7 ed. turniejowa siła armii O&G na tle nowych kodexów
Moderator: Kołata
Quas, chyba nie grałeś z nowymi VC, ani nie składałeś do nich rozp. Po pierwsze cory wystawia się tak skąpe, ponieważ brak na nie pts A po drugie klocek szkieletów można postawić w błyskawicznym tempie. Jeśli rzucasz 7 razy z 1 kości na 3+, a każda udana próba owocuje d6 szkieletami to sam sobie wyobraź jak one się mnożą. A jeszcze jest 2 wampirów i książka do zdispellowania...
skad 7 razy?
nadzialem sie na zasade vampires...ale ona zaczyna sie od vampire characters;chyba ze to lord wypusci z karabinu
7 razy na 3+to ok 4 udane proby,2 chwycisz na DD(przy 7DD i +1do dispella to sie powinno udac)
wiec reszta ulatwia tylko maszerowanie
a 1lvl magus wiosny nie czyni
tak samo jak ksiazka-czesto mozna ja wpuscic
dla mnie VC bylyby znacznie latwiejszym przeciwnikiem jakbym chociaz statystycznie czesto zdawal testy strachu/terroru/psychologii
wciaz mam uraz po tym jak mi 75% armii ucieklo z terroru i panik za stol w czasie drugiej tury
nadzialem sie na zasade vampires...ale ona zaczyna sie od vampire characters;chyba ze to lord wypusci z karabinu
7 razy na 3+to ok 4 udane proby,2 chwycisz na DD(przy 7DD i +1do dispella to sie powinno udac)
dla mnie VC bylyby znacznie latwiejszym przeciwnikiem jakbym chociaz statystycznie czesto zdawal testy strachu/terroru/psychologii
wciaz mam uraz po tym jak mi 75% armii ucieklo z terroru i panik za stol w czasie drugiej tury
-
- Pseudoklimaciarz
Jezeli chodzi i niszczenie czołgow to moim zdaniem najlepsza jest 6 z małego waaagh
Nadmierny optymizm. Kołata z 9 DD, +1 do dispella i 3 DS nie byl w stanie calkiem zatrzymac mojej magii (bardzo duzo czarow mi wchodzilo). Wierz mi, ze jesli juz uzywam ksiazki (a staram sie jej uzywac tak, zeby miec z tego wymierne korzysci - wiec na pewno niekorzystnie dla Ciebie), to tak, zebys chcial ja dispelowac. Do tego dodaj z 2 wredne czary typu gaze, albo curse, albo wind, na ktore zuzywam 6-7 kosci. Wpuscisz te czary? Jesli tak, to usmiecham sie szeroko. Jesli nie, to znaczy ze juz w tym momencie nie masz kosci dispella, podczas gdy ja mam jeszcze 6-7 kosci na wskrzeszanie. Wskrzeszanie szkieli wchodzi mi na 3+, wiec z 6-7 kosci to 4-5 udanych inwokacji. I tak przez 6 tur. Co Ty na to? Ale tak realnie a nie optymistycznie.quas pisze:skad 7 razy?
gaze wpuszczam...najczesciej nie chce mi sie rzucac na takie czary
curse...coz-zalez jak sie lezy,pewnie najczesciej wolalbym tego nie widziec
czesc czarow musi przejsc-takie zalozenie jest odgorne;tego nie neguje
powiedzmy na 2d6 szkielich na ture sie zgodze
curse...coz-zalez jak sie lezy,pewnie najczesciej wolalbym tego nie widziec
czesc czarow musi przejsc-takie zalozenie jest odgorne;tego nie neguje
Quasi, ale ja sie Ciebie wcale nie bede pytal o zgode na wskrzeszanie... Szczegolnie, ze Twoja propozycja nie docenia magii na 13 kosciach i bound spellu.quas pisze: czesc czarow musi przejsc-takie zalozenie jest odgorne;tego nie neguje
zawsze mnie siemieszy jak ktos okresla sile magii wg PD
od razu kojarzy mi sie tekst z 1szego GT:
"-czesc,czym grasz?
-VC,blood dragony....mam 11PD
-eee...(chwila zastanowienia)...a jak ci poszlo?
-nie pytaj nawet (i seria lamentow)"
mowie ze 2d6 wejdzie bez problemu,reszte sprobowalbym dispellowac
czy by mi sie udalo?wszystko kwestia kostek
tak samo jak z TK gra sie wysmienicie jak sie wogole nie uzywa DD/DS-sprobujcie tak do nich podejsc i wtedy sie ma zupelnie inny komfort gry-w zasadzie rzucam tylko wtedy jak TK mialby mi bonusem zjechac z kosiary po generale albo jak tylko 1 lich pilnuje klopy
od razu kojarzy mi sie tekst z 1szego GT:
"-czesc,czym grasz?
-VC,blood dragony....mam 11PD
-eee...(chwila zastanowienia)...a jak ci poszlo?
-nie pytaj nawet (i seria lamentow)"
mowie ze 2d6 wejdzie bez problemu,reszte sprobowalbym dispellowac
czy by mi sie udalo?wszystko kwestia kostek
tak samo jak z TK gra sie wysmienicie jak sie wogole nie uzywa DD/DS-sprobujcie tak do nich podejsc i wtedy sie ma zupelnie inny komfort gry-w zasadzie rzucam tylko wtedy jak TK mialby mi bonusem zjechac z kosiary po generale albo jak tylko 1 lich pilnuje klopy