Włócznia Myrmidii

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Re: Włócznia Myrmidii

Post autor: Shino »

wychwa pisze:Papa i ogniste strzały z armaty ? Modlitwy działają tylko w walce wręcz także jedynie ja by się hydra wbiła w armatę to można dać warda na +5 i ogniste ataki ale nie płonące strzały
rtfm

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Coz za blyskotliwy komentarz :)
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Taka prawda.

Jeszcze pokminie, ale chwilowo to co wczoraj napisalem calkiem mi sie podoba.

A w ogole WTF - od czwartku ponad 1200 wyswietlen. Zelazna Nawalnica wisiala od pazdziernika i dobila zaledwie do 10k. Bardzo mobilizujace do zamieszczania raportow :]

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Wybacz Barbara, ale mi border princes spadł w najcześciej wyświetlanych stronach pod facebboka i kwejka, musiałem zmienić ten stan rzeczy i nabić sporo wejśc na BP, trafilo na Ciebie ^^
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

nie jest napisane przy Soulfire ,że działają tylko w cc jak w przypadku Warda ! Nie rozumiem więc w czym rzecz?
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Przekminilem troche dzisiaj rozpe i pomyslalem, ze chwilowo moge sprobowac bez papy, bo faktycznie troche sie mozliwosci uwalnia, jak go nie ma - poza tym chwilowo nie mam modelu.
Postawilem na troche wiekszy napor, przy jednoczesnym zachowaniu hurricanum jak taniej wersji wozka. Odchudzilem troche BSB i poslalem go by oslanial maga i podbijal mu Ld. Natomiast mag dostal lore of heavens, co pozwolilo przyzydzic jeszcze troszke punktow. W IC chwilowo eko-ksiadz, damy chlopakom szanse.

Battle Wizard Lord: General; Magic Level 4; Lore of Heavens; Dispel Scroll; Obsidian Lodestone @ 270.0 Pts
Captain of the Empire: Battle Standard; Full Plate Amour; Shield; Standard of Discipline @ 108.0 Pts
Captain of the Empire: Imperial Pegasus; Shield; Full Plate Armor; Sword of Striking; Dragonhelm; Dawnstone @ 163.0 Pts
Warrior Priest of Sigmar: Barded Warhorse; Heavy Armour; Warrior Bane; Enchanted Shield; Dragonbane Gem @ 98.0 Pts
11 Archers: Marksman @ 87.0 Pts
36 Halberdiers: Sergeant, Musician @ 236.0 Pts
11 Knights of the Inner Circle: Preceptor; Musician @ 295.0 Pts
3x3 Demigryph Knights @ 522.0 Pts
2 Great Cannons @ 240.0 Pts
Celestial Hurricanum @ 130
Steam Tank @ 250.0 Pts

Total: 2399
Models: 72

10 wystawien, 5 oddzialow szturmowych, 2 oddzialy wsparcia, 2 tuby i smietnik. Troche slaby Ld, za to armia moze zrobic naprawde solidny napor i to w kilku miejscach naraz. Ladnie porozbijane sa tez punkty, najdrozszy oddzial to halabrdy z magiem i BSB, ale mam czym je chronic. A pozniej IC, niby duzy oddzial, a w sumie tylko 400 punktow kosztuje i sporo moze przyjac. Magia zupelnie inna niz byla, ale IC wciaz mozna ladnie napompowac, a sporadyczna kometa tez daje duze mozliwosci.

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

Challange

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Nie cwaniakuj, Stachu :)
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

też bym chętnie z tym pyknoł :mrgreen:
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

tez chetnie bym z tym pogral. :)

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Docieraja do mnie rozne plotki na temat przyszlorocznego AR - ponoc 2600 bedziesz Shino forsowac?
Git! Zajebista rozpa mi sie zmiescila, chetnie bym sobie nia troche popykal:

Arch Lector on Barded Warhorse: General; Heavy Armour; Enchanted Shield; Obsidian Lodestone; Biting Blade @ 188.0 Pts
Captain on Barded Warhorse: Great Weapon; Full Plate Armor; Battle Standard; Dragonhelm; Dawnstone @ 148.0 Pts
Captain on Imperial Pegasus: Full Plate Armor; Charmed Shield; Dragonbane Gem; Warrior Bane @ 126.0 Pts
Wizard Lord: Magic Level 4; Lore of Heavens; Dispel Scroll @ 225.0 Pts
13 Knights of the Inner Circle: FCG; Standard of Discipline @ 370.0 Pts
10 Archers: Marksman @ 80.0 Pts
20 Crossbowmen: Musician; Marksman @ 200.0 Pts
3x3 Demigryph Knights @ 522.0 Pts
2 Great Cannons @ 240.0 Pts
Steam Tank @ 250.0 Pts
Celestial Hurricanum @ 130.0 Pts
Luminark of Hysh @ 120.0 Pts

Zreszta w ogole mocno errata w oltarz uderzyla, jakis slaby sie zrobil - wolalbym go teraz zastapic ksiedzem na koniu i huraganum.
Za to gryfy sa kozackie, jeszcze lepsze niz byly i to w dodatku w tym samym koszcie.

