O upadku Masterów
Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10
Re: O upadku Masterów
te 6 głosów poparcia powaznie nie przekonuje Cie, że najdalej jutro trzeba będzie zalożyc temat? 

Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Zbieramy wszystkie propozycje związane z OSTATNIM najpewniej głosowaniem w tym roku.
Proszę o wpisywania (RAZ JESZCZE) głosów poparcia dla głosowania spraw:
1. Zmniejszenia ilości masterów
2. Nowych premii sędziowskich
3. zwiększenia ilości głównych sędziów
4. wpisania minimalnych warunków które musi wypełnić org. względem sędziego
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
1. jak chcecie to głosujcie, ale moim zdaniem to krok w złym kierunku. Ten sezon miał wyjątkowo krótkie odstępy poprzedzone wyjątkowo długimi. Reakcja jest mega za szybka.
2. tak
3. Nie, główny sędzia jest głównym sędzią. Nawet jeśli ten drugi na raz nie może być głównym. Zapis ten będzie tworzył fikcję w stylu sztucznego awansowania technicznego.
4. To jest kwestia dogadania się z graczem. Problemem nie jest to, że org się nie wywiązuje z umów, więc i zapis bez sensu.
2. tak
3. Nie, główny sędzia jest głównym sędzią. Nawet jeśli ten drugi na raz nie może być głównym. Zapis ten będzie tworzył fikcję w stylu sztucznego awansowania technicznego.
4. To jest kwestia dogadania się z graczem. Problemem nie jest to, że org się nie wywiązuje z umów, więc i zapis bez sensu.
Jak Kudłaty zauważył i mam również podobne zdanie:
1. Nie
2. Tak
3. Nie
4. Nie
Bo jak znam nasza kochaną LL to po tym głosowaniu wyjdzie większy pierd.... niz jest.
Ze zmianami takowymi wstrzymajmy się najbliższy sezon.
1. Nie
2. Tak
3. Nie
4. Nie
Bo jak znam nasza kochaną LL to po tym głosowaniu wyjdzie większy pierd.... niz jest.
Ze zmianami takowymi wstrzymajmy się najbliższy sezon.
Ostatnio zmieniony 16 gru 2012, o 21:36 przez Smiechu, łącznie zmieniany 1 raz.
Popieram to co napisał Kudłaty.
1. NIE.
2. TAK.
3. NIE.
4. NIE.To jest kwestia dogadania się z sędzią. Jeśli organizator nie przedstawi sędziemu dobrych warunków to ten po prostu się nie zgodzi. Żadne zapisy na LL nie są tutaj potrzebne.
Ad 2. Jeśli tego nie przegłosujemy to faktycznie może być problem z Jurkiem, Kudłatym i Shino. Chłopaki zawsze są wysoko w lidze i na pewno będą chcieli pograć i wycisnąć maksa z mastera a nie 100pkt za lokala. Sam Lidder więcej jak 3 mastery nie ogarnie
Piszę to z perspektywy organizatora masterów, który co roku miał większe lub mniejsze problemy z namówieniem kogoś z LS do posędziowania...
1. NIE.
2. TAK.
3. NIE.
4. NIE.To jest kwestia dogadania się z sędzią. Jeśli organizator nie przedstawi sędziemu dobrych warunków to ten po prostu się nie zgodzi. Żadne zapisy na LL nie są tutaj potrzebne.
Ad 2. Jeśli tego nie przegłosujemy to faktycznie może być problem z Jurkiem, Kudłatym i Shino. Chłopaki zawsze są wysoko w lidze i na pewno będą chcieli pograć i wycisnąć maksa z mastera a nie 100pkt za lokala. Sam Lidder więcej jak 3 mastery nie ogarnie

Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
1. Tak
2. -
3. Nie
4. Nie
2. -
3. Nie
4. Nie
Wisła Kraków.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
1) tak
2) nie
3) nie
4) nie
2) nie
3) nie
4) nie
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
A jak ma być? Mamy na LL ustalać, kiedy kto robi mastera? A może Śmiechu z Kudłatym mają ustalać, kto kiedy może zrobić? Nie możecie ustalić bez regulaminu, ile należy płacić sędziemu, a mam wierzyć, że będziecie się w stanie zgrać terminami? Aktualne rozwiązanie jest najlepsze - zwycięzca ma pierwszeństwo, słabsi muszą poczekać. Oczywiście można się dogadać, pod warunkiem, że to możliwe. Czy tak ciężko jest zrozumieć,że nie wszyscy mają miejscówkę od kopa?I nie robic czegoś w stylu Ja mialem wiecej głosów od kogoś to se wybiore taki termin jaki mi sie chce
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
1. Nie gdyż to kolejne działanie pod TOP i kiedyś tym liga się udusi. Aby było dużo graczy to ci muszą mieć wiele ośrodków które ich zgarną i dużo turniejów w okolicy. Wyłączanie ośrodków wzmaga koszty podróży. Może będzie mniej osób na jednej imprezie, ale będą różne, nie wyścig o koronę kilkunastu zainteresowanych tym.Dymitr pisze:Zbieramy wszystkie propozycje związane z OSTATNIM najpewniej głosowaniem w tym roku.
