To prawda ale jest to jednak troche wkurzajace jak rzucasz 10 Thundami i trafiasz na 4+ a rzucasz: siedem 1; dwie 2 i jedna 3... A pozniej na dwoch organach rzucasz dwa razy 10...hehe.. to chyba dobrze ze rzuty sa roznorodne, gdyby wszystko było statystycznie to gra straciłaby troche uroku
WFB online
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/
to ja rzucacie normalnymi kostkami to tez sie tak wkurzacie? każdy uzyskany wynik jest tak samo prawdopodobny, trzeba z tym żyć a nie narzekać 

mi te gry zajmuja jakos mega duzo czasu... po ok 4-5h na 2250pkt, a ze czasu mam malo to wychodzi 1 bitwa na tydzien gdzies..
no i mimo wszystko moim zdaniem to zdecydowanie nie jest to samo co normalny mlotek, jak ktos gra tylko tam to moze wypaczyc, mimo wszsytko trudniej jest widziec zasiegi z marginesem bledu +/- 0,5 cala na normalnym stole niz tam... bym powiedzial ze lorenz jest latiwjeszy niz normalny bitewniak
jak ktos gdzies napisal, IMO tylko do testowania poprawnosci zlozenia rozpiski oraz do wstepnej nauki gry
pzdr
no i mimo wszystko moim zdaniem to zdecydowanie nie jest to samo co normalny mlotek, jak ktos gra tylko tam to moze wypaczyc, mimo wszsytko trudniej jest widziec zasiegi z marginesem bledu +/- 0,5 cala na normalnym stole niz tam... bym powiedzial ze lorenz jest latiwjeszy niz normalny bitewniak
jak ktos gdzies napisal, IMO tylko do testowania poprawnosci zlozenia rozpiski oraz do wstepnej nauki gry
pzdr
wheela mozna robic do przodu lub do tyłu..
czasem by zrobic wheela trzeba zwheelowac sie do tyłu i przesunac regiment na odpowiednie miejsce
czasem by zrobic wheela trzeba zwheelowac sie do tyłu i przesunac regiment na odpowiednie miejsce

- Paraszczak
- Falubaz
Najpierw rozstaw wszystkie tereny, a dopiero potem wystawiaj armię.
ppzdr: JP
ppzdr: JP
Nie wiem o co chodzi z generatorem rzutów, ale są pewne granice przesady, które ta podróbka koła fortuny przekracza.
1 Bitwa, 1 tura:
Miscast na generale na smoku - 1,1 - generał wyparował smok dostaje ranę. Hellcannon strzela, misfire d6 ran - 6.
2 Bitwa, 3 najważniesza tura
Miscast na 1 magu, przeciwnik rzuca czar - beast covers na smoka, dispeluje, miscast na drugim magu - ginie. W walce Lord na smoku trafia jednym atakiem (!) w championa spearelfów i nie rani... Charioty chaosu (w liczbie 2) rzucaja 2x1 na impact hity (2 trupy) , warriorzy i konie nic nie robią...
W tej bitwie rzuciłem misfire na helce 3 razy...
Gra się fajnie, ale nigdy nie miałem takiego pecha ^^ Nie kumam dlaczego. Podałem tylko najbardziej radykalne przykłady, ale wzystkie rzuty mam poniżej przeciętnej
1 Bitwa, 1 tura:
Miscast na generale na smoku - 1,1 - generał wyparował smok dostaje ranę. Hellcannon strzela, misfire d6 ran - 6.
2 Bitwa, 3 najważniesza tura
Miscast na 1 magu, przeciwnik rzuca czar - beast covers na smoka, dispeluje, miscast na drugim magu - ginie. W walce Lord na smoku trafia jednym atakiem (!) w championa spearelfów i nie rani... Charioty chaosu (w liczbie 2) rzucaja 2x1 na impact hity (2 trupy) , warriorzy i konie nic nie robią...
W tej bitwie rzuciłem misfire na helce 3 razy...
Gra się fajnie, ale nigdy nie miałem takiego pecha ^^ Nie kumam dlaczego. Podałem tylko najbardziej radykalne przykłady, ale wzystkie rzuty mam poniżej przeciętnej