jak na razie uszate gówno u mnie robią na 2000pkt. schodzą od byle czego, sypią się na wszystkie strony...Młody pisze:Jak dobrze że się myliszksuM pisze: Uszatki sucks..
TK na małe punkty
Moderator: Shino
- GreatTaurus
- Chuck Norris
- Kontakt:
Nom...takie same doświadczenie z nimi mam. Cholerstwa są po prostu zbyt wrażliwe. Rozumiem żeby nie pchać tego pod szarżę jakieś tam lancy, ale wystarczy dobre ostrzelanie i już się sypią.
Zdradź Młody plx jakich to sztuczek używasz, że zadowolony z Ushabti jesteś.![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Tu i ówdze na różnych forach jak czytam opinie o nich to bólu głowy można dostać...albo same ochy achy albo jechanie jak z podartą.
Zdradź Młody plx jakich to sztuczek używasz, że zadowolony z Ushabti jesteś.
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Tu i ówdze na różnych forach jak czytam opinie o nich to bólu głowy można dostać...albo same ochy achy albo jechanie jak z podartą.
And he did say "War", and the world did tremble...
![Obrazek](http://img265.imageshack.us/img265/8363/sygnattkgv6.jpg)
![Obrazek](http://img265.imageshack.us/img265/8363/sygnattkgv6.jpg)
- GreatTaurus
- Chuck Norris
- Kontakt:
chyba to prawda co mówią - uszatymi trzeba umieć grać. mi jak na razie na bodaj 5 bitew:
2x nie zrobiły nic. stały se i dłubały w zębach
2x zeszły w walce od jakichś pierdół.
1x pogoniły giganta, ale niezdana Ld 10 giganta przy brejku to dla mnie żaden argument na ich korzyść.
gdyby ten save 5+ był chociaz Wardem... albo mialy glupi Magic Resistance...
2x nie zrobiły nic. stały se i dłubały w zębach
2x zeszły w walce od jakichś pierdół.
1x pogoniły giganta, ale niezdana Ld 10 giganta przy brejku to dla mnie żaden argument na ich korzyść.
gdyby ten save 5+ był chociaz Wardem... albo mialy glupi Magic Resistance...
Uszaty sa okej tzn. albo bierzesz uszaty i 2 klopy albo wiecej skorpow i giganta (IMHO potrzeba cos z duza sila .....) .
Gigant jest bardziej manewrowy i wytrzymaly ale czasem w szarzy nie robi nic (innym razem wyplaca 10+ ran i jest kozacko ....
) .
Kiedys myslalem ,ze Uszatki to plew ...... ale to bylo kiedys![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Gigant jest bardziej manewrowy i wytrzymaly ale czasem w szarzy nie robi nic (innym razem wyplaca 10+ ran i jest kozacko ....
![Laughing :lol2:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Kiedys myslalem ,ze Uszatki to plew ...... ale to bylo kiedys
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Zauważyłem ze armia ma problem z monsterami (Kroksy, minosy itp.) Uszatki się nadają do krojenia takich oddziałow zdecydowanie najlepiej.
Jeżeli mam domek to uszatki potrafią się przemieszczać nie wolniej niż gigant.
Potrafią sie przebic przez driady w przeciwienstwie do giganta (2x na 2 próby mi się nim nie udało
).
Nie zżerają rare. Dzięki czemu mam 2 klopy.
Siła 6 jest potrzebna w armii. Poza kingiem cos musi jeszcze porządnie bic.
Jeżeli mam domek to uszatki potrafią się przemieszczać nie wolniej niż gigant.
Potrafią sie przebic przez driady w przeciwienstwie do giganta (2x na 2 próby mi się nim nie udało
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Nie zżerają rare. Dzięki czemu mam 2 klopy.
Zacząłem wystawiac 2 klopy ,a jak Młody napisał :Co sprawiło, że już tak nie myslisz?
