Wałowanie
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
nie no ja pamiętliwy nie jestem, ale tak sobie pomyślałem że się dobrze podzielić swoimi uczuciami z kolegami.
poza tym ostry wał jest taki jak ktoś sobie od czasu do czasu rzuca kostakami, a potem mówi na co to było, albo wogóle nie mówi nic bo mu się rzut nie podobał i się tłumaczy że przecież on o nic nie rzucał. A najczęściej wałują pałergejmerzy
poza tym ostry wał jest taki jak ktoś sobie od czasu do czasu rzuca kostakami, a potem mówi na co to było, albo wogóle nie mówi nic bo mu się rzut nie podobał i się tłumaczy że przecież on o nic nie rzucał. A najczęściej wałują pałergejmerzy
Niczym nie ograniczony spam!!!
REBELIA
REBELIA
a magia i popychaczki?
jest bat.
jest bat.
Tak sobie czytam i myślę czy nie powinno być takiej zasady na turniejach że jak się ziomka przyłapie na perfidnym wałku lub natarczywym oszukiwaniu(nie mówię to o calu na skirmiszach) to nie powinien być dyskwalifikowany z bitwy tudzież całego turnieju z prezentem w pakiecie niemożliwości wzięcia udziału w kolejnych turniejach? To może by nauczyło lud że konsekwencje mogą boleć.
co Ty.
jednym z najwazniejszych aspektow tej gry jest pojscie na piwo po turnieju z kolegami i smianie sie kto jakiego nooba mocniej zwalowal - chcesz nas tego pozbawic?!
jednym z najwazniejszych aspektow tej gry jest pojscie na piwo po turnieju z kolegami i smianie sie kto jakiego nooba mocniej zwalowal - chcesz nas tego pozbawic?!
mnie tam denerwuje jak gram z kimś kto nie umie wheela zrobić i myli go z pivotem. Czasem niektorym ludziom ciężko wytłumaczyc jaka jest jest róznica między tymi manewrami i przykładowo zescreenuje 1 oddzial wilkami co by nie mógł złilować to moj przeciwnik pierw mi próbuje udowodnić że moze i go rusza, a wtedy woła sedziego jak już oddział został ruszony.
Przy wystawianiu oddziałów na 12" też zdarzają się wały bo ludzie wystawiają to na 12,3" i potem to robi duże różnice w grze.
Zauważyłem tez że nowym standardem będzie laser lub nitka, żeby pokazać ślepym linie strzału np z armaty.
Przy wystawianiu oddziałów na 12" też zdarzają się wały bo ludzie wystawiają to na 12,3" i potem to robi duże różnice w grze.
Zauważyłem tez że nowym standardem będzie laser lub nitka, żeby pokazać ślepym linie strzału np z armaty.
TruePunk, ja wiem, my wiemy, Ty wiesz że my wiemy i rozumiemy, ale tu naprawdę bywa battlowa młodzież, która nie łapie Twoich dowcipów i bierze je absolutnie poważnieTruePunk pisze:co Ty.
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Jarlaxle: TP jaja sobie robi. Pomysł banowania pojawia się przy każdej imprezie związanej z wałowaniem, ale wtedy pojawia się bezwład / na siłę utrzymywana "neutralność" (bezczynność) LS, setka Advocatus Diaboli i sprawa rozchodzi się po kościach.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A ja popieram Maćka Paraszczaka i chce wam powiedzieć że wy jesteście wszyscy tacy biedni i wogóle a w Krakowie to sa sami wałkarze i plewy które inaczej nie umieją grac niż wałowaniem, tylko o dziwo że legion zawsze obstawiał wysokie miejsca i stanowi wyzwanie dla każdego gracza, a Gruby to gruby, jak on waszego zapachu nie pozna i nie zaakceptuje to juz po was, zabije was samą miną
Jak wypowiadacie się o krakowskich graczach to pamiętajcie że jeden nie świadczy o ogóle, bo inaczej "I'm gonna kik ya in da nuts!"![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Jak wypowiadacie się o krakowskich graczach to pamiętajcie że jeden nie świadczy o ogóle, bo inaczej "I'm gonna kik ya in da nuts!"
![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
Moja oferta malarska:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 75#p136275
Hellfire Studio:
http://www.hellfirestudio.com.pl
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 75#p136275
Hellfire Studio:
http://www.hellfirestudio.com.pl
DobreDrwal pisze:...
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
setka Advocatus Diaboli - brak asertywności sędziego i organizatorów. Ja bym użył zasady "Panom już podziękujemy" i wyprosił wyjątkowo kozaczący lud, a im większy burdel by zaczęli robić tym większa kara by ich spotkała. Dla oszustów nie powinno być zmiłuj. A jeśli jakiś oszut jest z klubu do walilbym kary po klubach bo to by nauczyło je dobiere sobie zawodników na imprezy. Myślę że ban na kilka np: masterów ewidentnie oduczyłby ich wałowania.
