moj chaos dragon wip/ KONIEC 12.06.07

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Mućka
Chuck Norris

Post autor: Mućka »

No fajnie sie prezentuje malowanie ale nie podoba mi sie jego poza, wyglada jakby lecial i nagle sie wjebal w jakies skaly.
Lepiej juz jakby stal normalnie albo pokombinuj cos zeby lecial.

Awatar użytkownika
Meter
Chuck Norris

Post autor: Meter »

@Mućka co do lotu to planowałem go już dawno ale boję się że figurka będzie niestabilna :cry: na tym etapie prac wiązało by sięto z dodatkowymi pracami i przeróbkami a na to czasu już nie mam bo musze go skończyć do WD. ( i nie tylko on jest jeszcze do pomalowania )

ogólny projekt jest taki żeby wyglądałjakby właśnie co wylądował na tej skale i odrzucił kilku bądź jednego orka :twisted:

Awatar użytkownika
Meter
Chuck Norris

w końcu po półtora miesiąca pracy mogę powiedzieć że skończyłem :lol:
jeszcze zostało parę niedociągnięć i parę przeróbek ale to dopiero po WD
ja oceniam tą pracę jako TT ( nie umię malować jeszcze pro chociaż staram się być coraz lepszym :wink: ) i proszę abyście napisali mi na jaki poziom dla was ona wygląda.
prosiłbym również abyście nie pisali tekstów typu " po tak długim czasie spodziewałem sie lepszej pracy" gdyż mam nerwicę. malowanie dokładnie i równo zajmuje mi wiecej czasu :roll:
dobra dość tego tylko fotki wrzucam :wink: ( robione przy naturalnym świetle)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

no i to by było na tyle :wink:
oczywiście czekam na komentarze 8)

Awatar użytkownika
Siasek
Falubaz

Post autor: Siasek »

no wyglada znaaaaaaacznie lepiej niz ten wczesniejsze WIP'y. tez uwazam ze to table top. ja nestety jestem minimalista totez, kiedy malowalem mojego smoka to mysalem ze umre... no. good job! 7/10 na cmonie :)

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Naprawde w porzadku praca. Jako calosc robi dobre wrazenie.
Bardzo podobaja mi sie te poszerzone skrzydla i rowniez ich malowanie uwazam za mocny punkt calej figurki. Szczegolnie udal ci sie ten mix czerwien/czern na blonach skrzydel. Sam fiolet niezbyt do mnie przemawia, ale ogolnie jest w porzo. Dobra robota. :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

Mi się podoba, naprawdę dobra robota.
Tylko ten sztandar mi niepasuje, freehand psuje efekt całej figurki.
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
Meter
Chuck Norris

@Siasek może wystawie go na cmona ale napewno nie dziś :wink:

@bless jeśli chodzi o skrzydła to było moje początkowe załorzenie że jeśli konwertuje smoka to uno musze skrzydła powiekszyć a dopiero potem myśleć co dalej przerobić

@Młody freehand mi się podoba ale nie do końca ale do WD go nie ruszam

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Tez podoba mi sie wszystko oprocz freehandu. I tej glowy smoczej skierowanej w dol - poza, nie malowanie. Ale ogolnie kik ass.

Awatar użytkownika
SjameK
Warzywo

Post autor: SjameK »

Końcowy efekt jest super. Ale są pewne nie dociągnięcia.Ale jest dobrze :DDDD

Halun
Mudżahedin

Post autor: Halun »

Fajny smoczur- ciekawie dobrane kolorki (musi się nieźle rzucać w oczy na stole :wink: ), niezła konwersja no i sam jeździec też jest całkiem sympatyczny. Krótko mówiąc- gratuluję! :D

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Nie podoba mi się tylko łapka kolesia, za dużo dłoń i za duży miecz, w dodatku w dziwnej pozycji...

Awatar użytkownika
gaara
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: gaara »

Jest zajebisty strasznie podoba mi sie kolorystyka.

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Post autor: Ratzing »

Ładnie, ładnie. Bardzo przyzwoity TT.
Co mi się nie podoba, to tak jak u przedmówców - freehand na sztandarze. No i dziwnie mi się zdaje, że ten miecz jest jakoś krzywo doczepiony do łapki.
Uerph.

Awatar użytkownika
macmet
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: macmet »

Bardzo ładny TT, robi wrażenie. Podpinam się tylko pod wcześniejsze opinie że freehand trochę psuje, no i moim zdaniem kolory są trochę dziwne, ale to kwestia gustu... Tak to bardzo porządny

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Post autor: max »

no nareszcie go zmeczyles ]:->

mi sie srednio podoba ale ja jestem inny
kolorystyka smoka ciekawa wrecz fajnie wyszedl
ale nie pasuje do jezdzca ani troche (czy jezdziec do smoka)
technicznie smok ok
jezdziec zbyt widoczne przejscia i sztandarek ktory tez nie pasuje do reszty

Awatar użytkownika
Meter
Chuck Norris

Co wam w tym freehandzie nie pasuje :( :?:
miał pasować do sztandarów moich jednostek choć miał troche inaczej wyglądać dlatego pójdzie do przemalowania po WD

przykład sztandaru knightów
Obrazek

dziękuje wszystkim za opinie na temat mojej pracy i powiem szczerze że nie spodziewałem się że tak dobrze zostanie skomentowany :wink:

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Meter pisze: dziękuje wszystkim za opinie na temat mojej pracy i powiem szczerze że nie spodziewałem się że tak dobrze zostanie skomentowany :wink:
Tylko nie urosnij za bardzo... ;)
Wiesz, wszyscy widzimy, ze to nie jet MasterClass. Na upartego mozna by sie przyczepic wielu rzeczy. Ale nie o to chodzi... godne podziwu jest to, ze wziales na warsztat duzy i skomplikowany model - ciekawie i z sensem go skonwertowales, a nastepnie poprawnie pomalowales. To jest bardzo przyzwoity TT, w sensie jak najbardziej pozytywnym. Smok to duze wyzwanie a Ty mu sprostales. I za to szacun. :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Meter
Chuck Norris

bless pisze: Tylko nie urosnij za bardzo... ;)
poprostu twierdze że to jest dobra motywacja kiedy praca podoba sie dużej ilości osób. sam napisałem że ja go oceniam na TT ale staram się być coraz lepszym :wink:
urosnąć nie urosne alepostaram się jeszcze lepiej malować :lol:

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

Dołączam sie do opinii o fh - przemaluj/popraw. na knightach jest znacznie lepszy. Poza tym gratuluje wytrwalosci :D
Naprawde porzadny tabletop w mojej opini, a nawet wyzej, bo luski i skrzydla niezle wypracowales :)

pozdrawiam

Awatar użytkownika
duck83
Mudżahedin

Post autor: duck83 »

Wiem, że to totalny offtop, ale ten smok z wszystkich, które miałem okazję widzieć, jest najbliższy Games Workshopowemu pierwowzorowi (tzn. mam na myśli naprawdę interesujący przykład) smoków - temu z okładki Magii i Miecza (Talisman). Chociaż prawdą jest też, że wiele smoków z niebagatelnym układem/wzorem jeźdźca powoduje u mnie podobne skojarzenia. Ale przyznać muszę, że Twój Meter ma ten charakterystyczny motyw smoka na skale, a stąd juz o rzut kamieniem od "ideału". Świetna praca. Za ten śmieszny wątek prosze mnie nie kamieniować, bo bądź co bądź ma on jakieś znamiona dobrego komentarza.

ODPOWIEDZ