Ligowy Śmietnik

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Re: Ligowy Śmietnik

Post autor: c4h10 »

-Qc- pisze: A tak w ogóle - coś takiego strasznego sie stanie jak Polak nie wbije na AR? zaczniemy grac w battle bez połowy przedmiotow ze zmienionym kosztem połowy jednostek i innymi zasadami? Jak tak to bedzie tylko ciekawiej ; )
Jak to co.
Dziesiatka R. bedzie w domowym zaciszu szlifowac rozpy na ETC, a mastery beda na rozne formaty :-)
\/\

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Kalesoner pisze: I skoro są osoby, które nie widzą problemu w tym, że może zgłosić się pierwszy lepszy Janusz,
Bez przesady, skandalem by było gdybyś np. Ty się zgłosił. To by wtedy był pierwszy lepszy Janusz.

Argument o tym, że się zgłosiłem bo knurka nie lubię = lol :D Zgłosiłem się bo moim zdaniem knurek się do tej roboty nie nadaje, co udowodnił przez ostatnie 2 kadencje. Takie jest moje zdanie. Zresztą to jakieś pomówienia, ja do graczy z Ordinu nic nie mam, to fajne chłopaki są.

pozdrawiam
Furion

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Kalesoner sorry, ale to co piszesz na LL i slownictwo jakie uzywasz - powiem tylko tyle, nie spodziewalem sie tego po Tobie.
No, ale tak jak wiekszosc tutaj - na BP wielcy forumowi wojownicy, a w realu nagle "wszystko jest ok".
Jak Furion chce to niech sie zglasza i zgodzie sie, ze jesli np. Ty bys sie zglosil czy ja, gdzie na ETC nie bylismy zadnym w skladzie, a nie nie udzielamy sie na ichnim forum to byloby "byle Janusz".

Osobiscie uwazam, ze najlepszym kandydatem z tej trojki jest Kudlaty.

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Bardzo mi przykro Ziemko, że zrobiłem na Tobie złe wrażenie, ale myślę, że wyjasniliśmy sobie wszystko z Jankielem na PW. On nie chciał edytowac pojazdu po moim klubie, a ja mojego nieprzyjemnego tonu.

Co do bycia Januszem, to każdy ma swoja opinię. Co do kandydowania bez wiedzy kapitana/ selekcjonerów/ ludzi zajmujących się kadrą, bo o LL nie mówię, to już inna kwestia i ważne, żeby takie wybryki jak ten nie pozostały bez odzewu.
Bardzo fajnie jakby w tej sprawie wypowiedziały się osoby związane z repą, selekcjonerzy, kapitanowie Młody, Kudłaty, Dębek, Cruss itd.
Obrazek

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

No, ale tak jak wiekszosc tutaj - na BP wielcy forumowi wojownicy, a w realu nagle "wszystko jest ok".
A co ma być nie ok? Żyjemy w realu, a nie na forum.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

Wydawałoby się, że jesteśmy całkiem zorganizowanym środowiskiem. Mamy swoje proste struktury odpowiadające potrzebom naszego hobby. Na arenie międzynarodowej takie osoby jak Kudłaty, Lidder i Shino już od lat były aktywne i znane. To, że Polska wystawia jednego przedstawiciela do AR było świadomym wyborem wypracowanym w celu uniknięcia sytuacji, w której podzielą się głosy pomiędzy naszych kandydatów. Kudłaty i Shino poświęcają swój czas, rozmawiają "w kuluarach" i zdobywają poparcie, aby Polska miała większe szanse się dostać do AR. Polsce zależy, żeby się dostać, aby mieć wpływ na compscore używany u nas na turniejach. Osobiście jestem wdzięczny naszej scenie turniejowej, że tyle gramy na ten format, gdyż w dużej mierze dzięki temu udało nam się wygrać mistrzostwa w 2011 i 2012. W tym roku również na prawdę niewiele zabrakło to powtórzenia tego wyniku. Obecnie moim zdaniem najlepszymi kandydatami do AR byli Kudłaty i Shino ze względu na wypracowany międzynarodowy PR. To, że rzucili kostką to było rozwiązanie proste i ostateczne :) Niemniej byłbym zadowolony z obu kandydatur, więc wybór takiego rozwiązania mnie nie razi.
Jeśli ktoś z naszego środowiska, który jest świadomy tego co się dzieje, zgłasza się sam "bo tak", to tak jakby miał gdzieś i zakpił z naszego środowiska i przede wszystkim pracy osób, którym zależy, aby Polska miała większe szanse dostać się do AR i aktywnie działały w tym kierunku.

pozdro

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Kalesoner pisze:Co do kandydowania bez wiedzy kapitana/ selekcjonerów/ ludzi zajmujących się kadrą, bo o LL nie mówię, to już inna kwestia i ważne, żeby takie wybryki jak ten nie pozostały bez odzewu.
Dlaczego uwazasz to za wybryk? Kazdy kto chce może ubiegać się o bycie członkiem ekipy robiącej zasady.
LL - czyli organizatorzy turniejów sami zadecydują na jakie zasady będą chcieli grać.

