Brushlicker Studio czyli Janka pędzlem wymachiwanie

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Grabz
Kretozord

Re: Brushlicker Studio czyli Janka pędzlem wymachiwanie

Post autor: Grabz »

Masz własny styl, mrocznie, przygaszone barwy, bardzo mi się podoba takie podejście. To czego brak to kontrast. Może zamiast iść w stronę kolejnych rozjaśnień zacząć od czystej czerni w zagłębieniach.
Generalnie jestem na tak za mroczność i oryginalność.

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

Mi styl pasuje jedyne anse mogę mieć - końcówki płomienia na czarno, krawędź tnąca na ostrzach jaśniejsza, może być z ciemniejszymi liniami - najlepiej rozjaśniać od krawędzi w kierunku broni.
Podoba mi się efekt energii na plecaku pierwszego. Jeden jeszcze patent, te niebieskie (trolle tak?) powinny mieć paski mocujące w inny kolorze niż skóra (widać to przy mocowaniu elementów karwaszy na ostatniej fotce (ten co trzyma topór dwuręczny z hełmem zamkniętym na głowie).
I przy okazji - fajne metaliki.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

Post autor: Brushlicker »

Kuros pisze:miałem bronić poziomu Twoich prac wiec:
ogień bardzo cienko wyszedł potrzeba w nim kontrastu o wiele lepszy efekt można uzyskać przy pomocy :zółty-czerwony wash
co to za kreska biała/metalowa na szacie na 1 fotce?
podstawki tych nisko!
robione na szybko nic finezji tylko pykanie aero/drybrushem, brak ciekawego cieniowania koni i zieleni na rycerzach, brak uzębienia ,oczu przy koniach
doczepie się za celowe zmniejszenie fotek , żeby nie było widać szczegółów

zaniżasz standardy ;)
1- to pomaluj ogień washami , a od mojego broń Boże.
2- zadrapanie farby, dzięki za spostrzeżenie, już naprawione.
3-Klient zażyczył sobie takie, żeby były spójne z resztą armii.
4- te konie mają schowane zęby. Miałem im je na wargach namalować ? kiddin ?
5-większe foty na blogu, żeby nie rozjeżdzać forum. Takie wielkie na praiwe cały ekran, wystarczy kliknąć.

@smiejagreg
właśnie marzę o dorwaniu jakiejś fajnej miniatury w 54mm żeby zobaczyć czy się nadaje do tego ^^
PS: na pm-kę brzydko nie odpisałeś :oops:

@Lechu
Jeśli chodzi o schemat to jest to mieszanka oficjalnego malowania i mojego wyobrażenia o tym jak powinny wyglądać te modele. Maluje mieszanymi farbkami , dużo starych GW , troche vallejo model colour i air, troche p3 (ostatnio przerzucam się powoli na te ostatnie , nie zamierzam już dokupować pozostałych)

@Grabz
Dzięki wielkie ;) postaram się popracować więcej na wyrazistością.

@Dzikki
-jeśli chodzi o płomień - model był zapostowany już dobry rok temu, tyle że z gorszymi fotkami. To figurka do gry, bo ostro siekę w Warmachine krasnoludkami. Farba już w wielu miejscach odpadła itp na wskutek użytkowania. Nad czarnym wykończeniem ognia się zastanawiałem , ale nie byłem wówczas zbyt pewny mojego skilla w aerografii i bałem się popsuć ^^

Trolle z ostatniej fotki to WiP i to dość wczesny ( skóra i metal done, reszta nietknięta) dałem ją tylko żeby pokazać prawdziwy kolor ich skóry, bo na tej grupowej był przekłamany i nieatrakcyjny.

PS: zrobiłem dziś nową sesję niebawem zapraszam na bloga po lepsze fotki, dam tu info jak się pojawią :)
Obrazek

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

Hihi nie wiedziałem, że w Warmachine są krasnoludy ;]
To jeszcze od siebie dorzucę jedną przypadłość, której sam staram się unikać - postaraj się dawać większy kontrast między kolorami, jeśli nie chcesz dawać highlight'ów. Pas chyba od plecaka na kraśku z miotaczem płomieni jest zbyt wpadający w kolor z resztą, podobnie rękawice. Jakbyś dał go odrobine ciemniejszy byłby bardziej wyróżniający (ew. bardziej wyrazisty odcień brązu np mahogany brown). Bo jego zbroja jest super i szkoda ją zespajać z innymi elementami.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Brushlicker pisze: @smiejagreg
właśnie marzę o dorwaniu jakiejś fajnej miniatury w 54mm żeby zobaczyć czy się nadaje do tego ^^
PS: na pm-kę brzydko nie odpisałeś :oops:
Popiersie zmęczonego krzyzowca uważam za najfajniejsze.

