Siatkówka

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
as1
Chuck Norris

Re: Siatkówka

Post autor: as1 »

Jest moc !!!!!!!!!!!
Po prostu super brak słów na to co się wydarzyło.
Polska gra o złoto

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

Tak jest! Takiego meczu nie można przegrać... po prostu nie :D Niemniej, dobrze by było, gdyby w finale ktoś powiedział polskiej reprezentacji, że nie muszą wygrać ciągle 3:2... 3:1 albo 3:0 też jest dobrym wynikiem :mrgreen:

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

as1 pisze:Jest moc !!!!!!!!!!!
Po prostu super brak słów na to co się wydarzyło.
Polska gra o złoto

Spokojnie Asie. Najpierw będzie grać o srebro ;)
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

ufff
po 3 secie z Brazylia obawialem sie ze przekozaczylem kupujac w ciemno bilety na polfinaly i final :D

ciekawa druzyne wybral duet trenerski.
ale mam pewne zastrzezenia-> trenerow mamy nieco konserwatywnych i strasznie niechetnie dokonuja zmian. ale niech sie obronia wynikiem :)

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Ja miałem dużo wątpliwości - a najwięcej do braku Kurka.... na prawdę nie widzę przyczyny dlaczego Buszek jest w kadrze a Kurek nie ... z drugiej jednak strony Antiga wiele ich nauczył... przede wszystkim mamy świetną zagrywkę techniczną i widać że to Antiga ich nauczył. Widać że to jest najlepszy zespół od lat. Myślę że są w stanie zgarnąć złoto... Niemcy to raczej nie nasza liga ale w siatkówce różnie bywa... nikogo nie należy lekceważyć.
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Post autor: Macias »

PiotrB pisze:na prawdę nie widzę przyczyny dlaczego Buszek jest w kadrze a Kurek nie ...
Ja gdzieś czytałem że Kurek podobno nie był w stanie pogodzić się z tym że jest rezerwowym i stał się obrażalski i ogólnie psuł atmosferę w drużynie.
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

Dargor
Chuck Norris

Post autor: Dargor »

Witam,

Dokładnie tak jak piszę Macias, u Antigi każdy zaczynał z nową pustą kartką i nie grał za zasługi. A Kurek już pod koniec sezonu ligowego w Maceracie miał problemy z formą to Antiga postanowił dać szanse Buszkowi i Mice. Osobiście ten ruch bardzo przypadł mi do gustu, bo Kurek ze swoim przyjęciem na poziomie 1,5 metrowego odcinka raczej by przeszkadzał tej drużynie niż pomagał, bo widać było że opieramy grę na przyjęciu.
Co do samego meczu, mimo że oglądam rosyjską superligę od 2010 roku i jestem fanem Rosyjskiej siatkówki (zaraz mnie pewnie zjedzą) to bardzo dobrze się stało że dostali lanie, z tak słabymi przyjmującymi nie można walczyć o medale! Znaczy się zdobyli złoto ME i LŚ w 2013 podobną parą ale wtedy nikt oprócz Francji im się nie mógł postawić, na szczęście w tym roku to się skończyło, i niestety reprezentacja Rosji jeszcze przez jakiś czas nie będzie miała przyjmującego na poziomie Tietiuchina, fakt że na tego rocznych ME Juniorów zlali wszystkich a w finale przejechali się po Polsce 3:0 (choć bez Gryca który doznał kontuzji w pierwszym meczu, a szkoda bo jestem fanem tego młodzieńca i Szalpuka ale to nic by nie zmieniło)
Swoją drogą ciekawe jak słaby musi być Birjukow, że trener Woronkow go nie wpuszcza, a daje pograć... Savinowi, ciekawe czy chodzi o względy sportowy czy może o jego transfer z Nowosybirska do Dynamo Moskwy... Ale to nie nasz problem! Ważne że wygraliśmy i historia zatoczyła koło z 2006 choć wtedy wszedł Szymański i Gruszka w przy stanie 2:0 w ćwierćfinale, i zamknęliśmy Rosjanom drogę do medali, i w pół finale czeka na nas "wygodny" rywal. Teraz należy utrzymać drużynę na poziomie i nie dać się kołu zatoczyć jeszcze dalej, i blamażu w (LŚ i ME 2007)
Coś mi się wydaje że Francja pyknie Kanarków i zameldują się w finale. Według mnie Les Bleus grają najrówniej i najładniej na tych mistrzostwach, a to co wyprawia Antek to mistrzostwo świata!!! Żadnych buziaczków w trybuny nie ślę jak w finale PLS, tylko łupie i łupie, do tego N'gapeth, czołowy przyjmujący świata, choć tylko 192 cm to Kameruńska krew w nim płynie:) widać że animozje odsunął na bok, grają razem i walczą razem z całą drużyną. Jak wspomniałem wcześniej Francja jako jedyna w ME 2013 postraszyła Rosjan, a mieli działające tylko jedno skrzydło, teraz mają dwa, i będą groźni.