Taaak....wroćmy do odpowiedzialności zbiorowej i najlepiej jeszcze do jednokierunkowych wycieczek na sybir;)
-
- Kretozord
A armie wałkarzy powinni oddawać dzieciom z domu dziecka ![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash
wszystko fajne.. ale zrob kiedys jakis turniej, posedziuj troche.. a potem powiedz ile razy przylapales kogos na ewidentnym wale kwalifikujacym sie do wywalenia z turnieju... jest to trudne.. bo nawet jak ktos powie ze go zwałowano, a druga osoba zaprzeczy - to komu uwierzysz?
prewencyjnie bedziesz wywalal kazdego wobec ktorego jest jakiekolwiek podejrzenie?
no i oczywiscie skad bedziesz wiedział czy to byl wal czy tez tylko pomyłka - np nieznajomosc jakis zasad.
ale z drugiej strony.. w srodowiku widac tendencje do nie wyciagania zadnych konsekwencji wobec tych co waluja.. czasem powstanie troche hałasu na jakims forum.. ktos z drugiego konca Polski sie oburzy.. itp.. a lokalnie duzo sie nie zmieni.. walkarz zniknie na pol roku a potem znów wroci.
niektorzy ludzie maja juz wyrobiona opinie - wielokrotnie były laczone z walowaniem itp - ale zadnego zakazu dla nich nie ma (no chyba ze organizator zakaze)..a oni nadal graja i waluja dzieci (te ktore nei znaja danego osobnika) na turniejach.. a czasem nawet doswiadczonych graczy, ktorzy nie pilnuja takiego delikwenta..
IMO sprawa jest złozona i dosc trudno do rozwiazania.
Jednak powinno sie walczyc z oszukiwaniem na turniejach wszelkimi mozliwymi sposobami.
pozdrawiam
prewencyjnie bedziesz wywalal kazdego wobec ktorego jest jakiekolwiek podejrzenie?
no i oczywiscie skad bedziesz wiedział czy to byl wal czy tez tylko pomyłka - np nieznajomosc jakis zasad.
ale z drugiej strony.. w srodowiku widac tendencje do nie wyciagania zadnych konsekwencji wobec tych co waluja.. czasem powstanie troche hałasu na jakims forum.. ktos z drugiego konca Polski sie oburzy.. itp.. a lokalnie duzo sie nie zmieni.. walkarz zniknie na pol roku a potem znów wroci.
niektorzy ludzie maja juz wyrobiona opinie - wielokrotnie były laczone z walowaniem itp - ale zadnego zakazu dla nich nie ma (no chyba ze organizator zakaze)..a oni nadal graja i waluja dzieci (te ktore nei znaja danego osobnika) na turniejach.. a czasem nawet doswiadczonych graczy, ktorzy nie pilnuja takiego delikwenta..
IMO sprawa jest złozona i dosc trudno do rozwiazania.
Jednak powinno sie walczyc z oszukiwaniem na turniejach wszelkimi mozliwymi sposobami.
pozdrawiam
![Obrazek](http://i46.tinypic.com/pq4n7.jpg)
Pisałem iż nie będzie wywalać się za jakieś nie świadome pomyłki, ale za perfidne wałki jakie np były opisane wcześniej, w stylu przesuwania sobie łokciem oddziałów na oczach świadków i powtarzanie tej czynności kilka krotnie. Apogeum byłoby to że się koleś by klną na matkę i ojca że nie wałkuje.
W takim wypadku odpowiedzialność zbiorowa jest najwłaściwsza, po za tym to świadczy wg o klubie i mieście.
Szczerze równie dobrze mogę dostać od kogoś maskę do jajca i się wykłócać, że to ja wygrałem. I komu uwierzy sędzia ?
podsumowanie: Z wałkowaniem trzeba walczyć ale nie wiemy jak więc wałkujmy sobie dalej, bo i tak nigdy nic nie udowodnimy.
W takim wypadku odpowiedzialność zbiorowa jest najwłaściwsza, po za tym to świadczy wg o klubie i mieście.
Szczerze równie dobrze mogę dostać od kogoś maskę do jajca i się wykłócać, że to ja wygrałem. I komu uwierzy sędzia ?
podsumowanie: Z wałkowaniem trzeba walczyć ale nie wiemy jak więc wałkujmy sobie dalej, bo i tak nigdy nic nie udowodnimy.
A uzasadnij teraz czemu klub ma odpowiadać za wałki jednego z członków? Is it NSDAP time again?
Podchodzisz do stolu jako sedzia i jeden gracz mowi: "On waluje!! Wywalic go z turnieju, i zabronic wstepu na trzy kolejne! Zrobil to to to i to" na co drugi gracz "Nie prawda! Nic takiego nnie zrobilem!!"
I co robisz ?
I co robisz ?