Ogłoszono nominacje do najbardziej prestiżowej nagrody dla polskich twórców literatury fantasy i science fiction. Wybranych zostało sześć powieści i sześć opowiadań.
Nominowane powieści to: "Plewy na wietrze" Anny Brzezińskiej, "Popiół i kurz" Jarosława Grzędowicza, "Vertical"...
Big Boyz - Pre DMP - Polcon 30-31 sierpnia
- 4 karabiny
- Beast from the East
Dopiszcie i mnie na bank się pojawię. Z 8 karabinami 
Oficjalnie moge powiedziec, ze tez bede na 99%, o ile cos niespodziewanego mi nie wyskoczy
Pzdr,
K.
Pzdr,
K.
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
1 - Miłośnikom DragonBallz i Spec Herosów wstęp wzbroniony.Songoku pisze:ej a mozna wystawiać special characterów???
na tyle punktów to by się przydali...
i czy można wystawić dwóch runelordów (tylko jeden na kowadle, więc chyba tylko on liczy się jako mag...)
2 - Jeden runelord wystarczy.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Oj, lepiej nie...Malal pisze:JJ doprecyzuj regulamin;) Dokladniej jak sie maja niemagowie typu priesci mumie do lv magii oraz zrob cos z corami bo 40 skinkow to rzeczywisice troszke smieszne80 na 5k to i tak malo w sumie
Zaraz powiecie, że 4 paki Driad na 5K to też żart.
Lepiej pomyśl ile kloców Saurusów możesz wystawić. I to Quetzla.
Bez ograniczeń!
(JJ chowa sie za monitorem i czeka na inne opinie............)
Z mumiami i Countami VC pierwszego levelu, coś się wymyśli...
Jako jedno levelowców można ich przemycić.
Zakładając, że Jeden Lord magujący co 4 level, 3 magów 2 levelu,
Można w sumie powiedzieć - 10 leveli magii (ale tylko jeden Lord magujący).
Czyli...
Duża Liczka, dwóch Kingów, dwie małe liczki.
Princom proponuję odpuścić, jak i BD countom pierwszego levelu - już widzę, jak te dwie kości armijne idą na czary dla nich... Ten periapt i Power familiar też...
Pasuje?
a moze lepiej dac ograniczenie kosci magii na ture, vide euro?
wtedy nikt nie bedzie sie na 1levelowcow/princow krzywic, najwyzej ich nie uzyje jesli nie uznaje ich za magopednych
wtedy nikt nie bedzie sie na 1levelowcow/princow krzywic, najwyzej ich nie uzyje jesli nie uznaje ich za magopednych
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Możemy pertratkować...Malal pisze:Nieno rozumiemchcialem tylko lekkiego doprecyzowania
Np - Prince = 1/2 levelu magii.
Żaden gracz jaszczurek poza Karolem J. sie nie zgłosił...
Zupełnie nie wiem dlaczego...
- 4 karabiny
- Beast from the East
Mam tylko nadzieję, że ograniczenie leveli countów nie dotyczy w Sylvanii. I tak maks na te punkty to będzie 7 leveli, a na 5000 p to raczej mało.
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Plus ile bound spelli?4 karabiny pisze:Mam tylko nadzieję, że ograniczenie leveli countów nie dotyczy w Sylvanii. I tak maks na te punkty to będzie 7 leveli, a na 5000 p to raczej mało.
Jeden Lord 3 lev. i dwóch countów/lordów 2 levelu dla Sylvanii.
- 4 karabiny
- Beast from the East
Markerów 5. No ale sorki na te punkty to i tak trochę mało - nie uważacie? Mam raptem 5 boundów i 9 PD no to sorry nie poszalejesz. Armie z połowa walczących herosów wyciągają na luzie 15 PD. No i zauważcie, że nie jest to PG bo mógłbym mieć trzech wampajer lordów (zamiast countów) i 11 PD ze startu mieć plus gravy, więc sorki. Znacie moje rozpy - wymaksowane to one nie są - gram raczej klimatem.
Na 7 DD i 6 scroli - bo tyle bedzie miał plus minus twój każdy przeciwnik (niektórzy pewnie mniej) to wystarczy. Od trzeciej tury zacznie się prawdziwy wylew zombiaków. Zwróć uwagę na rozpy które już wysłano. Masz jako jedyny tak mocną magię, a do tego 8 bohaterów do walki.
8 karabinów wyrasta w mojej ocenie na faworyta imprezy. Pozdro.
8 karabinów wyrasta w mojej ocenie na faworyta imprezy. Pozdro.