Jestem, kurczę, ciekaw. Razz
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
IMHO gigant jest lepszy ale zabiera rara .....
uszatki maja z reguly 9-12 ran i to r5ozlokowane po kilku modelach wiec nie wiem czy ten gigant taki wytrzymalszyszczurek pisze: Gigant jest bardziej manewrowy i wytrzymaly
hmmm nie znasz sie i tyleZauważyłem ze armia ma problem z monsterami (Kroksy, minosy itp.) Uszatki się nadają do krojenia takich oddziałow zdecydowanie najlepiej.
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Jest monsterem wiec nawet jakby mial M uszatek bylby bardziej manewrowy (no i mniej miejsca zajmujeten -1mv wtedy nie boli az tak
4 uszaty to juz strasznie duzo pkt. (sporo wiecej od gigsona
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
IMHO 3 Ushabti vs Gigson = remis ze wskazaniem na bydlaka
Czwóreczka już raczej lepsza ale i drozsza .
To nawet nie chodzi o same uszaty - słabe czy nie.
Uważam po prostu, że w WFB ogre-sized units są kiepskie.
Spójrzcie na minotaury.
Zajebiste staty, MoK i takie inne.
Ale jak się nimi gra, to tak nie do końca to wychodzi.
Dla naprawdę wielu, wielu oddziałów są free fragiem i uszat też to dotyczy.
A że potrzeba hard hitterów?
Ja jak grałem BoC w 6 ed to powtarzałem jak opętany hard hitterzy, bryzgalem slina i robiłem rozpy z 4 X 4 krowy Khorna i 2 X 4 DO's.
Niby mocne, ale w grze się okazuje inaczej.
Jest jeden fajny wyznacznik czy coś wystawiać, czy nie (oczywiście żart trochę) - jak to coś zabijają kusznicy DR, to znaczy, że jest naprawdę do dupy.
A uszaty zabijają;/
Mi wystarcza king z pałą w TG i 2 katapy.
4 rydwany ze szmatą to też taki semi hard hitterowiec - podobnie jak 3 skorpy bez tunellersa i idące razem, np. na welfy.
Poza tym - wszyscy gadają, że uszaty to mus na bretkę.
Szkoda tylko, że jedna zadaje 15/27 rany.
Czyli 4 aż 2 rany z hakiem.
Naprawdę zajebiści.
King rżnie wszystkie ogre-sized, a bretę to w ogóle mieli - charioty też poza kroxami, DO i minosami Nurgla.
Wyszarżowuję w linii - smiting i 3/4 rany.
W walce znowu 3/4.
Oddaje 1 i tam 1 ranę powiedzmy zada.
Wygrywam o 3/4 - bez sztandaru ale z outnumberem.
Hard hitterzy mają ograniczone użycie - jednostki takie jak skorpy/king z TG/charioty nie i takich jednostek wolę używać.
Pozdro.
Uważam po prostu, że w WFB ogre-sized units są kiepskie.
Spójrzcie na minotaury.
Zajebiste staty, MoK i takie inne.
Ale jak się nimi gra, to tak nie do końca to wychodzi.
Dla naprawdę wielu, wielu oddziałów są free fragiem i uszat też to dotyczy.
A że potrzeba hard hitterów?
Ja jak grałem BoC w 6 ed to powtarzałem jak opętany hard hitterzy, bryzgalem slina i robiłem rozpy z 4 X 4 krowy Khorna i 2 X 4 DO's.
Niby mocne, ale w grze się okazuje inaczej.
Jest jeden fajny wyznacznik czy coś wystawiać, czy nie (oczywiście żart trochę) - jak to coś zabijają kusznicy DR, to znaczy, że jest naprawdę do dupy.
A uszaty zabijają;/
Mi wystarcza king z pałą w TG i 2 katapy.
4 rydwany ze szmatą to też taki semi hard hitterowiec - podobnie jak 3 skorpy bez tunellersa i idące razem, np. na welfy.
Poza tym - wszyscy gadają, że uszaty to mus na bretkę.
Szkoda tylko, że jedna zadaje 15/27 rany.
Czyli 4 aż 2 rany z hakiem.
Naprawdę zajebiści.
King rżnie wszystkie ogre-sized, a bretę to w ogóle mieli - charioty też poza kroxami, DO i minosami Nurgla.
Wyszarżowuję w linii - smiting i 3/4 rany.
W walce znowu 3/4.
