Napisałem to BTW, bo czasami dziwi mnie takie podejście do frekwencji. Ostatni turniej w Oświęcimiu nie odbył się, bo jak napisał mi organizator, frekwencja wyniesie 6 osób, co jest dla mnie niezrozumiałe jako gracza. A co do jutra to na pewno będzie więcej.PiotrB pisze:Myślę że Kraków osiągną dno...mnp21 pisze:
BTW - przy 4 osobach można zrobić świetny, kameralny 3-rundowy turniej, gdzie każdy gra z każdym.Nic osobistego .... ale jest to żałosne...
02.08.2014 - Singiel Euro Pre-DMP w Impku
Re: 02.08.2014 - Singiel Euro Pre-DMP w Impku
Kiedyś grejtsłordy to były grejtsłordy, a nie jakieś "miecz + tarcza"...
Dno jak dno. Po prostu jak zwykle wywiad wśród sąsiadów czy przyjadą robicie po ogłoszeniu turnieju i formatu a nie przed 

"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Raczej za dużo turniejów w krótkim czasie.PiotrB pisze:
Myślę że Kraków osiągną dno...Nic osobistego .... ale jest to żałosne...
Dna nie widać, ostatnio w Impku było 37 osób, a w MDK w zasadzie samych krakowsko - małopolskich graczy 16.
Wakacyjny termin, w niewielkim oddaleniu od dwóch masterów, a w perspektywie DMP.
Nie ma co siać paniki, ani głosić radykalnych tez

Trzeba we wrześniu zrobić przerwę w lokalach, a w październiku frekwencja automatycznie wzrośnie

Wisła Kraków.
Dobra powiem to ostatni raz choć i tak nikt nie posłucha.
Kiedyś było tak że były dwa turnieje w miesiącu. Jeden na małe punkty drugi euro i jakoś zainteresowanie było większe bo trzeba było pokminić nad rozpami. Od kilku miesięcy nie zrobiście żadnego innego turnieju tylko to Euro. Tydzień temu był turniej w Vana na 1600 OPEN nie ogłoszony na BP i nawet nie zgłoszony do ligi a była na nim frekwencja i nowi ludzie. Może czas przestać myśleć o osobistych ambicjach grania euro w Krakowie a zacząć myśleć żeby byli nowi ludzi i grać w Warhammera. W kampanii w Vana open bierze udział kilkanaście osób i większości nawet nie znacie bo nikt z was sie tym nie interesuje.
Gracie tylko Euro bo co? Myślycie że ktoś z Krakowa ma szansę grać w reprezentacji? Jeszcze długo nie a potem wcale... czas przejrzeć na oczy bo okaże się przyjezdnych ba turniejach będzie więcej niż Krakusów.
Btw? Czy ktoś zadał sobie trud i sprawdził że w tym samym czasie jest mały turniej open w Bardzie? Naprawdę myślicie że jak kogoś nie ma na BP to nie istnieje?
Jest w Krakowie spora grupa ludzi o którą wasz klub mógłby powalczyć - ja osobiście ostatnio uczyłem zasad kilknaście osób. Ale one nie przyjdą na turniej EURO ! Jeśli chcecie się jakoś rozwinąć to musicie się obudzić. To co robicie teraz zabije batlla w naszym mieście i stanie się grą domową .
Howg!
Kiedyś było tak że były dwa turnieje w miesiącu. Jeden na małe punkty drugi euro i jakoś zainteresowanie było większe bo trzeba było pokminić nad rozpami. Od kilku miesięcy nie zrobiście żadnego innego turnieju tylko to Euro. Tydzień temu był turniej w Vana na 1600 OPEN nie ogłoszony na BP i nawet nie zgłoszony do ligi a była na nim frekwencja i nowi ludzie. Może czas przestać myśleć o osobistych ambicjach grania euro w Krakowie a zacząć myśleć żeby byli nowi ludzi i grać w Warhammera. W kampanii w Vana open bierze udział kilkanaście osób i większości nawet nie znacie bo nikt z was sie tym nie interesuje.
Gracie tylko Euro bo co? Myślycie że ktoś z Krakowa ma szansę grać w reprezentacji? Jeszcze długo nie a potem wcale... czas przejrzeć na oczy bo okaże się przyjezdnych ba turniejach będzie więcej niż Krakusów.
Btw? Czy ktoś zadał sobie trud i sprawdził że w tym samym czasie jest mały turniej open w Bardzie? Naprawdę myślicie że jak kogoś nie ma na BP to nie istnieje?
Jest w Krakowie spora grupa ludzi o którą wasz klub mógłby powalczyć - ja osobiście ostatnio uczyłem zasad kilknaście osób. Ale one nie przyjdą na turniej EURO ! Jeśli chcecie się jakoś rozwinąć to musicie się obudzić. To co robicie teraz zabije batlla w naszym mieście i stanie się grą domową .
Howg!
To fakt samo euro od dłuższego czasu jest już nudne. A zmiana na singla kilka dni przed terminem była już przerabiana nie tak dawno temu. Trzeba robić turnieje pod ludzi w okolicy , a nie kalendarz ogólnopolski, który interesuje może 2-3 osoby.
To że klepiemy euro do znudzenia to prawda. Chyba w tym momencie jesteśmy jednym z nielicznych ośrodków które turniejowo grają wyłącznie euro.
Wisła Kraków.
Rybnik, Wrocław robią małe punkty co jakiś czas.
To miałem na myśli
Bo wiadomo, euro dominuje i będzie dalej dominować.
Aha, żeby nie było, ja nie robię żadnej krucjaty anty-euro.
To miałem na myśli

