End Of Times - czyli na bieżąco co tam w świecie Warhammera

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Fubuki
Mudżahedin

Re: End Of Times - czyli na bieżąco co tam w świecie Warhamm

Post autor: Fubuki »

W następnym dodatku kolejna część "Niełatwych sojuszy" Orki z krasnoludami i Skaveny z... czymkolwiek co nie jest skavenami
Perfer et obdura, dolor hic tibi proderit olim

Obrazek

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Tak gra o tron :) Tyrion wyrucha Teclisa ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Byqu
Masakrator

Post autor: Byqu »

Lazur pisze:Tak gra o tron :) Tyrion wyrucha Teclisa ;)
W kontekście GoTa nie mam pewności, czy użyłeś przenośni, czy mówiłeś dosłownie...
WELCOME TO ESTALIA GENTLEMEN

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Ok, przeczytałem parę z tych newsów i powiem wam, że to wszystko jest mega z dupy. Serio podoba wam się to gówno? Pomysły na nowy fluff są żałośnie słabe, nastawione na to, żeby mieszać wszystkie armie, co by się lepiej figurki sprzedawały. Zabójstwo jakiegokolwiek klimatu i sensu tej gry. HE w sojusz z DE i VC... Bez komentarza.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Kolas111
Chuck Norris

Post autor: Kolas111 »

A mi się nowy fluff podoba. Niech się elfy biją między sobą. Moje krasnoludkiem serce sie cieszy :D
A tak btw czy Karak Azul upadło ?

Awatar użytkownika
Chomikozo
Chuck Norris

Post autor: Chomikozo »

No cóż, GW nadal nie potrafi zrozumieć że są ludzie którzy faktycznie traktują fluff Warhammera poważnie, a nie tylko jako pretekst do sprzedawania figurek. Wystarczy spojrzeć, jaki burdel Matt Ward zrobił z czterdziestką.

Tak generalnie to całe End of Times mocno przypomina mi sytuację z uniwersum Warcrafta, gdy Blizzard wypuścił Cataclysm. Wtedy fani też płakali nad byle jak napisanym fluffem i zabijaniem/ożywaniem/ignorowaniem znanych i (nie)lubianych bohaterów.
Prawdziwy krasnolud gardzi słonecznikiem.

Andrzej
Pan Spamu

Kolas111 pisze:A mi się nowy fluff podoba. Niech się elfy biją między sobą. Moje krasnoludkiem serce sie cieszy :D
A tak btw czy Karak Azul upadło ?
No właśnie o to chodzi, że się nie biją, tylko robią jakieś sojusze...

Od wyjścia tych nowych zasad z dupy jakoś nie chce mi się grać w tą grę. Nigdy nie przejmowałem się specjalnie fluffem, ale teraz naprawdę przesadzili...
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?

Kolas111
Chuck Norris

Post autor: Kolas111 »

Ale nie są wszyscy zjednoczeni np. Tyrion

Awatar użytkownika
Święty
Chuck Norris

Post autor: Święty »

I tylko czekać na kosę w nerkę Wysokich od Malekitha ;p
Grolshek pisze:Obyś w piekle Slaanesza za pasywnego robił.
Najnowszy plik do Army Builder 2.2c: http://chomikuj.pl/debelial/Army+Builde ... 9732380.ab

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

To kto tam się w końcu bije z kim bo się trochę pogubiłem :?
I gdzie skoro Malekith ma własne problemy na północy ? 0.o
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
Święty
Chuck Norris

Post autor: Święty »

Malekith próbuje chyba coś na dwa fronty ugrać :P Żeby się nie obudził z włócznią Valkii w tyłku ;p
Grolshek pisze:Obyś w piekle Slaanesza za pasywnego robił.
Najnowszy plik do Army Builder 2.2c: http://chomikuj.pl/debelial/Army+Builde ... 9732380.ab

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

No niby jest to słabe na pierwszy rzut oka, nagłe zjednoczenie po tysiącach lat mordowania.
Ale po wczytaniu się w nowego WD wygląda , że jest to jednak bardziej skomplikowane. Malekith stawia wszystko na jedną kartę, pozostawia oblężone Naggaroth i DE robią zmasowany atak na Ulthuan bo tym razem mają wewnątrz ukrytego sprzymierzeńca (Teclisa). W jakiś sposób zostaje wybrany na phenix kinga (są ploty że ujawniono iż pierwszą próbę płomieni 6k lat temu jednak przeszedł a poparzenie to był efekt spisku). Uznaje go większość DE, WE i część HE. Tyriona tego nie akceptuje, bierze widowmakera i staje się awatarem khaina. Stają za nim HE niezadowolone z wyboru nowego króla i część DE dla których jest teraz manifestacją woli khaina. Wojna domowa wchodzi na kolejny etap aż dochodzi do ostatecznej walki Malekith vs Tyrion. Nie wyciekło jeszcze kto wygrywa ale w konsekwencji powstaje jedna armia/nacja.
Należało się spodziewać że kiedyś konflikt elfów znajdzie fluffowo w końcu jakiś finał, dla mnie to rozwiązanie nie wyglada najgorzej.