Na jaką pm - kę, do jasnej ciasnej #-o #-o #-o :?: :?: :?:

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

JochnyWalker pisze:Ogrun Bokur do mojej armii krasnoludów z Warmachine. Ogrunowie stanowią mniejszość etniczną (15%) w państwie Rhul, są jednak idealnie zasymilowani, kultura ich i krasnoludów praktycznie się złączyła.

Poniższy przedstawiciel to Bokur, czyli ochroniarz związany poważnym kodeksem honorowym. Towarzyszy mojemu Thorowi Steimhammerowi (krasnal z moitaczem powyżej) żeby chronić go przed zbłąkaną kulą i zbłądzonym wojakiem chcącym ubić mi mechanika. Duży zasięg glewii bokura też nie jest od rzeczy.

Obrazek

Ghordson Basher - Dzieło krasnoludkiego przemysłu górniczego. Kilkutonowy kolos do taranowania zasypisk czy zgoła skał. Na potrzeby bojowe wyposażone w granatniki zapewniające ochronę przed piechotą. Sam jack błyska jak diament gdy może walnąć slam we wrogiego jacka i na przykład uderzyć nim o mur, czy wrogie wojska. Mój ulubiony jack.

Obrazek
Obrazek

jeśli podobają Wam się notki fluffowe to dajcie znać, a mogę je zamieszczać pod każdym modelem :)

@greg
tej o p3 :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Świetna galeria, równie dobre prace :) Progress jaki zrobiłeś w malowaniu jest naprawdę godny pochwały :) =D>

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

Warmachine, zlecenia lvl 2 :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Post autor: Jasif »

Na drugim zdjeciu wyraźnei widać nadlewkę i odcisk palca (?). Poza tym przyjemne malowanie.
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

modele przyszły przygotowane do malowania , nadlewka to nie moja sprawka :) odcisk palca w sumie mnie zastanawia :) bo podkład był cieniutki aero, nawet nie dałoby się odcisnąć , może to wada modelu....faktycznie ciekawa sprawka :)
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Janek, kuźwa, I'm unhappy - pomaluj w końcu coś jedynie słusznego :!: ...

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

Robię to non stop brachu :) Warmachina uber alles.
Obrazek

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

Heja!

chciałem wskrzesić temat i podrzucę pracę. Staram się zrobić coś wreszcie ładnie, dla odmiany :)

Jedna fotka przed korektą picasy, druga po. Ta jaśniejsza jest po poprawkach, i moim zdaniem lepiej oddaje kontrasty (choć jest troszkę przegięta) Poznaje to po kolorze karki w tle, która powinna być praktycznie biała.

Obrazek
Obrazek

Proszę GORĄCO o wskazówki jak poprawić dotychczasowe rezultaty, bardzo chciałbym sie rozwijać. Zgodnie z dotychczasowymi radami , dopiąłem temat kontrastu - od ciemnego granatu do białych blików. :mrgreen:
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Myśle, że trochę zbyt jaskrawe te bliki wyszły. Teraz to wygląda jakby upstrzone pojedynczymi blikami. Powinny byc mniej punktowe, a bardziej liniowe #-o ...

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

Post autor: Cookie Monster »

Ta figurka ma takie dziury? Chodzi mi o tą nierówną powierzchnie na brzuchu i plecach. Tak po za tym wszystko fajnie, opróćz skór bo jakaś taka słaba jest.
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

Yup, ma te dziurki :(
Obrazek

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

Malowane dla kumpla , sam nie przykłada za dużo uwagi do malowania, więc bez zabawy w szczegóły, za to dałem OSL , żeby odciągął uwagę :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Morsfinek
Wodzirej

Post autor: Morsfinek »

eee ale to wip i to ciemno szare będzie pomalwoane?
Obrazek

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

Ciemno szare ma być ciemno szar bo tak był niegdyś malowany cryx :) rozjaśnienia są z aero, w realu troszkę lepiej je widać. Nie, nie będzie już domalowywane,
Obrazek

ODPOWIEDZ