Prawie jak blog! (UP 20-01-2017!!!) - White Lion - KD:M
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Prawie jak blog! (UP 09-08-2009) - Kroxigor
Kupiłem mój łoter efect®™ w modelarskim a nazywa sie on tak: Humbrol Enamel - Gloss Varnish 35 Na cool mini mam dioramie z większą wodną powierzchnią wykonaną tą techniką.
Ok ostatnia fota niestety telefonem ;P
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Fota bardzo slaba (poprzednia jest IMO dużo lepsza). Ale praca pomalowana solidnie, klimatycznie z ladną podstawką i w fajnych kolorkach
Chętnie bym zobaczyl caly oddzial tak pomalowany.
Chętnie bym zobaczyl caly oddzial tak pomalowany.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Niestety nie miałem na stanie aparatu , a krox poleciał już do klienta i ot klops. Bóg da zabiorę sie za swoje figurasy to za czas jakiś pokaże coś nowego! No i oczywiście wielkie dzięki za komentarze!!!
Witam, witam.
Porcja orczego TT tałatajstwa niestety nie mojego ;( a na zamówienie.
Kolorystyka narzucona, na fotach nie widać ale orkowie są pocieniowani;)
No i na koniec nocniki malowane przez moją dziewczynę dla tegoż samego jegomościa.
Zapraszam do radosnego komentowania.
Porcja orczego TT tałatajstwa niestety nie mojego ;( a na zamówienie.
Kolorystyka narzucona, na fotach nie widać ale orkowie są pocieniowani;)
No i na koniec nocniki malowane przez moją dziewczynę dla tegoż samego jegomościa.
Zapraszam do radosnego komentowania.
Twoja dziewczyna maluje lepiej od ciebie?
Te orki to wyglądają jakbyś nałożył tylko podstawowe kolory.
Te orki to wyglądają jakbyś nałożył tylko podstawowe kolory.
Wiem, nie moja wina taki dobór kolorów klienta. Przesłał mi takiego jako wzór i na moje sugestie, że może coś go dopicowac odrzekł "nie ma być skopiowany". Więc wyglądają jak wyglądają, ale maja jedna warstwę pocieniowania ale kolor jest ciemny i nie widać. A tu wzór.
- WitchHunter
- "Nie jestem powergamerem"
można dostać, przepis na wodę na podstawce kroxa?
Oczywiście, woda wykonana jest tak:
-w podstawce wycinasz dziurę
-od spodu podklejasz dno (ja użyłem karty kodów jednorazowych ipko )
-uszczelniasz gs
-malujesz dno od czarnego poprzez zielony lub niebieski do koloru podstawki
-wylewasz warstwami lakier błyszczący ( ja uzyłem Humbrol Enamel - Gloss Varnish 35) i już
Co do tarcz niestety też narzucone przez klienta, wzorem był 3 od lewa i wg niego malowane były pozostałe
-w podstawce wycinasz dziurę
-od spodu podklejasz dno (ja użyłem karty kodów jednorazowych ipko )
-uszczelniasz gs
-malujesz dno od czarnego poprzez zielony lub niebieski do koloru podstawki
-wylewasz warstwami lakier błyszczący ( ja uzyłem Humbrol Enamel - Gloss Varnish 35) i już
Co do tarcz niestety też narzucone przez klienta, wzorem był 3 od lewa i wg niego malowane były pozostałe
- WitchHunter
- "Nie jestem powergamerem"
cienki warstwami czy jakimiś większymi?, głównie chodzi o to żeby nie wyszyły bąbelki
Bąbelki się nie pojawią. Jedynym problemem jest menisk. Ja wylewałem jedna większą i potem kilka cienkich w miejsce gdzie najbardziej się zapadło.
Grumlok i Gazbag
Coś jeszcze z podstawką podziałam ale narazie nie mam pomysłu:P
Zapraszam do komentowania!
Coś jeszcze z podstawką podziałam ale narazie nie mam pomysłu:P
Zapraszam do komentowania!
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Nowy figs mojej Marty, którego pomazała z myślą o sprzedaży.
Oraz coś nad czym aktualnie pracuje czyli Wyverna, narazie wczesny wip ale wkrótce pokarze nieco więcej:)
Wszelkie komentarze mile widziane!