Dark Elfy = małe szanse na turniejach?

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Jankiel pisze:Katowice to nie jest dobry przykład.
Rozpiski tu są dziwne, a wcale nie takie mocne. Wygrywa się dosyć łatwo, co widać zresztą za każdym razem, jak przyjeżdża ktoś z Wrocka czy z Warszawy.
Też o tym słyszałem kiedyś. Może przy jakiejś okazji zobaczę sobie jak się tam gra - klimat, gracze, rozpiski ;)

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Scimitar pisze:
Jankiel pisze:Katowice to nie jest dobry przykład.
Rozpiski tu są dziwne, a wcale nie takie mocne. Wygrywa się dosyć łatwo, co widać zresztą za każdym razem, jak przyjeżdża ktoś z Wrocka czy z Warszawy.
Też o tym słyszałem kiedyś. Może przy jakiejś okazji zobaczę sobie jak się tam gra - klimat, gracze, rozpiski ;)
Gra się bosko.
Chleb ze smalcem, herbatka, stoły na zewnątrz dla chętnych na picie coli na świerzym powietrzu.
Pełen luz, ludzie z Katowic, Krakowa, Łodzi, Opola, Częstochowy, Warszawy.
Możliwość wyzwania na challenge w każdej turze, z głęboką pogardą dla "sprawiedliwego wyniku do ligi".
Czego chcieć więcej?
Można pomyśleć o przeniesieniu Giszowca w okolice Gołkowa, czy Ożarowa, to wszystko.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

Tylko kilku graczy zajmowalo u nas pierwsze miesce i coz chyba nie mozna sie dziwić:

Skwara, Skwara, M. Paraszczak, Skwara i Skwara z bodajze Niedzielem.

Coś nie sluzy naszym wlasne boisko.
Czas pokazac, ze nie mzona do nas przyjzedzac i wygrywac

16 czerwiec - 2500 / 2000+550 kontyngent
wszystko co napisal JJ oraz duzo nagrod, ewentualne piwkona dworzu

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

Tak czytam te nazekania i az zal...
Jesli uwazacie ze to slaba armia to po jaka cholere nia gracie?? a jezeli gracie juz nia bo podoba sie klimat to po cholere nazekac??
Ja nie jestem jakims wprawnym graczem wczesniej gralem chaosem i teraz koncze malowac swoje darki na wymagania turniejowe ale jak gram DE to jest duzo przyjemniejsza zabawa, mozna pokombinowac i jest kilka opcji rozegrania bitwy wiecej. Przyznam ze nie obrazil bym sie gdyby ta armie podkrecili ale nie podkerca wiec po co marudzic?? nie lepiej zagrac sobie bitwe :P

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Ja uwazam ze ta armia jest przegieta !!!
Jak moge wygrywac bitwe/turniej przy takich rzutach jakie ja mam w bitwie (5,6stki na LD i 1,2 na trafianie) Rzuty na glupote i ostatnio na panike to juz legenda :D
ostatnio tez cwicza sie kostki w rzucanie na trafienie w treemena z bolcow pod rzad przy trafieniu na 2+ - 3 jedynki to chyba zacznie byc częsty motyw hehehe

tego nie dalo by sie zrobic inna armia
Tego nie da sie zrobic inna armia
to da sie Delfami !!

:D :D

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

zafael pisze:Ja uwazam ze ta armia jest przegieta !!!
Jak moge wygrywac bitwe/turniej przy takich rzutach jakie ja mam w bitwie (5,6stki na LD i 1,2 na trafianie) Rzuty na glupote i ostatnio na panike to juz legenda :D
ostatnio tez cwicza sie kostki w rzucanie na trafienie w treemena z bolcow pod rzad przy trafieniu na 2+ - 3 jedynki to chyba zacznie byc częsty motyw hehehe

tego nie dalo by sie zrobic inna armia
Tego nie da sie zrobic inna armia
to da sie Delfami !!

:D :D
Zapraszam na Wielkiego Dracona ;) W końcu trzeba zawitać nad morze.

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

chyba w ta sobote pracuje
w tej firmie ktos musi :(
a wierz mi ze chcialbym - slyszalem ze macie tam niezlych graczy:
1 wygral lige, a druzyna DMP
to cos znaczy

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

czytam i czytam az w koncu przeczytałem wszystko :P statystycznie armia DE wypada słabiej niż inne. Nie wątpliwe gra się nią trudno, ale przez to po pewnym czasie można dojść do mistrzostwa ze względu na to że ta armia nie wybacza błędów i zgadzam się z twierdzeniem iż trzeba mieć plan na 6 tur. Dlatego też najlepszymi generałami w WFB są właście ludzie grający DE xD