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Imo nawet bardzo dobre zakończenie :wink:
Słabi mnie tylko że DE tak po prostu poddały królestwo które tworzyły od 5 tys (?) lat :?

Kozioł
Chuck Norris

Post autor: Kozioł »

And lo, he shall rule with a dark hand and his shadow shall touch upon every land. Steel will be his skin and fire will be his blood, in hatred will he conquer all before him. No blade forged of Man, Dwarf or Elf shall endure him fear. Though will it come to pass that the firstborn son of noble blood shall rise to power. The child will be learned in the darkest arts and he will raise an army of terrible beasts. Thus will the Dark King fall, slain by neither blade nor arrow but by a sorcerous power of darkest magic and so shall his body be consumed in the flames and for all eternity burn.
Woah... I had not thought of that. Damn, could the Dark King be Aestyrion?? Could Malekith be the dark sorcerer that will kill him and save the world from his darkness?? Now that would be a damn good twist.
Takie rozkminy lecą na angielskich forach. To by było rozwinięcie, którego się nie spodziewałem.

Aestyrion to podobnież tyrion po tym jak stanie się awatarem khaina

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Mnie się ten fluff bardzo podoba :wink:
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Andrzej
Pan Spamu

Imo kupy się to nie trzyma... Nagle z dupy wychodzi, że Malekith jest biedny i pokrzywdzony, a te wszystkie akcje które odwalał przez kilka tysięcy lat to efekt spisku... Totalnie mnie to nie przekonuje, wymyślane na siłę i na wzór, a raczej karykaturę GoTa.

No i fakt, że teclisowi nie wiadomo dlaczego strzela do głowy pomsył, żeby wymordować pół swojej rasy, pomimo że wcześniej robił wszystko, żeby ich chronić... Słabość.

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

Ja tam jestem zwolennikiem fluffu Teclisa. Jeśli zaplanował mroczną intrygę, która spowoduje wreszcie, że High Elves nie będą mdłą rasą pod względem wizerunku w WFB i zyskają dodatkowo trochę mroku, to idę za nim 8)
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

To że Malekith jest ofiarą to tylko spekulacje narazie ,równie dobrze może to on zasiekał poprzedniego phenix kinga i udaje niewiniątko. Teclisa można się czepiać już od wskrzeszenia Nagasha ale idąc jego tropem myślenia zjednoczenie elfów, nawet za wszelką cenę, to jedyny sposób na ocalenie świata. Traktuję to jedynie jako wątek fluffowy i kampanię "End Times" jakby nie patrzeć. Dla mnie do gry zostają generic armie , z rożnych przyczyn nie biorące udziału w tych wydażeniach: DE-Morathi+Mallus, WE-Araloth, HE-Caledor

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Teclis to gość który wymyślił jak zakończyć wojnę domową trwająca 5 tys lat
Imo jest bohaterem całej rasy :wink: (tylko nie umiem zrozumieć po co pomógł wskrzesić Nagasha :? )

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Kozioł pisze:
And lo, he shall rule with a dark hand and his shadow shall touch upon every land. Steel will be his skin and fire will be his blood, in hatred will he conquer all before him. No blade forged of Man, Dwarf or Elf shall endure him fear. Though will it come to pass that the firstborn son of noble blood shall rise to power. The child will be learned in the darkest arts and he will raise an army of terrible beasts. Thus will the Dark King fall, slain by neither blade nor arrow but by a sorcerous power of darkest magic and so shall his body be consumed in the flames and for all eternity burn.
Woah... I had not thought of that. Damn, could the Dark King be Aestyrion?? Could Malekith be the dark sorcerer that will kill him and save the world from his darkness?? Now that would be a damn good twist.
Takie rozkminy lecą na angielskich forach. To by było rozwinięcie, którego się nie spodziewałem.

Aestyrion to podobnież tyrion po tym jak stanie się awatarem khaina
To jest tekst przepowiedni dotyczący Malekitha, który od kilku edycji wyjaśnia brak mężczyzn czarodziejów u DE. Tak że to raczej nie w tę stronę może działać. Gdyby jednak sięgnęli tak daleko i to odwrócili to fajny smaczek.

ODPOWIEDZ