Wielka Inkwizycja 2008 - pogaduchy

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Crusader pisze: Teclis bierze shadow
1. w pierwszej turze star dragon dostaje na IFce popychaczke
2. pit of shades coś dostaje na IFce
3. ewentualny jakiś pocisk albo latanie na siebie oczywiście na IFce
plewa ;)

1) w 1 turze star dragon dostaje IF na popychaczce
2) caradryan dostaje of na popychaczce ;)
3) tura druga :>

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Post autor: Dalmar »

Murmandamus pisze:Warzywną ! Warzywną ! Warzywną! zróbcie :) z comp scorem.
Wiesz dokładanie do imprezy nie bardzo Nam sie uśmiecha :? - może za kilka lat jak środowisko graczy będzie większe, starsze itd.

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Dziękuje wszystkim za głosy - sprawę mamy w takim razie jasną, demokacja zdecydowała - mam nadzieje żę ci co byli za opcją na "Nie" pojawią tłumnie sie na WI :wink:

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Crusader pisze: Nowy Teclis jest dużo dużo lepszy.
Dalej jestem orędownikiem Specjali z 7-ed, które urozmaicą rozgrywkę- moze za rok jak wyjąda 2-3 nowe armie to szala sie przechyli na korzyść Speciali z 7 - dalej twierdze że Teclis na 2200 nie jest żadną rewelacją (nawet w sojuszu), a na 4000+ owszem jest mocny ze smokiem ale dopiero jak sie coś przetestuje na żywo to widać efekty. Przykład: wszyscy w zeszłym roku przez WI narzekali Franza na smoku że taki silny, przegięty, a model ten najczęśniej podczas gier na WI pilnował dziarsko jakogoś obelista, domku czy lasku i sie cieszył że nie oberwie kulki czy bełta. Zreszta na takie Teclisowe HE na 4000 wiedze od reki ze dwa sojusze\armie które po takiej rozpisce powinny przejść bez problemu. Ale to moje zdanie, a demokracja zwyciężyła i temat Teclisa i Speciali z 7 można na WI 2008 uznać za zamknięty.

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Dalmar pisze:
Murmandamus pisze:Warzywną ! Warzywną ! Warzywną! zróbcie :) z comp scorem.
Wiesz dokładanie do imprezy nie bardzo Nam sie uśmiecha :? - może za kilka lat jak środowisko graczy będzie większe, starsze itd.
Jaka szkoda. Na ostatniej tak dobrze się bawiłem :twisted:

Ja na pewno będę, o ile mi szefostwo czegoś nie wytnie. W końcu nieczęsto człowiek ma okazję grać w battla do utraty przytomności, co umożliwiają bitwy na 5000 :)

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Darku, nie róbcie na jakieś mega punkty. 2x2000 styknie. Kolejne setki mnożone przez 2 powodują straszliwe wydłużenie rozgrywki. A 4k na stronę to i tak piekna armia :)

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Mi sie osobiscie marzy format w okolicach 4200, ale 4k tez mi odpowiada. Przytnie to niektore nowe armie, przed rozwinieciem zbyt wypasionych kombosow.

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

swieta_barbara pisze:Mi sie osobiscie marzy format w okolicach 4200, ale 4k tez mi odpowiada. Przytnie to niektore nowe armie, przed rozwinieciem zbyt wypasionych kombosow.
Jednej armii jest wszysko jedno czy to jest 4000 czy 4400 bo i tak zmieści sie co chce, ale WI to przedewszystkim turniej parowy, a otymalna rozpiska na ponad 2t powinna mieć mieć 2200-2300 i tak będziemy celować choć decyzji jeszcze nie ma.

Awatar użytkownika
Piotr P.
Falubaz

Post autor: Piotr P. »

I oby pojawiło sie tyle osób co brało udział w głosowaniu. :D
Skupuje 5 edycyjne modele Bretończyków.

