Początki

Chaos Dwarfs

Moderator: esgaroth

Zablokowany
Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Słusznie rzekł, czapka im wyższa tym większe poważanie, a i utrefiona broda finezyjna niezbędną się zdaje:) Poważnie: jutro mój pierwszy turniej na którym zagram CHD, w parze z magicznym chaosem(undiv). Zobaczymy, może zamieszcze krótki raport.

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

Co do brody zaś, to jej brak bywa spotykany u tych górskich zdrajców, ale to już ich problem.
Taaak ? Jakoś tego niezauważyłem :wink:
A na poważnie, to po prostu znak rozpoznawczy tej armii.....
No co ty niepowiesz ? :wink:

Jeżeli wyjdą nowe chaos krasie, to pewno im niezrobią czapek :wink:
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

Fojtolator
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Fojtolator »

ja robie swoje CHD bez czapek bo one mi sie po prostu nie podobaja i tyle:P

Nehan
Masakrator

Post autor: Nehan »

Jeżeli wyjdą nowe chaos krasie, to pewno im niezrobią czapek
To my im zrobimy! :twisted:

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

warriorzy nadaja sie na cos oprocz ladnego wygladania?

Awatar użytkownika
blundi
Kontakt:

Post autor: blundi »

Shino pisze:warriorzy nadaja sie na cos oprocz ladnego wygladania?
bezdyskusyjnie tak

Nehan
Masakrator

Np. nadają się do noszenia garłaczy :)

tak to, to są chyba tacy sami co warriorzy zachodnich zdrajców - bez rewelacji, ale elitarnej piechoty nie mamy.

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

warriorzy nadaja sie na cos oprocz ladnego wygladania?
Do zapychania corów i noszenia banner of slavery, albo warbannera :wink: .
tak to, to są chyba tacy sami co warriorzy zachodnich zdrajców - bez rewelacji, ale elitarnej piechoty nie mamy.
Gorsi, bo nasi mają przerzut paniki od longbeardów. Elitarna piechota u was to black orki :P . Mają całe 4WS i 13 pkt za model z sv 5+, no i ten slot special :wink: .
Obrazek

Awatar użytkownika
blundi
Kontakt:

TomCio pisze: Elitarna piechota u was to black orki :P . Mają całe 4WS i 13 pkt za model z sv 5+, no i ten slot special :wink: .
Masz na myśli te same czarne orki, które, powadziwszy za sobą inne plemiona zielonoskórych przemierzają sobie swobodnie góry krańca świata ?
Fakt, omijają przy tym najbardziej zgniłe i cuchnące dziury, takie jak karaz-a-karak, dobre dla szczurów do zamieszkania.

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Masz na myśli te same czarne orki, które, powadziwszy za sobą inne plemiona zielonoskórych przemierzają sobie swobodnie góry krańca świata ?
O to najlepszy fakt, że te krasie po ciemnej stronie mocy, niepotrafią nic utrzymać.
Fakt, omijają przy tym najbardziej zgniłe i cuchnące dziury, takie jak karaz-a-karak, dobre dla szczurów do zamieszkania.
Omijają bo by niezdążyli podejść :lol:
Obrazek

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

ALE TO TYLKO MY MAMY NA MNIEJ NIŻ 2000 PTS 10 LD z przerzutem(BSB)!!!!

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Właśnie ściągnął mi się Army Book z 5 ed. do CHD, ah te czapki, już takich nie wyprodukują.... Najlepsze są te rysunki "oldschoolowe" jak blunderbussy wypalają do elfów....;)

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Dzisiejszy dzień spędziłem na turnieju "COHORTEX" w Bydgoszczy u sąsiedniego klubu- XIII Kohorta. Graliśmy po 3 bitwy parami. Ja grałem tą rozpą, którą wstawiłem na forum, kolega chaosem: 2 magów 2 lev, power familiar i 2 scrolle, jeden na koniu, jeden na demonie. 5 knightów undiv, 5 maruderów na koniach, 7 furii , 5 screamerów, gig.

1sza bitwa: Trafiliśmy na Ziemka i Juniora Pasiaka, czyli Lizaki i HElfy na b. mocnych rozpach: Lizaki: biegacz, mag, 50 skinków, 3 kroxy, 6 terradonów, 3 salki, Elfy: 2 magów full wypas, 10 łuczników, 5 gołych silverów, 2 bolty, 4 charrioty,
Przebieg bitwy, lizaki do przodu, elfy czarują, i tak 6 tur, skinki zapluły giga, próbowaliśmy zdjąć bolce lataczami, ale zginęły:( Generalnie ja straciłem bolce i rakiete(tylko), kolega maga, maruderów, latacze giga, przeciwnik zdobył 2 ćwiartki i dodatkowe 100 pts za herosa(taki był scenariusz),Do walki z moimi klockami sie nie kwapili, nawet na hobgobliny , które odważnie wypruły do przodu nie zaszarżowało dosłownie nic(??) silverzy widocznie sie ich zlękli:))
Ostatecznie dostaliśmy 15:5.Nasi przeciwnicy wygrali turniej.

