Warszawa styczeń 2013 III Liga Rivendell WFB

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Havelock
Kradziej

Re: Warszawa styczeń 2013 III Liga Rivendell WFB

Post autor: Havelock »

Asassello pisze:
Havelock pisze:
Morog pisze:jest paru skutecznych bohaterów imiennych, np. Teklis, czy paru w Chaosie :)
tyle że turniej jest bez lordów
swoją drogą chyba Korhil by się odnalazł na takie małe punkty...
akurat wśród herosów HE jest jeden lepszy,
ale on jest super jako eskorta dla Teclisa, a nie na turniej na 1300 pkt :)
jak już tak srogo offtopujemy to moim zdaniem Korhil na takie punkty przebija kamikadze bo ma szansę jakiegoś herosa ubić i przy tym nie zginąć, a jak grasz B&G na takie punkty to na 90% musiałbyś zrobić z Caradryana generała, i możliwe że sam byś sobie strzelił gola. No i stubborn też niczego sobie.
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

@Havelock, nie zgadzam się z Tobą, ale żeby nie ciągnąc offtopu to olewam temat :)
Można o tym pogadać na podforum HE, tam jest temat do spamu.
Obrazek

Dreef
Falubaz

Post autor: Dreef »

Wnikskowalem na podstawie tego : (a taka sobie nadinterpretacja :wink: )
Solider pisze:
Format:
1300 - restrykcje poniżej.
Rozpiski jawne
Teren gracze ustawiają we własnym zakresie, jeżeli nie mogą dojść do porozumienia, teren ustawia pracownik sklepu.

- bez lordów

Ja tam sie dostosuje ale u mnie na te pkt zaden sensowny specHeros nie wchodzi :(
Obrazek

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

Post autor: oczko »

1 pytanko - czy WE ma dodatkowe 50 pts?
i taka uwaga - limit herosów zrobcie 1-2,a nie 0-2 chyba że dopuszczacie granie bez generała, co by było dość dziwne.

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Post autor: Solider »

Koniec z tym offtopem na temat specy. :twisted:

Oczko, masz rację, już poprawiłem, chociaż pewnie i tak wszyscy to dobrze odczytali. Kto z domu wychodzi bez BSB, a to już jeden hero. ;)
Co do dodatkowych 50 pts to sorki, ale to nie EURO, wszyscy mają równe szanse, żadnych bonusów, chociaż to pewnie zależy od punktu widzenia.

Anbu dodany. Czym grasz?
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".

- Magnus the Pious
Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
No, nie inaczej !!!

Awatar użytkownika
Anbu
Wałkarz

Post autor: Anbu »

Dzięki za dodanie, gram VC. Dodatkowo zarezerwujcie miejsce dla mojego kumpla Radomira, gra OK i będzie chętny na 95%.

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Anbu pisze:Dzięki za dodanie, gram VC. Dodatkowo zarezerwujcie miejsce dla mojego kumpla Radomira, gra OK i będzie chętny na 95%.
Załatwione.

- Magnus the Pious
Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
No, nie inaczej !!!

LajoN31
Mudżahedin

Post autor: LajoN31 »

zapisz moich tworzących się VC :D

Awatar użytkownika
Bartosz
Chuck Norris

Post autor: Bartosz »

Witam nowych Krwiopijców! cieszę się, że nieumarli z mięskiem (w odróżnieniu od Tomb Kings - bez mięska) licznie wyruszają w bój :twisted:

Awatar użytkownika
Janus
Masakrator

Post autor: Janus »

Bartosz pisze:Witam nowych Krwiopijców! cieszę się, że nieumarli z mięskiem (w odróżnieniu od Tomb Kings - bez mięska) licznie wyruszają w bój :twisted:
Widać, która armia jest przegięta :( dlatego tyle osób nią gra (co nie znaczy, że moja armia jest słaba :twisted: ).
Obrazek
Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
"Jak ja nie cierpię Vampirów"

Awatar użytkownika
Bartosz
Chuck Norris

nie siła, ale klimat armii to pierwsze, co mnie do niej zachęciło - jeszcze w czasach hirołsów najbardziej lubiłem grać Necropolis.

VC są bardzo silne, a przecież rekord na euro w indywidualnych punktach należy do innej armii.
przypomnę punkty naszej repy na Euro:
1. Maryś 112
2. Młody 94
3. Kalafior 91
4. Dębek 75
5. Rince 70
6. Gąsior 69
7. Duke 61
8. Crus 60

jasne, że punkty to rezultat nie tylko skilla graczy, ale też odpowiednich lub fatalnych pairingów i farta/pecha w kościach. niemniej VC są trzecie od końca, więcej punktów ugrała niedoceniana bretka - w mojej opinii jeden z najfajniej zbalansowanych booków. a mimo to często słyszę, że VC to armia, z którą nie da się grać.

dajcie żyć wampirom! :wink:

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

Post autor: oczko »

toż one martwe - daj im żyć, to jeszcze się obrażą, że coś insynuujesz

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Drużynówka się nie liczy. VC to w tej chwili najmocniejsza armia. Zobaczymy tym razem co bez strzygi sobą reprezentują.
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

No sporo tych Wampirków się pojawiło, ale tak jak napisał Grolshek, zobaczymy co pokażą beż Strzygi zwanego w pewnych kręgach Gamebreakerem. :twisted:

- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!

ironhead
Chuck Norris

Post autor: ironhead »

Zgłaszam się z WE - na mniejsze punkty łatwiej można wypróbować inną armię.
Na jakich stołach będą bitwy ? 48'' czy 72'' ?

Dreef
Falubaz

Post autor: Dreef »

Oj tam oj tam, strzyga jest mocna ale zeby od razu Gamebreaker?;) z pedantem klepie sie dluuugo ;)
Obrazek

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

VC to w tej chwili najmocniejsza armia. Zobaczymy tym razem co bez strzygi sobą reprezentują.
8-9 Crypt Horrow + 2x5 Hexów ewentualnie Mortis wcisnąć z 2 necro 2 lev :) 2 popychaczki
regeneracja +2 do casta czarów i latające fasty w 1 turze mogące skasować coś 10 ran z no armour save
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Gramy na 48".
Oj tam oj tam, strzyga jest mocna ale zeby od razu Gamebreaker?;) z pedantem klepie sie dluuugo ;)
Nie każdy ma pedanta. Jak grałem przeciwko Strzydze to dwa razy grę ustawił, nie wspomnę o tym, że nie chciał umrzeć. ;)

- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!

Awatar użytkownika
Bartosz
Chuck Norris

misha pisze: 2 popychaczki
pytanie do orgów: czy w III lidze można mieć zdublowany czar (pierwszy z bounda, drugi wylosowany)?

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Bartosz pisze:
misha pisze: 2 popychaczki
pytanie do orgów: czy w III lidze można mieć zdublowany czar (pierwszy z bounda, drugi wylosowany)?
Chodzi Ci o zerówkę? To odp. brzmi tak.

- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!

ODPOWIEDZ