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

No najlepsi generałowie to na wyrost trochę. Ale napewno granie tą armią rozwija. 3 lata grałem DE, teraz na turniejach grywam WE (choć DE tak towarzysko w klubie też) - było ciężko, ale coś granie tą armią mnie nauczyło :)
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Post autor: Pitagoras »

w sumie to ja gram bardzo krótko i tylkoz O&G, i jeszcze anie razu nie wygrałem/ :? ale próbuje chyba idzie mi coraz lepiej ale raz miałem takiego pecha ze nawet nic nie udało mnie sie zrobić a do gonili mnie i dead. próbuje próbuje i gram. duzej armii nie mam ale że gramz bratem (O&G) to próbuje różne nowe rzeczy i myśle że zdobywam doświadczenie
Obrazek

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

Zanim osiągniesz jakieś rezultaty to dostaniesz 10 masek do jajaca xD ale spox zawsze tak jest :D coż jedna rada strzelaj z bolcy tak by gineło 25% odziału wroga i licz ze spanikuje. ja grasz na mniej niż 2000+ to radziłbym wgrać na dark art i na 2 magiczkach jak wylosujesz black terror to robisz mu rzeź i aha jeszcze dobrze wziąć tak z 3 srcolle i dodakową kość rozporszenia do czarodziejek ja osobiście preferuje nobla na cok w kolcku cok z bannerem k6 do szarzy (bohatera podładuj tak do 2+ as i daj mu miecz 2+S z killigiem) po za tym zanim na coś zaszarżujesz to postrzeaj do tego z kuszników ważne by spadł chociaż jeden ziomek bo wtedy traci szereg. Aha chamiopna do cok nie bierz (przynajmniej ja nie biorę) strata punktów, chorąży +muzyk na 6 cok ułożonych w jednej lini. i uważaj na fanatyków XD harpie dobrze wziąc na czaki :P (balisty)

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

dzienki dzienki. rozumiem ze to na orki?
Obrazek

Awatar użytkownika
Andy
Chuck Norris

Post autor: Andy »

jarlaxle17 pisze:Aha chamiopna do cok nie bierz (przynajmniej ja nie biorę) strata punktów, chorąży +muzyk na 6 cok ułożonych w jednej lini...

Właśnie lepiej brać Chempiona gdy masz w odziale Bohatera.
Byle jaki Chempion Przciwinka wyzywa Cie ma pojedynek i juz nie nabijesz tylu "trupkow" co z Championem .. no oczywiście że Overkila można zrobic .. ale zawsze lepiej sklepać wjęcej modeli i liczyć że przewaga liczebna po twojej stronie bedzie

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

teraz to wgrałem. całkowicie zmieniłem taktyke gry. (troszke porad wziąłem sobie do serca i jest. hehe
Obrazek

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Andy pisze:
jarlaxle17 pisze:Aha chamiopna do cok nie bierz (przynajmniej ja nie biorę) strata punktów, chorąży +muzyk na 6 cok ułożonych w jednej lini...

Właśnie lepiej brać Chempiona gdy masz w odziale Bohatera.
Byle jaki Chempion Przciwinka wyzywa Cie ma pojedynek i juz nie nabijesz tylu "trupkow" co z Championem .. no oczywiście że Overkila można zrobic .. ale zawsze lepiej sklepać wjęcej modeli i liczyć że przewaga liczebna po twojej stronie bedzie
Ale BSB pewnie będzie z Bannerem Hydry, więc czy go wyzwą na challange czy nie i tak ma te S4 to dużo nie ubije.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Strata punktów.
Ja tam zawsze wolę chłopa wziąć ze sword of might i seal of ghrond, ewentualnie z samym warbannerem. Nie zawsze się szarzuje, a z hydra bannerem to juz praktycznie nigdy, bo zaden normalny gracz do tego nie dopuści.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Ritchie
Wodzirej

Post autor: Ritchie »

Jankiel, a powiedz mi. Jak sobie radzisz z treemanami wood elfów ?

Mimo, ze jeszcze nie grałem z WE na treemanach, jakoś tak. . . brak mi pomysłu czym to ugryźć. Na 2000+ jeszcze są 4x bolce i smok, który pierze drzewo z s8, no armour (względnie s6 i 4+ warda), ale poza tym trochę bieda :) od 1999 w doł zaczyna się kłopot. . .

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

Treemana jeśli nie zestrzelisz z bolców, to właściwie nie ma co zrobić. Napewno nie na małe punkty. Na duże się go po prostu dojeżdża :)
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Na drzewca w obecnej edycji najlepsza taktyka przy niewielkiej ilosci maszyn i potworow to urznac bsb i wbic sie w drzewo piechota rankowa. W koncu musi oblac ld.

Awatar użytkownika
Vincent
Kradziej

Post autor: Vincent »

albo pitka jeśli grasz na magie :wink:

ODPOWIEDZ