Pozdrawiam,

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Z tą Francją to nie wierzę a co do Kurka to powiem tak... pewnych rzeczy w życiu się nie robi - ale do tego co to jest dochodzi się z czasem i doświadczeniem.
Dargor pisze:bo Kurek ze swoim przyjęciem na poziomie 1,5 metrowego odcinka raczej by przeszkadzał tej drużynie niż pomagał, bo widać było że opieramy grę na przyjęciu.
chyba mało meczy widziałeś Kurka w reprezentacji że tak mówisz - nie jeden raz sam zmieniał losy bitwy. Na meczy Polskiej repezentacji co druga koszulka kibica z tyłu ma napis "Kurek". Nie wierzę żeby był mniej przydatny niż Buszek tak jak i nie wierzę że Możdżonek gra gorzej niż Kłos czy Nowakowski - Antiga ma po prostu swoich ulubieńców - stworzył Mike na swoje podobieństwo . Na razie to wszystko działa - więc fajnie - ale przyjdzie taki moment że życie wystawi Antidze rachunek :) Dla nas - oby było to jak najpóźniej.
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

chyba mało meczy widziałeś Kurka w reprezentacji że tak mówisz - nie jeden raz sam zmieniał losy bitwy. Na meczy Polskiej repezentacji co druga koszulka kibica z tyłu ma napis "Kurek".
Nie znam się tak dobrze na siatkówce, ale Dargorowi chyba chodziło o to, że zanim zaatakujesz, musisz dobrze rozegrać, by dobrze rozegrać musisz dobrze przyjąć, a kibice, jak to kibice, widzą głównie tych, którzy zdobywają punkty. BTW wydaje mi się, że od kiedy wrócił Wlazły do kadry, to przyjmujący zorientowani na atak, już chyba nie są aż tak bardzo potrzebni.
Na razie to wszystko działa - więc fajnie - ale przyjdzie taki moment że życie wystawi Antidze rachunek :) Dla nas - oby było to jak najpóźniej.
Po słowie fajnie postawiłbym kropkę. Cała reszta brzmi słabo. "Póki co mu idzie, więc mu kibicujmy, ale niech tylko mu się tylko noga powinie..." Piotrze, tego się nie spodziewałem. :wink:
Nie wierzę żeby był mniej przydatny niż Buszek tak jak i nie wierzę że Możdżonek gra gorzej niż Kłos czy Nowakowski - Antiga ma po prostu swoich ulubieńców - stworzył Mike na swoje podobieństwo .
A może tak właśnie trzeba teraz grać. Technicznie, dobrze w przyjęciu, Moze ten Antiga jednak wie co robi? Kurkowi nikt zasług nie odmawia, ale skoro reprezentacja jest w półfinale, wygrała z Rosją i Brazylią to chyba nie jest niezbędny. A co do Buszka, to bardzo dobrze, że jest. Reprezentacja to plan długoterminowy. Musi być dopływ świeżej krwi, ogrywanie się na duzych turniejach. Kiedyś takiego Kurka też brali do kadry, mimo że byli lepsi i bardziej doświadczeni przyjmujący. Dziś zagra 5 min, jutro seta, a potem cały mecz. Jesli jeszcze doszła słaba forma Kurka (Antiga potrafi to chyba ocenić lepiej niż my) i kwestie pozaboiskowe (to Antiga też wie lepiej, bo jest na miejscu, a my czytamy o tym w prasie) to dla mnie nie ma tematu.
Kurek prędzej czy później wróci do reprezentacji, chyba że strzeli focha.
Obrazek
Obrazek

