Ogólnie o sporcie

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Re: Ogólnie o sporcie

Post autor: smiejagreg »

Nigdy wcześniej Polacy nie zdobyli na zimowych igrzyskach więcej, niż 1 złota, a tutaj już trzecie :!: Masakra normalnie :P ...

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Polska, tududu! Polska, tududu!
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Najlepsze jest to, że to jeszcze nie koniec - mamy jeszcze kilka szans medalowych - dzisiaj skoczkowie, potem drużynówka, jeszcze drużynowe panczeny... kto wie? Kibicować i trzymać kciuki, bo taka druga olimpiada zimowa może się nie powtórzyć (choć oby za 4 lata było jeszcze lepiej [-o< )...

Awatar użytkownika
M.T.
Kretozord

Post autor: M.T. »

HUSARIA!!!

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Stoch znów poleciał!

No masakra, ja pierdzielę :D
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Obrazek
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Jestem, całe życie :)
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Zadrżałem po drugim skoku Stocha - wyglądało, że braknie odległości. Chłopak dokonał wielkiej rzeczy. Wielkiej :!: :P ...
Jednak chciałbym wrócić do Bródki i panczenów. Mamy na igrzyskach dwie reprezentacje panczenistów - żeńską i męską, z szansami na medal niewiele mniejszymi od naszych skoczków (a może i większymi). Skoczkowie mają program finansowy od kilku lat, natomiast panczeniści nie mają nawet jednego krytego toru w Polsce! Z jednej strony to wstyd i obciach dla władz sportowych, zaś z drugiej strony wielka rzecz, że jednak mamy tych panczenistów i to na światowym poziomie...

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

A widziałeś, jak saneczkarki trenują w wiosce pod Gorzowem?

I to poszło w świat... Jak to oglądałem przed Olimpiadą jeszcze, to na przemian się śmiałem i wpadałem w zażenowanie :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=3jWsGpXGoJM

Ale ważne, że piłkarze mają pełno stadionów do kopania piłki i pełne, umięśnione brzuchy.
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Ale żeby kuźwa JEDNEGO toru panczenowego nie wybudować w Polsce to już jest siara na potęgę. Myślę, że gdyby zoptymalizowali koszty budowy choćby Stadionu Narodowego, to mogliby wyciągnąć kasę na 4 takie tory lekko...

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

No słyszałeś, że w Afryce na piasku trenowali. Da się? :lol:
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Tych sukinsynów z PKOl-u i naszych szanownych włodarzy bym na ten piasek posłał na rok, k...a...

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Post autor: Solider »

Jaja,takie rzeczy tylko w Polsce :(

4 złote medale, oby tak dalej, bez jeńców, tylko złoto. ;)
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".

- Magnus the Pious
Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
No, nie inaczej !!!

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

No - cztery medale i cztery złote. Pomarzyć tylko :P . Ale chciałoby się jeszcze, choćby jeden brązowy krążek [-o< :wink: ...

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Dla mnie Justyna ze swoim tekstem "albo tu zdechnę albo wygram" stała się symbolem... do końca życia będę to pamiętał... =D> =D> =D>
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Post autor: Solider »

No, ma kobita jaja. Ciekawi mnie jak naprawdę było z nóżką. ;)
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".

- Magnus the Pious
Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
No, nie inaczej !!!

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Post autor: Heretic »

smiejagreg pisze:Ale żeby kuźwa JEDNEGO toru panczenowego nie wybudować w Polsce to już jest siara na potęgę. Myślę, że gdyby zoptymalizowali koszty budowy choćby Stadionu Narodowego, to mogliby wyciągnąć kasę na 4 takie tory lekko...
Istnieje szansa, że teraz ten sport będzie się rozwijał. Lepiej późno niż wcale.
W ogóle nalezy redefioniowac pojęcie sportu narodowego. Nie ma co skupiać się na piłce nożnej skoro te łamagi i tak nie potrafią nic ugrać. W mojej ocenie mamy naprawdę szanse stać się potega sportu, ale należałoby inaczej ulokować inwestycje. Np.: skoki, panczenisci, piłka ręczna, siatkówka, lekkoatletyka wszelkiego rodzaju.
Wiara, że is­tnieje bóg i Niebo, że Ma­ria nig­dy nie umarła, że Je­zus nie miał ziem­skiego oj­ca i chodził po wodzie, że mod­litwy zos­tają spełnione, — żad­ne z tych prze­konań nie jest po­par­te do­woda­mi. A jed­nak wierzą w nie mi­liony ludzi. Być może jest tak dla­tego, że po­wie­dziano im, by w to wie­rzy­li, kiedy by­li tak ma­li, że wie­rzy­li we wszys­tko.

- profesor Richard Dawkins

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

przykre to bo po zawodach jak co roku
prezydent wreczy ordery
premier usciska

a bedzie jak było ... #-o

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

a ja myślę, że nic się nie rozwinie. Prezydent z premierem pogratulują, może dadzą ordery jakieś. A po sezonie i tak lwia część pójdzie na piłkę nożną i związkowców.

Nie, nie jestem fatalistką. Po prostu tak jest od lat i trudno uwierzyć, że nagle coś się zmieni.
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Post autor: Heretic »

Nie no może cokolwiek się ruszy. Z pewnością dużo zależy od PKOl-u. Czyli może być kiepsko :wink:

PZPN to prawdziwi cwaniacy. To poza tym wyjątkowy twór.
Wiara, że is­tnieje bóg i Niebo, że Ma­ria nig­dy nie umarła, że Je­zus nie miał ziem­skiego oj­ca i chodził po wodzie, że mod­litwy zos­tają spełnione, — żad­ne z tych prze­konań nie jest po­par­te do­woda­mi. A jed­nak wierzą w nie mi­liony ludzi. Być może jest tak dla­tego, że po­wie­dziano im, by w to wie­rzy­li, kiedy by­li tak ma­li, że wie­rzy­li we wszys­tko.

- profesor Richard Dawkins

ODPOWIEDZ