Just. Painting Studio
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
-
- "Nie jestem powergamerem"
Re: Heavy Metal Painting by Struna
pozazdrościć talentu...
szkoda że do WFB tak mało malujesz/wrzucasz fotek ;/
szkoda że do WFB tak mało malujesz/wrzucasz fotek ;/
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Uwierzę, jak zobaczę .Struna pisze:Powiem tak: bardzo niedługo doczekacie się kilkunastu rzeczy do WFB
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
No nareszcie coś . Figs mi nie leży zbytnio, ale malowanie i owszem. Duszki fajnie wyszły...
Myślę, że jeszcze nie zaspokoiłem apetytu, więc podaję kolejne danie:smiejagreg pisze:Uwierzę, jak zobaczę .Struna pisze:Powiem tak: bardzo niedługo doczekacie się kilkunastu rzeczy do WFB
WIDEŁO:
https://www.youtube.com/watch?v=O1IZcixLuYs&hd=1
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Ciemne, bardzo ciemne i małe te fotki. Niewiele na nich widać.
A to co widać wygląda na szybkie malowanie aero, a to przecież spore modele są i można by coś więcej z nich wycisnąć.
A to co widać wygląda na szybkie malowanie aero, a to przecież spore modele są i można by coś więcej z nich wycisnąć.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Zanika stary klimat figurek to i zanika szlachetna sztuka pędzlowania - wszędzie nowe, czy lepsze? Raczej wątpię. O wiele bardziej wolę tradycyjnie pędzlowane figsy, nawet jeśli przejścia są mniej gładkie... Ale jestem w mniejszości...
IMO model paskudny, a fotki niestety są tak ciemne że o malowaniu wiele powiedzieć się nie da..
+1Fuxiorr pisze:Jezuś ludzie zobaczcie filmik... na nim bardzo dużo widać
Fotka może wydawać się ciemna, ale spójrzcie na tło- widać przebarwienia na czarnym tle od światła... Gdybym podkręcił jasność/kontrast wyszłoby komiczne tło. Po za tym aparat niestety, ale strasznie głupiał przy tej figurce. Czarne tło-za ciemno, białe- zrobiłem fotki na próby i wyglądało to zdjęcie jak robione pod słońce Figurka jest pomalowana turbo mrocznie i chyba jako jedynie oddaje to filmik
Tymczasem...
WIDEŁA na kanale YT:
https://www.youtube.com/channel/UCRAVIw ... L3lH02XWxQ
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
To co chcesz pokazać na zdjęciu? Tło czy figurkę?Struna pisze:Fotka może wydawać się ciemna, ale spójrzcie na tło- widać przebarwienia na czarnym tle od światła... Gdybym podkręcił jasność/kontrast wyszłoby komiczne tło. Po za tym aparat niestety, ale strasznie głupiał przy tej figurce. Czarne tło-za ciemno, białe- zrobiłem fotki na próby i wyglądało to zdjęcie jak robione pod słońce Figurka jest pomalowana turbo mrocznie i chyba jako jedynie oddaje to filmik
Na ciemnym tle musisz ustawić dłuższy czas naświetlania i/lub odpowiednio doświetlić model.
A na filmie dalej widać, że model malowany na szybko, bez dbałości o detale. A szkoda...
Duszki za to bardzo fajne. Najbardziej podoba mi się zielona wersja
Tutaj IMO malowanie aerografem dało fajny efekt. Choć zawsze można modele jeszcze bardziej dopieścić
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Ekstra ... Mimo że 40-tka ...