umiał . Świetny sztandar Zresztą wszystkie konwertowane figsy prezentują się znakomicie. Jedyne, co widać, to u skonwertowanego chorążego - na fotce drugiej czwórki trzeci z lewej - trochę IMHO widać nieco krzywe stylisko topora - jakiś ten topór dziwny mi się wydaje - ale może to tylko kwestia zdjęcia.
Jak robiłeś czerwone elementy zbroi W rzeczywistości też się tak metalicznie świecą
Konwersje Żebym ja tak umiał . Świetny sztandar Zresztą wszystkie konwertowane figsy prezentują się znakomicie. Jedyne, co widać, to u skonwertowanego chorążego - na fotce drugiej czwórki trzeci z lewej - trochę IMHO widać nieco krzywe stylisko topora - jakiś ten topór dziwny mi się wydaje - ale może to tylko kwestia zdjęcia.
Jak robiłeś czerwone elementy zbroi W rzeczywistości też się tak metalicznie świecą
bardzo fajna robota. i jeszcze raz brawa za odwage. ja swoich balbym sie ciac.
sztandar genialny fajnie sie wpasowal w klimat jednostki i do tego zgodny z fluffem
tak jak pisal smiejagreg
co do broni pana nr.2 z ostatniego zdjecia - wyglada jak odciety od plecow mlot jednego z nosicieli tarczy krola.
sztandar genialny fajnie sie wpasowal w klimat jednostki i do tego zgodny z fluffem
tak jak pisal smiejagreg
bo swoich bym chcial pomalowac podobnie z ta roznica, ze maja byc zieloni.Jak robiłeś czerwone elementy zbroi W rzeczywistości też się tak metalicznie świecą
co do broni pana nr.2 z ostatniego zdjecia - wyglada jak odciety od plecow mlot jednego z nosicieli tarczy krola.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Świetne modele i porządne malowanie