Zakup 4 armii za 4 tyś zł

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mirabelka
Mudżahedin

Re: Trzy armie w 3k - prośba

Post autor: Mirabelka »

Udało nam się, w przyszłym tygodniu będzie szło zamówienie o ile coś nie wyskoczy. Postanowiliśmy jednak, że chcemy też gromadę poduczyć nieco angielskiego i dokupimy jeszcze jedną armię na swój koszt. Będą to lizardmeni, HE oraz Chaos - armia neutralna, dobra oraz zła, wydaje nam się, że występują u nich różne style prowadzenia armii oraz malowania. Pytanie czy to dobry wybór? Szukamy czegoś dość łatwego do pomalowania ( zastanawialiśmy się jeszcze nad Demonami ), do tego dojdą jeszcze DA oraz Tyranidzi/Tau/Orki z w40k.

Chciałam jeszcze raz z tego miejsca podziękować Dracorixowi oraz mishy za pomoc.

Awatar użytkownika
DarkAngel
Oszukista

Post autor: DarkAngel »

Lizaki to teraz zły wybór bo w sierpniu nowy AB wychodzi...
Ostatnio zmieniony 9 lip 2013, o 19:09 przez DarkAngel, łącznie zmieniany 1 raz.
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand

Awatar użytkownika
Mirabelka
Mudżahedin

No to może uda się jeszcze trochę na starym pograć, zresztą z tego co czytałam to dojdzie jakaś wielka kawaleria oraz coś dużego w Rarach. Może zatem warto zakupić z 30 skinków, slaana, paru priestów skinkowskich, kameleony, terradony i tzw kowboi?

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Mirabelka pisze:No to może uda się jeszcze trochę na starym pograć, zresztą z tego co czytałam to dojdzie jakaś wielka kawaleria oraz coś dużego w Rarach. Może zatem warto zakupić z 30 skinków, slaana, paru priestów skinkowskich, kameleony, terradony i tzw kowboi?
Wszystko co ma dojść to plotki i nie ma żadnych informacji potwierdzonych. Lepiej poczekać naprawdę. Za dużo niewiadomych jest.
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Mirabelka
Mudżahedin

Więc jakieś inne propozycje? Dodaliśmy jeden AB w j. ang więc teraz koniecznie musi być jakiś polski.

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Mirabelka pisze:Więc jakieś inne propozycje? Dodaliśmy jeden AB w j. ang więc teraz koniecznie musi być jakiś polski.

A jakie armie już wybraliście?
Brettonia 23/1/13
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Mirabelka
Mudżahedin

z w40k DA oraz Orki bądź Tau bądź Tyranidzi bądź Necroni

z WFB: HE, Chaos

Chcieliśmy dodać teraz coś neutralnego ale pozostają tylko lizaki i TK, które ja mam i ono odpada z listy ( podobnie jak O&G, które ma mąż ). Ogromnym plusem u lizaków wydaje się być proste malowanie.

Awatar użytkownika
Byqu
Masakrator

Post autor: Byqu »

Lizardy nie są neutralne. Ogry są, a ich nieduża ilość modeli będzie ułatwieniem w malowaniu.
Ponadto będą się różniły od pozostałych.
WELCOME TO ESTALIA GENTLEMEN

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Szkoda, że Welfy nie mają polskiego podręcznika. A jak armia ma się wyróżniać od innych stylem prowadzenia i ma być na 1500-1600 to jednak te lizaki chyba będą najlepiej :D.

Aby nie przesadzić to na takie 1600 pkt.

Slann
2 saurusów na cold one
1-2 skink priestów.
Skinków około 3 boxy
3 Kroxigory (kroxigory + box skinków na luzie można wymienić na 2 boxy saurusów jeżeli wolicie i chcecie mieć większą różnorodność na stole :) ).
Jeden zestaw kameleonów lub dwa (bo widzę, że na Gnomie nie ma terradonów)
3-4 terradony
2-3 salamandry.

Wyklikałem na gnomie

Lizardmeni: Lizardmen Skink Regiment x2
Jaszczuroludzie: Lizardmen Slann Mage Priest
Jaszczuroludzie: Lizardmen Salamander Hunting Pack x2
Lizardmen: Saurus Cold One Raider (old) x2
Jaszczuroludzie: Lizardmen Chameleon Skinks x2
Lizardmeni: Lizardmen Saurus Regiment x2
Jaszczuroludzie: Skink Priest with Feathered Cloak
no i podręcznik do tego

wychodzi około 1000 zł.

Wiadomo idzie wywalić jeszcze kilka rzeczy jak np tego priesta już jest 50 zł zaoszczędzone. DO tego wyrzucić jedne kameleony i za wszystko wychodzi coś około 700 zł. Nie wiem jaki budżet macie ale idzie jeszcze ciąć. Chociaż lizaki to troszkę liczebna armia chyba, że chce się grać na saurusach.
Brettonia 23/1/13

Awatar użytkownika
Byqu
Masakrator

Post autor: Byqu »

Po czym wchodzi nowa edycja i połowa będzie bezużyteczna. Powiem jeszcze raz- bez pośpiechu.
WELCOME TO ESTALIA GENTLEMEN

Cyel
Oszukista

Post autor: Cyel »

Byqu pisze:Po czym wchodzi nowa edycja i połowa będzie bezużyteczna. Powiem jeszcze raz- bez pośpiechu.
Jeśli to klub szkolny to takie kwestie jak "użyteczność" czy "efektywność" są naprawdę całkowicie bez znaczenia.

