[Katowice; 15.03.]EURO w RUDYM GOBLINIE vol. 9

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Re: [Katowice; 15.03.]EURO w RUDYM GOBLINIE vol. 9

Post autor: Heretic »

Dydu pisze:Rozdzielać nie można, tylko ze strzelania wszytkie idą najpierw w te z bronią do CC.

Dlaczego tak??
Wiara, że is­tnieje bóg i Niebo, że Ma­ria nig­dy nie umarła, że Je­zus nie miał ziem­skiego oj­ca i chodził po wodzie, że mod­litwy zos­tają spełnione, — żad­ne z tych prze­konań nie jest po­par­te do­woda­mi. A jed­nak wierzą w nie mi­liony ludzi. Być może jest tak dla­tego, że po­wie­dziano im, by w to wie­rzy­li, kiedy by­li tak ma­li, że wie­rzy­li we wszys­tko.

- profesor Richard Dawkins

Spawn
Chuck Norris

Post autor: Spawn »

Hmm nie wiem kto zaczynał. Bo jeśli ja, to może przeżyłby mi jeden plagus więcej, czyli nie byłoby połowy, czyli 1 punkt dla mnie. Nie pamiętam jak ten ostatni strzał był. A może ostatni był do bestii? Hmm. Ani mi, ani Jaafowi ten punkt nic by nie zmienił w miejscu na turnieju, więc nieważne w tym momencie. Najwyżej bym z kimś innym grał i zmieniłoby się cały bieg wydarzeń i paringi na turnieju i może ktoś inny by wygrał. Wszystko przez jeden mały wałek...(Muza z archiwum X, albo Dr.Who)

Spawn
Chuck Norris

Post autor: Spawn »

Heretic pisze:
Dydu pisze:Rozdzielać nie można, tylko ze strzelania wszytkie idą najpierw w te z bronią do CC.

Dlaczego tak??
To wynika z zasad stormfiendów, że te z CC najpierw obrywają, tylko on nie miał z CC, tylko 2 ratlingi i warpflame.

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

A to nie jest tak że jak nie ma tych do CC
to nie rozdziela sie tylko wybiera kto obrywa i kogo zdejmujemy?

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

c4h10 pisze:
debelial pisze:
Spawn pisze: albo woudny, które sobie rozdzielał.
Przepraszam bardzo, ale na jakiej podstawie rozdzielał sobie rany na stormfiendach?
WH40k, V edycja - różne uzbrojenie :)
A to nie jest czasem tak, że wtedy trafienia idą w najbliższy model?
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
Jaaf
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Jaaf »

2 x ratlingi 1 x flame
A więc jak to się rozdziela? @_@

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

Jaaf pisze:2 x ratlingi 1 x flame
RB p.45. - Models with more than one wound.
Nie można rozdzielać ran. Ściągasz modele zaczynając od tylnej ranki.
\/\

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

c4h10 pisze:
Jaaf pisze:2 x ratlingi 1 x flame
RB p.45. - Models with more than one wound.
Nie można rozdzielać ran. Ściągasz modele zaczynając od tylnej ranki.
a jak nie ma tylnej ranki to wybierasz który ginie bo Ty wyznaczasz rany w shootingu ale musza być przyznane w model 1 potem drugi itd

czyli np: 5 ran zdejmujesz ratlinga i 2 rany w flame potem 2 rany i zdejmujesz flame i 1 rana w ost model

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

maja 4 rany zaf

a sciaga z lwej lub prawej strony ajk normalnie ze strzelania, co tam bedzie mial tak sciagnie
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

ODPOWIEDZ