Dargor
Chuck Norris

Witam,

Widziałem dużo meczy Kurka, BA! oglądałem go nawet jako 16 latka w Stali Nysa, gdzie grał obok swojego ojca:) Fajny widok, a i wcześniej w międzyszkolnych zawodach się zdarzało. Ogólnie cenię tego siatkarza bardzo, bo ma potencjał, warunki i charakter (nie biorą cię do Dynamo Moskwy i Lube za nic). Chodzi mi o to że styl jaki prezentuje Kurek nie podchodził naszemu francuskiemu sztabowi trenerskiemu, którzy stawiają na pewne przyjęcie, które zapewni Mika, bo jak sam pewnie wiesz, Kurek orłem w przyjęciu nie jest. W Maceracie w tym sezonie miał jeden skrawek boiska, a w przyjęciu Parodi z Henno dwoili się i troili, a w jednym ustawieniu nawet Ivan stawał do odbioru. Dość powiedzieć że na przyjęcie przestawiony został dopiero w ZAKSIE gdyż na ataku grała wtedy inna nadzieja Polskiej siatkówki, Jakub Jarosz... xD (To samo teraz zrobili z Grycem:(:(, Bociek atak, to sio Gryc na przyjęcie)
Zwycięzców się nie sądzi. Obecne wyniki są ponad stan, półfinał bo bardzo trudnej drabince, przypominającej nieco Puchar Świata:) i wygranie grupy z Rosją i Brazylią mówią same za siebie.
Nie jestem fanem Antigi, jednak muszę przyznać że podoba mi się jak on prowadzi zespół. W ogóle w 1/2 finału 3 z 4 zespołów prezentują miły szybki finezyjny styl. To miła odmiana po półtora rocznej dominacji Rosji, czy oglądaniu kadry polski za AA: Żygadło świeca do Kurka, przestawienie Bartmana na atak itp.

Kod: Zaznacz cały

Kurka w reprezentacji że tak mówisz - nie jeden raz sam zmieniał losy bitwy
Pól żartem powiem, że zmieniał też in minus, vide baraż o ćwierćfinał ME:)

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Co do Kurka - przyjęcie ma słabe, atak ok, ale też jest chimeryczny. Widziałem na żywo na finałach LŚ w Gdańsku i akurat wtedy grał dobrze w meczu z Argentyną w grupie. Wcześniej z Włochami possał po maksie. Za Andrei tak wyglądała gra Kurka - raz lepiej raz gorzej i co gorsza byliśmy od niego i jego formy uzależnieni, bo nic nie ujmując Jaroszowi, ale daleko mu do Wlazłego. Bartman moim zdaniem na ataku się nie sprawdził. No i wtedy Kurek był niezbędny, bo nie było komu atakować.
Zobaczmy na pewną prawidłowość: Lozano miał Wlazłego i niezłego Szymańskiego (który nam przecież wygrał nam do spółki z Gruszką mecz z Ruskimi w 2006); u Castelaniego dobrą formę prezentował Gruszka ustawiony na ataku (i to głównie Gruszce a nie Kurkowi zawdzięczamy mistrzostwo Europy wtedy).
Antiga ma teraz Wlazłego, który ewidentnie złapał super formę i Kurek nie jest aż tak niezbędny.

Jeśli chodzi o Buszka - oglądałem go w Lidze Światowej w tym roku. Grał głównie w meczach wyjazdowych razem z Miką, kiedy grały rezerwy i był świetny. Zwłaszcza w wygranym meczu z Brazylią na wyjeździe. Teraz na mistrzostwach forma słabsza niestety. Moim zdaniem warto było dać mu szansę.

