Figsy pomalowane od paru dni, ale nie było jak zdjęcia zrobić i teraz robione na szybko
Więcej fotek wrzucę jutro na bloga. Pojawić się też powinny zdjęcia hordy halabard
Poniższe zdjęcie na PMOTM
EDIT: brak zdjęć przez imageshack
Ostatnio zmieniony 25 sty 2015, o 20:21 przez Lechu, łącznie zmieniany 1 raz.
I strzelcy, i halabardziści bardzo udani... Zastanawiam się tylko nad kolorem rantów podstawek. Generalnie jestem wielkim zwolennikiem czarnego, jednak przy tej kolorystyce czarny nie jest kolorem neutralnym ...
Dzięki Panowie
To mnie gregu zażyłeś z tymi podstawkami... Nie zastanawiałem się nad tym w ogóle bo również, z automatu, podstawki mają być czarne i basta. Ale tutaj... No nic, najwyżej jak znajdę jakieś lepsze rozwiązanie to nie będzie problemu z maźnięciem samych rantów.
EDIT: Postaram się wrzucić zdjęcia mniejszej ilości halabard
Niestety dokładnie nie pamiętam bo kolory dobierałem dość losowo. Ale w sumie farby jakie wchodziły w skład malowania kolb: XV:88, mourfang brown, balor brown, skrag brown, Scarlet red (vallejo game color). Mogło się też zdarzyć, że w którymś momencie dodałem do mieszanki konkretnej kolby hormagaunt purple albo averland sunset. Shade: aggrax i nuln. Do rozjaśnień, poza powyższymi używałem też ich mieszanki z screaming skull albo jakimś jasnym szarym od vallejo.
Generalnie kolby miały się od siebie różnić choć nie drastycznie. Wiem, że na zdjęciu kiepsko je widać (telefon), ale zamierzony cel oiągnąłem
Kapłan spoko wyszedł ale ta nadlewka na młocie rzuca się od razu w oczy;/
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/
Niestety nie potrafię powiedzieć ile malowałem poszczególne modele. Wiem jedynie, że na priesta poszły dwie nocki z czego malowania było na jakieś 10h z przerwami na pracę
Ta nadlewka też mnie irytowała, ale bałem się zniszczyć samą broń usuwając ją. Chodzi o to, że część młota, na której jest nadlewka, jest... wklęsła lekko :/ Ot chyba takie uroki finecasta.
Dzięki za komentarze
Btw, metalowy model priesta z 2x hand weapon jest większy niż ten z great weapon (finecast). Nie wiem czy materiał ma coś do rzeczy czy nie, ale na wszelki podałem z czego są zrobione. Ot, taka ciekawostka.
Czerwony:
base to mieszanka Scarlet red od vallejo i mephiston red,
1 layer mephiston z dodatkiem evil sunz scarlet
2 layer evil sunz scarlet
3 layer bardzo rozwodniony wild rider red i już "normalniej" po krawędziach tym samym kolorem
Na koniec czerwień w niższych partiach dostała na sucho pigment Burnt Umber od vallejo. Na zdjęciach może to słabo widać. Pigment na zdjęciach dobrze widać na kolczudze w najniższym jej miejscu.
Płaszcz na takiej samej zasadzie dostał pigmentem co czerwień. efekt pigmentu na tych kolorach baaardzo mi się spodobał i gorąco polecam innym tenże specyfik
Dzięki Fuxiorr
EDIT: zapomniałbym: po bazowym kolorze poszedł cromson shade
EDIT2: a przed pigmentem poszedł czerwony glaze na całość. Tutaj zdecydowanie ostrożniej z nanoszeniem niż w przypadku shade.