Czy Lidder jako samozwanczy członek FAQujący jest również wybrykiem?

Co do wiedzy kapitana/selekcjonera to:
1. W obecniej chwili takowego nie ma i moze tym powinna sie zając LL.
2. Wielokrotnie poprzedni kapitanowe deklarowali, ze wszystko im jedno jakei zasady - jakie beda na takie będą grać.

EDIT:
Zawsze mozna na LL zebrać szable i zrobić witchhunta na Furiona na LL. Pozniej sie zbierze inna ekipa i powyklucza inne osoby ze srodowiska i jest zabawa na wiele miesięcy :)
\/\

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

to nie prawda. Jak spojzysz na to to kudlaty jest teraz psokeperson Polski. Jak najbardziej jest. Z tego co wiem glos uzgadnia po dyskusji z crusem, gdyz wciaz obdwaj sa selekcjonerami.
2. Wielokrotnie poprzedni kapitanowe deklarowali, ze wszystko im jedno jakei zasady - jakie beda na takie będą grać.
to tez nie jest do konca prawda. Chyba, ze powiesz ktorzy kapitanowie to mowili. Ja z rozmow z nimi zupelnie inne wnioski zawsze wyciagalem.

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Shino pisze:
to nie prawda. Jak spojzysz na to to kudlaty jest teraz psokeperson Polski. Jak najbardziej jest. Z tego co wiem glos uzgadnia po dyskusji z crusem, gdyz wciaz obdwaj sa selekcjonerami.
zostali obrani na ETC 2013 zatem już nie sa.
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=27&t=37240
Shino pisze:
to tez nie jest do konca prawda. Chyba, ze powiesz ktorzy kapitanowie to mowili. Ja z rozmow z nimi zupelnie inne wnioski zawsze wyciagalem.
Młody i Crus - wyszukanie odpowiedniego watku zajmie odrobinę czasu.
\/\

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

zostali obrani na ETC 2013 zatem już nie sa.
wejdz na forum twf. Tam od razu widac, ze kudlaty jak najbardziej jest i glosuje wciaz jako polska.

masz zle informacje.

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Czyli jest samozwanczym kapitanem? Ban na repe za taki wyskok!!
\/\

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Butan, dobra, to Ty banuj Kudłatego, a selekcjonerzy zajma się Furkiem. :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Deal :) Jak kiedykolwiek zostanę selekcjonerem wileńszczyzny to Kudłaty nie będzie miał wstepu do repy.
\/\

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

c4h10 pisze:
Shino pisze:
Młody i Crus - wyszukanie odpowiedniego watku zajmie odrobinę czasu.
Deklarowaliśmy tak rzeczywiście i nadal to potwierdzam, ale trzeba rozróżnić dwie rzeczy. Co innego jest to, że ja się dostosuje do każdych ograniczeń i znajdę swój sposób na dobrą rozpę, a czym innym jest, aby compscore był taki, aby Polacy chcieli na niego grać często na turniejach. Na tej drugiej rzeczy mi osobiście zależy.

Co roku jest tak, że poprzednia osoba z selekcji/spokeperson/kapitan oddają głos po euro dopóki nie ma innych wybranych. Nigdy nie było z tym problemu z niedogadaniem stanowiska. Jeżeli o mnie chodzi można już wyłonić następnych selekcjonerów.
pozdro
Ostatnio zmieniony 11 wrz 2013, o 10:47 przez Crusader, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Niedziel
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Niedziel »

tak jak mówisz Crus!
Prawdziwy Legionista nie ma kaca...

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Ja jestem osobiście zawiedziony, że Przemcio się nie zgłosił. Zgłosić się może każdy Janusz ale bycie przedstawicielem naszego środowiska już niekoniecznie. Najlepszym sposobem byłoby przeprowadzić głosowanie i wybrać, który z kandydatów ma poparcie gremium i po wyborze napisać o tym jasno na TWF
Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Ale o ile sie nie myle to taki byl cel tego tematu:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 92&start=0

Jak widac mozna to takze inaczej zorganizowac.

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Lazur nie kuś... :mrgreen:
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Proponuje g losowanie demokratyczne - każdy gracz z rankingu jeden głos. Wtedy będziemy wiedzieli czego chce środowisko a nie jakaś samozwańcza LL będzie robić porządki
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

-Qc- pisze:Proponuje g losowanie demokratyczne - każdy gracz z rankingu jeden głos. Wtedy będziemy wiedzieli czego chce środowisko a nie jakaś samozwańcza LL będzie robić porządki
Bez przesady, wtedy byłyby za duże rachunki za telefon.

ODPOWIEDZ