Turniej odwołany

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bombaj
Chuck Norris

Re: [Bielsko-Biała] 15.02 Bilaticon vol.X

Post autor: Bombaj »

hehe, większą nowością byłby oddział undeadów.... ups... zapomniałem że mogę brać LoU na szczurach ;) Czas przyzwyczaić się do nowości. Musisz mi wybaczyć, siedzę zakopany w robocie na jutro, a już chciałem wrzucić jakiegoś przekoksanego bazyla o wdzięcznym mianie

"Nieśmiałe To" czyli w języku sympatycznych kolegów z Nottingham "Shy This"

(reprezentowany przez zapomniany model Thing in the woods z mordheima Obrazek nie mam pojęcia jakie może mieć statystyki ;)

Nieśmiały
Shy This nie lubi nowinkarstwa i ingerowania w zasady (co wynika z wrodzonej nieśmiałości) .
Co kolejkę na 2+ z przerzutem ściąga przeciwnikowi ze stołu jeden oddział z nowomodnych dodatków (Putrid Blightkings, Morghasty, Magów z LoU itp.)

"Balans Seeker"
Jeżeli inne modele poza Shy Thisem w jego armii nie mogą dawać flee, wtedy (dla równowagi) modele w armii przeciwnika też nie mogą. Taki niuans ;)

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

<3
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Celowo zrobiłes go z turbokozackimi zasadami co :D ?
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Bombaj
Chuck Norris

Post autor: Bombaj »

z jednej strony próba przekupstwa a z drugiej, któż prócz Jasifa może mieć model Thing in the Woods ;) (na ebayu przebija 100 funciaków)

Tak na serio to ShyThis to tylko żarcik dorzucony do dyskusji o bazylach.

Dargor
Chuck Norris

Post autor: Dargor »

Bombaj pisze:z jednej strony próba przekupstwa a z drugiej, któż prócz Jasifa może mieć model Thing in the Woods ;) (na ebayu przebija 100 funciaków)

Tak na serio to ShyThis to tylko żarcik dorzucony do dyskusji o bazylach.
Jest parę osób. Niektórzy używają ich jako Razorgorów :), a jeszcze inni (opisani w tym dziale np) mają je, bo tak. :)

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Post autor: Heretic »

Będę. Gdzie te bazyliszki!!Muszę wiedzieć czy mam przemalować mojego marudera konnego, bo ma 6 kolorów, a nie tylko 3:D
Wiara, że is­tnieje bóg i Niebo, że Ma­ria nig­dy nie umarła, że Je­zus nie miał ziem­skiego oj­ca i chodził po wodzie, że mod­litwy zos­tają spełnione, — żad­ne z tych prze­konań nie jest po­par­te do­woda­mi. A jed­nak wierzą w nie mi­liony ludzi. Być może jest tak dla­tego, że po­wie­dziano im, by w to wie­rzy­li, kiedy by­li tak ma­li, że wie­rzy­li we wszys­tko.

- profesor Richard Dawkins

Awatar użytkownika
Solo
Falubaz

Post autor: Solo »

Jasne, Jasne :D Dżepetto mówił że masz pewne braki :D :^o

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Solo pisze:Jasne, Jasne :D Dżepetto mówił że masz pewne braki :D :^o
Wal się :D

czarny, zielony, purpurowy, cielisty, brązowy i srebrny

Ha!
Wiara, że is­tnieje bóg i Niebo, że Ma­ria nig­dy nie umarła, że Je­zus nie miał ziem­skiego oj­ca i chodził po wodzie, że mod­litwy zos­tają spełnione, — żad­ne z tych prze­konań nie jest po­par­te do­woda­mi. A jed­nak wierzą w nie mi­liony ludzi. Być może jest tak dla­tego, że po­wie­dziano im, by w to wie­rzy­li, kiedy by­li tak ma­li, że wie­rzy­li we wszys­tko.

Awatar użytkownika
Solo
Falubaz

Ja nie wierze że będziesz :D a nie w kolory Marudera :D <białym pyłem prosto w twarz oponenta, po wytrzepaniu ręką>
Ostatnio zmieniony 19 sty 2015, o 18:33 przez Solo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Co Ty gadasz będę na pewno :cry:
Ostatnio zmieniony 19 sty 2015, o 19:12 przez Heretic, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Solo
Falubaz

Przy okazji bo po terminie :
Jednostrzałowiec -leśny elf który w dzieciństwie spadł z drzewa na głowę, przez co nie potrafił dopasować się do kolegów.

