Kielce -Maglownica -20.04 - 4CT! PRZENIESIENIE NA 28

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Waldi
Masakrator

Re: Kielce -Maglownica -20.04 - 4CT! (2gie starcie)

Post autor: Waldi »

Poddaję się Bastor - TK to rzeczywiście armia, którą nie można nic ugrać :)

Z Mielca raczej ustąpię miejsca JungleJackowi zważywszy, że na ostatnim turnieju nie mógł niestety zagrać.

Awatar użytkownika
pingu
Falubaz

Post autor: pingu »

Co do proxów i malowania, będę je oceniał Ja. Sędzia daje mi wytyczne i nie będę się bawił, tylko zimno podchodził do oceny. Zasady macie podane przed turniejem, kto się nie zastosuje trudno jego ból.
Obrazek
Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...

Awatar użytkownika
Tocz
Falubaz

Post autor: Tocz »

spoko co do czołgu nie ma problemu bo i tak już nim nie gram. Co do orłów. Zostały na bazylu dopuszczone nie było żadnych problemów, więc tego sie trzymam ;) tyle w temacie. Ale idąc dalej tym tropem będe tak jak wy przyklejał ludziom bądź miastom "łaty". Nie robie więcej offtopu.

wA-wa
Warzywo

Post autor: wA-wa »

wA-wa (OK) ID: 4085
zgłaszam ogry.

Bastor
Chuck Norris

Post autor: Bastor »

Waldi - nie ma co akademicko do sprawy podchodzić.
Ja tam TK grałem i jakoś nawet mi się udawało coś tam wygrać...
Jak dla mnie - wszystkie bonusy mogą zniknąć. Do wszystkich armii.

Ale doskonale sobie zdajecie sprawę z tego, że są armie lepsze i gorsze.
A jakoś nie widuję masowego wystawiania armii TomKingów...

Popatrzcie na O&G - pierwszy book do nowej edycji.
A już jest zapowiedź nowej edycji tej armii -dlaczego?
Bo są po prostu plewne.
A to, że są gracze którzy nawet tą armią potrafią pocisnąć (vide Fluffy z Krakowa) to nie jest kwestia armii tylko gracza.

Awatar użytkownika
White Lion
Kretozord

Post autor: White Lion »

argument że na Masterze zostało coś dopuszczone nie ma większego znaczenia.

na Masterach i na każdym turnieju są ludzie. czasem bardziej się przyczepią, czasem mniej.

Jak byliśmy na DMP to jedna z przeciwnych drużyn miała zwałowaną rozpiskę z ewidentnie nielegalnym oddziałem.
A rozpiski niby były sprawdzane i drukowane przez organizatorów Mastera.
Nie wiedzieliśmy jak to rozwiązać więc poprosiliśmy jednego z sędziów.
Sędzia olał sprawę, machnął ręką bo to był chyba 10 czy 12 stół i powiedział żebyśmy jakoś to sobie załatwili.

Jakoś tam się dogadaliśmy ale na każdej poprzedniej i na każdej następnej prawdopodobnie ta osoba grała nielegalną rozpą i sędziego to nie obchodziło.

Wychodząc z lekko naciąganych ale podobnych argumentów jak ktoś będzie miał błędy w rozpisce (np. ja) to powiem że na Masterze pozwalają czasem na nielegalne oddziały więc proszę się nie czepiać :)

Nie widziałem osobiście twoich orłów.
Weźmiesz to zobaczę.
Pingu oceni zgodnie z zasadami jak powiedział, a jeśli będzie wątpliwość to Wojtas i ja ją rozstrzygniemy.

p.s. jakbyś jednak zmienił zdanie a w Lublinie nie macie wolnych orłów to spokojnie ci jakieś orły w Kielcach znajdziemy jeśli chciałbyś pożyczyć.
Sezon 2015:
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1

Awatar użytkownika
wojtas2
Wałkarz

Post autor: wojtas2 »

Oj tez bez przesady nie bedzie tak ze zaraz zaczniemy ściągać połowę stołów i dawać każdemu po 0 ptk bo jeden piechotnik ma urwana rączkę . Musiały by te orły być jakieś nieźle podupcone żeby zostały zdjęte, ale amerykańskie czołgi są raczej słabą opcją.

