Najmniej klimatyczna armia ??

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Nehan
Masakrator

Post autor: Nehan »

Oddział Ogrów Golgfaga miał nawet trzy edycje :)
Ogry towarzyszą Warhammerowi od zawsze, ale pierwszy raz zrobili z nich pełnoprawną armię.
Ale hobgobliny nie powiedziały ostatniego słowa :evil:

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

cielo pisze:
Albo widziales stare figurki Ogrow
WTF?!
to obawiam sie, ze konczy ten caly temat...

stare ogry sa od dluzszego czasu (dobrze pamietam, ze od 4 edycji? przez piata i teraz trafilo na ich armie)

trudno rozmawiac o czyms o czym nie ma sie de facto pojecia.

Z armii najmniej majacych wspolnego z wfrp/wfb (swiatem calym) to wlasnie lizzie chyba...

tak troche na sile umieszczeni slanny i saurusi na raz (wielcy przedwieczni - pupilki old onesopw i opoznione w rozwoju saurusy :wink: )

+ wielka zielona zbieranina orkow.. zawsze mnie dziwilo, ze nie wybija sie sami.. niby duzo ich ale jak siebie z takim uporem tluka to powinni zostac zniszczeni w koncu :wink:

Awatar użytkownika
khain
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: khain »

poza tym podsumowujac temat, GW zawsze mialo takie biale plamy (vide Krooty/tau i Necroni w 40k, na jakichs rysunkach w rulebooku ich mogles znalezc :U) i ciezko jest zarzucac cos niefluffowego komus kto ten fluff tworzy -_-`
Obrazek

Wincu
Pseudoklimaciarz

Post autor: Wincu »

Belaner7 pisze:Mnie ogry sie wydają troche dziwne,co one wogule robią w świecie batla?
Jak to co robia???? Jeeedzą!!!! :lol:

DZIK
Oszukista

Post autor: DZIK »

Zgadzam się z Shinem - Lizaki - nie dość że mocno odstają od Starego Świata - to jeszcze wyszły trochę czasu po Jurassic Parku kinowym - więc z pobudek mało szlachetno - batlowych to się wykluć mogło...
Natomiast - Ogry przy całym szacunku dla starych i metalowych figurek i ich klimatu - jeśli chodzi o kodeks - dają obraz czegoś zrobionego, na siłę, na odpiernicz i na szybko. A wjazd historyczny o tym że własną klatą poszły bronić przed Chaosem bo taki miały pomysł ( nie że ktoś im zapłacił albo były częścia wojsk jakowyś większych i bardziej zorganizowanych) to słabizna jest.

Wincu
Pseudoklimaciarz

Of korz Dziku ze zasady maja zrobione na odwal sie, ale sam fluff podrecznikowy jest prima sort.

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Post autor: Belaner7 »

Mnie nie chodzi o historie figór,czy o ich zasady,chodziło mi raczej o to że dziwi mnie taki pomysł jak rasa ogrów,,nie wiem gdzie mieszkają,z czym walczą(acz tu mi mówi zdrowy rozsądek że z każdym kto wlezie w droge)
Wim to że chodzą,rąbią i żrom i to jest ciekawy fluff :shock:

Wincu
Pseudoklimaciarz

Sam piszesz ze nie wiesz gdzie miaszkaja, z kim walcza itd. Czyli de facto nic nie wiesz o ograch i dlatego Ci nie pasuja. Badzmy powazni. Wysil sie chociaz i przeczytaj army booka do ogrow. Jak bedziesz wiedzial cokolwiek nt temat tej rasy to wtedy wyraz swoja opinie.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

DZIK pisze:Zgadzam się z Shinem - Lizaki - nie dość że mocno odstają od Starego Świata - to jeszcze wyszły trochę czasu po Jurassic Parku kinowym - więc z pobudek mało szlachetno - batlowych to się wykluć mogło...
Natomiast - Ogry przy całym szacunku dla starych i metalowych figurek i ich klimatu - jeśli chodzi o kodeks - dają obraz czegoś zrobionego, na siłę, na odpiernicz i na szybko. A wjazd historyczny o tym że własną klatą poszły bronić przed Chaosem bo taki miały pomysł ( nie że ktoś im zapłacił albo były częścia wojsk jakowyś większych i bardziej zorganizowanych) to słabizna jest.
nie tylko lizzie tak wyszlo...
tk przeciez tez powstalo zaraz po mumii (the mummy) i jest bardzo podobna w stylu armia do mumii i "konstruktow" z filmu...