Wiem bo sam prowadzę ;)
"There is a pervasive attitude in Warhammer that "one shouldn't bring a knife to a gunfight." The whole reason that Rambo is a badass is because he indeed brings a knife to a gunfight, and still wins." ;)

Awatar użytkownika
Mirabelka
Mudżahedin

Środki to niestety ale musimy wydać w 30 dni od dnia podpisania odpowiednich dokumentów, jakby lizaki wyszły na samym początku sierpnia to cudnie ale obawiam się, że będzie to raczej przełom sierpnia i września. Ogry wydają się być fajnym pomysłem ale są duże i mniej liczne przez co np. uszkodzenie jednego bądź dwóch modeli wpływa na grę, ehhhhhh zamotaliście mi już:)

Co do zakupów u lizaków to myśleliśmy nad ok 30 sztuk skinków z plujkami, slana, 1-2 priestów, 1-2 kowboi, Temple Guardzi / Saurusy. W moim odczuciu jest spora szansa, że poprawią zwykłych saurusów natomiast będzie wielkie odejście od tych wielkich kroxigorów.

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Byqu pisze:Po czym wchodzi nowa edycja i połowa będzie bezużyteczna. Powiem jeszcze raz- bez pośpiechu.

Byqu ale która połowa? Dla dzieciaków do grania nie zrobi to różnicy.

@Mirabelka

rzuciłem co tam można kupić i w jakich ilościach. Jak chcecie całkowitej różnorodności to kupcie battalion zamiast np saurusów i boxu skinków.

A co do kroxów to one i tak dostały po buzi w 7ed wiec jak dostaną bardziej to sorry ale GW jest gupie :P
Brettonia 23/1/13

Awatar użytkownika
Luc
Kretozord

Post autor: Luc »

Szkoda, że Welfy nie mają polskiego podręcznika
WE mają polski i angielski podręcznik i zapowiada się na to, że jeśli w ogóle będzie wydany nowy podręcznik to na samym końcu czyli przynajmniej rok :)
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Luc pisze:
Szkoda, że Welfy nie mają polskiego podręcznika
WE mają polski i angielski podręcznik i zapowiada się na to, że jeśli w ogóle będzie wydany nowy podręcznik to na samym końcu czyli przynajmniej rok :)

Jak mają to Welfy sa też fajnym pomysłem z innym stylem gry niż HE i WoCh
Brettonia 23/1/13

Awatar użytkownika
Mirabelka
Mudżahedin

HE i WE to elfy więc styl może odmienny ale rasa ta sama - też o tym myśleliśmy ale cóż....
Myślimy jeszcze nad bretką bo niby podręcznik jest ang to w sieci jest tłumaczenie PL i to jak się mój mąż przyglądał całkiem niezłe :)

Awatar użytkownika
DarkAngel
Oszukista

Może ogry ?
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Mirabelka pisze:HE i WE to elfy więc styl może odmienny ale rasa ta sama - też o tym myśleliśmy ale cóż....
Myślimy jeszcze nad bretką bo niby podręcznik jest ang to w sieci jest tłumaczenie PL i to jak się mój mąż przyglądał całkiem niezłe :)
Bardzo fajny klimat armii no i spokojnie przez minimum pół roku podręcznika nowego nie ujrzy armia też można zakupić.

Na około 1600 aby armia była różnorodna można zakupić:

Battalion
2 boxy rycerzy
2 maguski
bsb
2/3 pegazy
trebusz

cenowo około 700/800 zł (podręcznika kupować nie musicie jeżeli ma być po polsku bo wydrukujecie to nieoficjalne tlumaczenie ;)

Można zejść trochę z ceny całości budując samemu trebusz (dużo tutoriali w sieci jest) i to już jest prawie 200 zł oszczędności (można zrobić nawet dwa :) ). Ta oszczędność pozwolić kupic jeszcze dodatkowego bohatera na koniku lub lorda na pegazie ;)
Brettonia 23/1/13

Awatar użytkownika
Mirabelka
Mudżahedin

Dokładnie :)

Bretka wydaje się być dobrym pomysłem także Bretka i? Lizaki? He? DoCH, BoCH, WoCH? Ogry ( tutaj mało modeli także uszkodzenie jednego bądź jego "zajumanie" nie psuło całej armii ). Tak aby w miarę łatwo dziaciaki dały sobie radę z malowaniem.

Awatar użytkownika
DarkAngel
Oszukista

Nowe armybooki zawsze wychodzą w pierwszą sobotę miesiąca, pre-ordery tydzień wcześniej

ODPOWIEDZ