Zakup 4 armii za 4 tyś zł
Re: Trzy armie w 3k - prośba
Udało nam się, w przyszłym tygodniu będzie szło zamówienie o ile coś nie wyskoczy. Postanowiliśmy jednak, że chcemy też gromadę poduczyć nieco angielskiego i dokupimy jeszcze jedną armię na swój koszt. Będą to lizardmeni, HE oraz Chaos - armia neutralna, dobra oraz zła, wydaje nam się, że występują u nich różne style prowadzenia armii oraz malowania. Pytanie czy to dobry wybór? Szukamy czegoś dość łatwego do pomalowania ( zastanawialiśmy się jeszcze nad Demonami ), do tego dojdą jeszcze DA oraz Tyranidzi/Tau/Orki z w40k.
Chciałam jeszcze raz z tego miejsca podziękować Dracorixowi oraz mishy za pomoc.
Chciałam jeszcze raz z tego miejsca podziękować Dracorixowi oraz mishy za pomoc.
Lizaki to teraz zły wybór bo w sierpniu nowy AB wychodzi...
Ostatnio zmieniony 9 lip 2013, o 19:09 przez DarkAngel, łącznie zmieniany 1 raz.
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand
Wszystko co ma dojść to plotki i nie ma żadnych informacji potwierdzonych. Lepiej poczekać naprawdę. Za dużo niewiadomych jest.Mirabelka pisze:No to może uda się jeszcze trochę na starym pograć, zresztą z tego co czytałam to dojdzie jakaś wielka kawaleria oraz coś dużego w Rarach. Może zatem warto zakupić z 30 skinków, slaana, paru priestów skinkowskich, kameleony, terradony i tzw kowboi?
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Brettonia 23/1/13

Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
Mirabelka pisze:Więc jakieś inne propozycje? Dodaliśmy jeden AB w j. ang więc teraz koniecznie musi być jakiś polski.
A jakie armie już wybraliście?
Brettonia 23/1/13
Brettonia 23/1/13

Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
z w40k DA oraz Orki bądź Tau bądź Tyranidzi bądź Necroni
z WFB: HE, Chaos
Chcieliśmy dodać teraz coś neutralnego ale pozostają tylko lizaki i TK, które ja mam i ono odpada z listy ( podobnie jak O&G, które ma mąż ). Ogromnym plusem u lizaków wydaje się być proste malowanie.
z WFB: HE, Chaos
Chcieliśmy dodać teraz coś neutralnego ale pozostają tylko lizaki i TK, które ja mam i ono odpada z listy ( podobnie jak O&G, które ma mąż ). Ogromnym plusem u lizaków wydaje się być proste malowanie.
Szkoda, że Welfy nie mają polskiego podręcznika. A jak armia ma się wyróżniać od innych stylem prowadzenia i ma być na 1500-1600 to jednak te lizaki chyba będą najlepiej
.
Aby nie przesadzić to na takie 1600 pkt.
Slann
2 saurusów na cold one
1-2 skink priestów.
Skinków około 3 boxy
3 Kroxigory (kroxigory + box skinków na luzie można wymienić na 2 boxy saurusów jeżeli wolicie i chcecie mieć większą różnorodność na stole
).
Jeden zestaw kameleonów lub dwa (bo widzę, że na Gnomie nie ma terradonów)
3-4 terradony
2-3 salamandry.
Wyklikałem na gnomie
Lizardmeni: Lizardmen Skink Regiment x2
Jaszczuroludzie: Lizardmen Slann Mage Priest
Jaszczuroludzie: Lizardmen Salamander Hunting Pack x2
Lizardmen: Saurus Cold One Raider (old) x2
Jaszczuroludzie: Lizardmen Chameleon Skinks x2
Lizardmeni: Lizardmen Saurus Regiment x2
Jaszczuroludzie: Skink Priest with Feathered Cloak
no i podręcznik do tego
wychodzi około 1000 zł.
Wiadomo idzie wywalić jeszcze kilka rzeczy jak np tego priesta już jest 50 zł zaoszczędzone. DO tego wyrzucić jedne kameleony i za wszystko wychodzi coś około 700 zł. Nie wiem jaki budżet macie ale idzie jeszcze ciąć. Chociaż lizaki to troszkę liczebna armia chyba, że chce się grać na saurusach.

