Jesli chodzi ci o tych SwordmasterówChce pomalować jeszcze na srebrno-szaro-metaliczny. Gdzieś jest umieszczone foto z SM o podobnym charakterze.
To wysoko mierzysz... Golden Demon

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Jesli chodzi ci o tych SwordmasterówChce pomalować jeszcze na srebrno-szaro-metaliczny. Gdzieś jest umieszczone foto z SM o podobnym charakterze.
Jedynie bym coś zmienił z płaszczykiem Championa i ich kitami na hełmach - czerń, może granat, albo bordo
A można wiedzieć dlaczego? Tracisz tylko ataki! Przy drogich elfach raczej nie opłaca sie pakować w rzędy. No chyba że ktoś jest innego zdaniaChodak pisze:No wiesz jesli chodzi o kolorystyke to jak kto lubi - jednym sie podobaja jednym nieAle zawsze tak jest obojetnie jak bys nie pomalowal
a co do wystawiania ich po 5 w rzedzie to zazwyczaj tak robie, zalezy z kim gram. Ale nie odbiegajmy od tematu za bardzo, bo nas Kosa ochrzani
Kris pisze:Zauważ, że tracisz co prawda te 4 ataki, z których wbijasz statystycznie dwa woundy (pomijam, że może sie wysejwoawać) a z rzędów masz pewne +2 do rezolucji. Poza tym jak masz w rzędzie piątkę to latwiej nią manewrować (wheele mniej zżerają)...
Ale przecież przy 13 (2x7-1) rząd nadal sie liczy - bo ma conajmniej 5 w szeregu...przy zabiciu jednego SM mamy nadal 1 rzad wiecej niz w przypadku wystawienia 14 (2x7)
mało rzeczy rozwali 14 sm ostatnio przyjąłem chaosowego generała na demonic mouncie i 3 korników heros zabił mi 4 a ja 3 korników w sumie przegrał o 1 i uciekłChodak pisze:2. Jestesmy narazeni na wieksza ilosc szarż niz przy 5 w szeregu.