Lubelska Liga Warhammera

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
X.Maciek
Falubaz

Re: Lubelska Liga Warhammera

Post autor: X.Maciek »

Trzeba się dostosowywać do całej Polski więc gramy na SLoS. Zaraz to dopiszę i wkleję linka. Rozpiski się co jakiś czas dodają, ale już niedużo zostało. Karolek i Czopson grają identycznymi. Więc tylko Toczową jeszcze muszę chyba zrobić oprócz tego.

Mój wyjazd na Bazyla stanął pod znakiem zapytania. Sprayowałem sobie na klatce schodowej moje skinki. Tylko tak się na tym skupiłem, że nie zauważyłem braku gazet dookoła i zasprayowałem podłogę i ścianę. I chwilowo mam bana na dalsze sprayowanie :(
"Armia baranów dowodzona przez lwa jest silniejsza niż armia lwów dowodzona przez barana"

Obrazek

Kamil.Sz
Falubaz

Post autor: Kamil.Sz »

X.Maciek pisze:Trzeba się dostosowywać do całej Polski więc gramy na SLoS.
:cry:
X.Maciek pisze:Sprayowałem sobie na klatce schodowej moje skinki. Tylko tak się na tym skupiłem, że nie zauważyłem braku gazet dookoła i zasprayowałem podłogę i ścianę. I chwilowo mam bana na dalsze sprayowanie
Jak to zrobiłeś :shock:
Pewnie pisałeś paszkwil na sąsiadów, sprejem na ścianie, a teraz twierdzisz, że sprejowałeś figurki. [-X

Co z blood and glory?
"Mam sto rąk, sto sztyletów... gdy chcę, sto ran zadam."

Awatar użytkownika
Tocz
Falubaz

Post autor: Tocz »

Dobra nie czas tu sie umawiać na bitwy. Tylko dopilnować "przypadkowego" nie dopisania tego scenariuszu ;) Jest on na każdym turnieju więc domagajmy sie swojego :)

Kamil.Sz
Falubaz

Tocz pisze:Dobra nie czas tu sie umawiać na bitwy. Tylko dopilnować "przypadkowego" nie dopisania tego scenariuszu Jest on na każdym turnieju więc domagajmy sie swojego
Popieram!

Tocz jak zwykle walczy o wolność, równość i sprawiedliwość :wink:

Awatar użytkownika
Tocz
Falubaz

HYMN DODANIA BLOOD & GLORY
http://ziaru.wrzuta.pl/audio/0cFvsBlMVz ... _gore_rece

WALCZMY O SWOJE :!: :!: :!: :!:

:o 8)

Kamil.Sz
Falubaz

Ja bym proponował to: http://www.youtube.com/watch?v=ko4Q0cgo1N8
Dobrze ilustruje jak dla armii są ważne sztandary :D

Awatar użytkownika
X.Maciek
Falubaz

Blood and glory nie będzie. To nie przypadek. Jest on bardzo niemiarodajny a w dodatku wyniki bitew z B&G oscylują wokół 18-20 pkt. W dwumeczu taki wynik w zasadzie przesądza. Watchtower też wyleciał, ale to z przyczyny takiej że jest niesprawiedliwy, ponieważ niektóre armie nie mają żadnej jednostki która mogłaby zdobyć/utrzymać domek. Poza tym sposób punktowania też byłby trudny do ustalenia.
"Armia baranów dowodzona przez lwa jest silniejsza niż armia lwów dowodzona przez barana"

Obrazek

Awatar użytkownika
Tocz
Falubaz

tak czy siak domagamy sie

@ edit
ej no bez jaj ;) że ty nie masz w armii możliwości sztandarów bo wolisz partyzantke zawalic to nie nasza sprawa :D jest ten scenariusz praktycznie na każdym turnieju więc czego tu miało by nie być ? Jak zauważyłeś to my wybieramy sobie scenariusze więc jeśli 2 graczy nie będzie chciało jego grać to poprostu nie będą. Ich głowa w tym

Kamil.Sz
Falubaz

X.Maciek pisze: Blood and glory nie będzie. To nie przypadek. Jest on bardzo niemiarodajny a w dodatku wyniki bitew z B&G oscylują wokół 18-20 pkt. W dwumeczu taki wynik w zasadzie przesądza. Watchtower też wyleciał, ale to z przyczyny takiej że jest niesprawiedliwy, ponieważ niektóre armie nie mają żadnej jednostki która mogłaby zdobyć/utrzymać domek. Poza tym sposób punktowania też byłby trudny do ustalenia.
Na tej zasadzie Battle for the Pass jest też nie miarodajny, bo premiuje armie defensywne.

Pomimo że nie ma w armii masy sztandarów, zgadzam się z Toczem, nie wiem czego maja być wyrzucone dwa, czyli prawi wszystkie scenariusze karcące partyzantkę. Z Watchtower mogę się zgodzić, bo faktycznie nie które armie nie mają jak wywalić silnej piechoty z domku ale powodu nie grania Blood and glory nie rozumiem.

