Games Workshop - co to będzie, co to będzie?

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

Re: Games Workshop - co to będzie, co to będzie?

Post autor: Kuros »

Equos pisze:
Kuros pisze:to z takim spidem może kitajców wydadzą w tej edycji

jakim tempem? tempo będzie takie samo,z tym że jeden release rozbity na 4 tygodniowe interwały. Nie dostaniesz nowej armii co tydzień, tylko dex/1 box/2 box/3box i już. Nie ma co się gorączkować :P
nie chodziło mi co tydzień armie .
chodziło właśnie mi o boxy tak jak pisałem na pierwszej stronie,
powinni odtworzyć wiele jednostek: ,kamienne trolle, zombie globusy i multum bohaterów imiennych
ale jak by narzucili takie tempo to zabrakło by im figurek do odtwarzania i możliwe że zaczeli by nowe booki , może DoW
a nowe booki to ok 150 figurek w armii=$
ale to jest dziwne, że wolą znów robić te same książki tylko dołożyć 4 nowe modele , niż robić nowe i zarobić na 30 jednostkach
przecież jest jeszcze tyle armii :
kiselv,norska,estalia,kitaj,arabia,dogs of war i pewnie jeszcze wiecej o których nie wiem

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

nie wiesz jakie mają plany strategiczne a na zarabianiu pieniędzy i wyciągania ich z kieszeni klientów znają się doskonale

jak coś nie rokuje $$$$ na poziomie analizy to nie będą tego robić, to nie organizacja charytatywna, nie zapominaj, że oni mają zarabiać kasę
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

przecież jak zrobili by nową armie to by wiecej zarobili niż sprzedają ciągle to samo

pewnie cathay zrobił by się najpopularniejszą armia a to dało by im zyski

Awatar użytkownika
Kroon
Mudżahedin

Post autor: Kroon »

http://www.games-workshop.com/gws/wnt/b ... d=12900004

Już jest zapowiedź cotygodniowego numeru White Dwarfa :)
Dwarfs - 3/0/2

misha
Wielki Nieczysty Spamer

@kuros
ty tak sądzisz
to tak samo jak ktoś powie, że biedronka powinna zaczać sprzedawać opony, bo NA PEWNO by zarobili bo to przecież zimą chodliwy towar

nie wiesz jakie mają koszty i ile kosztowałaby ich taka inwestycja, percepcja końcowego odbiorcy produktu może być baaardzo daleka od punktu widzenia producenta

zauważyłeś, że Space Marines to najbardziej chyba rozpoznawalny znak GW? i od XX lat go sprzedają, mimo, że to nie jest i nie była armia OP

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Post autor: Grichalk »

Znajomy mi podesłał, dostał od znajomego. Ile prawdy w tym, to nie wiem :)
* LotR and the Hobbit francise will be handed over to Forge World
* Forge World products will be available over the redesigned Games Workshop
webpage
* no more Fincecast products
* Wood Elves, Bretonnia, Beastmen and Khemri products will no longer be
produced, updated or supported
* roughly 30% of the sortiment will be come webshop exclusives
* all Games Workshop stores in Germany will be closed
Edit. Widzę że wcześniej mnie ktoś uprzedził :(

Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

Grichalk pisze:Znajomy mi podesłał, dostał od znajomego. Ile prawdy w tym, to nie wiem :)
* LotR and the Hobbit francise will be handed over to Forge World
* Forge World products will be available over the redesigned Games Workshop
webpage
* no more Fincecast products
* Wood Elves, Bretonnia, Beastmen and Khemri products will no longer be
produced, updated or supported
* roughly 30% of the sortiment will be come webshop exclusives
* all Games Workshop stores in Germany will be closed
było!
ok misha ,masz racje tego nie wiem bo analizy nie robiłem , jedynie mogę sie domyślać

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

Kuros pisze:ok misha ,masz racje tego nie wiem bo analizy nie robiłem , jedynie mogę sie domyślać
To tak dla pewności całe (wszystkie armie) WFB zarabia mniej (łącznie okolice 20% w całości budżetu GW) niż admie SM, a najsłabsza armia w WFB przynosi mniej niż 1% całości (nie pamiętam czy chodziło o przychody, obrót czy o co) - to trochę daje do myślenia. Jeśli chcą ubić 4 armie... spoko... nawet jeśli przemyśleli by dobrze 40k to mogliby zlać WFB bo 20% mogliby odbić na zmianach w 40k... a koszta mniejsze bo zauważ, że do WFB potrzeba ilościowo więcej figurek = więcej wychodzą matryce i produkcja.
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

misha pisze:@kuros
ty tak sądzisz
to tak samo jak ktoś powie, że biedronka powinna zaczać sprzedawać opony, bo NA PEWNO by zarobili bo to przecież zimą chodliwy towar

są opony w biedronce :D
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

misha
Wielki Nieczysty Spamer

@smh
właśnie to ciekawe, że fantasy nie przynosi takich zysków firmie jak 40K, mimo, że potrzebuje więcej figurek do prowadzenia rozgrywki w miarę standardowym zestawieniu

jak widać na lokalnym podwórku, zapotrzebowanie na figurki by się w to bawić zniechęciło wiele osób do tego hobby, przeszły na inne systemy - niekoniecznie by GW.

Awatar użytkownika
Kopyt
Kradziej

Post autor: Kopyt »

no bo oni na wh40k dobrą reklamę zrobili wypuszczając rts i space marina. Z wfb tak naprawdę to dobry był dark omen i mod do MTW2. A jak wiadomo to z reklam telewizyjnych w usa połapali masę klientów + giey. O WFB niewiele ludzi słyszy i nie wiele się dzieje w tym świecie poza figurkami. Jeśli CA nie spartoli WTW (warhammer total war) to może trochę podreperować graczy.
Ja jestem zdania ze nie wycofają tych armii lecz po prostu nie wydadzą odświeżonych wersji a reszta do MO.