Druga bitwa:Jose i ANdrzej - dziwny sojusz TK i Dwarfów: prince, lich, 2 oddziały łuczników, klocek szkieli, klopa, 2 scorpiony i swarmy, dwarfy chyba runsmith i heros, 2 bolce, klopa, działo organki, 10 thunderów, 2 oddziały po 10 warriorów
straciłem machiny, poza tym klocek hobów... wynik, remis

Trzecia bitwa: Gobliny +_ bretka
Straciłem bolce i 1 klocek hobów, w sumie przeciwnik mało wymagający wygraliśmy 15:5

Ostattecznie zajęliśmy 7 mce na 12 par, czylio jak na 1szy turniej CHD nie tak źle, niestety sojusz z CH okazał sie mało skuteczny, nie współgraliśmy zbytnio, poza tym magia chaosu nic nie zrobiła.
Po turnieju jestem w 100% przekonany do szejka, pieknie zdejmował lance grali, spowalniał , ograniczał strzelanie, miodzio, bolce, coś tam robiły, ale tak 50:50, rakieta spox, error boyzów an turnieje już nie wezme, bo w sumie nic nie zrobiły.......
Ogólnie było ok, chciałbym zagrac na jakieś większe pts, żeby zagrać bykiem, no ale zobazcymy.

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Nijlor pisze: (...), ah te czapki, już takich nie wyprodukują...
Uprzejmie donoszę (to chyba dobre miejsce) że przed chwilą w nowych aukcjach na allegro wypatrzyłem: 3 czapkowe blunderbusy i zdaje się command group.

No to panowie, kto pierwszy... :twisted:

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

ALE TO TYLKO MY MAMY NA MNIEJ NIŻ 2000 PTS 10 LD z przerzutem(BSB)!!!!
Ta i plewne 4T na herosie :P
Obrazek

Nehan
Masakrator

No to panowie, kto pierwszy...
Phi! Wszystko już mam :P
A poza tym, blunderów jest 7 :P

Awatar użytkownika
blundi
Kontakt:

Nijlor pisze: Ostattecznie zajęliśmy 7 mce na 12 par, czylio jak na 1szy turniej CHD nie tak źle, niestety sojusz z CH okazał sie mało skuteczny, nie współgraliśmy zbytnio, poza tym magia chaosu nic nie zrobiła.
Po turnieju jestem w 100% przekonany do szejka, pieknie zdejmował lance grali, spowalniał , ograniczał strzelanie, miodzio, bolce, coś tam robiły, ale tak 50:50, rakieta spox, error boyzów an turnieje już nie wezme, bo w sumie nic nie zrobiły.......
Ogólnie było ok, chciałbym zagrac na jakieś większe pts, żeby zagrać bykiem, no ale zobazcymy.
Czytałem, że pierwotnie partnerem miał być chaos khorna.
Może tu zazgrzytało - 2 magów na 4 sloty bohaterów to tak dziwnie.
W dodatku wtedy lepiej byłoby wziąć wtedy naszych czarnoksiężników, a chaos niechby wystawił coś konkretnego do walki.
Error boys to rzeczywiście nadmiar klimatu.
Hobgobliny z łukami są równie pożyteczne (znaczy się, bezużyteczne) a uwolniony slot można ciekawiej wykorzystać, ot, chociaż sprawdzić jak działa 5 czarnych orków z opcją po zęby.

Patryk
Wodzirej

Post autor: Patryk »

Widzieliście może gdzieś figurki jakiejs firmy nie-gw która by sprzedawała figurki chaos krasi? Niezbyt dobrze konwertuję, a chciałbym tą armie zbierać. Blunderów da się kupić z MO, maszyny wszystkie też. Co jeśli chodzi o warriorów? Szukałem na Gildii Najemników, ale tam najlepsze figurki jakie znalazłem do tego celu to takie:
http://www.gildianajemnikow.pl/index.ph ... ukt&id=147

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

To są zwykłe krasie na tym linku co dałeś.

Najlepiej kupić nowych warriorsów krasnoludzkich, zrobić im te zamknięte hełmy z tych części pancerza co są w boxie, pomalować na czarno, no i dorobić czapki. :wink:
Obrazek

Nehan
Masakrator

I brody!
O brodach nie można zapominać.
W ogóle skull pass to fajna rzecz dla czapek: dwarfy na blunderów, gobliny na hobgobliny, działo na rakietę :)

Zablokowany