Awatar użytkownika
X.Maciek
Falubaz

Toczu akurat walnąłeś argumentem jak kulą w płot. Lizardy praktycznie nie mają szans przegrać B&G dlatego że nieśmiertelny slann trzyma wszystko.

Kamilu w Battle of The Pass liczysz małe punkty na podstawie których określasz wynik od 0 do 20. W B&G nie ma w ogóle minorów. Jest albo remis jak nikt nikomu nic nie zrobi, albo 18-20 dla jednej ze stron. Na turnieju to aż tak wyników nie wypacza, ale w dwumeczu taka jedna bitwa decyduje o zwycięstwie.

Masz rację Kamilu. 2 scenariusze karcą partyzantkę. Ale mylisz się co do tego które. Watchtower i Przełęcz. Watchtower dlatego że nie da się zdobyć domku, chociaż gdyby taki slann pierwszy wszedł do domku to nie wiem czy by jednak go nie obronił. Ale i tak scenariusz bolesny jest. Przełęcz karci partyzantki bo przede wszystkim jest za wąsko żeby cokolwiek zrobić hordom przeciwnika. B&G nie karci partyzantki w żaden sposób. Mnóstwo oddziałów ze sztandarami, których nie da się złapać. W jaki sposób to ma karcić? Tym bardziej że poza rozpiską Artura na 1600 nie mamy w lidze żadnej partyzantki.

Dyskusja robi się ciekawa, ale tak czy siak nie zmienię w tej lidze zasad, bo rozpiski już są zrobione. Zasady wiszą od 2 tygodni prawie, mogliście wcześniej się obudzić.

Obrazek

Awatar użytkownika
Szamot
Masakrator

Post autor: Szamot »

Kamil.Sz pisze:
Tocz pisze:Na grę w sobote jestem chętny ale w Łomiankach xD
Tak sadziłem, Maciek pewnie też jedzie, więc ewentualnie zostaje mi Bojo.

Bojo niedostępny w sobotę/niedzielę...ale tydzień późnij chętnie zagra ;)

szeszej
Falubaz

Post autor: szeszej »

Jakby było Watchtower to każdy by to wybrał przeciwko szczurkom, więc wara! ;)

A co do B&G jestem jak najbardziej za dodaniem. Nawet złożyłem specjalnie rozpiski, bo byłem przekonany, że jest w spisie scenariuszy (sądziłem, że to standard :P )

Awatar użytkownika
Tocz
Falubaz

Battle for the Pass

Co to jest !!! Rozpiszcie zasady
To te nowoczesne B&G ? Że jak spadnie tam do 3 czy jakos tak to sie liczy wynik sztandarami? to to ?

Awatar użytkownika
X.Maciek
Falubaz

Toczu wstyd! Przecież to wszystko są scenariusze z Rulebooka. Głównym założeniem tego scenariusza jest gra wzdłuż stołu. Poza tym się niewiele różnie od piczki.

Obrazek

Awatar użytkownika
Tocz
Falubaz

a jak prosiłem o rozpisanie tych zasad to dalej tego nie zrobileś -.-

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Post autor: Czopek »

szeszej pisze:
Czopek pisze:Szacunek dla Kotsona za dezercję =D>

To kto chce kiedy zarwać pierwszą maskę panowie?
Z przyjemnością możemy się jakoś umówić,rdsnajper z naszej grupy to mój znajomy, więc możesz i naraz 4 gry zagrać z nami oboma jak starczy czasu :)

BTW:
Progi punktowe to dla kolejnych formatów odpowiednio 160, 200 i ???
Jakie dni Wam pasują? Mi wszystko poza wtorkiem praktycznie a w piątek mam wolne. ( Z tym że nie wiem jeszcze jak dokładnie z bazylem będzie )
Zapraszam do Łęcznej Szeszej i Snajper, jakbyście zabrali ze sobą kolegę od orków to na ligę mógłby pocisnąć z Karolem. Tutaj stoły mamy i tereny, w lublinie obecnie ciężko znaleźć miejsce do grania wygodne i na dłużej. :wink:
http://czopekblog.blogspot.com/
Kordelas pisze: Fluff nie wybacza.

Awatar użytkownika
X.Maciek
Falubaz

Tocz pisze:a jak prosiłem o rozpisanie tych zasad to dalej tego nie zrobileś -.-
Bo nie jestem w domu i nie mam Rulebooka przy sobie. A sam nie możesz przeczytać? Jak nie dasz rady to wieczorem rozpiszę wszystkie scenariusze.

Obrazek

Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crane »

No właśnie, z mojej grupy ktoś jedzie na Bazyla? Można by zagrać w piątek bitwę i rewanż

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Post autor: Czopek »

Crane pisze:No właśnie, z mojej grupy ktoś jedzie na Bazyla? Można by zagrać w piątek bitwę i rewanż
Ja jade :wink:
http://czopekblog.blogspot.com/
Kordelas pisze: Fluff nie wybacza.

Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crane »

Czopie będziesz w piątek? 8) Nie chce mi się tłuc w sobotę rano 8)

ODPOWIEDZ