Fuxiorr Galeria - Demony, Vampiry
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Fuxiorr Galeria - skaven, dwarf .
Siemka, mam dot 4 i mam pare pytan :
1. Chce zrobic probe iz wkladam jakis plastikowy cus do dota ale niestety wiem na ile. (chodzi mi o godzinki)
2. Jak sie 1 proba powiedzie [ nic nie zniknie ] to na ile wsadzic potem figsy ? (chodzi mi o godzinki)
1. Chce zrobic probe iz wkladam jakis plastikowy cus do dota ale niestety wiem na ile. (chodzi mi o godzinki)
2. Jak sie 1 proba powiedzie [ nic nie zniknie ] to na ile wsadzic potem figsy ? (chodzi mi o godzinki)
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy
Ogółem podkład GW (jak używasz) może zostać na figurce, ale to nie problem bo cieniusieńka warstwa. Mi osobiscie wystarcza ok 30-45 min i można spokojnie doczyścić figurkę np. szczoteczką do zębów (proponuje raczej nie własną, ale może być używana
)

Ja używam DOT3 i szczerze powiem, że figurki moczą się nawet po 2-3 dni czyli około 48 do 72 godziny i nigdy jeszcze nic mi się z nimi nie stałoFuxiorr pisze:Siemka, mam dot 4 i mam pare pytan :

'Rise and rise again until lambs become lions.'
- Brushlicker
- Falubaz
20 zbrojnych siedziało mi w docie 4 lub 3 przez prawie 8 miesięcy
Nic się z nimi nie stało. Farba zeszła tylko w połowie -_-

Nic się z nimi nie stało. Farba zeszła tylko w połowie -_-
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
Hym,czyli tak, wlozylem figsy do dota(okolo 13) i jak wyjme o 19-20 to wystarczy juz ? I czy potem moge uzyc go jeszcze raz ?
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy
Możesz użyć go ponownie, ale jak będzie już czarny (zabarwiony rozpuszczonymi farbami i podkładem) to przestanie sie nadawać do użycia, na pewno to zauważysz farba zacznie coraz słabiej schodzić lub w ogóle przestanie sie rozpuszczać to znak, że trzeba wymienić płyn. nigdy nie dolewaj do starego nowego, wymień całość 

'Rise and rise again until lambs become lions.'
Siemka! Tym razem nie dodam fotek pomalowanych figsow [beda nie dlugo iz koncze robic dzialko]. Wracajac fotek mam pytanie czy te slady zielone, biale sa jakies wielkie? Chodzi mi czy beda dawaly gruba warstwe przy malowaniu?(mysle ze sa t0 cienkie slady)

Siemka! Tym razem nie dodam fotek pomalowanych figsow [beda nie dlugo iz koncze robic dzialko]. Wracajac fotek mam pytanie czy te slady zielone, biale sa jakies wielkie? Chodzi mi czy beda dawaly gruba warstwe przy malowaniu?(mysle ze sa t0 cienkie slady)

Spróbuj doczyścić nożykiem - będzie lepszy efekt 

Wisła Kraków.
- Brushlicker
- Falubaz
Siemka, dzis wkleje pare fotek krasnali do dzial itp ( 4 na 9 szt zrobionych heh ) :
Tu wczesniej zaczety

Tutaj reszta organkowcow i jeden od dziala

Tu wczesniej zaczety

Tutaj reszta organkowcow i jeden od dziala

Brody wychodzą Ci już fajnie
, ale nad białymi elementami musisz po pracować, bo moim zdaniem są średnio namalowane tak jakby farba była kiepsko nałożona. Być może musisz nakładać więcej cienkich warst. A tak jeszcze to trochę chyba za mocne przejscia na kubraku gościa niebieskiego, ale za to na zielonym wyszły całkiem udane.
A i na lewej ręce zielonego gościa jest chyba nadlewka.

A i na lewej ręce zielonego gościa jest chyba nadlewka.
Ostatnio zmieniony 10 wrz 2012, o 19:23 przez Deus, łącznie zmieniany 1 raz.
Przy nie bieskiem bawilem sie cieniowaniem lekko szarym... ale stwierdzilem ze mi sie bardzieje podobaja jesne biale... :] i bedzie on potem przemalowany schludnie heh
Czytalem wczesniej z porad w temacie ze lepsza bedzie ciemniejsza ale jak patrze to robie tak : ubranka ciemniejsze a paski jasne :] i tak chyba lepiej to wychodzi.\
Edit:
Teraz przeczytalem 1 rzecz: zielonkawy ni ma nigdzie nadlewki :]
Edit:
Teraz przeczytalem 1 rzecz: zielonkawy ni ma nigdzie nadlewki :]