Uzbrojenie : jako ręcznej broni używa kija przez co ma -1 do przebicia przeciwnika, do tego ma rewolwer 6 strzałowy który pozwala mu na multi shota x6 z siłą 5 AP

Statystyki zwykły elf nobel tylko BS równy 0

Nielot - wysoko skaczę co mu nic nie daje.
Sparuję twarzą - jednorazowe odbicie hita na 2+
Najwyżej vice - w przypadku przegranej bitwy jest przynajmniej 2 przy danym stole.
Przyjaciel SS -Zawsze chociaż próbuje pomóc, zasada nic nie robi.

Awatar użytkownika
Solo
Falubaz

Pachołów dwóch

Model trolla z 2 głowami statystyki trolla tylko z 6 LD
Pachołów dwóch przeżył już bardzo wiele chodząc po krainach chaosu i ciągle kłócąc się ze sobą o drogę, pewnego razu mądrzejsza głowa Marcin posłuchał mniej mądrej głowy Bartka i źle skręcił przez co trafili na Bilaticon do twojej armii.

Przed każdą turą należy wykonać rzut k6 na 1-2 Głupi pachoł panuje nad modelem 3-6 mądrzejszy głupi pachoł panuje nad modelem.

Zasady Głupiego Pachoła :
stupidity,
od miesiąca nie byłem na siłowni -1 S
Potykacz: -1 M ciągle się potyka
Mądrze prawi: zaczyna bełkotać o KNP, Królu starców , jakimś Jezusie z krzyża itp itd co daje - 2 do LD

Zasady mądrzejszego głupiego pachoła
Frenzy, Hatred
Do pełna proszę: +1 S
Głupi Pachoł: Marcin zaczyna wyzywać biednego Bartka tym samym ucisza pachoła przez co ma +2 do LD
Kapitan Katol : Marcin potrafi wypowiedzieć magiczne zaklęcie i przyzwać kapitana katola co daje "strzał z dupy" Złość, nienawiść, zazdrość, zawiść, gejoza, źle ukierunkowane wartości religijne w imię ojca ducha i syna świętego przybywa on kapitan katol, Bond spell 3+ średni fireball amen !

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Hahaha :lol2:
Brałbym :mrgreen:
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
Szaitis
Falubaz

Post autor: Szaitis »

I to są właśnie dojebane bazyle :wink:
O to chodziło

Awatar użytkownika
Solo
Falubaz

Judasz

Sanczo Pansa po śmierci Don Kichot który przegrał swoją walkę z wiatrakami udał się w poszukiwaniu nowego pana, na targu gdzieś w Bretonii usłyszał o legendarnym rycerzu z pod znaku "ubitego targu" plotka zamieniała się w niesforny żart opowiadany przy zakrapianym stole a brzmiał on tak
"co jest w prawie każdych drzwiach i jest nie-mokre?"

Model przedstawia Bretońskiego yeoman oraz jego statystyki

Dobry pancerz miałem ale go sprzedałem : zamiast zwykłego SV na 2+ ma SV na 5+
Piękną lance miałem ale ją sprzedałem : zamiast lancy używa naostrzonej dzidy co mu daje +0 do S
Doskonałego rumaka dosiadałem ale go sprzedałem: jeździ na osiołku który ma M 5 S 2 I 1
Kilku kolegów miałem no cóż ich też sprzedałem : Losami naszego Judasza zainteresował się sam Ranald dając mu 3+ WS zamiast 5+
Kocham Króla Słońce : zdradliwy Judasz ma zasadę przerzutu każdej kostki na zranienie jeśli walczy przeciwko graczowi z SS, natomiast gracze z SS mają hate na Judasza
Nienawidzę 8 Bili : każdy gracz 8 Bili ma +1 do trafienia w Judasza i przerzut na W , Judasz nie ma żadnych +
Tak serio to nienawidzę Szaitisa : zasada jest prawdziwa ale nie ma żadnych konsekwencji po za owacją na stojąco =D> =D> =D>

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

10 na 10 :mrgreen:
Czerstwy wymięka przy judaszu :lol2:

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Coraz lepsze te gryfne karlusy, ciekawe jak wypadnie reszta...

Obrazek
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Halo!! gdzie te bazyliszki ?
Doczekam się czy umrę szybciej ze starości ?

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Solo podobno robi Brzezinę...

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

propozycja spawna była super!!!

ODPOWIEDZ