Puchar Smoka Wawelskiego, Master 16-17.11.13 Kraków-Zielonki

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Opos
Falubaz

Re: Puchar Smoka Wawelskiego, Master 16-17.11.13 Kraków-Ziel

Post autor: Opos »

Hmm, postaram się pojawić (tylko mi tu nosem nie kręcić :wink: ), jeszcze żadnego tura w tym raku nie zaliczyłem 8) I jeszcze debiut z nową armią, w dodatku od razu na masterze :mrgreen: Tylko w ciul trzeba będzie pieniążków wydać i pędzla z ręki nie wypuszczać :twisted: Wiadomo, do kiedy można przedpłaty robić?
Let the River of Blood flow...

Awatar użytkownika
Albo_Albo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Albo_Albo »

jak to jest z zapisami i przedplatami bo moj pierwszy master na ktorym bede :)

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

Na strasznym zadupiu to robicie, ale co tam będę ;) Czym tam właściwie dotrzeć można gdzieś z okolic dworca np?

Awatar użytkownika
Bałagan
Chuck Norris

Post autor: Bałagan »

loko pisze:
Sevi pisze:Loko - a co ma do tego deszcz?
wszystko i nic :D spytaj flafa 8)
Loko z Fluufim znowu myślą ryby łowić zamiast figurki przesuwać

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Z całej wypowiedzi kolegi Łukasza zgadzam się tylko z jednym- trzeba przyciąć krzyki- ewidentnie zostało to przegapione. Co do biednych skrzywdzonych lizaków i orków to myślę że dadzą sobie doskonale radę.

Co do zwiększenia limitu herosów pod nieobecność lordów ja jestem za i już wcześniej za tym byłem - ale Dydu jest beton :mrgreen: ciężko z nim cokolwiek negocjować . Jak sobie coś upierdzieli do tej pijackiej pały to koniec :)...
Skaven pisze: Czym tam właściwie dotrzeć można gdzieś z okolic dworca np?
Najlepiej weź autobus z Nowego kleparza nr 227 lub 207 z dworca glownego nie ma autobusu.Do Kleparza jedzie 130, 179 spod Galerii Krakowskiej. Czyli z pociągu przechodzisz przez galerię na przystanek i wsiadasz 130 lub 179 wysiadasz przy nowym kleparzu i przesiadasz się na 227 lub 207. Podroz trwa okolo 15 min jak nie ma korkow. 15 km.

Oferuję samochód z kierowcą dla dla wygodnych w sobotę rano.
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Bałagan pisze:Loko z Fluufim znowu myślą ryby łowić zamiast figurki przesuwać
K..wa, nigdzie ich nie wiozę, do dzisiaj repertuar z auta ryje mi banię. :mrgreen:

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Albo_Albo pisze:jak to jest z zapisami i przedplatami bo moj pierwszy master na ktorym bede :)
w odpowiednim czasie musisz wysłać rozpiskę pod wskazany w 1 poście adres email. Przedpłatę możesz ale nie musisz robić - możesz zapłacić na miejscu. W 1 poście wszystko będzie aktualizowane :) jest jeszcze dużo czasu tak że na pewno każdy zdąży.
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

Zmieńcie może ilość PKT bonusowych za generała i BSB bo to 100 to prawie 1 Duży punkt... Do tego taki generał czy bsb ze 100 pkt kosztuje co już daje niecałe 2 duże punkty za zabicie 1 modelu z 2 ranami i max wardem na 4+ (którego i tak nikt pewnie nie weźmie bo 50 pkt na przedmioty)
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Awatar użytkownika
Szaitis
Falubaz

Post autor: Szaitis »

PiotrB pisze:Z całej wypowiedzi kolegi Łukasza zgadzam się tylko z jednym- trzeba przyciąć krzyki- ewidentnie zostało to przegapione.
Można spokojnie to zrobić, ale to ograniczenie będzie raczej na tej samej zasadzie co ograniczenie kowboi na CO w lizakach, niby da się to złożyć, ale wątpię żeby miało sens...

Ale jeżeli ma to uspokoić graczy to 0-2 można spokojnie wpisać :)

PS. strasznie duże progi jak na takie pkty.

Awatar użytkownika
Golonka
Masakrator

Post autor: Golonka »

Mam pytanie, czy posiadanie ancienta w rarach oraz ancienta w herosach jest zakazane? Pytam gwoli ścisłości.
Furion pisze:
@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
No, becouse no.

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Post autor: Jasif »

Nie jest. Pierwszy to rare, drugi to mount.
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

kiedy mozna sie spodziewac w miare juz stalych ograniczen na mastera? robie sobie armie i ciagle widze, ze cos sie zmienia u was :P :)

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

Do 16 na pewno będzie już finalna wersja.

Dzięki wszystkim, którzy wyłapali kwiatki typu 4 krzyki itd.

Awatar użytkownika
Golonka
Masakrator

Post autor: Golonka »

Spoko, ale ciągle mam pytanie odnośnie owego stegadona, ziutek podpada pod ograniczenie o lt, ale może i nie podpadać w zależności od interpretacji, więc prosiłbym o wypowiedzenie się orga.
Furion pisze:
@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
No, becouse no.

Awatar użytkownika
Bombaj
Chuck Norris

Post autor: Bombaj »

będę będę będę :D

dajcie szybko scenariusze, czy się pod B&G składać, czy olewać i napór!

Awatar użytkownika
Niedziel
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Niedziel »

b&g będzie na bank.
Prawdziwy Legionista nie ma kaca...

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

Szaitis pisze:
PiotrB pisze:Z całej wypowiedzi kolegi Łukasza zgadzam się tylko z jednym- trzeba przyciąć krzyki- ewidentnie zostało to przegapione.
Można spokojnie to zrobić, ale to ograniczenie będzie raczej na tej samej zasadzie co ograniczenie kowboi na CO w lizakach, niby da się to złożyć, ale wątpię żeby miało sens...

Ale jeżeli ma to uspokoić graczy to 0-2 można spokojnie wpisać :)

PS. strasznie duże progi jak na takie pkty.
Ano, niektóre ograniczenia są na zasadzie samego ograniczania, bo tak naprawdę nikt myślący tym nie pogra. Niestety, a raczaj na szczęście te punkty wymuszają na graczu chwilę zastanowienia nad swoją, jak i innych rozpiską. Bo można zagrać na uber klocku slavów, 3ech krzykach, 3 CO ugrać 3 minory, raz do przodu i 2 machy w plechy. Jak to kogoś bawi to czemu nie?

Polecam spojrzeć na to bardziej z dystansem, nie tylko w perspektywy swojej armii, bo to mimo wszystko będzie 7 bitw.
xYz

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Do 16 ograniczenia wykrystalizują się.

Informacje o przedpłacie - zostaną dodane - tak jak pisze w pierwszym poście.
Zapisy się chyba dość jasno opisane - wysyłamy zgłoszenie na maila.

Tak samo informacje odnośnie dojazdu - to zrobię dziś popołudniu.

Lidder - nie powiększymy limitu na bohaterów. Myśleliśmy nad tym, ale zrobiłby się większy herohammer.
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Pixel
Wodzirej

Post autor: Pixel »

Jak z rbt u HE. Ze względu na rare 0-1 mogę wystawić tylko jeden? A DE 2, bo mają je w special?
- W życiu nie zobaczysz dwóch rzeczy: pierwszego stołu i cycków.

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Myśleliśmy nad 'uwolnieniem' RBT u HE do 0-2, ale na obecną chwilę zostaje tak jak jest.
Wisła Kraków.

ODPOWIEDZ