The Old World is back
Re: The Old World is back
Mają się oprzeć na settingu total wara
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
A gdzie Ulthuan?:)
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Nikt nie wie ile jeszcze osób będzie grało w 9age za 3 lata.
Nawet jeśli zasady by GW będą słabsze, to zapewnią napływ nowych graczy.
Co do kwadratów to było wideo na którym pokazywali pojedynczą czarną podstawkę, taką jak korzystamy w 9age.
Dlatego odrzucił bym teorię że będzie to wyglądać jak wotr.
Nawet jeśli zasady by GW będą słabsze, to zapewnią napływ nowych graczy.
Co do kwadratów to było wideo na którym pokazywali pojedynczą czarną podstawkę, taką jak korzystamy w 9age.
Dlatego odrzucił bym teorię że będzie to wyglądać jak wotr.
Ten filmik (o ile nie propaganda) to pokazanie , że kwadraty wracają.
Miło będzie zobaczyć 14 armii w Nowym wydaniu i jako bonus mogli by odkupić od Total war wyspę piratów i Norsce.
A może mają takowy pomysł.
Myślę że co jakiś czas będą dawać jakieś wzmianki co by ludzie nie zapomnieli, oraz by nakręcać do oczekiwania na wydanie majątku na nowe stare
Miło będzie zobaczyć 14 armii w Nowym wydaniu i jako bonus mogli by odkupić od Total war wyspę piratów i Norsce.
A może mają takowy pomysł.
Myślę że co jakiś czas będą dawać jakieś wzmianki co by ludzie nie zapomnieli, oraz by nakręcać do oczekiwania na wydanie majątku na nowe stare
- Jan z Czarnolasu
- Mudżahedin
Wiedziałem, że prędzej czy później WFB w tej czy innej formie powróci, bo to jest atrakcyjny bitewny setting fantasy. Z ekonomicznego punktu widzenia przerwa pewnie była potrzebna, bo rynek był za bardzo nasycony figurkami i popyt na nowe nie był zbyt duży.
Moim zdaniem Total War: Warhammer I i II pokazał jedną rzecz, a mianowicie to że da się stworzyć nowe armie. Nie zdziwi mnie, jak w Warhammerze III zobaczymy armię Kitaju i Nipponu bazujące na historycznych jednostkach z Shoguna II i Trzech Królestw okraszone fantastycznymi dodatkami. Do tego dadzą demony, podział chaosu na 4 bogów, ogry, jakąś frakcję koczowników w rodzaju Mongołów powiązanych z Chaosem i to może być trójka.
I tym tropem mogą pójść w swoim nowym projekcie. Może się okazać, ze połowa armii w nowym WFB pod brandem "The Old World" będzie paradoksalnie całkowicie nowa np. Nippon i Kitaj. Co jest o tyle logiczne, ze po pierwsze Daleki Wschód to ogromny rynek, gdzie klasa średnia jest silna (Japonia, Korea Płd) albo szybko rośnie w siłę (Chiny), a po drugie w przypadku całkowicie nowych armii trudno będzie odkurzyć stare figsy.
Jestem ogromnie ciekaw nowego projektu. Mam nadzieję, ze wielkość podstawek się nie zmieni.
I nie sądzę, aby zaszkodziło to 9th Age. Ludzie będą grali w jedno i drugie.
Moim zdaniem Total War: Warhammer I i II pokazał jedną rzecz, a mianowicie to że da się stworzyć nowe armie. Nie zdziwi mnie, jak w Warhammerze III zobaczymy armię Kitaju i Nipponu bazujące na historycznych jednostkach z Shoguna II i Trzech Królestw okraszone fantastycznymi dodatkami. Do tego dadzą demony, podział chaosu na 4 bogów, ogry, jakąś frakcję koczowników w rodzaju Mongołów powiązanych z Chaosem i to może być trójka.
I tym tropem mogą pójść w swoim nowym projekcie. Może się okazać, ze połowa armii w nowym WFB pod brandem "The Old World" będzie paradoksalnie całkowicie nowa np. Nippon i Kitaj. Co jest o tyle logiczne, ze po pierwsze Daleki Wschód to ogromny rynek, gdzie klasa średnia jest silna (Japonia, Korea Płd) albo szybko rośnie w siłę (Chiny), a po drugie w przypadku całkowicie nowych armii trudno będzie odkurzyć stare figsy.
Jestem ogromnie ciekaw nowego projektu. Mam nadzieję, ze wielkość podstawek się nie zmieni.
I nie sądzę, aby zaszkodziło to 9th Age. Ludzie będą grali w jedno i drugie.
Nikt nie da nam zbawienia.
Generalnie jest worek fajnych systemów, tylko czasu nie ma żeby grać 

"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
Gdyby tak było to mało kto by grał w tą grę.
Na bazie doświadczeń z wielu innych systemów mamy najbardziej upośledzone i toksyczne środowisko
(co zresztą widać chodźby na takim shitpostingu- kto wie o co chodzi ten wie
)

Mówi się trudno i idzie się dalej ...
<3
Warhammerowa lokomotywa powoli wjeżdża na tory.
Na pierwszy ogień kislev:
https://www.warhammer-community.com/202 ... ge-post-2/
P.S. tak wiem, tylko dwa arty, a jednak cieplej się robi na serduszku, zwłaszcza w tych ponurych czasach.
Na pierwszy ogień kislev:
https://www.warhammer-community.com/202 ... ge-post-2/
P.S. tak wiem, tylko dwa arty, a jednak cieplej się robi na serduszku, zwłaszcza w tych ponurych czasach.
Akraut z metalu tez idze robic fajne figsy. Po prostu wtedy jeszcze nie szło i mamy te swoje ukochane pokraki. Ale fakt akurat stare demony - poza demonetkami - były co do jednego szkaradne. Za to orki sie skończyły na metalach i każdy to wie xD