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Green Knight pisze:I oby pojawiło sie tyle osób co brało udział w głosowaniu. :D
Też mam taką nadzieje że format tego turnieju nie stacił jeszcze na popularności, bo kliknąć na jakąś ankietę łatwo, a pojawić się na turnieju to zupełnie inna sprawa.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Dalmar pisze:
swieta_barbara pisze:Mi sie osobiscie marzy format w okolicach 4200, ale 4k tez mi odpowiada. Przytnie to niektore nowe armie, przed rozwinieciem zbyt wypasionych kombosow.
Jednej armii jest wszysko jedno czy to jest 4000 czy 4400 bo i tak zmieści sie co chce, ale WI to przedewszystkim turniej parowy, a otymalna rozpiska na ponad 2t powinna mieć mieć 2200-2300 i tak będziemy celować choć decyzji jeszcze nie ma.
Chodzilo mi bardziej o to, ze skladajac dwie armie po 2k nie mozna za bardzo ich poprzeginac, kazda oddzielna armia nie bedzie mogla indywidualnie wystawiac uniwersalnego morderstwa - z kolei armia na 4k ma mniej slotow special niz 2 mniejsze armie, co tez nieco ja oslabia. Wedlug mnie format 4k jest optymalny. To tylko moje zdanie, bo osobiscie nie mam nic przeciwko graniu jakichs okrutnie dlugich bitew.

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

swieta_barbara pisze: Chodzilo mi bardziej o to, ze skladajac dwie armie po 2k nie mozna za bardzo ich poprzeginac, kazda oddzielna armia nie bedzie mogla indywidualnie wystawiac uniwersalnego morderstwa - z kolei armia na 4k ma mniej slotow special niz 2 mniejsze armie, co tez nieco ja oslabia. Wedlug mnie format 4k jest optymalny. To tylko moje zdanie, bo osobiscie nie mam nic przeciwko graniu jakichs okrutnie dlugich bitew.
Pierwsza Wielka Inkwizycja była na 2x2500 - to był dopiero hard core :D

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

Tą też zróbcie na 2x2500 :D

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

... 5 - 5,5 godziny na bitwe.. tożto masakra, ale i tak bym przeszedł... ostatnia WI przezyłem spiac tylko godzine... to teraz moge grac 10-11h nonstop :)
Obrazek

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

Popieram duze pkt :wink: Pamietam WI druga na ktorej gralem razem z buszem. Czysty combat zero strzelania i magii :wink: I gralo sie spoko :D
podpis nieregulaminowy - administracja

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Na 4000 to prawie nic się nie mieści, przy 4500-5000 zostaje jeszcze trochę miejsca na klimat (hydra, black guard, kocioł).
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

zgadza się na 2 kafle większość przegiętych armi i tak wystawi to co najlpesze + 3 najtańsze cory, na 2300 zmieści się już troche więcej rzeczy, żeby było czym pograć.
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Kruti
Dżentelmen Ludowy

Post autor: Kruti »

Barbarossa pisze: Jaka szkoda. Na ostatniej tak dobrze się bawiłem
No widzisz. A tak narzekałeś :mrgreen:
Obrazek

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

Bez przesady. Na 2k spokojnie wszysto co potrzebne można zmiescić. Kwestia odpowiedniego sojuszu. Jeden gracz moze zainwestować w fasty drugi w smoka itd itd. Wystawianie zbyt dużych punktów powoduje, że turniej staje się potwornie męczący. Jestem za 2X2k
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

zgadzam sie z Dębkiem, rok temu z Chorym bylismy wypluci po tym turnieju jeszcze chyba przez tydzien... nie mowiac o durnej godzinie rozpoczecia i zakonczenia (brak mozliwosci dojazdu pociagiem ktory jest najlepszym srodkiem dojazdu do wawy), musialem jechac samochodem, a powrot do Gda od ok godz 20-21 po 2 dniach mega meczarni nie byl zbyt przyjemny... ogolnie mam bardzo dobre wspomnienia z bitew, lokalizacji, salek itp, ale caly czas mam w pamieci mega meczarnie jaka sa bitwy na ok 5tys pkt, 2k zmienia duzo, jak Debek napisal mozna dalej pokombinowac w ramach sojuszu, a z drugiej strony jest mniej jednostek (i to dosc sporo niz np na 2250) przez co gra idzie dosc szybko

pewnie i tak wpadne na WI, ale moim zdaniem bardziej ludzkie dla przyjezdnych i nie tylko bedzie zrobienie czegos oscylujacego wokol 4k, do tego proponuje normalne godziny rozp i zakonczenia turnieju...

pzdr

ODPOWIEDZ