Kfiatki z walk

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Stachu
Kradziej

Post autor: Stachu »

taaaa.... niedawne macki wojny, bitwa z TK 2x5 jeaazaili wbija 8 ran bone giant'owi.

no i niezapmniana akcja z dziopem, który szarżuje czwórką kawalerii khorne'a, bsb i aspiring championem z wymienionym już markiem, w 25 clanratów i... ???????

przegrywa kombat o 1...... :P

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

clanraty dzielne są :) W Bydgoszczy z Morycem- jeden oddzial szczurkow przetrzymal najpierw wild ridersow z WB i biegacza, potem caly oddzial wardancerow i na koniec 4 clanratow z calego oddzialu zdalo ld ze strzelania :D

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

ostatnio na bitiw z Khemri szarża moich spear lefów na rydwany 11 trafia (wszystkie) 9 przebija i gośc 7 nie wysejwował (przed tem miał 2W wbite) więc ściagłem mu 3 rydwany a 4 się sypnął od combata ;D

Awatar użytkownika
sojowy
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: sojowy »

Kiedyś grałem z dark elfami, dziesięć strzałów w szlachica, dwa trafiły, oba zraniły. PO odliczeniu -1 z S i -1 z armour piercing na 2+. Koleś nie wysejwował. :lol2:

Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

Post autor: Zeppelin »

zostały mi tylko 12x witchek zanim zdechły rozwaliły ok 16 swordów i 25halabard,ale przegrałem... a szkoda
I believe in Honour.!

Awatar użytkownika
Arte
Wodzirej

Post autor: Arte »

5 wild riderow szarzuje w 10 kusznikow, stand and shoot,został mu tylko sztandarowy , 2 zabija, jeden oddaje :D w nastepnej turze noble szarzuje w ten sam oddzial, zabil 2, jeden z moich odaje :D

Romek
Chuck Norris

Post autor: Romek »

Stare He, na moja 10 lucznikow szarzuje coach, konczy sie tak ze zabija jednego:) ja oddaje wklepuje rane i jest na -1 po lamie ich dopier pop 2 turach walki ginie dostajac 6 z lighta i poprawke z 1

Musze też wspomniec ze ture wczesniej (2 wampirow) zastrzelili 1 salwa wampira na smoku (carstein bez save,a) ale koles mial mine (warto czasami zaryzykowac:) )

Pozdro.

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

Na turnieju w bydgoszczy - damsel na koniku dostaje szarże od coacha.

terror zdany wczesniej, fear teraz tez zdany.

Coach rzuca 2 impacty, wszystko wardowane

ataki koni przyjęte na sava z mounted

ataki woźnicy trafia, ale nie rani

Damsel oddaje i wklepuje rane :lol2: ->remis :P
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
Krzysiek

Post autor: Krzysiek »

25 Gwardia Grobowa i Tomb prince szarżują na 12 Orkowych jeźdźców nikogo nie ranią orki oddają zabijają 5 gwardzistów TG przegrywają

Awatar użytkownika
argoth
Mudżahedin

Post autor: argoth »

Lord na smoku WE szarżuje na dwarfickiego slayera. Lord i smok nic nie robią, slayer zadaje dwie rany, wygrywa walkę...smok leci za stół:D

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

moze inaczej (rok temu grałem khemri kontra HE)
: Szarza khemri (15 kawaleri z WB od przodu, skorpa i chariotów od flanki z Princem) na oddział 6 Silver Helmow z Batlle Bannerem...no coz...sypnąłęm się no...

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

Post autor: Gobo »

z wczoraj.. 24 TG z princem szarzuje z inkantacji an 12 grali i palkiem i bsab... nie wiem jak to sie stalo... ale nie zadali ani jednej rany po czym ich zginelo 3 i posypalo sie kolejnych 6... a w next turze 9 realmow wpadlo od boku ;D ...z TG nie zostalo nic..

Awatar użytkownika
Izwor
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Izwor »

Także wczoraj...
10 BK (z wardem 4+ od strzelania) dostało szarżę 6 Silver Helmow. Pod koniec kombatu została mi 6BK i wampirek. (straszny pech w rzutach :/)
W następnej turze zaszarżowałem w klocek Banshee i zaczęła się drzeć. Tym razem miałem szczęście i wyrzuciłem 12. High elfickiej kawy już nie było...
Przy okazji dowiedziałem się, że banshee, by krzyczeć do oddziału w CC, wcale nie musi także znajdować się w tym CC :)
Może sobie stać obok...

Awatar użytkownika
Ritchie
Wodzirej

Post autor: Ritchie »

wczoraj wyrzuciłem cztery jedynki na czterech kościach na ranienie na 3+ :P To się zdarza raz na 1296 razy :)

A pod koniec bitwy rzuciłem dwa miscasty pod rząd na 3 kościach :P

W pierwszej turze strzelania z 4 rbt i 20 kusz wbiłem 3 albo 4 rany skinkom i kroksom :P Lifetaker 2x 1 na trafienie (raz na 36 strzałów coś takiego się zdarza - czyli mniej więcej raz na około 12-15 bitew w których bierze się lifetakera) :P

Na szczęście na 3, 4 i 5 turę szczęście do mnie wróciło i Wiedźmi Król jak zwykle tryumfował roznosząc wroga w bezpośrednim starciu :)

Awatar użytkownika
szkodnik

Post autor: szkodnik »

No to coś sympatycznego ode mnie:)
Pierwszy strzał armatą... missfire
Drugi strzał armatą... missfire
Trzeci strzał armatą... missfire
Czwarty strzał armatą... missfire
Piąty strzał armatą... missfire na turlaniu (kula w piachu)
Szósty strzał armatą... missfire na turlaniu (kula w piachu)

Autentyk.

Awatar użytkownika
Ritchie
Wodzirej

Post autor: Ritchie »

To niemożliwe. . .
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"

Widukind z Korwei, Kronika Saska

Awatar użytkownika
szkodnik

Takie rzeczy nie tylko w erze.

Awatar użytkownika
Sa!nt
Falubaz

Post autor: Sa!nt »

Szkodnik na Twoim miejscu kupiłbym inną armatę :P A tą bym wystawił na allegro.
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.

Awatar użytkownika
szkodnik

Sa!nt pisze:Szkodnik na Twoim miejscu kupiłbym inną armatę :P A tą bym wystawił na allegro.
To były dwie armaty. Obie nie mogły być plewne. Na pewno kości nie z tej strony co trzeba spiłowałem :evil:

war2bone
Chuck Norris

Post autor: war2bone »

Shakin' Dudi pisze:moze inaczej (rok temu grałem khemri kontra HE)
: Szarza khemri (15 kawaleri z WB od przodu, skorpa i chariotów od flanki z Princem) na oddział 6 Silver Helmow z Batlle Bannerem...no coz...sypnąłęm się no...
a ja pamiętam jak szarżowałeś tym klocem na moje 8 driad i tez wklep dostałeś :D

i to na stara edycje jak miałeś 3 ranki :D

ODPOWIEDZ