rtfmwychwa pisze:Papa i ogniste strzały z armaty ? Modlitwy działają tylko w walce wręcz także jedynie ja by się hydra wbiła w armatę to można dać warda na +5 i ogniste ataki ale nie płonące strzały
Włócznia Myrmidii
Re: Włócznia Myrmidii
- swieta_barbara
- habydysz
Taka prawda.
Jeszcze pokminie, ale chwilowo to co wczoraj napisalem calkiem mi sie podoba.
A w ogole WTF - od czwartku ponad 1200 wyswietlen. Zelazna Nawalnica wisiala od pazdziernika i dobila zaledwie do 10k. Bardzo mobilizujace do zamieszczania raportow :]
Jeszcze pokminie, ale chwilowo to co wczoraj napisalem calkiem mi sie podoba.
A w ogole WTF - od czwartku ponad 1200 wyswietlen. Zelazna Nawalnica wisiala od pazdziernika i dobila zaledwie do 10k. Bardzo mobilizujace do zamieszczania raportow :]
Wybacz Barbara, ale mi border princes spadł w najcześciej wyświetlanych stronach pod facebboka i kwejka, musiałem zmienić ten stan rzeczy i nabić sporo wejśc na BP, trafilo na Ciebie ^^
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
- swieta_barbara
- habydysz
Przekminilem troche dzisiaj rozpe i pomyslalem, ze chwilowo moge sprobowac bez papy, bo faktycznie troche sie mozliwosci uwalnia, jak go nie ma - poza tym chwilowo nie mam modelu.
Postawilem na troche wiekszy napor, przy jednoczesnym zachowaniu hurricanum jak taniej wersji wozka. Odchudzilem troche BSB i poslalem go by oslanial maga i podbijal mu Ld. Natomiast mag dostal lore of heavens, co pozwolilo przyzydzic jeszcze troszke punktow. W IC chwilowo eko-ksiadz, damy chlopakom szanse.
Battle Wizard Lord: General; Magic Level 4; Lore of Heavens; Dispel Scroll; Obsidian Lodestone @ 270.0 Pts
Captain of the Empire: Battle Standard; Full Plate Amour; Shield; Standard of Discipline @ 108.0 Pts
Captain of the Empire: Imperial Pegasus; Shield; Full Plate Armor; Sword of Striking; Dragonhelm; Dawnstone @ 163.0 Pts
Warrior Priest of Sigmar: Barded Warhorse; Heavy Armour; Warrior Bane; Enchanted Shield; Dragonbane Gem @ 98.0 Pts
11 Archers: Marksman @ 87.0 Pts
36 Halberdiers: Sergeant, Musician @ 236.0 Pts
11 Knights of the Inner Circle: Preceptor; Musician @ 295.0 Pts
3x3 Demigryph Knights @ 522.0 Pts
2 Great Cannons @ 240.0 Pts
Celestial Hurricanum @ 130
Steam Tank @ 250.0 Pts
Total: 2399
Models: 72
10 wystawien, 5 oddzialow szturmowych, 2 oddzialy wsparcia, 2 tuby i smietnik. Troche slaby Ld, za to armia moze zrobic naprawde solidny napor i to w kilku miejscach naraz. Ladnie porozbijane sa tez punkty, najdrozszy oddzial to halabrdy z magiem i BSB, ale mam czym je chronic. A pozniej IC, niby duzy oddzial, a w sumie tylko 400 punktow kosztuje i sporo moze przyjac. Magia zupelnie inna niz byla, ale IC wciaz mozna ladnie napompowac, a sporadyczna kometa tez daje duze mozliwosci.
Postawilem na troche wiekszy napor, przy jednoczesnym zachowaniu hurricanum jak taniej wersji wozka. Odchudzilem troche BSB i poslalem go by oslanial maga i podbijal mu Ld. Natomiast mag dostal lore of heavens, co pozwolilo przyzydzic jeszcze troszke punktow. W IC chwilowo eko-ksiadz, damy chlopakom szanse.
Battle Wizard Lord: General; Magic Level 4; Lore of Heavens; Dispel Scroll; Obsidian Lodestone @ 270.0 Pts
Captain of the Empire: Battle Standard; Full Plate Amour; Shield; Standard of Discipline @ 108.0 Pts
Captain of the Empire: Imperial Pegasus; Shield; Full Plate Armor; Sword of Striking; Dragonhelm; Dawnstone @ 163.0 Pts
Warrior Priest of Sigmar: Barded Warhorse; Heavy Armour; Warrior Bane; Enchanted Shield; Dragonbane Gem @ 98.0 Pts
11 Archers: Marksman @ 87.0 Pts
36 Halberdiers: Sergeant, Musician @ 236.0 Pts
11 Knights of the Inner Circle: Preceptor; Musician @ 295.0 Pts
Celestial Hurricanum @ 130
Steam Tank @ 250.0 Pts
Total: 2399
Models: 72
10 wystawien, 5 oddzialow szturmowych, 2 oddzialy wsparcia, 2 tuby i smietnik. Troche slaby Ld, za to armia moze zrobic naprawde solidny napor i to w kilku miejscach naraz. Ladnie porozbijane sa tez punkty, najdrozszy oddzial to halabrdy z magiem i BSB, ale mam czym je chronic. A pozniej IC, niby duzy oddzial, a w sumie tylko 400 punktow kosztuje i sporo moze przyjac. Magia zupelnie inna niz byla, ale IC wciaz mozna ladnie napompowac, a sporadyczna kometa tez daje duze mozliwosci.
- swieta_barbara
- habydysz
Docieraja do mnie rozne plotki na temat przyszlorocznego AR - ponoc 2600 bedziesz Shino forsowac?
Git! Zajebista rozpa mi sie zmiescila, chetnie bym sobie nia troche popykal:
Arch Lector on Barded Warhorse: General; Heavy Armour; Enchanted Shield; Obsidian Lodestone; Biting Blade @ 188.0 Pts
Captain on Barded Warhorse: Great Weapon; Full Plate Armor; Battle Standard; Dragonhelm; Dawnstone @ 148.0 Pts
Captain on Imperial Pegasus: Full Plate Armor; Charmed Shield; Dragonbane Gem; Warrior Bane @ 126.0 Pts
Wizard Lord: Magic Level 4; Lore of Heavens; Dispel Scroll @ 225.0 Pts
13 Knights of the Inner Circle: FCG; Standard of Discipline @ 370.0 Pts
10 Archers: Marksman @ 80.0 Pts
20 Crossbowmen: Musician; Marksman @ 200.0 Pts
Steam Tank @ 250.0 Pts
Celestial Hurricanum @ 130.0 Pts
Luminark of Hysh @ 120.0 Pts
Zreszta w ogole mocno errata w oltarz uderzyla, jakis slaby sie zrobil - wolalbym go teraz zastapic ksiedzem na koniu i huraganum.
Za to gryfy sa kozackie, jeszcze lepsze niz byly i to w dodatku w tym samym koszcie.
Git! Zajebista rozpa mi sie zmiescila, chetnie bym sobie nia troche popykal:
Arch Lector on Barded Warhorse: General; Heavy Armour; Enchanted Shield; Obsidian Lodestone; Biting Blade @ 188.0 Pts
Captain on Barded Warhorse: Great Weapon; Full Plate Armor; Battle Standard; Dragonhelm; Dawnstone @ 148.0 Pts
Captain on Imperial Pegasus: Full Plate Armor; Charmed Shield; Dragonbane Gem; Warrior Bane @ 126.0 Pts
Wizard Lord: Magic Level 4; Lore of Heavens; Dispel Scroll @ 225.0 Pts
13 Knights of the Inner Circle: FCG; Standard of Discipline @ 370.0 Pts
10 Archers: Marksman @ 80.0 Pts
20 Crossbowmen: Musician; Marksman @ 200.0 Pts
Steam Tank @ 250.0 Pts
Celestial Hurricanum @ 130.0 Pts
Luminark of Hysh @ 120.0 Pts
Zreszta w ogole mocno errata w oltarz uderzyla, jakis slaby sie zrobil - wolalbym go teraz zastapic ksiedzem na koniu i huraganum.
Za to gryfy sa kozackie, jeszcze lepsze niz byly i to w dodatku w tym samym koszcie.
testowałeś ich już?swieta_barbara pisze: 20 Crossbowmen: Musician; Marksman @ 200.0 Pts
Dlaczego mocno? Jedyna różnica jest taka, że jego modlitwy nie działają już na mounty. Jest słabszy ale nie jakoś szczególnie.swieta_barbara pisze: Zreszta w ogole mocno errata w oltarz uderzyla, jakis slaby sie zrobil
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Tylko zauważ że moc bojową stanowią tu demisie. A w demisiach to nie ataki kulfona z góry tylko kurczaka robią combat. Dlatego brak bonów do demisi robi różnicęJedyna różnica jest taka, że jego modlitwy nie działają już na mounty
U DE hate też nie działa na mounty więc myślę, że to całkiem uczciwe że u was na mounty modlitwy nie działają.
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand
Kacper, wywal tych kuszników. Oni nic nie robią. W rozpie brakuje więcej kawy. Drugiego klocka i/lub uniwersalnych piątek.
Rozważyłbym też więcej magicznych broni - przyjdą eteryki i zrobią Ci kęsim.
Nie masz żadnej odpowiedzi na mocnych herosów. Może jednak lustereczko na papie?
O tym, że Light jest lepszy od heavena a trójki demigryfów nie działają nie będę Cię przekonywał. Zaraz mnie zakrzyczą a przekonasz się sam.
Nie masz żadnej odpowiedzi na mocnych herosów. Może jednak lustereczko na papie?
O tym, że Light jest lepszy od heavena a trójki demigryfów nie działają nie będę Cię przekonywał. Zaraz mnie zakrzyczą a przekonasz się sam.
Piotr a ty grasz na Altarze czy już zmieniłeś rozpe
Kocitz pisze:Aha i nie jedziemy jakimkolwiek wehikułem z którym miał coś wspólnego: Solo, jego rodzina, jego przyjaciele/znajomi, jego najbliższe otoczenie [w tym SS] czy jakakolwiek osoba mająca styczność z Kiełbasą
Piotr pisze:Kacper, wywal tych kuszników. Oni nic nie robią. W rozpie brakuje więcej kawy. Drugiego klocka i/lub uniwersalnych piątek.
święte słowa
Masz generała za 188 pkt który nic nie robi. Masz dwa ataki magiczne ,kusznicy nic nie robią a 3x3 demisie to marnotrawstwo ich potencjału. Fajnie by było jak by faktycznie zostało 2600.
Od wyjścia nowej książki ołtarzyk stoi na półce. Kupiłem też czarodziejskie wózki. Po kilku grach testowych kurzą się obok ołtarza.Szymon pisze:Piotr a ty grasz na Altarze czy już zmieniłeś rozpe
@ Lazur - czwórki demigryfów również mnie nie przekonują.
Barbara nie uważasz że można zamienić pape na pegaziste z koroną ?
Kocitz pisze:Aha i nie jedziemy jakimkolwiek wehikułem z którym miał coś wspólnego: Solo, jego rodzina, jego przyjaciele/znajomi, jego najbliższe otoczenie [w tym SS] czy jakakolwiek osoba mająca styczność z Kiełbasą