Turniej o lewą skarpetę Kopernika - Toruń 24.09

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Zaciekwaliliście mnie... Idę obejrzeć podręcznik...
edit: ja też mam jakiś inny... :wink:
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Widać Josiph ma ten od Chińczyków :)

Awatar użytkownika
Josiph
Chuck Norris

Post autor: Josiph »

Serio? Sam pójdę sprawdzić :)

Mnie też oszukali. Mam ten sam podręcznik co Wy? Gdzie jest organizator tego bajzlu? Zlinczujmy go. Ale najpierw doprecyzujmy ten scenariusz lub go zmieńmy.

"Cel: przekroczenie swoimi oddziałami połowy pola bitwy i utrzymanie swoich oddziałów w tej strefie.
Wynik bitwy: określa się licząc wyłącznie wartość punktową nieuciekających oddziałów własnych, które na koniec bitwy są na połowie stołu należącej do przeciwnika (oddział stoi na tej połowie gdzie jest większa część oddziału/modelu). Liczy się finalną wartość oddziału (więc jeśli na koniec bitwy oddział jest społowiony, to liczy się za niego tylko połowę punktów).
Progi co 140 punktów"

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

ale ja lubię ten scenariusz :D
niech zostanie [-o<
wieczorem poszukam jego szczegółów i wam napiszę.
Obrazek

Awatar użytkownika
Josiph
Chuck Norris

Ja też go lubię. Coś musiało mi się przewidzieć w podręczniku.

Zmieniłem progi w pierwszym poście. Ziemko- zerkniesz na nie?

Awatar użytkownika
Heptun
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Heptun »

Breakthrough
Wystawienie: jak w scenariuszu Battleline
Cel: przekroczenie swoimi oddziałami połowy pola bitwy i utrzymanie swoich oddziałów w tej strefie.
Wynik bitwy: określa się licząc wyłącznie wartość punktową nieuciekających oddziałów własnych, które na koniec bitwy są na połowie stołu należącej do przeciwnika (oddział stoi na tej połowie gdzie jest większa część oddziału/modelu). Liczy się finalną wartość oddziału (więc jeśli na koniec bitwy oddział jest społowiony, to liczy się za niego tylko połowę punktów).

To chyba tak to idzie ten scenario :mrgreen:

P.S. Mnie też oszukali apropos RB gdyż tego scenariusza nie mam :shock:
:twisted: Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek :twisted:

Awatar użytkownika
Anbu
Wałkarz

Post autor: Anbu »

Dlaczego zawsze jest taki termin, że nie mogę przyjechać. Damn it !

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

mam nadzieję, że będzie Look Out Sir na czary typu dwellersi?
na tak małe punkty jedni dwellersi mogą rozstrzygnąć wynik całej gry.

ps. o widzę, że już znalazły się zasady mojego ulubionego scenariusza ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Zobacz, ze sa zasady euro - czyli masz losa od wszystkiego glupiego ;)

Awatar użytkownika
krystian1wielki
Niszczyciel Światów

Post autor: krystian1wielki »

Gdybym przyjeżdżał to bym sie burzył ale jak chcecie ten poroniony scenariusz to se grajcie :wink:
Rozumiem tylko że żaden jego fan nigdy nie próbował przepchnąć za połowę parku maszynowego :P

Awatar użytkownika
Josiph
Chuck Norris

Wrzuciłem mapkę dojazdu z zaznaczonymi dojazdem z Dworca Centralnego oraz optymalnymi parkingami. W Toruniu w weekend parkingi są free.
Tu link: http://img69.imageshack.us/img69/2121/mapkaz.jpg.
W pierwszym poście też jest mapka.

Mapkę wykonał własnoręcznie Kłamczuch.

Awatar użytkownika
Pacek
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Pacek »

kurczę, toż to jakieś 100m od mojej pracy :D
The messanger bowed low. "Speak-speak" snarled the Grey Seer, to agitated to appreciate the fawning. "Unexpected complications, most powerful of the potentates" said the Scurrier. Before the creature finish,Grey Seer sent bolt of lightning to roast him alive."Bad news can always wait" thougt the mage..

Awatar użytkownika
Josiph
Chuck Norris

Pacek pisze:kurczę, toż to jakieś 100m od mojej pracy :D
W rzeczy samej. Obok Cukierni ZYSKA.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Pacek zostal cukiernikiem?? :twisted: 8)

Awatar użytkownika
Pacek
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Pacek »

noba
:twisted:
The messanger bowed low. "Speak-speak" snarled the Grey Seer, to agitated to appreciate the fawning. "Unexpected complications, most powerful of the potentates" said the Scurrier. Before the creature finish,Grey Seer sent bolt of lightning to roast him alive."Bad news can always wait" thougt the mage..

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Josiph jak najlepiej dojechac i zaparkowac jadac z Bydgoszczy?

Awatar użytkownika
Josiph
Chuck Norris

Najlepiej zostawić auto gdzieś w kwadracie Prosta, Jęczmienna, Wysoka. 2 minuty i jesteście w Feniksie. Jeśli tam miejsca nie będzie (miejsc jest sporo, ale nigdy nie wiadomo), polecam wrócić na Uniwersytecką. Stąd macie 5 minut drogi do CG Feniks. Wszystko to zostało zaznaczone na naszej mapce.

Jeśli będziecie jechali od Fordonu to dojeżdżacie aż do Cinema City, przejeżdżacie skrzyżowanie i po prawej stronie będziecie mieli ciąg przystanków. Tuż za nimi (i za budynkiem przychodni) skręcacie w prawo. I już jest Uniwersytecka. Obczajacie miejsca na w razie czego i jedziecie prosto na skrzyżowaniu. Wjeżdżacie w starówkę (ul. Prosta) i szukacie miejsca w tej okolicy. Jeśli nie znajdziecie, robicie pętelkę i wracacie na Uniwerystecką, gdzie miejsce najczęściej jest.

Jeśli jedziecie drugą stroną Wisły, to po przejechaniu przez most skręcacie w pierwszą w prawo. Za teatrem będzie skrzyżowanie, które przejeżdżacie prosto i następne skrzyżowanie to już jest w lewo Uniwersytecka, a w prawo Prosta. Skręcacie więc w prawo i patrz wyżej. :)

Gdybyście mieli kłopoty to dzwońcie. My na miejscu będziemy wcześniej to na pewno pomożemy.

kemot
Wodzirej

Post autor: kemot »

Najlepiej zaparkować na placu św katarzyny albo na ulicy jagielońskiej, wjazd koło XLO, dobrze to widać na googlu, tylko nie wiem czy parking jest darmowy. Z buta 2-3 minuty i omijacie starówke.

Awatar użytkownika
Josiph
Chuck Norris

Niestety św. Katarzyny jest płatny, bo to parking podziemno-naziemny z automatem biletowym :) jagiellońska i dąbrowskiego też jest ok (od dworca PKS) i w takiej samej odległości jak z Jęczmiennej/Prostej.

Ogólnie jak widzicie z wytłumaczeniem konkretnego parkingu może być krucho. Trzeba szukać miejsca. Z tą starówką to bym tak nie demonizował. To będzie sobota rano. Nie będzie źle. Tylko musicie wziąć pod uwagę, że większość ulic na niej jest jednokierunkowych.

ODPOWIEDZ