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Post autor: Macias »

swieta_barbara pisze: 20 Crossbowmen: Musician; Marksman @ 200.0 Pts
testowałeś ich już?
swieta_barbara pisze: Zreszta w ogole mocno errata w oltarz uderzyla, jakis slaby sie zrobil
Dlaczego mocno? Jedyna różnica jest taka, że jego modlitwy nie działają już na mounty. Jest słabszy ale nie jakoś szczególnie.
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

Jedyna różnica jest taka, że jego modlitwy nie działają już na mounty
Tylko zauważ że moc bojową stanowią tu demisie. A w demisiach to nie ataki kulfona z góry tylko kurczaka robią combat. Dlatego brak bonów do demisi robi różnicę :)

Awatar użytkownika
DarkAngel
Oszukista

Post autor: DarkAngel »

U DE hate też nie działa na mounty więc myślę, że to całkiem uczciwe że u was na mounty modlitwy nie działają.
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand

Awatar użytkownika
Piotr
Masakrator

Post autor: Piotr »

Kacper, wywal tych kuszników. Oni nic nie robią. W rozpie brakuje więcej kawy. Drugiego klocka i/lub uniwersalnych piątek.
Rozważyłbym też więcej magicznych broni - przyjdą eteryki i zrobią Ci kęsim.
Nie masz żadnej odpowiedzi na mocnych herosów. Może jednak lustereczko na papie?

O tym, że Light jest lepszy od heavena a trójki demigryfów nie działają nie będę Cię przekonywał. Zaraz mnie zakrzyczą a przekonasz się sam.

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

@Dark Angel - hate jest z automatu a modlitwy trzeba rzucać więc słabe porównanie
@Piotr - 3 Demiśków robią ale 4 robią więcej
Obrazek

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

Post autor: Szymon »

Piotr a ty grasz na Altarze czy już zmieniłeś rozpe
Kocitz pisze:Aha i nie jedziemy jakimkolwiek wehikułem z którym miał coś wspólnego: Solo, jego rodzina, jego przyjaciele/znajomi, jego najbliższe otoczenie [w tym SS] czy jakakolwiek osoba mająca styczność z Kiełbasą :lol:

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Piotr pisze:Kacper, wywal tych kuszników. Oni nic nie robią. W rozpie brakuje więcej kawy. Drugiego klocka i/lub uniwersalnych piątek.
Rozważyłbym też więcej magicznych broni - przyjdą eteryki i zrobią Ci kęsim.
Nie masz żadnej odpowiedzi na mocnych herosów. Może jednak lustereczko na papie?

O tym, że Light jest lepszy od heavena a trójki demigryfów nie działają nie będę Cię przekonywał. Zaraz mnie zakrzyczą a przekonasz się sam.

święte słowa :D

Masz generała za 188 pkt który nic nie robi. Masz dwa ataki magiczne ,kusznicy nic nie robią a 3x3 demisie to marnotrawstwo ich potencjału. Fajnie by było jak by faktycznie zostało 2600.
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Piotr
Masakrator

Post autor: Piotr »

Szymon pisze:Piotr a ty grasz na Altarze czy już zmieniłeś rozpe
Od wyjścia nowej książki ołtarzyk stoi na półce. Kupiłem też czarodziejskie wózki. Po kilku grach testowych kurzą się obok ołtarza.

@ Lazur - czwórki demigryfów również mnie nie przekonują.

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

Post autor: Szymon »

Barbara nie uważasz że można zamienić pape na pegaziste z koroną ?
Kocitz pisze:Aha i nie jedziemy jakimkolwiek wehikułem z którym miał coś wspólnego: Solo, jego rodzina, jego przyjaciele/znajomi, jego najbliższe otoczenie [w tym SS] czy jakakolwiek osoba mająca styczność z Kiełbasą :lol:

ODPOWIEDZ