Antiga mnie irytuje niektórymi decyzjami np. trzymaniem na siłę w 6ce Nowakowskiego, który albo nie jest w formie (w co wątpię, bo wtedy by go raczej Francuz nie wystawiał) albo ma jakiś problem ze sobą. W 2giej i 3ciej fazie psuł masę ataków, nie zdążał do bloków. Akurat wczoraj z Ruskimi zagrał bardzo dobrze - w końcu na normalnym poziomie, choć szału nie było. Możdżonek jest obecnie lepszy, ale podejrzewam, że nie gra tak dużo ze względu na świeżo wyleczoną kontuzję i może nie dać rady fizycznie wytrzymać całych meczów, więc wpuszczanie go od 3go seta na już nieco podmęczonych rywali nie jest złym pomysłem. Nie wiem też jak Wrona, bo w jednym meczu grał, więc trudno oceniać, czy jest lepszy czy gorszy od Pita.
Pomysłem Antigi na tę reprezentację było dobrze przyjąć i szybko rozegrać - skrzydło lub środek. Dokładnie tak grała Francja za czasów Antigi. Do tego świetnie bronili, ale postępy w tym elemencie widać już aktualnie też w naszej kadrze. Owszem, jak przyjęcie zawodzi to mamy problem i wtedy taki Kurek by się przydał, ale jak przyjęcie działa to po co je osłabiać wprowadzając zawodnika, który wymaga niańki na przyjęciu. Ale wierzę, że Kurek wróci do kadry jak formę odzyska (bo obecnie jej nie miał), choć nie wiem czy do pierwszego składu koniecznie. Ważne by przestał się mazać i obrażać, a ciężko pracować i grać.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Kosmo
Kradziej

Post autor: Kosmo »

Nikt mi nie powie że kurek byłby słabszy niż Mika czy Buszek :) Obecność Kurka choćby na ławce to wartość dodana dla reprezentacji. Statystyk nie oszukasz, a Kurek statystyki w tym sezonie we włoszech miał bardzo dobre :) Nawet tutaj w Danii, gdzie obecnie gram, wiekszość chłopaków z drużyny chwytała się za głowie i mówiła "Jakim cudem wasz trener mógł nie wziąć Kurka do reprezentacji?" :D No ale prawda taka ze jak będzie wynik to nikt nie będzie się czepiał o decyzje Antigi. W sumie to chyba nawet już w tym momencie jest rozgrzeszony. Tylko że to nie Mika ani nie Buszek zrobili wynik :)
Gremlin pisze: 5. Kosmo (99% szans obecności; Przewodnie motto turniejowe: mam chimerę i kranczerów, wyssę życie z wrogów wielu)

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Dębek pisze:Nie znam się tak dobrze na siatkówce, ale
po tym wstępie chyba jednak powinieneś skończyć swoją wypowiedź.
Dębek pisze:"Póki co mu idzie, więc mu kibicujmy, ale niech tylko mu się tylko noga powinie..." Piotrze, tego się nie spodziewałem. :wink:
odbieram to jako atak personalny :) a więc zadam pytanie :
A kim Ty jesteś żeby uczyć mnie jak się kibicuje reprezentacji którą kocham od lat? Przecież z tego co piszesz ty chyba nawet zasad siatkówki nie znasz...
Zanim coś napiszesz może przemyśl co chcesz przekazać.
Dargor pisze:Zwycięzców się nie sądzi
z tym się zgadzam .
Scimitar pisze:Pomysłem Antigi na tę reprezentację było dobrze przyjąć i szybko rozegrać - skrzydło lub środek. Dokładnie tak grała Francja za czasów Antigi.
Tak jest i to właśnie miałem na myśli mówiąc że stworzył Mike na swoje podobieństwo :)

Myślę że finał jest teraz dużo prostszy niż 3 dni temu :). Też nie jestem fanem Antigi ale chyba niestety muszę przyznać że ogólny pomysł ma dobry - no i faktem jest że drugi trener był byłym trenerem reprezentacji Francji i zna się na taktyce jak mało kto .