2. Nie. To wypacza wyniki. W rankingu lokalnym mam np 4 miejsce w woj łódzkim głównie dzięki premiom organizacyjnym, a graczy było odemnie kilku lepszych. To samo będzie z premiami sędziowskimi i to na szerszą, ogólnopolską skalę.
3. Może być 1 spoza ośrodka i 2 lokalnych. Nie trzeba targać ludzi na siłę podróżą.
4. Zależy co to ma znaczyć konkretnie.
Edyta
Sędziów lokalnych moim zdaniem rozwiązuje nasza propozycja do Macek. Kamerka śledząca ustawienie figur, problem graczy, reakcję sędziego. Może popełnią błędy w zasędziowaniu, ale wątpię czy ktoś się zdecyduje na stronniczość na oczach całego kraju. To jest też pokrewne do propozycji obserwatora ligowego, tyle że obserwatorem jest każdy forumowicz.
Spoko, tylko tak się składa, że na ogół dobry gracz = dobry sędzia. A dla dobrego gracza zawsze bardziej opłaca się grać na masterze niż wygrać lokala. Deficyt chętnych do sędziowania jest nie od dzisiaj, bo system premii do tego doprowadził. Proponowany system to nie premiowanie sędziów, tylko wyrównanie szans sędziów.Lenart pisze:Nowa premia to totalna bzdura, zdecydowanie nie!!! Liga jest dla graczy, a sędziowanie to zupełnie co innego. Ten nowy system wypaczałby faktyczne osiągnięcia, albo po staremu, albo w ogóle.
pozdrawiam
Furion
Ogarnij to w ten sposob: licza sie 4 najlepsze mastery, 2 graczy ma po 3 wygrane na masterach, po 1 drugim miejscu i wymaksowane lokale zostal 1 master... Kto ma go sedziowac, ten kto sie szybciej zglosi? Dlaczego? Zaden? A dlaczego by nie ktorys z nich? Widzisz to jest abstrakcyjna sytuacja, ale powiedz czy malo ich w tej grze??
Pozdrawiam
PL
Pozdrawiam
PL
lepsze - obaj mają po 4 wygrane mastery i brakuje im po 1 lokalu do maxa a tu własnie ostatni master sezonu. Kto go ma sędziować? kto pierwszy się zgłosi? żaden? Obaj?
równie prawdopodobna sytuacja
równie prawdopodobna sytuacja
- Necromanter
- Falubaz
- Kontakt:
Premie sędziowskie powinno się zlikwidować. Jeśli ktoś chce poświęcać swój czas i sędziować powinien dostać odpowiednią zapłatę od organizatorów. Jeśli dostanie odpowiednią zapłatę to przyjedzie, jeśli nie to wiadomo...
Jestem za zmniejszeniem ilości masterów do ilości 8+DMP.Dymitr pisze: 1. Zmniejszenia ilości masterów
Zdecydowanie jestem przeciwny nowem rozwiązaniu premii. Dlaczego ktoś kto zasędziował turniej ma dostać bonusowe punkty do mastera? Jeżeli jakiś ośrodek ubiega się o mastera to również powinien zapewnić dobrego sędziego. Jeżeli takiego nie znajdzie to niech ośrodek sobie go "wyhoduje". Punkty za mastera to punkty zdobyte na masterze za ośiągnięcia a nie jakieś boczne +15. Wg mnie 100 ekstra punktów za lokala jest już za dużą premią.Dymitr pisze: 2. Nowych premii sędziowskich
Proponuję ograniczyć premię sędziwską do maks 1.
Po co.Dymitr pisze: 3. zwiększenia ilości głównych sędziów
zdecydowanie jestem przeciwny. Kwestia organizatora jak dogada się z sędziami.Dymitr pisze: 4. wpisania minimalnych warunków które musi wypełnić org. względem sędziego