(a ogry bym podlaczyl do shreka... w koncu wyszly niedlugo po nim :wink: )

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Ale ogry nie mają tych trąbkowatych uszu i nie są zielone ;). Choć to fajny temat na konwersję - przerobić zwykłego ogra na Shreka :D

Dawid
Chuck Norris

Post autor: Dawid »

Tym, ktorzy twierdza, ze lizaki nie maja klimatu polecam AB, a tych, ktorzy juz go przeczytali pozdrawiam. Nie pasowac do starego swiata, a miec swoj wlasny swietny klimat, to wg mnie dwie rozne sprawy.
Pozdro!

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

Ogry to powinny być w imperium 8) , to samo halfingi :wink:
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

Inferno
Falubaz

Post autor: Inferno »

Przebolałem Steam Tanka a nawet bylem czesciowo za ale jak powstaje helstorm rocket i mechaniczny koń skreslam imperium...

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Lizaki sa strasznie klimatyczna armia moim zdaniem ( i to nietylko dlatego , ze nimi gram :P ) Moim zdaniem GW calkiem fajnie udalo sie za pomoca nich odzwierciedlic kulture majow , inkow czy aztekow.

JEsli chodzi o klimat to tak jak zauwazyl Inferno - mechaniczny kon mnie zabija , hellstorm ( mimo , ze fajnie wyglada i ma fajne zasady) takze nie pasuje za cholere. Az boje sie co bedzie w nastepnej edycji - nie bedzie handgunerow tylko tylko bazookagunners :D

Ogry takze mi nie pasuja, tzn. jako oddzielna armia... Tak jak pisali poprzednicy uwazam , ze powinny one byc w Imperium jak Halfingi...

Awatar użytkownika
High Elf
Mudżahedin

Post autor: High Elf »

Nowe Imperium burzy klimat armii strasznie. Lizaki też są jakby nie z tego świata (one najbardziej mnie rażą). Wood Elfy też jakieś takie gumisiowe zrobili. Ogólnie to jest top3 jak dla mnie.

Ogry - jedna z najbardziej klimatycznych armii IMO.
Działam w imieniu Zakonu Rycerskiego Świętego Jana Chrzciciela Szpitala Jerozolimskiego. Nie polecam wchodzić mi w drogę ;)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

No i prawidlowo , ze Lizaki sa z niego tego swiata - takie bylo zamiarzenie GW... Pomysl kim byli Aztekowie czy Majowie dla Hiszpanow...

Inferno
Falubaz

Post autor: Inferno »

Uważam że lizaki mają świetny klimat... przeciz aztecowie myslelic tez ze przybyli z gqiaz przez boga Quetzela <czy jakos tak> jest on wyryty na jakims pojezdzie... dla niego skladali ofiary by wrocic z tego swiata do komosu ich zdaniem raju... a Engine of the Gods niby taka głupota ale jednak przemyslalem Świetna figurka <robiona przez eavy metal> ale i klimat jako oltarz dla Bogow ktory zsyła "komety" ? Świetny !!

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Najmniej klimatyczne są święta Wielkiej Nocy - jakieś kurczaczki, jajka, koszyczki, króliczki, bazie i pierdółki. Nie mają racji Ci, którzy zarzucają nieklimatyczność świętom Bożego Narodzenia, bo doskonale mi pasuje dawanie i dostawanie prezentów.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Tomash pisze:Najmniej klimatyczne są święta Wielkiej Nocy - jakieś kurczaczki, jajka, koszyczki, króliczki, bazie i pierdółki. Nie mają racji Ci, którzy zarzucają nieklimatyczność świętom Bożego Narodzenia, bo doskonale mi pasuje dawanie i dostawanie prezentów.
Nie zgadzam się!!!
Kjujiki som bardzo klimatyczne ;(

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Ziemko pisze:No i prawidlowo , ze Lizaki sa z niego tego swiata - takie bylo zamiarzenie GW... Pomysl kim byli Aztekowie czy Majowie dla Hiszpanow...
jak juz idziemy w ta strone to sobie przypomnij kim byli hiszpanie dla aztekow :wink:

ODPOWIEDZ