Kilka lat temu byłem w spodku na meczu Polska-Francja na memoriale H,Wagnera - i choć widać było że Francja ma wyraźnie słabszych graczy to nas zlała bo miała doskonale poukładaną grę - wtedy właśnie trenerem był Philippe Blain.
Kosmo pisze:Nikt mi nie powie że kurek byłby słabszy niż Mika czy Buszek :) Obecność Kurka choćby na ławce to wartość dodana dla reprezentacji. Statystyk nie oszukasz, a Kurek statystyki w tym sezonie we włoszech miał bardzo dobre :) Nawet tutaj w Danii, gdzie obecnie gram, wiekszość chłopaków z drużyny chwytała się za głowie i mówiła "Jakim cudem wasz trener mógł nie wziąć Kurka do reprezentacji?" :D No ale prawda taka ze jak będzie wynik to nikt nie będzie się czepiał o decyzje Antigi. W sumie to chyba nawet już w tym momencie jest rozgrzeszony. Tylko że to nie Mika ani nie Buszek zrobili wynik :)
podpisuje się po tym oboma rękami :)
Będę miał problem żeby obejrzeć półfinały bo będę w dziurze zwanej Kozłów :(.
Obrazek

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Nikt mi nie powie że kurek byłby słabszy niż Mika czy Buszek :)
Nikt chyba tego nie powiedział. Gra od Miki gorzej w przyjęciu i to widzi gołym okiem nawet taki laik jak ja. Wystarczy tylko zobaczyć na kogo serwują przeciwnicy, kto pokrywa większość boiska w przyjęciu. Pamietam kiedyś we Włoszech Kazjinski był wielką gwiazdą, wbijał gwoździe w ataku, tyle że w tym czasie Winiarski zapieprzał za dwóch w przyjęciu i w obronie. Reasumując, Antiga postawił na przyjęcie, więc wziął Winiarskiego, Kubiaka i Mikę. Buszek gra chyba na innej pozycji, więc co tu porównywać?
Obecność Kurka choćby na ławce to wartość dodana dla reprezentacji.
Jeśli by psuł atmosferę w szatni, to byłoby wręcz odwrotnie. Znów pojawia się zatem pytanie, czy były kwestie pozaboiskowe, które zdecydowały, że wypadł ze składu?
Statystyk nie oszukasz, a Kurek statystyki w tym sezonie we włoszech miał bardzo dobre :)
Może w tym przypadku zadziałała zasada, że jesteś tak dobry jak twój ostatni mecz. Tutaj opieram się wyłącznie na opiniach z forum, bo nie śledzę ligi włoskiej, a parę osób pisało, że końcówkę sezonu miał słabą.
Nawet tutaj w Danii, gdzie obecnie gram, wiekszość chłopaków z drużyny chwytała się za głowie i mówiła "Jakim cudem wasz trener mógł nie wziąć Kurka do reprezentacji?" :D
Bo wie lepiej niż chłopaki z Danii czego tej konkretnie grupie zawodników, w tym konkretnym momencie potrzeba. :wink:
O czym my tu rozmawiamy? Trener ustala skład, trener ma swoją koncepcję i bierze ludzi, którzy mu do tej koncepcji pasują. U Antigi, jak chcesz grać na przyjęciu to musisz zajebiście przyjmować zagrywkę i zajebiście grać w obronie. Bartosz Kurek wybitnym siatkarzem jest, ale akurat nie w przyjęciu i nie w obronie. Trenera bronią wyniki, a te są póki co najlepsze od wielu lat. Może jestem starej daty, ale osobiście przemawia do mnie siła autorytetu, tzn. wychodzę z założenia, że taki Antiga zna się na siatce lepiej niż ja, dlatego nie wypada mi krytykować jego pracy, zwłaszcza w kontekście osiąganych wyników. :wink:
Ostatnio zmieniony 19 wrz 2014, o 12:01 przez Dębek, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

To nie są najlepsze wyniki od lat :) Awans do półfinałów MŚ jest raczej u nas standardem - w tamtym roku wygraliśmy ligę światową :)...te wyniki na razie są "zgodne z oczekiwaniami"
Obrazek