Oddaje 1 i tam 1 ranę powiedzmy zada.
Wygrywam o 3/4 - bez sztandaru ale z outnumberem.
Hard hitterzy mają ograniczone użycie - jednostki takie jak skorpy/king z TG/charioty nie i takich jednostek wolę używać.
Pozdro.
- GreatTaurus
- Chuck Norris
- Kontakt:
ma szansę, ale spróbuj dorzucić liczce latanie. na te punkty to kluczowe, żeby mogła szybko się poruszać.
- GreatTaurus
- Chuck Norris
- Kontakt:
spiry! kurde nie zauważyłem... myślałem ze normalne hand weapony. jasna sprawa, że speary out.
Ostatnio gram TK na defensie, i o ile na duże punkty jakoś to mi wychodzi, tak nie mam pomysłu na defens na małe. Chce sklecić jakąś rozpiskę na mastera w Lublinie na 1650 i ciężko mi to idzie. Póki co narazie mam takie coś a i tak czuje lekki niedosyt:
Tomb Prince - latanie,sword of might,enchanted shield, lekka zbroja 152
Liche Priest - DS i HJ 165
Liche Priest - cascet, DS, i słaszy ward na 4+ 330
25 szkieletów z łukami i FCG 225
20 szieletów z łukami i FCG 185
3 swarmy 135
2x skorpion 2x85
5 carrionow 120
Zostało mi 168 pkt i nie wie co więcej dać... Może wyrzucić carriony, dać rydwany i prince wrzucić na rydwan? Albo przerzucić się na offens na małe punkty? Wszelkie rady mile widziane![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Tomb Prince - latanie,sword of might,enchanted shield, lekka zbroja 152
Liche Priest - DS i HJ 165
Liche Priest - cascet, DS, i słaszy ward na 4+ 330
25 szkieletów z łukami i FCG 225
20 szieletów z łukami i FCG 185
3 swarmy 135
2x skorpion 2x85
5 carrionow 120
Zostało mi 168 pkt i nie wie co więcej dać... Może wyrzucić carriony, dać rydwany i prince wrzucić na rydwan? Albo przerzucić się na offens na małe punkty? Wszelkie rady mile widziane
- GreatTaurus
- Chuck Norris
- Kontakt:
lekka kawa dla prince'a w snake'u? więcej swarmów i carrionów? wywalić skorpa dać czarioty? coś z powyższych.
Ja tez zastanawiałem się nad czyms na mastera.
Wyszło mi dziwactwo ale ja jestem dziwny.
W rozpiskach wrzuciłem pomysł.
Wyszło mi dziwactwo ale ja jestem dziwny.
W rozpiskach wrzuciłem pomysł.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken
- GreatTaurus
- Chuck Norris
- Kontakt:
TK na małe punkty. Da się? Da się. ![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
wczoraj był turniej na 1100pkt bez cięcia slotów. poszedłem TK w składzie:
prince latacz, SoM, Eshield
hierofant ward, słoik
licz w kaszkiecie, 2scrolle
5lekkiej kawy
10łuczników z czampionem
2scorpy
5carrionów
no i trafiając na bretę, ogry bez rzeźnika, imperium z tankiem ugrałem całe 10punktów z bitew. Na 16graczy byłem 16
swoje założenia taktyczne spełniłem w jakichś 60-80% w każdej bitwie. ale nie wystarczyło. a imho rozpa była fajna i przed turniejem liczyłem na remis w każdej bitwie. turniej był takim kubłem zimnej wody. dochodzę do wniosku, że jedyny sposób gry khemri na małe pkty to skupić się na jednej fazie w turze. i chyba jednak tą fazą będzie combat. czas skleić giganta i pójść w 3scorpy.
wczoraj był turniej na 1100pkt bez cięcia slotów. poszedłem TK w składzie:
prince latacz, SoM, Eshield
hierofant ward, słoik
licz w kaszkiecie, 2scrolle
5lekkiej kawy
10łuczników z czampionem
2scorpy
5carrionów
no i trafiając na bretę, ogry bez rzeźnika, imperium z tankiem ugrałem całe 10punktów z bitew. Na 16graczy byłem 16