Bo wiadomo, euro dominuje i będzie dalej dominować.
Aha, żeby nie było, ja nie robię żadnej krucjaty anty-euro.
Wisła Kraków.
Nie jest tak źle jeśli przestanie się patrzeć tylko z perspektywy borderki. Legion owszem klepie to euro co miesiąc ale oprócz tego jest vanaheim który przestał się ogłaszać na bp, a robi od czerwca regularne turnieje 1600 co miesiąc. No i bard z tymi swoimi tam 1200-1600. Także na dobrą sprawę teraz w krk są 3 turnieje w miesiącu i większość na małe pkt.
No i frekwencja nie była taka zła. Jak zwykle bardzo mi się podobało i czekam na kolejny turniej
A przy okazji po raz pierwszy miałem okazję odwiedzić "siedlisko Impka" i wrażenie jest naprawdę świetne - zwłaszcza przygotowanie pod względem stołów, terenów, miejsca do malowania itp.
O ostatnim naprawdę bardzo przyjemnym turnieju w Vanaheimie, dowiedziałem się 4 dni przed przez czysty przypadek
.
Wczoraj grałem z gościem z Krakowa na EURO, którego poznałem przez forum Vanaheim, żeby przetestować rozpę. Spytałem czy będzie dzisiaj grał. Zdziwił się, że jest jakiś turniej...

Wow, faktycznie, nie wiedziałem. Dzięki za info, przy okazji dowiedziałem się że 23 sierpnia jest na 1500p. Przepływ informacji między krakowskimi ośrodkami gry jest wspaniałyPiotrB pisze:Btw? Czy ktoś zadał sobie trud i sprawdził że w tym samym czasie jest mały turniej open w Bardzie? Naprawdę myślicie że jak kogoś nie ma na BP to nie istnieje?

O ostatnim naprawdę bardzo przyjemnym turnieju w Vanaheimie, dowiedziałem się 4 dni przed przez czysty przypadek

Wczoraj grałem z gościem z Krakowa na EURO, którego poznałem przez forum Vanaheim, żeby przetestować rozpę. Spytałem czy będzie dzisiaj grał. Zdziwił się, że jest jakiś turniej...
Kiedyś grejtsłordy to były grejtsłordy, a nie jakieś "miecz + tarcza"...
Dzieki za przybycoe, gralo sie naprawde fajnne.
Wyniki:
1 Dydu
2 Butan
3 Suchy
4 Kocon
5 Brygu
6 Bezdomny
7 Kotson
8 mnp21
9 Dibo
Co do turniejów, to przydalby sie ktos kto jeszcze oprocz mnie cos zorganizuje, bo jak na razie poza 3 turniejami wszystko ciagne ja.
Wyniki:
1 Dydu
2 Butan
3 Suchy
4 Kocon
5 Brygu
6 Bezdomny
7 Kotson
8 mnp21
9 Dibo
Co do turniejów, to przydalby sie ktos kto jeszcze oprocz mnie cos zorganizuje, bo jak na razie poza 3 turniejami wszystko ciagne ja.
-
- Falubaz
Frekwencja? Nowi ludzie?PiotrB pisze:Dobra powiem to ostatni raz choć i tak nikt nie posłucha.
Tydzień temu był turniej w Vana na 1600 OPEN nie ogłoszony na BP i nawet nie zgłoszony do ligi a była na nim frekwencja i nowi ludzie.
Było 12 osób na tym turnieju, słownie jedna nowa osoba. Tak btw

Imo nie wiem po co to robisz ale kłamiesz. Było 6 osób których nikt nie znał...a 12 i tak większe od 9 na euro - wiem bo tam byłem.Bretonnian pisze:Frekwencja? Nowi ludzie?PiotrB pisze:Dobra powiem to ostatni raz choć i tak nikt nie posłucha.
Tydzień temu był turniej w Vana na 1600 OPEN nie ogłoszony na BP i nawet nie zgłoszony do ligi a była na nim frekwencja i nowi ludzie.
Było 12 osób na tym turnieju, słownie jedna nowa osoba. Tak btw
Edit: nie był bym sobą gdybym tego nie napisał - Suchy ! Zanim coś powiesz ogarnij klub z którym grasz BO JAK DLA MNIE Twoja postaw jest ostatnio żałosna.... niby czerń we krwi a dupy dajesz na prawo i lewo.... fu...
-
- Falubaz
O czym ty mówisz? Nawet cie nie było na tym turnieju w Vana, w przecieństwie do mnie. Ze wjazdami personalnymi sobie daruj.
Gdzie ta czerń we krwi
gdzie to złoto w sercu się tli...
Już adres nie ten
teraz na rękawiczkach tylko biel
Legion rozwalił SS
gdzie to złoto w sercu się tli...
Już adres nie ten
teraz na rękawiczkach tylko biel
Legion rozwalił SS

"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
Nie ma co sie wściekać, było 9 osób i był fajnie, następnym razem będzie więcej 
Co do formatu to też mi sie nie uśmiecha granie Euro non stop, ale co poradzę skoro ludzie tylko to chcą grać. Głowa muru nie przebijesz.
A sprawa Suchego i jego klubów to nie jest sprawa na tutaj .. chyba że się mylę
TK są super nawet jest sie obsysa to ze smakiem

Co do formatu to też mi sie nie uśmiecha granie Euro non stop, ale co poradzę skoro ludzie tylko to chcą grać. Głowa muru nie przebijesz.
A sprawa Suchego i jego klubów to nie jest sprawa na tutaj .. chyba że się mylę

TK są super nawet jest sie obsysa to ze smakiem

Czcij Koze !!
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !