Mistrzostwa Podbeskidzia, 2 grudzień 2012, Bielsko-Biała

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Re: Mistrzostwa Podsbeskidzia, 2 grudzień 2012, Bielsko-Biał

Post autor: Jankiel »

panterq pisze:
Dargor pisze: @Qc Magia jest przycięta, max 12 PD na turę jest wystarczającym przycięciem jej.
O jakiej grze mówimy? Bo chyba nie o WFB.
Powiedział człowiek, któremu spokojnie wchodzą +3DD i 3 scrolle :roll:

Z krasnalami na open to czary wchodzą praktycznie tylko na ifce
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

-Qc- pisze:
Dargor pisze: @Qc Magia jest przycięta, max 12 PD na turę jest wystarczającym przycięciem jej.

@PiotrB Ale mało kto ma stosowną konwersję Toto Lotka, a priest z EotG myślę że nie przejdzie, choć mogę się mylić:)
1 - O_o pograj z DE, so much fun

2 - w Poznaniu wystarczało
Że niby co? Priest na enginie przeszedł jako Tetto'Eko?

Dodana lista zgłoszonych i trochę ograniczeń do armii i speców.

Slayer
Chuck Norris

Post autor: Slayer »

Jak dużo DE :shock: :roll: :twisted:

Zgłaszam się Patryk Slayer Knura Bretonnia :D

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

Będę, nie wiem jeszcze czym.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Na full open trochę mocna ta armia, dlatego trochę ją przycięliśmy:

Hydra 0-1
Zakaz CoC i PoK na 1 modelu
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

panterq
Masakrator

debelial pisze: Lizardmen: Tetto'Eko - Herald of Cosmic Events jest jednorazowe i dotyczy tylko czarów rzucanych przez niego samego
Znaczy że co, jeśli lizaki rzucą 1,1 to przeciwnik nie dostaje tego efektu? Nie rozumiem.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

panterq pisze:
debelial pisze: Lizardmen: Tetto'Eko - Herald of Cosmic Events jest jednorazowe i dotyczy tylko czarów rzucanych przez niego samego
Znaczy że co, jeśli lizaki rzucą 1,1 to przeciwnik nie dostaje tego efektu? Nie rozumiem.

Moc Herald of Cosmic Events gracz lizaków musi zadeklarować na początku fazy magii i rzucić . Efekt działa tylko dla Tetto'Eko a przy 1,1 to pewnie przeciwnik będzie mógł normalnie użyć jego zdolności w swojej turze. Bardziej w tym zapisie chodzi oto, że "book of hoeth lizakowy" działa w jednej fazie magii i tylko dla Tetto'Eko .
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
DarkAngel
Oszukista

Post autor: DarkAngel »

Laik pisze:Na full open trochę mocna ta armia, dlatego trochę ją przycięliśmy:

Hydra 0-1
Zakaz CoC i PoK na 1 modelu
No nie toż to jest jakaś dyskryminacja open, to open :cry:
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

panterq pisze:Będę, nie wiem jeszcze czym.
Ze mną :)

Kraków się stawi :)
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

@Sevi

konkrety, nazwiska, armie, pinkody...

limit miejsc - coś koło 60 8)
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Michał 'Panterq' Ćwik DF id 4014
Piotr 'PiotrB' Bystroń ChD id 3781
Łukasz 'Sevi' Seweryn OK id 3590

Reszta Krakowa niech już się wypowie za siebie ;)
Wisła Kraków.

panterq
Masakrator

Jankiel pisze: Powiedział człowiek, któremu spokojnie wchodzą +3DD i 3 scrolle :roll:

Z krasnalami na open to czary wchodzą praktycznie tylko na ifce
...powiedział człowiek, który dostaje w pierwszej turze słońce rzucone z miliarda kości, po czym w zasadzie spokojnie może poddać grę. Nawet wysadzenie sobie maga za cenę dobrze rzuconego słońca/pitki przeciwko krasnoludom jest dobrym układem.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

szkoda kurde ,że jeden dzień i bez imprezy :( i do tego jeszcze pewnie zakaz spożywania :cry: :cry:

nie marudź Panter! Walcz i umieraj jak prawdziwy krasnolud! (prawda jest taka ,że trzeba mieć dwie armie - taką na open i taką na euro ) :mrgreen:
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

powiedział człowiek, który dostaje w pierwszej turze słońce rzucone z miliarda kości,
Nie ma ifki - niszczara (a jaka jest szansa na ifkę na 8 kościach? Jaka jest szansa na 10-12 kości magii?). Faza magii w pizdu, słońce prawdopodobnie też. No i jak mam dużą sukę ze słoneczkiem, to nie mam pendanta z crown of command - ale tu prosto, bo zbanowali, więc nie ma alternatywy dla dużej suki. Jak mam dwie małe z deathem, to nie mam bsb - świetny pomysł na 8 edycję. Jak nawet wejdzie słońce na ifce, to musi dolecieć.
Na full open trochę mocna ta armia, dlatego trochę ją przycięliśmy:
Nooo - na silesianie same DE w czołówce. Wasze prawo, tnijcie, co chcecie. Szkoda tylko, że tak wybiórczo. Co do hydry się zgadzam, że na te punkty dwie hydry to trochę overkill, ale zakaz pendanta ze stubbornem wymusza wzięcie dużej suki i nawalanie czarów z "miliarda" kostek.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

rany - weź wyluzuj bo ci żyłka pęknie :)... biedne DE! Udało Ci się kiedyś przegrać z krasiami na open? :-({|=
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Na open tak, nie raz. Na euro ani razu

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Silesian był na duże punkty - gdzie było więcej rzeczy na stole i siłą rzeczy lepszy balans, jakie są DE na open widać było na turniejach w Bardzie...

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Tych na na 7 randomowych graczy ;) ?

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

nie wiem o co ta afera - przecież i tak wygrają Lizaki albo Skaveny :)...
Obrazek

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

@Jankiel
Nie wiem ilu dokładnie graczy było, na pewno większość regularnie jeździ na mastery a wygrały DE gracza który na mastery nie jeździ, i to wygrały bezdyskusyjnie.
Osobiście byłem za ścięciem hydry.
Zobaczymy po turnieju jak mocne są DE.

@PiotrB
Skaveny – chyba żartujesz – o flaszkę się założę że nie będą w top3 – challenge accepted?

ODPOWIEDZ