Edit: żeby rzucać fireballa z pierścionka muszę mieć magiczną różdżkę ?

Moderator: Gremlin
możnaHail of Doom Arrow: One use only, Model with Asrai Longbow only. Used instead of making shooting attack with the bearer's Asrai Longbow. 30" Range, Str 4, Armour Piercing, Multiple Shots (3d6)
The Bow of Loren: Asrai longbow. Multiple Shots (Attacks + 1). Cannot fire enchanted arrows.
Ok, tym lepiejMe_gusta pisze:wyręcze ShinamożnaHail of Doom Arrow: One use only, Model with Asrai Longbow only. Used instead of making shooting attack with the bearer's Asrai Longbow. 30" Range, Str 4, Armour Piercing, Multiple Shots (3d6)
The Bow of Loren: Asrai longbow. Multiple Shots (Attacks + 1). Cannot fire enchanted arrows.
edit: poza tym nigdzie nie jest napisane że HoDA jest enchanted arrow. Jest enchanted itemem
Poisony i +1 to wound na maszynki i jakieś potworki się zawsze przydadzą, 5-tką GR z poisonami mogę ściągnąć maks jedną maszynkę na turę, a tak jeszcze ranienie na 5+Gremlin pisze:GR nie sa potrzebne zadne strzały
Musi się najpierw zbliżyć, myślę, że brak kar do strzelania może być lepszy na wszelkie skirmishe/jednostki strzelające przeciwnika, ale potestujęGremlin pisze:Do 15+ GG z multiplem żaden lizak nie podejdzie...
Tak, wiem, ale na Ojro spodziewam się przycięcia WW do 10-12 modeli, także to jest uzupełnienie stanu osobowego formacji przez rezerwistówGremlin pisze:Scouts z bodkinsami to tacy ubożsi krewni WW
Wiem, że jest to średnie złożenie maga, ale daj się nacieszyć, póki ich na Ojro nie zbanowaliGremlin pisze:...te lasy na magu tez o kant pupy rozbić ;p
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.
Dzięki, faktycznie jest błąd...ale Power Stone szkotuje 20 a nie 25 ani 35....tak mam w PL bookuOpos pisze:A co nie strzela, to do garaLuc, sprawdź dokładnie punkty, PS kosztuje ich 35, a nie 25
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.
No byl mi smutno z perspektywy danonkow. 13:7 i 12:8 troche boli. Przede wszystkim kombinacja ostrzalu z 3 klocow GG z plonacymi, poisonami i bez kar do BS. Unity wyparowuja zanim wejda w kombat. A jak komus siadzie magia jak Luckowi gdzie 6 z magii HE po 2 razy na gre laduje na plagusach, to juz w ogole nic do smiechu.Luc pisze:
Zagrałem jak narazie około 6 bitewek na nowe WE i tylko 1 w plecy, 2 remisy i 3 wygrane (w tym 2x z Demonami
)