moj chaos dragon wip/ KONIEC 12.06.07
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
@Mućka co do lotu to planowałem go już dawno ale boję się że figurka będzie niestabilna
na tym etapie prac wiązało by sięto z dodatkowymi pracami i przeróbkami a na to czasu już nie mam bo musze go skończyć do WD. ( i nie tylko on jest jeszcze do pomalowania )
ogólny projekt jest taki żeby wyglądałjakby właśnie co wylądował na tej skale i odrzucił kilku bądź jednego orka

ogólny projekt jest taki żeby wyglądałjakby właśnie co wylądował na tej skale i odrzucił kilku bądź jednego orka

w końcu po półtora miesiąca pracy mogę powiedzieć że skończyłem
jeszcze zostało parę niedociągnięć i parę przeróbek ale to dopiero po WD
ja oceniam tą pracę jako TT ( nie umię malować jeszcze pro chociaż staram się być coraz lepszym
) i proszę abyście napisali mi na jaki poziom dla was ona wygląda.
prosiłbym również abyście nie pisali tekstów typu " po tak długim czasie spodziewałem sie lepszej pracy" gdyż mam nerwicę. malowanie dokładnie i równo zajmuje mi wiecej czasu
dobra dość tego tylko fotki wrzucam
( robione przy naturalnym świetle)

no i to by było na tyle
oczywiście czekam na komentarze

jeszcze zostało parę niedociągnięć i parę przeróbek ale to dopiero po WD
ja oceniam tą pracę jako TT ( nie umię malować jeszcze pro chociaż staram się być coraz lepszym

prosiłbym również abyście nie pisali tekstów typu " po tak długim czasie spodziewałem sie lepszej pracy" gdyż mam nerwicę. malowanie dokładnie i równo zajmuje mi wiecej czasu

dobra dość tego tylko fotki wrzucam

no i to by było na tyle

oczywiście czekam na komentarze

no wyglada znaaaaaaacznie lepiej niz ten wczesniejsze WIP'y. tez uwazam ze to table top. ja nestety jestem minimalista totez, kiedy malowalem mojego smoka to mysalem ze umre... no. good job! 7/10 na cmonie 

Naprawde w porzadku praca. Jako calosc robi dobre wrazenie.
Bardzo podobaja mi sie te poszerzone skrzydla i rowniez ich malowanie uwazam za mocny punkt calej figurki. Szczegolnie udal ci sie ten mix czerwien/czern na blonach skrzydel. Sam fiolet niezbyt do mnie przemawia, ale ogolnie jest w porzo. Dobra robota.
Bardzo podobaja mi sie te poszerzone skrzydla i rowniez ich malowanie uwazam za mocny punkt calej figurki. Szczegolnie udal ci sie ten mix czerwien/czern na blonach skrzydel. Sam fiolet niezbyt do mnie przemawia, ale ogolnie jest w porzo. Dobra robota.

Mi się podoba, naprawdę dobra robota.
Tylko ten sztandar mi niepasuje, freehand psuje efekt całej figurki.
Tylko ten sztandar mi niepasuje, freehand psuje efekt całej figurki.
@Siasek może wystawie go na cmona ale napewno nie dziś
@bless jeśli chodzi o skrzydła to było moje początkowe załorzenie że jeśli konwertuje smoka to uno musze skrzydła powiekszyć a dopiero potem myśleć co dalej przerobić
@Młody freehand mi się podoba ale nie do końca ale do WD go nie ruszam

@bless jeśli chodzi o skrzydła to było moje początkowe załorzenie że jeśli konwertuje smoka to uno musze skrzydła powiekszyć a dopiero potem myśleć co dalej przerobić
@Młody freehand mi się podoba ale nie do końca ale do WD go nie ruszam
- swieta_barbara
- habydysz
Tez podoba mi sie wszystko oprocz freehandu. I tej glowy smoczej skierowanej w dol - poza, nie malowanie. Ale ogolnie kik ass.
no nareszcie go zmeczyles ]:->
mi sie srednio podoba ale ja jestem inny
kolorystyka smoka ciekawa wrecz fajnie wyszedl
ale nie pasuje do jezdzca ani troche (czy jezdziec do smoka)
technicznie smok ok
jezdziec zbyt widoczne przejscia i sztandarek ktory tez nie pasuje do reszty
mi sie srednio podoba ale ja jestem inny
kolorystyka smoka ciekawa wrecz fajnie wyszedl
ale nie pasuje do jezdzca ani troche (czy jezdziec do smoka)
technicznie smok ok
jezdziec zbyt widoczne przejscia i sztandarek ktory tez nie pasuje do reszty
Co wam w tym freehandzie nie pasuje
miał pasować do sztandarów moich jednostek choć miał troche inaczej wyglądać dlatego pójdzie do przemalowania po WD
przykład sztandaru knightów

dziękuje wszystkim za opinie na temat mojej pracy i powiem szczerze że nie spodziewałem się że tak dobrze zostanie skomentowany

miał pasować do sztandarów moich jednostek choć miał troche inaczej wyglądać dlatego pójdzie do przemalowania po WD
przykład sztandaru knightów

dziękuje wszystkim za opinie na temat mojej pracy i powiem szczerze że nie spodziewałem się że tak dobrze zostanie skomentowany

Tylko nie urosnij za bardzo...Meter pisze: dziękuje wszystkim za opinie na temat mojej pracy i powiem szczerze że nie spodziewałem się że tak dobrze zostanie skomentowany

Wiesz, wszyscy widzimy, ze to nie jet MasterClass. Na upartego mozna by sie przyczepic wielu rzeczy. Ale nie o to chodzi... godne podziwu jest to, ze wziales na warsztat duzy i skomplikowany model - ciekawie i z sensem go skonwertowales, a nastepnie poprawnie pomalowales. To jest bardzo przyzwoity TT, w sensie jak najbardziej pozytywnym. Smok to duze wyzwanie a Ty mu sprostales. I za to szacun.

poprostu twierdze że to jest dobra motywacja kiedy praca podoba sie dużej ilości osób. sam napisałem że ja go oceniam na TT ale staram się być coraz lepszymbless pisze: Tylko nie urosnij za bardzo...![]()

urosnąć nie urosne alepostaram się jeszcze lepiej malować

Wiem, że to totalny offtop, ale ten smok z wszystkich, które miałem okazję widzieć, jest najbliższy Games Workshopowemu pierwowzorowi (tzn. mam na myśli naprawdę interesujący przykład) smoków - temu z okładki Magii i Miecza (Talisman). Chociaż prawdą jest też, że wiele smoków z niebagatelnym układem/wzorem jeźdźca powoduje u mnie podobne skojarzenia. Ale przyznać muszę, że Twój Meter ma ten charakterystyczny motyw smoka na skale, a stąd juz o rzut kamieniem od "ideału". Świetna praca. Za ten śmieszny wątek prosze mnie nie kamieniować, bo bądź co bądź ma on jakieś znamiona dobrego komentarza.