Aby nie przesadzić to na takie 1600 pkt.
Slann
2 saurusów na cold one
1-2 skink priestów.
Skinków około 3 boxy
3 Kroxigory (kroxigory + box skinków na luzie można wymienić na 2 boxy saurusów jeżeli wolicie i chcecie mieć większą różnorodność na stole

Jeden zestaw kameleonów lub dwa (bo widzę, że na Gnomie nie ma terradonów)
3-4 terradony
2-3 salamandry.
Wyklikałem na gnomie
Lizardmeni: Lizardmen Skink Regiment x2
Jaszczuroludzie: Lizardmen Slann Mage Priest
Jaszczuroludzie: Lizardmen Salamander Hunting Pack x2
Lizardmen: Saurus Cold One Raider (old) x2
Jaszczuroludzie: Lizardmen Chameleon Skinks x2
Lizardmeni: Lizardmen Saurus Regiment x2
Jaszczuroludzie: Skink Priest with Feathered Cloak
no i podręcznik do tego
wychodzi około 1000 zł.
Wiadomo idzie wywalić jeszcze kilka rzeczy jak np tego priesta już jest 50 zł zaoszczędzone. DO tego wyrzucić jedne kameleony i za wszystko wychodzi coś około 700 zł. Nie wiem jaki budżet macie ale idzie jeszcze ciąć. Chociaż lizaki to troszkę liczebna armia chyba, że chce się grać na saurusach.
Brettonia 23/1/13
Brettonia 23/1/13

Jeśli to klub szkolny to takie kwestie jak "użyteczność" czy "efektywność" są naprawdę całkowicie bez znaczenia.Byqu pisze:Po czym wchodzi nowa edycja i połowa będzie bezużyteczna. Powiem jeszcze raz- bez pośpiechu.
Wiem bo sam prowadzę

"There is a pervasive attitude in Warhammer that "one shouldn't bring a knife to a gunfight." The whole reason that Rambo is a badass is because he indeed brings a knife to a gunfight, and still wins." 

Środki to niestety ale musimy wydać w 30 dni od dnia podpisania odpowiednich dokumentów, jakby lizaki wyszły na samym początku sierpnia to cudnie ale obawiam się, że będzie to raczej przełom sierpnia i września. Ogry wydają się być fajnym pomysłem ale są duże i mniej liczne przez co np. uszkodzenie jednego bądź dwóch modeli wpływa na grę, ehhhhhh zamotaliście mi już:)
Co do zakupów u lizaków to myśleliśmy nad ok 30 sztuk skinków z plujkami, slana, 1-2 priestów, 1-2 kowboi, Temple Guardzi / Saurusy. W moim odczuciu jest spora szansa, że poprawią zwykłych saurusów natomiast będzie wielkie odejście od tych wielkich kroxigorów.
Co do zakupów u lizaków to myśleliśmy nad ok 30 sztuk skinków z plujkami, slana, 1-2 priestów, 1-2 kowboi, Temple Guardzi / Saurusy. W moim odczuciu jest spora szansa, że poprawią zwykłych saurusów natomiast będzie wielkie odejście od tych wielkich kroxigorów.
Byqu pisze:Po czym wchodzi nowa edycja i połowa będzie bezużyteczna. Powiem jeszcze raz- bez pośpiechu.
Byqu ale która połowa? Dla dzieciaków do grania nie zrobi to różnicy.
@Mirabelka
rzuciłem co tam można kupić i w jakich ilościach. Jak chcecie całkowitej różnorodności to kupcie battalion zamiast np saurusów i boxu skinków.
A co do kroxów to one i tak dostały po buzi w 7ed wiec jak dostaną bardziej to sorry ale GW jest gupie

Brettonia 23/1/13
Brettonia 23/1/13

WE mają polski i angielski podręcznik i zapowiada się na to, że jeśli w ogóle będzie wydany nowy podręcznik to na samym końcu czyli przynajmniej rokSzkoda, że Welfy nie mają polskiego podręcznika

Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.
Luc pisze:WE mają polski i angielski podręcznik i zapowiada się na to, że jeśli w ogóle będzie wydany nowy podręcznik to na samym końcu czyli przynajmniej rokSzkoda, że Welfy nie mają polskiego podręcznika
Jak mają to Welfy sa też fajnym pomysłem z innym stylem gry niż HE i WoCh
Brettonia 23/1/13
Brettonia 23/1/13

Może ogry ?
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand
Bardzo fajny klimat armii no i spokojnie przez minimum pół roku podręcznika nowego nie ujrzy armia też można zakupić.Mirabelka pisze:HE i WE to elfy więc styl może odmienny ale rasa ta sama - też o tym myśleliśmy ale cóż....
Myślimy jeszcze nad bretką bo niby podręcznik jest ang to w sieci jest tłumaczenie PL i to jak się mój mąż przyglądał całkiem niezłe
Na około 1600 aby armia była różnorodna można zakupić:
Battalion
2 boxy rycerzy
2 maguski
bsb
2/3 pegazy
trebusz
cenowo około 700/800 zł (podręcznika kupować nie musicie jeżeli ma być po polsku bo wydrukujecie to nieoficjalne tlumaczenie

Można zejść trochę z ceny całości budując samemu trebusz (dużo tutoriali w sieci jest) i to już jest prawie 200 zł oszczędności (można zrobić nawet dwa

Brettonia 23/1/13
Brettonia 23/1/13

Nowe armybooki zawsze wychodzą w pierwszą sobotę miesiąca, pre-ordery tydzień wcześniej