Dargor
Chuck Norris

Kilka lat temu byłem w spodku na meczu Polska-Francja na memoriale H,Wagnera - i choć widać było że Francja ma wyraźnie słabszych graczy to nas zlała bo miała doskonale poukładaną grę - wtedy właśnie trenerem był Philippe Blain.
Ja tylko dodam, że owszem uważam że Blain to dobry fachowiec, jednak większość sukcesów osiągał kiedy miał w składzie... Antigę. :D
W tym sezonie w Ligue A, zespół prowadzony przez niego, w którym notabene grał Mateusz Mika otarł się o spadek. W lidzie w której za gwiazdy robią np. Marco Ivovic czy wcześniej Petr Konieczny, czy Yosleider Cala to źle wróżyło naszej reprezentacji, jak widać był to chyba wypadek przy pracy. Na szczęście.
Ogólnie poziom wyszkolenia technicznego Francuzów zawsze był wielki, a gra obronna to najwyższy poziom. Od najmłodszych lat mają to wpajane na treningach, nasi juniorzy ledwo z nimi wygrali w tym roku na ME, inna sprawa że nasze młodziaki są obecnie najlepszym sortem od lat. Widać że trenerzy A&B poukładali ten element bo działa nadspodziewanie dobrze:)
Teoretycznie z Niemcami nie powinno być problemu, bo jeżeli stoimy naprzeciw drużyny w której przyjmuje Westphal, to raczej nie mamy wręcz prawa przegrać z nimi na etapie półfinału mistrzostw świata. Na każdej pozycji mamy lepszych zawodników, choć Kaliberda jest bardzo blisko, no i Grozer może postraszyć, jednak na tą chwilę to Wlazły >> Grozer. Spacerek raczej nie będzie choć mnie już nic nie zdziwi...
To nie są najlepsze wyniki od lat :) Awans do półfinałów MŚ jest raczej u nas standardem - w tamtym roku wygraliśmy ligę światową :)...te wyniki na razie są "zgodne z oczekiwaniami"
W tamtym roku Ligę Światową wygrała Rosja, demolując w finale Brazylię, my odnieśliśmy triumf w 2012, pokonując USA.
Ostatnio zmieniony 19 wrz 2014, o 11:21 przez Dargor, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

po tym wstępie chyba jednak powinieneś skończyć swoją wypowiedź.
Ja w przeciwieństwie do Ciebie, jak nie jestem w czymś specem, to nie udaję speca. Sam brzmisz chwilami jak dyletatnt. Kibic, który obejżał wiele meczów, ale boiska raczej w życiu nie powąchał. Walisz ogólnikami. Piszesz o "odwracaniu losów meczu w pojedynkę", "że Fancja nas zlała bo miała poukładaną grę". Wskaż mi jeden debilizm, który napisałem w tym temacie. Coś stanowiącego kompletną herezję w kontekście tego na czym polega ta gra. Nie znam się na siatkówce, bo znam ją z telewizji i z trybun. Jestem typowym kibicem. Co innego np. koszykówka, bo w nią grałem wiele lat. Mogę się zatem opierać tylko na opiniach ludzi ogarnietych w tym temacie, a ci, jak dotąd, pieją z zachwytu nad naszą grą i nie płaczą po Bartoszu Kurku.
odbieram to jako atak personalny :) a więc zadam pytanie :
Nie krytykuję Ciebie personalnie tylko określoną postawę, którą właśnie zaprezentowałeś.
Przecież z tego co piszesz ty chyba nawet zasad siatkówki nie znasz..
Wskaż konkrety. Co napisałem głupiego odnośnie zasad, taktyki czy samej gry? BTW jak napisałeś Dargorowi, że "chyba nie widział za wielu meczów Kurka" to dość szybko wykazał Ci jak bardzo się mylisz.
Zasady znam w stopniu wystarczającym by dostrzec, że Kurek jest świetny w ataku, w bloku, w zagrywce, a jego słabszą stroną jest gra w obronie i przyjęcie. Póki nie mieliśmy w kadrze atakującego z prawdziwego zdarzenia, nasza gra musiała opierać się na Kurku, który był przez lata gwiazdą tej reprezentacji.
A kim Ty jesteś żeby uczyć mnie jak się kibicuje reprezentacji którą kocham od lat?
Nie zamierzam Cię niczego uczyć, więc ochłoń trochę. Zwracam tylko uwagę, że słabe jest pisanie tekstów w stylu "kwestią czasu jest, że się Antiga na czymś tam przejedzie". Kurek był, ale się zmył. Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem i krakać, bo się jeszcze wykracze. Wątpliwości zwiazane z jego brakiem były powszechne i usprawiedliwione przed turniejem, bo to jednak gwiazda, świetny gracz, jak można było go nie brać. Teraz już nie ma tematu, obawy okazały się płonne, Kurek niech nie strzela fochów tylko spina poślady i wraca w wielkim stylu do repy. EOT z mojej strony.
Ostatnio zmieniony 19 wrz 2014, o 12:00 przez Dębek, łącznie zmieniany 5 razy.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