Awatar użytkownika
Tocz
Falubaz

Post autor: Tocz »

jeżeli macie orły - bardzo chętnie je pożycze a wręcz browara postawie. W Lublinie jestem teorytycznie jedynym graczem HE który posiada jakiekolwiek orły bo reszta dopiero zaczyna zbierać tą armie ;)

Awatar użytkownika
wojtas2
Wałkarz

to musisz uzgodnić z White Lion albo Ukalez oni są ekspertami od orłów ;)

Nina_love
Chuck Norris

Post autor: Nina_love »

Z pewnością widzieli orła cień ;)

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

Tocz pisze:jeżeli macie orły - bardzo chętnie je pożycze a wręcz browara postawie. W Lublinie jestem teorytycznie jedynym graczem HE który posiada jakiekolwiek orły bo reszta dopiero zaczyna zbierać tą armie ;)
ja mam dwa. Modele unikatowe.
Nie pytałeś... ;)

Awatar użytkownika
White Lion
Kretozord

Post autor: White Lion »

ja mam 5 orłów (3 z Gamezona i 2 z hobbita), wątpię żebym wystawił 5 na 2000pkt.

2 ci wezmę tylko przypomnij proszę w czwartek/piątek przed turniejem :)
Sezon 2015:
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1

Spięty
Wałkarz

Post autor: Spięty »

Chłopaki jak ze stołami bo z tego co wiem to jeszcze Tomasz się zapowiadał że chce pojechać ?? a Tu miejsc brak

Awatar użytkownika
Kanadian
Falubaz

Post autor: Kanadian »

Miałem fajny patent na rozpiskę ale trochę restrykcje magii ją popsuły przy tych punktach.

Bojo challange nadal aktualny?

Qba
Chuck Norris

Post autor: Qba »

Siema chłopaki!
Po całej tej aferze z obcięciami u nas nie spodziewałem się takich restrykcji :D no ale co tam - niech będzie wesoło ;)
parę pytań - skoro takie ograniczenia czemu maszyny są bez limitów? ;)
48x48 przy tych restrykcjach to ryzykowna opcja (chyba, że wejdą limity maszyn i oddziałów)
no dobra - reszta mnie się podoba i będę ;)
Pingu - nie wychodzą mi te cholerne czelendże na zdrowie ale co tam - gramy pod jednym warunkiem! Nie będzie z Tobą żadnej Kasi (pozdrawiamy, pozdrawiamy) ani innej istotki wyręczającej Cię w turlaniu ;)
PS spoko możecie robić maty na ziemi pod warunkiem, że nie sparujecie tam mnie, Pawła ani Bartka (nie wiem jak inni mielczanie ale żaden z naszej 3ki nie będzie poświęcał swojego cennego kręgosłupa aż tak)
instagram.com/kuba.michonski

Awatar użytkownika
wojtas2
Wałkarz

Spoko nie będziecie się musieli poświęcać najwyżej wejdzie mniej osób bo pomysł z graniem na zieli raczej na pewno odpada ;)
Nie będzie tez stołów 48x48 wiec tez spokojnie.
A co do ciec które ci się nie podobają to szanujemy twoje zdanie, ale raczej nie będziemy nic zmieniać

Próbujemy wygospodarować jeszcze dodatkowe 4-6 miejsc ale na wieści musicie czekać do przyszłego tygodnia
Ostatnio zmieniony 16 mar 2013, o 21:29 przez wojtas2, łącznie zmieniany 1 raz.

Qba
Chuck Norris

c'est la vie! (i tak rodzą się kluby zamknięte ;) - a poważnie mówiąc nie wyobrażam sobie byście kazali Bartkowi, który rok temu miał poważną operację kręgosłupa leżeć na ziemi i przesuwać żołnierzyki..)

Awatar użytkownika
wojtas2
Wałkarz

stary nie wiem co marudzisz dobrze wiedziałeś po zeszłorocznej edycji turnieju ze nie możemy wziąć więcej niż 22-24 osoby a teraz nagle Marudzenie na 102 . Miesiąc temu robiłem turniej w Kielcach w muzeum tez na podobny format to miałem 4 osoby wiec możesz sobie darować "kluby zamknięte". Nikt nikomu nie każe grac na podłodze to była luźna propozycja rzucona w przestrzeń wobec dużego zapotrzebowania na miejsca.
Ostatnio zmieniony 16 mar 2013, o 21:36 przez wojtas2, łącznie zmieniany 1 raz.

Qba
Chuck Norris

hę??!!!!
PS Wojtas - kolego - taki żarcik, Pan odpuści aferę 2.0 i zajmie się formatem. Piszę tylko li i wyłącznie o tym, że wolę pojechać na mniejszy turniej i grać w godziwych warunkach, na fajnych stołach i jeszcze w przyjemnej atmosferze niż tarzać się po ziemi. Pan czyta ze zrozumieniem i powstrzyma swe oburzenie. Sala BHP w Gdańsku.

Waldi
Masakrator

Post autor: Waldi »

Qba - ćśśś, bo nas zbanują ;)

ODPOWIEDZ