Ma ktoś linka do tych Japońskich podróbek

ps nie zamykają sklepów w Niemczech przeglądałem ich oferty pracy i od 15 pojawiło się tam 5 ofert pracy w rożnych sklepach. Ktoś nieźle miesza w tych plotkach.
Obrazek

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

misha pisze:@smh
właśnie to ciekawe, że fantasy nie przynosi takich zysków firmie jak 40K, mimo, że potrzebuje więcej figurek do prowadzenia rozgrywki w miarę standardowym zestawieniu
Więcej figurek = większe koszta produkcji, a cena musi pozostać na JAKIMŚ poziomie by ludzie to kupowali = mniejsze zyski.
Kopyt pisze:no bo oni na wh40k dobrą reklamę zrobili wypuszczając rts i space marina. Z wfb tak naprawdę to dobry był dark omen i mod do MTW2. A jak wiadomo to z reklam telewizyjnych w usa połapali masę klientów + giey. O WFB niewiele ludzi słyszy i nie wiele się dzieje w tym świecie poza figurkami. Jeśli CA nie spartoli WTW (warhammer total war) to może trochę podreperować graczy.
Warhammer był promowany całkiem dobrze, ale to 40k przyciąga więcej ludzi bo jest atrakcyjniejszym światem. Fantasy ogólnie jest w odwodzie jeśli chodzi o systemy na świecie. Rządzi dark future czy to space czy to post-apo.
Kopyt pisze:nie zamykają sklepów w Niemczech przeglądałem ich oferty pracy i od 15 pojawiło się tam 5 ofert pracy w rożnych sklepach. Ktoś nieźle miesza w tych plotkach.
Nie, nie zamykają. Przenoszą centralę GW DE do UK... tak samo się stanie z centralami w ESP, IT i FR.

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Smh pisze: Warhammer był promowany całkiem dobrze, ale to 40k przyciąga więcej ludzi bo jest atrakcyjniejszym światem. Fantasy ogólnie jest w odwodzie jeśli chodzi o systemy na świecie. Rządzi dark future czy to space czy to post-apo.
To, że wh40 jest bardziej interesujące fabularnie to raz. Po drugie, wfb może i było dobrze promowane, ale nie tak jak wh40, które doczekało się wielu gier, a te doprowadziły do virali i memów (np. angry marines, emprah i oczywiście BOREALE), poza tym ten system jest powszechnie uważany za prostszy, więc bardziej rekreacyjny.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Klafuti pisze:To, że wh40 jest bardziej interesujące fabularnie to raz. Po drugie, wfb może i było dobrze promowane, ale nie tak jak wh40, które doczekało się wielu gier, a te doprowadziły do virali i memów (np. angry marines, emprah i oczywiście BOREALE), poza tym ten system jest powszechnie uważany za prostszy, więc bardziej rekreacyjny.
Zanim wyszła gra komputerowa w świecie 40k to ze świata WFB wyszły dwie... Hornet Rat (1995) oraz Dark Omen (1998)... więc wg mnie promocja była na podobnym poziomie... po prostu obecnie lepiej/łatwiej się promuje lasery i karabiny niż magię i smoki...

- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Arqueek
Chuck Norris

Post autor: Arqueek »

Smh pisze:Zanim wyszła gra komputerowa w świecie 40k to ze świata WFB wyszły dwie... Hornet Rat (1995) oraz Dark Omen (1998)... więc wg mnie promocja była na podobnym poziomie... po prostu obecnie lepiej/łatwiej się promuje lasery i karabiny niż magię i smoki...
Potencjalnych odbiorcow tych gier kilkanascie lat temu bylo o wiele mniej niz jest dzis badz za czasow premiery DoW.

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

Nie ma co gadać DoW to gra która spokojnie poszła w milionach mniej lub bardziej legalnych egzemplarzy i prawda jest taka że genialna gra THQ i Relict'u nie jednego zainspirowała to figurek.

misha
Wielki Nieczysty Spamer

@smh
no weź nie porównuj tych gier :) w momencie jak wychodziły Rat i Omen to figurki raczkowały, dostęp do nich był mocno ograniczony przez takie czy inne czynniki

owszem gry były super, sam grałem w obie do bólu, ale trafiły do ograniczonego kręgu odbiorców, obecnie dobrze zrobiona seria Dawn Of War z kontynuacją + np ten Space Marine dają radę.
Dostęp do technologii jest powszechny i w miarę tani, nie musisz wydawać nie wiadomo jakich pieniędzy i horendalnych rachunków za internet, żeby pograć w dobrze przygotowaną grę w świecie 40K

wypust Warhammerowy RTS Mark of Chaos nie okazał się hitem porównywalnym z Dawn of War

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Matis »

Tylko i wyłącznie z powodu mało dynamicznej rozgrywki :/
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów

misha
Wielki Nieczysty Spamer

ale jakie to ma znaczenie?
w Dawn of War grało 75%+ kolegów ze studiów + multi, a o Mark of Chaos pojedyncze osoby które negatywnie ocenialy gre

pozycjonowanie produktu w świadomości klientów jest bardzo ważne dla masowego produktu
z zasady pareto można przyjąć, że 20% produktów daje 80% dochodów

+ weźmy pod uwagę, że polska to jest jakiś margines tego rynku prawdopodobnie, hobby jest pioruńsko drogie żeby wejść w nie

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

Prawda była też taka że Wh40k jest popularne bo łączy rzesze fannów z innych gatunków. Np ponnyhammer w 99% to mix właśnie czterdziestki i kucyków.

ODPOWIEDZ