Kurek tak jak i Wlazły w przeszłości nie mogł się dogadać z trenerem kadry. Wtedy też mówiło się, że bez niego nie da się grać i to wielka strata dla kadry, a dało się.
Mam nadzieje, że Kurek nie obrazie się jak Wlazły na kilka lat tylko się zepnie i popracuje nas sobą i wróci do kadry, bo mają w składzie Wlazłego i Kurka będziemy jeszcze lepsi.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

@ Dębku - ja owszem jestem dyletantem - bo ostatni raz grałem w siatkówkę w technikum i to było 25 lat temu. Nie udaje że jest inaczej w przeciwieństwie do Ciebie . Natomiast przez ostatnie 10 lat obejrzałem lub byłem na każdym meczu reprezentacji oraz wiernie kibicuje w lidze Jastrzębskiemu. To co piszesz o Kurku jest kompletnie nie prawdziwe - to nie jest tak że Kurek nie umie przyjmować. Jego charakterystyka jest dla mnie prosta
przyjęcie zagrywki 7/10 blok 9/10 atak 10/10 serwis 9/10. - Mika dla mnie to odpowiednio 9/10 blok 7/10 atak 7/10 serwis 7/10. Statystyki nie kłamią - Antiga wziął Buszka która fizycznie bardzo przypomina Kurka a ma dużo mniejsze doświadczenie i to jest herezja siatkarska. Nie wierzę też w to że Kurek miał by "psuć atmosferę" bo gdyby tak było odpowiednio by to skomentował po tym jak Antiga wywalił go z kadry a tego nie zrobił i powiedział tylko że będzie nam kibicował całym sercem. Nie rozumiesz czym jest Kurek dla polskiej drużyny i dla kibiców.
I bardzo cię proszę nie pisz mi ,że mam ochłonąć bo to są nie grzeczne forumowe gierki słowne na poziomie szkolnym. Jestem zupełnie spokojny - kiedy jednak napadasz na kogoś to musisz mieć świadomość że będzie się bronił.

@Dydu - Wlazły przez długą chwile po prostu nie chciał grać w reprezentacji - każdy kibić pamięta jego "krótką nogę" bo tak się wtedy tłumaczył - to co działo się po tym było konsekwencją wyborów Wlazłego. Anastazi uniósł się honorem i nie chciał słyszeć o powołaniu Walazłego do kadry.

Antiga jest uparty jak osioł i to nas może zgubić.
Obrazek

Dargor
Chuck Norris

Witam,

Piotrze, chciałbym się z tobą nie zgodzić w ocenie Kurka w jednej sprawie, mianowicie:
serwis 9/10
Kurek w minionym sezonie był na 78 miejscu w Serie A pod względem serwisu, i choć zanotował całkiem sporą liczbę serwisów udanych, to dużo oddał, a i z asami miał problemy. także z jego zagrywką bywa różnie, ale na pewno nie w okolicach 9tki... Dla porównania, jego klubowy kolega Ivan Zaytsev (a co mi tam:)) był 29.

P.S jako kibic Jastrzebskiego będziesz miał pociechę z Kaliberdy i Piazzy co?:)

ODPOWIEDZ